Всяко едно ревю се оплакват от blooming при xg95, дали според вас е по-лошо положението от xf9005 ?
Всяко едно ревю се оплакват от blooming при xg95, дали според вас е по-лошо положението от xf9005 ?
Блуумингът е неизбежното зло при моделите с FALD подветка. Единственият вариант е micro led подсветка с един светодиод на всеки 9 пиксела, но и цената ще скочи с доста.
Sony KD65A8G review
https://www.lcdtvthailand.com/review...B8%B2-A8F.html
превод на английски
https://translate.google.com/transla...%25B2-A8F.html
Sony KDL50WF660 test
Sony 50WF660 – test – TV TEST
А как при samsung q8fn (US версията с FALD) blooming практически е минимален, не се вижда въобще. (примерно тук човека ги сравянва подробно 3:50 https://www.youtube.com/watch?v=ZzDlbtz7aoU).
И тази година при q70r q80r q85r bloom е минимален до колкото виждам от клипчетата и ревюта, а при сони с 9005 и 9505 го има и си е като проблем направо, дават го като негатив при ревютата чак, явно нещо има при sony не както трябва...
И тук xg95 vs q70 https://www.youtube.com/watch?v=8EbF9QxbmxA&t=1121s от 18:35 нататък се вижда огромната разликата между двата модела при blooming
А сони ми харесва повече и като цвят и като всичко и има и dolby vision Но моя 9005 го върнах главно заради това като мислех, че е изолиран проблем, вече и аз не знам
Този пост е редактиран от gen66; 22-07-19 в 16:54.
Здравей и аз взех същия след доста четене тук във форума (макар и да не бях регистриран) и в нета. Аз го гледам от 2,4м 65" на SD каналите на А1 за телевизия и мисля че се справя добре със скалирането. За настройките имаше примерни в rtings,но аз ползвам тези от темата в avforums - давам примерна страница защото я чета от време на време за новости. Известно време гледах със стандартния полегнал режим на телевизора но от това разстояние близоста на долната част спрямо горната изкривяваше картината и си направих стойка от 2 гредички от Бриколажа защото не знам все още каква стойка да си взема (а и май стана добре така). Ако някой се интересува мога да кача снимки на стойката. Свързването с компа ми след като пробвах де що има dlna програми е с KODI (upnp настройката) - и след смяна да стария мегабитов рутер с гигабитов 4k филмите не насичат вече (въпреки че и мрежовата карта на af9 си е мегабитова, рутера все пак ограничаваше скроста).
Иначе мойте настройки са:
brightness: 37
contrast: 90
gamma: -2
black level: 90
black adjust: off
adv.contrast enhancer: off
peak luminance: medium
color: 48
hue: 0
color temperature: Expert 1
live color:
sharpness: 50
Reality creation: manual
Resolution: 20
Random noise: off
Digital noise: off
Smooth gradation: low
Motion: custom
Smoothness: 2
Clearness: low
Film mode: off
Откъм 5% grey положението не беше съвсем розово - имах една черта отляво която се виждаше най-много, но сега след първия "compensation cycle" на картината ми се появи една в средата която преди не се виждаше (вижда се на Metro Exodus последните чаптъри на тъмно - в Новосибирск, като и на Red Dead съм я иждал в някои случаи). Въобще този цикъл май "изостри" лентите но четох че след 3-5 цикъла се подобрявало положението така че ще изчакам тв-то да си ги направи само като навърти необходимите часове. Скоро пък видях че имам лек "tint" на жълтото при тестване - погледнато отстрани става малко като петно в единия край но вече не знам дали и аз не си въобразявам. Айде ако има нещо пак ще пиша, поздрави!
Здравейте, реших да си закупя 65” телевизор. Колебая се между Sony 65XF9005 и Samsung 65Q8DNA. В сони-то ме притеснява силно изразения блууминг, основно ще се гледат филми със субтитри. Никъде по маркетите не намерх да има Самсунг, за да го видя. Според Вас, кой е по-добрият избор? Благодаря предварително!
А ако решиш да вземеш Q8DNA от къде ще го купиш? В емаг има само разопакован. Иначе Q8DNA е по-добрия избор ако не гледаш netflix редовно и не ти трябва Dolby Vision а дори и това май не е кой знае какво предимство....Но гледай в youtube сравнения x900f vs q8fn (us версията) и ще видиш разликата. И Самсунг е доста по-скъп....но ако намериш да го предлагат в България, кажи от къде да си купя и аз
Този пост е редактиран от gen66; 24-07-19 в 11:50.
Поръчвай бързо 9005 докато имат 10% отстъпка в емаг 2700 е добра цена
Ако попаднеш на читава бройка, няма да имаш проблеми със субтрити и тн. Моя го върнах защото си беше дефектен направо(може да видиш в темата за 9005), но даже и той нямаше проблем с блууминг при субтитри
Този пост е редактиран от gen66; 24-07-19 в 12:26.
gen66
Всичко това е обусловено от приложеният тип подсветка и комплектация от дифузьори. Колкото повече на брой са светодиодите от FALD подсветката, толкова по ясно видим ще бъде блууминга при поява на дребни ярки обекти на дисплея. Да не пропуснем и разликата в настройката на картината между двете марки модели.
По спомен имаше оплаквания от Семсун, че при поява на субтитри, скача яркостта на картината като цяло и при изчезването им, яркостта на картината спада. Не съм следил дали са оправили този проблем, провери и за него.
Току що ми звъннаха от емаг-а, много се извинявали, но станала грешка и нямали наличен Самсунг и ми анулират поръчката. Поръчах си Сонито с отстъпка 10%, дано е за хубаво.
Този пост е редактиран от GMC44; 24-07-19 в 18:43.
Ай честито, и аз днеска получих 55 инчовата версия, пак си има блуум в тъмна стая като се гледа ама не е нищо фрапантно, не разваля кефа Аз след много разучаване и четене на форуми, най накрая разбрах горе долу добри настройки ако те интересува и не забравяй да си свалиш на USB последния фирмуер да го обвновиш щото не се трае иначе
Благодаря, на теб да ти е честит! Аз ще почакам ден, два да го доставят. Ако може да ми пратиш настройките или чрез линк ще съм ти благодарен!
Като се замислих относно блуминга, имах един самсунг ц650, така му светеха лампите на подсветка на черен фон, но въобще не ме дразнеше, продължавам да смятам, че това тв е с най-яката картина, която съм гледал. Май всичко опира до индивидуалното възприемане.