Първоначално публикувано от
Rumb@ta Нещо май сте подпийнал или сте злобен...
Някакво рекламно лице ли сте на Куул та така реагирате? Признайте
Първо тази отживелица коаксиал, минава през цифров тунер, където се случват разни неща. После сдъвканата информация отива в ЧИПЧЕТО и работи в много по-облекчен режим.
И аз говоря за супер нефелен/маломощен процесор, вие ми пише че съм имал предвид "СУПЕРКОМПЮТЪР"... Алоо, нещо там горе?
И едно е програмка писана за андроидска платформа да товари процесора, друго е чипове с по 100 крака със записана фабрично програма, която не се ъпдейтва, да изчислява нещата.
Правиш разлика между хардуерно в реално време и софтуерно, надявам се. Въпреки че и при хардуерното има записана програма в чипът, която да следва. Ама не е андроидска програмка отнемаща процесорно време на бавния и затлачен процесор за 10 лева.
Отделно ви нямам доверие, какво наричате хубава картина. Лично си пуснах тестовия период на Куул и видях, каквото ми трябваше. Емии...
И че имате 40 мегабита трансфер по мрежата не означава, че филмът е с 40 Mbit битрейт. Надявам се, че правите разлика.
И предполагам се сещате, че всичко това се прави само и защото е по-удобно на доставчиците на ЦТВ, а не защото качеството е по-добро.
По коаксиал картината е сълза и не ми лагва процесора.
- - - - - - - - - -
И не ме разбирайте погрешно. Нямам нищо против Кулбокс. Преди време ги чаках една година да пуснат кабелите си в квартала ми и съм им звънял всеки месец до къде са стигнали. Клиент съм им и наистина са с най-добрите услуги, на най-добрата цена, с най-добър съпорт.
Против съм технологията на телевизия по нета.
С тези мижав хардуер в ТВ-тата от 10 бита картина, на края реално остават доста по-малко. 10 бита, дава резолюция от над 1 милиард цифрови цвята от които на аналогово ниво, което ние виждаме с очите си едва ли пристигат и половината с IPTV.
Докато по коаксиал, загубите са много по-малки. Просто е отработено като хардуер и стандарти за DTV от десетилетия.
А хора дето казват, че Шкодата им дърпа повече от М-ка, щото така им се е сторило, с лопата да ги ринеш..