Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Toshiba ?

Гласували
296. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26'' и по-малко

17 5.74%
  • 32''

95 32.09%
  • 37''

23 7.77%
  • 40''

105 35.47%
  • 42''

36 12.16%
  • 46''

17 5.74%
  • 47''

1 0.34%
  • 52''

0 0%
  • 55''; и повече

2 0.68%
Страница 54 от 91 ПърваПърва ... 444525354555664 ... ПоследноПоследно
Резултати от 796 до 810 от общо 1358

Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Toshiba LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Цитат Първоначално публикувано от submmit
    besny,
    какво ти отговориха от сервиза за гаранцията от 5 години , би ли споделил... и тази гаранция пълна ли е или е само за труда...
    Здравей,
    http://kkservice.bg/bg/TV-Toshiba-product-register.php - на този сайт можеш да удължиш гаранцията на няколко модела Toshiba TV, които са заложени от падащото меню. За останалите модели си важи гаранцията от 24 месеца. Хората ми отговориха, че щом не е от изброените модели, оставам само с 24 месеца. Не знам, какви са критериите за удължаването на 5г, но явно има такива
    Успех!

2.  

3. Тук е от
    Nov 2007

maikl,
    как се представя Тошиба 37XV743, по-специално ме интересува на SD сигнал. Хвърлил съм й око, но основно ще гледам цифровия SD сигнал на Близоо и имам притеснения какъв ще бъде резултатът, интересуват ме преди всичко мачовете. Досега съм гледал само на CRT телевизор и като чета тук какво се пише вече направо ме е страх да купувам LCD.
    А мен ме интересува също и сат. тунер дали е функционален и работи ли с карти на наши оператори.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

С Вивата не работи, с ИТВ не се знае какво ще се случи, а за Булсат трябва да работи, ако си намериш Ирдето карта.

5. Тук е от
    Sep 2007

maikl,
    как се представя Тошиба 37XV743, по-специално ме интересува на SD сигнал. Хвърлил съм й око, но основно ще гледам цифровия SD сигнал на Близоо и имам притеснения какъв ще бъде резултатът, интересуват ме преди всичко мачовете. Досега съм гледал само на CRT телевизор и като чета тук какво се пише вече направо ме е страх да купувам LCD.
    Здравей! На мен това ми е втората Тошиба. Избрах марката, защото тук във форума прочетох, че се представя добре на SD. Впечатленията ми потвърдиха това - наистина вади много добра картина на SD. Колкото до мачовете - трябва да ти е добър сигнала. Аз гледам на цифрова кабелна без карта и някои програми се виждат много добре, други не много. Например на ProBG не съм много доволен от качеството, а там дават доста мачове. Смятам, че при добър сигнал и разстояние 2,5+ метра би трябвало да ти хареса. Моделът е 100Hz и това може би също помага. Допълнителните функции не са за пренебрегване за телевизор на такава цена - DVB-S2 тунера, DLNA, DivX и МРЗ-плеър през USB (без субтитри). Теб какво по-конкретно те притеснява при гледането на мачове? Защото аз не бих се върнал да гледам мачове на старото 20" CRT

А мен ме интересува също и сат. тунер дали е функционален и работи ли с карти на наши оператори.
    Сателитният тунер не съм го пробвал, защото нямам антена. Това, което знам е, че е DVB-S2 и че има функция за завъртане на антената от телевизора, ако е с позиционер. В менюто му за настройки виждам, че има настроени няколко спътника на съответните градуси - Astra, Sirius, TurkSat, EutelSat. Има възможност за избор на стационарна или подвижна антена, настройки на транпсопндера като честота, ъгъл, скорост, тип сигнал S или S2. Така че, ако под функционален имаш предвид възможните настройки - според мен ги има, но мога да ти направя снимки на подменютата.

Между другото, тук някой беше споменал, че Тошиба били бавни при търсене на цифрови програми (DVB-C). Аз докато ровех в сателитните настройки на два пъти без да искам си затривах програмите. При задаване на начална, крайна честота и QAM ми сканира и открива 115 програми за 1-2 минути.

6. Тук е от
    Oct 2010

Благодаря Mikl за подробния отговор. Притеснява ме точно качеството на SD сигнала при мен - Близоо, Люлин, с които имам още година и нещо договор. При тях Диема е с добро качество, ПроБг обаче е отвратително и него го гледам на аналоговия сигнал, там е прилична картината. Разстоянието е 2,6 м и това ме спира да се насоча към 40", а те са оптималният вариант за момента като цена/размер. Пенсионер съм и нямам възможност да си сменям често телевизора, така че не трябва да правя грешки. Сега съм събрал 1200 лв и дано да направя точния избор. Благодаря още един път за хубавия отговор

7. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Здравейте,
    бихте ли ми обяснили, защо на някои канали които са 16:9 на EPG то не преминават на "Широк екран", а на други си преминава? Това се случва на NovaTV и Diema, когато излъчват мачовете. При другият си телевизор не срещам този проблем, при еднакви входни параметри.
    Успех!

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Имам TOSHIBA 37XV733G искам да питам през usb-то с една флашка само снимки ли може да се гледат искам примерно да си сваля филм на флашката и да го гледам?

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от besny
    Здравейте,
    бихте ли ми обяснили, защо на някои канали които са 16:9 на EPG то не преминават на "Широк екран", а на други си преминава? Това се случва на NovaTV и Diema, когато излъчват мачовете. При другият си телевизор не срещам този проблем, при еднакви входни параметри.
    Успех!
    За да преминават автоматично на широк екран /16:9/ телевизията трябва да предава WSS сигнал /wide screen signal/. Този сигнал се разчита от телевизора и той преминава в режим на предаване-широк екран. Проблема е че почти всички български телевизии не подават този сигнал. Не знам каква е причината -аз си го обяснявам с необразованост на персонала от апаратната им.

Цитат Първоначално публикувано от krasilz
    Имам TOSHIBA 37XV733G искам да питам през usb-то с една флашка само снимки ли може да се гледат искам примерно да си сваля филм на флашката и да го гледам?
    http://de.consumer.toshiba.eu/de/products/tv

Каталог на тазгодишните модели
    http://de.consumer.toshiba.eu/de/dow...9HX0RFLnBkZg==

Ето какво възпроизвеждат отделните серии

WL768
    AV-Wiedergabe (USB) - Containerformate MP4, AVI, ASF, MPEG-2-PS, MPEG2-TS, RMVB, MKV
    AV-Wiedergabe (USB) - Dateiformate MP3, MP4, WAV, XVID, AVI, MPEG, TRP, TS, MPG, DIVX 2.2, DIVX 3.0, MKV, WMV
    AV-Wiedergabe (USB) - Video Codecs H.264 (HD/SD), MPEG-4 SP, MPEG-4 ASP, DIVX 3.x, DIVX 4.x, DIVX 5.x, DIVX 6.0, WM9, MPEG1 (SD), MPEG2 (HD/SD), VC-1
    AV-Wiedergabe (USB) - Audio Codecs MP3, AAC, HE-AAC, AC3, LPCM, ADPCM, WMA, MPEG1, MPEG2

WL743
    JPEG, MP3, DivX-SD

YL768
    AV-Wiedergabe (USB) - Containerformate MP4, AVI, ASF, MPEG-2-PS, MPEG2-TS, RMVB, MKV
    AV-Wiedergabe (USB) - Dateiformate MP3, MP4, WAV, XVID, AVI, MPEG, TRP, TS, MPG, DIVX 2.2, DIVX 3.0, MKV, WMV
    AV-Wiedergabe (USB) - Video Codecs H.264 (HD/SD), MPEG-4 SP, MPEG-4 ASP, DIVX 3.x, DIVX 4.x, DIVX 5.x, DIVX 6.0, WM9, MPEG1 (SD), MPEG2 (HD/SD), VC-1
    AV-Wiedergabe (USB) - Audio Codecs MP3, AAC, HE-AAC, AC3, LPCM, ADPCM, WMA, MPEG1, MPEG2

YL743
    JPEG, MP3, DivX-SD

VL748

VL743
    JPEG, MP3, DivX-SD

SL738
    JPEG, MP3

SL736
    JPEG

SL733
    JPEG

VL733
    JPEG, MP3, DivX-SD

ZV743
    JPEG, DivX-SD

XV743
    JPEG, DivX-SD

XV733
    JPEG

TV743
    JPEG

RV743
    JPEG

RV733
    JPEG

LV733
    JPEG, MP3

AV734
    JPEG, MP3

AV733
    JPEG, MP3

11. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Не можах да разбера моят само JPEG ли възпроизвежда?

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от krasilz
    Не можах да разбера моят само JPEG ли възпроизвежда?
    Да. Само JPEG възпроизвежда.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    За да преминават автоматично на широк екран /16:9/ телевизията трябва да предава WSS сигнал /wide screen signal/. Този сигнал се разчита от телевизора и той преминава в режим на предаване-широк екран. Проблема е че почти всички български телевизии не подават този сигнал. Не знам каква е причината -аз си го обяснявам с необразованост на персонала от апаратната им.
    Здрасти,
    мерси за отговора, но на другия ми телевизор В650, които на картината е на "авто формат" си преминава сам на 16:9, а AV635DG, не преминава сам, а трябва да го поставя на "Широк екран". Сигнала е един и същ и си ползват техните цифрови тунери. Ясно проблема е в телевизията, което по принцип е 4:3, но когато предават мачовете са си на 16:9, и като видя инфото ми показва, че канала предава на 4:3 и затова най-вероятно не ми прехвърля заради подаденото WSS от оператора, но явно самсуняка го разбира. Не е болка за умиране, но ми стана интересно.
    Успех!

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Проблема е че почти всички български телевизии не подават този сигнал. Не знам каква е причината -аз си го обяснявам с необразованост на персонала от апаратната им.
    Не е в това причината. По-скоро е, че повечето живи предавания, сериали и филми са във формат 4:3. Все пак този формат съществува от десетилетия и докато се премине към широкоекранния формат ще мине още доста време. Да не забравяме и очакваната цифровизация, като следваща стъпка към по-сериозни промени.

16. Тук е от
    Sep 2007

Благодаря Mikl за подробния отговор. Притеснява ме точно качеството на SD сигнала при мен - Близоо, Люлин, с които имам още година и нещо договор. При тях Диема е с добро качество, ПроБг обаче е отвратително и него го гледам на аналоговия сигнал, там е прилична картината. Разстоянието е 2,6 м и това ме спира да се насоча към 40", а те са оптималният вариант за момента като цена/размер. Пенсионер съм и нямам възможност да си сменям често телевизора, така че не трябва да правя грешки. Сега съм събрал 1200 лв и дано да направя точния избор. Благодаря още един път за хубавия отговор
    Притесненията ти не зависят от модела на телевизора. Аз лично съм страшно доволен от тази Тошиба. Ако имаш 1200 лв бюджет, при 2,6 м спокойно можеш да се целиш и в 40". Например същия модел, само не знам дали го има. Подобен е 40ХV733, без сат.тунер и divx usb. Успех в избора!

17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Ето какво възпроизвеждат отделните серии

WL768

WL743
    JPEG, MP3, DivX-SD

YL768

YL743
    JPEG, MP3, DivX-SD

VL748

VL743
    JPEG, MP3, DivX-SD

SL738
    JPEG, MP3

SL736
    JPEG

SL733
    JPEG

VL733
    JPEG, MP3, DivX-SD

ZV743
    JPEG, DivX-SD

XV743
    JPEG, DivX-SD

XV733
    JPEG

TV743
    JPEG

RV743
    JPEG

RV733
    JPEG

LV733
    JPEG, MP3

AV734
    JPEG, MP3

AV733
    JPEG, MP3
    Като гледам написаното ,няма логика XV733 да не може да се накара да възпроизвежда поне MP3(а даже и DIVX-SD)и това се отнася и за другите серии (особено при WL)- просто едни и същи серии възпроизвеждат различни формати = значи софтуерно орязване.

18. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от bioz
    ето от къде се удължава гаранцията с още 5 год http://kkservice.bg/bg/TV-Toshiba-product-register.php

Искам да попитам за тази 5 годишна гаранция плаща ли се нещо допълнително, защото днес в Техномаркет Славейков ми казаха ,че се плащало за 5 години 139 лева?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 54 от 91 ПърваПърва ... 444525354555664 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 19:47
  2. Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 1458
    Последно: 14-03-12, 19:58
  3. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  4. Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 2606
    Последно: 07-12-10, 15:29
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе