Това добре,но дилемата ми е следната.В момента съм със 100Mb internet.Да минавам ли на по голяма скорост с оглед на това да гледам филми без да ми засичат и т.н.
Това добре,но дилемата ми е следната.В момента съм със 100Mb internet.Да минавам ли на по голяма скорост с оглед на това да гледам филми без да ми засичат и т.н.
Ти, вероятно, си на план, който ти позволява максимална скорост на download от 100Mbps. Тя не ти е гарантирана, защото тогава цените са други.
Дали я достигаш е друг въпрос.
20-25Mbps ти е напълно достатъчна за Full HD TV. Зависи много от пропускателната способност на рутера, а така също от броя едновременно включени към мрежата устройства и използвания от тях ресурс на мрежата.
Пробвай дали ще ти накъсва телевизията и после давай грешни пари за по-висока скорост!
Да на 100 съм от които по кабел получавам 80 рядко 90Mbs.Пробвах от Замунда и Арена с Кодито гледам без проблем ако филма е до около 20MB,след това започват да сечат в зависимост от това колкото повече МБ толкова по сече.Имам възможност за по бърз интернет,но дали има смисъл.Мой приятел твърди че някъде бил прочел,че въпросният телевизор лан картата му поддържа до 100Mbs,и ако е така се обезмисля по бързия нет.Та затова търся инфо каква лан-карта е вградена и така.
Гледам 4к без проблем през коди. Но съм си инсталирал mezzmo на компютъра и си стриймвам филмите директно от компютъра.
Аз съм на 100 mbit и по кабел повече от 80 не мога да изкарам. Сега съм поръчал това и ще пиша дали има ефект.
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Този пост е редактиран от chorlavia; 03-12-19 в 20:30.
Някой може ли да ми отговори на въпроса. Свалям 4к филм със HDR и Dolby vision в описанието на филмът, но когато го пусна ма телевизора ми изписва HDR, никога Dolby vision. Единствено когато гледам филм от netflix с dolby, тогава само ми го засича като HDR dolby vision?
За да тръгне Dolby Vision, трябва да е в mp4 контейнер.
Ето тук има такива, но са само с руско аудио.
В HD-torrents има с оригиналното аудио, но трябва покана за регистрация.
За адаптера - наистина драсни после какво е станало. Но съм много скептичен, андроида за тв е толкова орязан, че няма драйвери за нищо излишно.
Точно от hd torrents свалям файловете,mp4 е файлът но не ми излизат в dolby vision, а само hdr. Има ли нещо което пропускам?
Този пост е редактиран от chorlavia; 03-12-19 в 21:15.
Не знам дали има някаква тънкост при Sony, може да зависи и от самия софтуерен плеър. На LG всичко си тръгва без проблем, дали през USB, дали през PLEX, винаги отчита Dolby Vision.
Явно проблемът е в плейра на Кодито.
[QUOhttps://play.google.com/store/apps/d...sideview.phoneTE=ogi28b;927124]В допълнение към отговора на колегата:
1. Можеш да ги гледаш също и от флашка, след като изтеглиш допълнителен плеър, например КОДИ. Вграденият плеър/DLNA-клиент на телевизора не зарежда субтитри от външен файл. Чете само такива, вградени като поток, но май няма много възможности за настройка.
2. Ето линк към инструмента за редактиране на канали:
https://www.sony.bg/electronics/supp...loads/00016025
3. HBO GO-то си работи нормално, еднакво е и на двата ми телевизора, на които го имам. Нетфликс не гледам, Youtube-a си работи нормално, но е добре да има и мишка с клавиатура към телевизора, а не само с дистанционното.[/QUOTE]
Здравейте.Мисля да поръчвам онлайн от Технополис.За какво да внимамвам,освен за отваряна опаковка,и как да проверя в менюто часовете наработка?
Дали батериите са в дистанционното(трябва да се отделно запечатани), някой от стиропорите дали е счупен. Сервизното меню https://www.reddit.com/r/bravia/comm...r_usage_hours/
п.с. Дисплей бутона се намира под бутон 7.
Аз съм същата работа .На виваком съм уж 100мб.но реално на кабел се вижда даунлоад 70до 80 и оплоад 60/70 на рутер е 60 и ъплоуд 50/55
Не и филми с над 15 гб сече и направо спира
- - - - - - - - - -
Аз съм същата работа .На виваком съм уж 100мб.но реално на кабел се вижда даунлоад 70до 80 и оплоад 60/70 на рутер е 60 и ъплоуд 50/55
Не и филми с над 15 гб сече и направо спира