Големия пазар означава, много хора които просто купуват.
Големия пазар означава, много хора които просто купуват.
Правя съпоставка с английския и американския форум, където при излизането на всеки флагман се включват стотици потребители, притежатели на съответния модел. Доста от тях са го превърнали това в нещо като хоби и си сменят флагманите през година, две (някои и всяка година). Това у нас няма как да стане по много причини. Конкретно за този модел на TCL, както казах, цената му е много висока. Вярвам, че поне 90% от българите, които могат да си позволят да дадат такива пари за телевизор със сигурност биха предпочели останалите няколко реномирани японски и корейски марки.
И тук има знайни и незнайни купувачи на размери. Ей го на тоя първия му е изгорял за една седмица но той е упорит и взима втори
https://www.youtube.com/watch?v=EIDccokxmU0
Тва е ширпотребата за 1000 лв независимо от размера![]()
Е, ама "лукса" го успокоявал![]()
В момента TCL 85P8K е под 900 евро, докато 85C6K e малко над 1300 евро, а 85C7K e 1750 евро.
При сегашната ситуация 400-450 евро е разликата в цената между трите модела .
TCL P8L се очаква да е Mini Led, но пак с около 350 нита яркост .
Очертава се да бъде най-евтиния Mini led със 144 Hz на TCL от тазгодишните модели.
@brotzki, колко евро е разумно да се похарчат за ширпотребата при 75, 85 и 98 инча?
Този пост е редактиран от Somak; 18-02-26 в 01:30.
Човека поне е в къща и има място къде да го плесне. Ама има индивиди дето тва ше го катерят по стълбите в блока и ше го турнат в 20 кв. кимизарник. И дето викаш, ако изгори за една седмица, айде пак надолу по стълбите, а после и новия още веднъж нагореНе знам, аз не ги разбирам такива хора. Да не пиша едно и също, но тука като казах преди няколко години, че и ние ше почнем да взимаме такива тАлАвизори, някои потребители ми се разсърдиха. Нещо не ги виждам сега тези тесни специалисти, тихички са
![]()
Този пост е редактиран от CubanLinx; 18-02-26 в 09:48.
Аз съм за свободната воля. Който каквото го радва, това да прави, щом и може да си го позволи (финансово и физически). Животът е кратък...
Сега тъкмо бях навън да измета снега от сателитната антена, защото бая натрупа тук в Предбалкана и сигнал - йок.
Хубаво, че е в къща, но едва ли помещението в което го разположи е доста над 20 кв. м..
В повечето асансьори се събират 75-77 инча а за по-големите диагонали може да ползват мобилен хаспел или удобна количка за пренасяне .
При цена под 900 евро за 85 инча хората се изкушават да си купят голям тв. Като паднат още малко цените на 98 и 100 инчовите модели ще започнат да ги купуват по-масово и тях.
По-големият проблем е с качеството на картината при родните оператори и телевизии .
Всеки сам си преценява колко голям телевизор да си купи .![]()
Този пост е редактиран от Somak; 18-02-26 в 10:31.
Мани качеството на родните оператори и телевизии, там е ясно. Въпроса е какво е качеството на самия телевизор за тези пари. Но, както написахте в последните два поста - "секи сам си преценя"Винаги ще предпочета качествен 55-65" модел от доказан в годините производител за повече пари, отколкото някой кютук 85"+ дето ше му хамалувам и после ше му треперя дали няма да се скапе, че да се чудя кой да хващам да ми помага с носене и транспортиране. А както и ти написа, след още няколко години като почнем да търсим 100"+ цирка ще е пълен
Бая мемета ще има из роднотото интернет пространство.
Като ги превозваме ще слагаме червена лента отзад за извънгабаритен товар. Шегувам се. Неотдавна в темите писах за един случай, който качиха голям телевизор с вишка през процореца...
Стремя се да спазвам правилата за диагонал-разстояние. Например, сега гледам 50" от 2 метра и е напълно ОК. Когато сме на 2.5, 3 и нагоре метри си трябва и по-голям екран - козата си сака пръч. Не че навремето не гледамхме малките кинескопи в другото кьоше на стаята ала радиотичка, но нали сега търсим някакъв комфорт и качество със сегашните технологии. Иначе и аз предпочитам по-малък, но по-качествен телевизор, отколкото голям и с избушена картина, т.е. ако трябва ще се преместя по-близо да го гледам - това ако нямам бюджет за голям и качествен разбира се.
Въпросът размер на екрана срещу качество на картината е доста спорен и трудно би имало еднозначен отговор. Не разбирам усещащия се "подигравателен" тон към хората решили да вземат 85+ инчов тв. Относно размера на помещението, моят хол е 25 м2 (малък) и разстоянието от мястото за гледане до тв е 4.5м. При това разстояние, според изчисления и "експертни оценки" и дори калкулатори в сайтовете на тв производители е подходящ 85+ и дори 100 инча. Колкото до качеството на сигнала от тв операторите - аз например тв не гледам, а само 4к филми с перфектно качество, при което повечето тв, дори и от нисък клас се представят прилично добре. Изживяването е съвсем ралично при голям диагонал, например 98", отколкото 55" с каквото и да е качество и това е неоспорим факт. Но отново казвам, има аргументи и в другата посока. Всичко зависи от целите, желанията, съдържанието, и т.н., така че и двата варианта биха могли да бъдат обосновани!
Тия калкулатори повечето дето пишем тук ги знаем. И аз преди се връзвах на тези работи. Айде седни на 2 метра от 98" с набичена яркост на HDR или DV да те видя колко ще издържиш. Това ми напомня и за тия дето ползват 40"+ телевизори за монитор на бюро. Наврял си зурлата в екрана и после се чуди що носи лупи по емнайсе диоптъра. Не се заяждам, просто това са логични неща. Иначе да, Божинката кво викаше: "Човек квото сам си направи"...
Този пост е редактиран от CubanLinx; 18-02-26 в 14:26.
Зае..и.ги тия калкулатори. Всеки има различно възприятие.
55' го гледам чат-пак от 2 метра, но ми големее и за филми сядам на 4 метра и ми е добре, като се има предвид , че гледаме 95% у един квадрат в центъра на екрана. Останалото е периферия.
В другата тема коментирахме боксовете. Впечатлен съм от X5M процера. Обработката и AI е много по-добър от на китайските керпичи с Пентоник 700. Звукът също е много по ясен и верен. Проверих да няма някакви включени еквилайзери и дефекти за съраунд, но няма. Явно добър предусилвател. С какво ли не го товарих и все е студен. Никакво загряване.
Този пост е редактиран от brotzki; 18-02-26 в 14:47.
Тъй като Rtings не можаха да се доберат до 75-инчовия модел поради късното му пускане на пазара, те решиха да тестват 85X11L:
https://www.avsforum.com/threads/tcl...#post-64472996