@vakill...благодаря много
Много добре си го направил на втората снимка.На моя линк,ако си видял статията до край има снимано 2 модела-един за пример и един лош.Освен това,точно това(на снимката)rtings го правят за всеки модел и ако разгледаш ревютата ще можеш да се ориентираш къде стои тв-ра.Струва ми се,че биха го оценили по средата,има светене,но много равномерно.Ако разгледаш внимателно таблицата има една колонка където пише ''Black uniformity....Native black uniformity picture''-след това избираш модел и чукаш в/у image.От там може да отвориш същата снимка за всеки тв-р.Тук давам за Q60 ,за сравнение,защото е от висок клас edge led.Лично аз го оценявам малко по-добре ,като по черно,но пък има явни леки отечки в краищата и не знам каква би била оценката на специалисти,пък и тук е на снимка и може би зависи от настройките,ако намалиш яркостта напр.Cable до колкото те разбрах искаш това изображение.Не съм експерт и няма как да сравнявам с куп други модели които и на картинка не съм виждат от твоя линк.
SAMSUGQ60
- - - - - - - - - -
Tова е пък снимката на SONY X850f,който според мен е много по-зле,така ,че вероятно ако се търси някаква оценка аз я давам близо до Q60(7,1).Повечето OLED са с 10,за другите има по 2 снимки с и без локално затъмнение,като някои като SAM-тата са направили в някои модели edge led автоматично намаляване на подсветката,за изобразяване на по -добро черно.Tова важи за RU8000,който е един от най-добрите edge led модели.Можеш да видиш снимката от таблицата.Разбира се това има и някои други отражения в/у картината.
SONYX850F
LG и SONY са най-зле(очаквано).Не бих си купил тв-р ,който изглежда като долния(лично мнение).А ти можеш да опиташ как ще изглежда при намаляване яркоста(около 40%)и вкл. всички настройки за подобряване които има-черно,microdiming и.т.н.
SONYX850G
https://i.rtings.com/images/reviews/...mity-large.jpg