Муци. Аз мислех, че не може краката навътре щото е голям... Трябва да викна някой да ги обърна, че са на един палец от края на масата. Недай Боже някой земетресение... [emoji23]
Муци. Аз мислех, че не може краката навътре щото е голям... Трябва да викна някой да ги обърна, че са на един палец от края на масата. Недай Боже някой земетресение... [emoji23]
Sony-A90J-Series(2021)-Specifications
https://valueelectronics.com/wp-cont...ifications.pdf
Този пост е редактиран от hristoslav2; 22-02-21 в 20:33.
Добре де за 20 дена и телевизора ми писука, че батериите на дистанционното са слаби. Всеки месец батерии ли ще сменям?!
Да, сетих се че свети. Ще го спирам през деня. Пък да видим.
Всъщност четох някъде, че през деня бутоните не трябва да светят и получават информация от сензора на телевизора - светло ли е, тъмно ли е. При мен си светят постоянно.
Вчера ходихме с нагласата да купим 55 XH 9096 за един приятел. За съжаление до него беше поставен XH 95XX, а консултанта (да се учудиш) беше доста отзивчив и изглеждаше си разбираше от работата, та ни пусна и двата едновременно. Ами разликата в картина и особено звук, беше брутално в полза на 95. Първият буквално изглеждаше като някоя Тошиба.
Понеже и аз съм си набелязал 9096 и на двамата с приятеля ни секна мерака към него и сега се чудим за втория. Разликата между двата не е малка - около 500 лв.
Защо има такава брутална разлика между двата? Уж и двата да флагманска серия. Представям си по-бюджетния XH 80XX как ще изглежда спрямо 95ХХ.
Ако не ги бяхме видяло един до друг, едва ли някога щяхме да забележим тази разлика, но вече камъка е хвърлен.
Едит: Редактирах обърканите букви на моделите.
Този пост е редактиран от gurcayy; 19-02-21 в 10:36.
XF или XH? 95 e истинският флагман с друг процесор и отделна графика за обработка на картината... И аз се чудих преди да взема xh95, но след видео с двата избрах 95.
https://youtu.be/q-XzAVJvQnQ
Извинявам се, объркал съм буквите. Става дума за XH9096 и XH9505.
На живо разликата между двата е два пъти по-фрапираща от горния клип.
Още повече да не съжалявам значи. [emoji23]
Вземайте 95. И аз преди няколко месеца се бях навил на нещо по-евтино, но в крайна сметка по съветите тук и при положение, че съм киноман, реших да хвърля повечко пари.
Само да вметна за другите със sony и Dolby Vision, че вчера си пуснах филм от харда, за който ми отчете просто hdr и настройки с dolby ярък и тъмен не ми излязоха. Картината пак си беше хубава, но не ярка както трябва да е. По спецификация филма има до 1000 нита. Разрових се и видях, че трябва да инсталирам модната версия на Коди с DV. Филмът беше много по-ярък и от настройките на картината си засече DV.
https://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=360018
Ами все повече се навивам за него. А този модел нещо като вграден буфер ли има, че вчера му се стори, че вади даже и бас от колоните, докато 9096 беше като някое Ариели по отношение на звук?
XH95 е с повече колонии...
SmartSelect_20210219-125655_Opera.jpgSmartSelect_20210219-125733_Opera.jpg