този датчик е за пестене на енергия!!!
не е за подобряване на качеството на картината
този датчик е за пестене на енергия!!!
не е за подобряване на качеството на картината
При мен на XE8096 сензорът работи добре, като е тъмно - затъмнява колкото аз бих го затъмнил ръчно, а като е светло и слънчево - засилва светлината колкото и аз бих си я засилил ръчно. Може на по-новите модели да е с друг сензор или софтуерът му да е по-различен и да не работи така, както му се иска на потребителя.
Зависи много от типа осветление в стаята, цветовата температура и интензитета на изкуственото такова, както и разположението на ТВ спрямо източника на светлина в помещението.
Здравейте! Желая да ми препоръчате някакви читави настройки за XF9005, като оператора е Булсатком. Вече 2 дни не мога да го настроя на качествена картина. Оказа се, че старото ми Sony 50w829b предаваше в пъти по-добра картина на Булсатком? Изпробвах дадени в предишните страници на форума настройки, но не се получава.
@pgssii
Булсат ,сателитна или iptv?За телевизора колегите ще ти препоръчат,но ако си на сателитна се опасявам,че задачата им ще е много сложна.
За съжаление е Булсат сателитна, но на стария ми модел Сони и 10 годишен Филипс 8 серия е с направо безупречна картина.
Предполагам не добрата картина е поради факта, че тв-то е 4К и ъпскейла е по голям в сравнение с FullHD телевизор.
По-скоро ако е по-голям новия ...
И все пак търся ползвани от Вас настройки, който да ми помогнат. Ако може дайте някакви предложения...
И аз поръчах днес един 49XF9005 та до няколко дни ще е при мен и ще го видя.
Здравейте, някакси се справих с настройката на картината на 55XF9005 при булсатком и сега съм доволен от картината, но при смяна на HDMI тата или привключването към ТВ, звука винаги започва от сила 100, дори преди това да е бил намален. Пробвах някои неща, но не намерих настройката, която винаги при смяна на HDMI тата или привключването към ТВ да го усилва на MAX, а не предварително зададената за канала.
Според мен ти е забил или забива бутона за усилване на зввука.Натискай нагоре надолу известно време да се разработи.
Ужас.
Кви са тия днешни телевизори - даваш няколко бона, а все нещо забива.
Толкова време вече не мога да се реша Sony XG95 или LG C9 като дилемата основно бе технологията, а то разковничето е съвсем съвсем другаде - все боклуци правят, лошото е, че и във флагманският сегмент е станало принцип.