Сега заключението ми за Toshiba 40XV733 (G). Все пак от 3 дни го гледаме.
1. Картина - Гледаме изключително SD програми. Нашите много се кефят на турските сериали.
В началото ми се струваше че тук там на някоя програма има насичане при движение на обект настрани, но сега не забелязвам такова - или ТВ се е разработило или съм пипнал тук там нещо. При сигнала от DVD-то не се забелязва подобно нещо.
2. Звук - Преди да купя LCD TV си мислех че ще има нужда и от външно озвучение - тонколонки 2+1 примерно. Но сега разбирам че няма нужда.
3. Тунер - случва се на някои определени (2-3) програми (DTV) да не се зареждат понякога - тъмен екран за неопределено време след като ги избера, но както каза потребителят 'nkd' това е най-вероятно заради неуредици при кабелния оператор.
4. Големина - Като го внесохме с баща ми в стаята, майка ми рече: "тс тс тс... Луди хора!" Но след 2-3 дни свикнахме с големината. Директно излъчване от bTV може да се гледа от 2,5м и е ОК. Други програми (SD) пък изсискват човек да се отдалечи на поне 3м.
5. Дистанционното управление - не е ОК. Изисква донякъде насочване, свиква се иначе. Взех друго дистанционно от едно магазинче за проба, не универсално, а пак такова на Toshiba, но и то се държеше точно като оригиналното. Имам един DVD плеър Philips DVP5960, който има проблем с дистанционното, и вчера видях че гар. срок е вече изтекъл и му казах "ела тук!". Нищо нередно не открих вътре, нищо повече не можах да направя освен един отвор (1 см диаметър) с бормашината точно пред IR фототранзистора. Само това подобри ситуацията поне два пъти и се га лови от 5-6 метра. Ама към телеизора засега няма а се отнасям така...
6. Формати на картината - Super Live е най-добре, но ми се иска някак си да можеше картината да се разпъне още малко по вертикали (да се скрият по 5 см отгоре и отдолу.)
7. Медиа плеър - от разните неща качени на флашката можа да прочете са JPG файловете.
8. Светло чуствителния сензор - много позно нещо, има си и възможност за настройка по избор.
9. Означения - има отзад на капака някакъв номер и след него буква К, значи матрицата е S-PVA.