Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Toshiba ?

Гласували
296. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26'' и по-малко

17 5.74%
  • 32''

95 32.09%
  • 37''

23 7.77%
  • 40''

105 35.47%
  • 42''

36 12.16%
  • 46''

17 5.74%
  • 47''

1 0.34%
  • 52''

0 0%
  • 55''; и повече

2 0.68%
Страница 64 от 91 ПърваПърва ... 1454626364656674 ... ПоследноПоследно
Резултати от 946 до 960 от общо 1358

Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2010

Re:Toshiba LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Да се извиня че ви подведох за 3Д през нета
    НЕСТАВА. Намерих клипове с риал 3д на 1080р но не го сабира образа, даваги разделено

Сега се хващтам да се побазикам с телевизора , че досега не ми остана време от както съм го взел да го разуча напълно,
    Ще пробвам за субтитрите през USB и сателитния тунер.

2.  

3. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от astroka
    Ами написал съм USB суптитри , да подкарам интернета друго сега не се сещам май
    Изкарва субтитри, просто трябва да се смени кодировката на субтитрите на UTF-8

4. Тук е от
    Dec 2010

я уто4ни за субтитрит . Значи доколкото разбрах името на файла и utf-8 ( *.utf-8).
    ТАКА ЛИ Е ИЛИ НЕ ТЕ РАЗБИРАМ ДОБРЕ

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Това са впечатления на колега от друг форум.Може да са ви от полза.

Здравейте, снощи си купих от ТМ модел Toshiba 40XV733 и сега искам да споделя. Понеже ми дадоха 3 дена за рекламация дано бързо дадете съвет

Предимства
    - Това с корекцията на звука работи (да не "изгърмяват" рекламите като прекъсват сериала).
    - за около 6 мин. ми откри всичките 118 DTV (DVB-C) програми, като 3-4 от тях бяха HD ( за страна избрах - други, сканиране - бързо)
    - Сензора за осветеността на стаята работи доста добре и се настройва както си искаш

Недостатъци
    - Resolution+ (вкл/изкл.) - никаква полза от това. Все едно съм засилил остротата доста.
    - направи ми няколко пъти следния номер - като сменя програмата с друга, чакам повече от 20 сек... и нищо - тъмен екран; после сменям на друга - ОК, след това сменям пак на тази дето не ще и тогава тръгва.
    - за да гледам изображението в цял екран разтеглям 4:3 във формат 16:9 или друг удачен, но в двата края от ляво и дясно в едни ивици от по 10 см. картината е много разтеглена по хоризонтали
    - дистанциооното има проблем - трябва да се (почти) прецеля в ТВ-то, за да действа.
    - яд ме е и за това - когато картината (сцената) се движи настрани се забелязват накъсвания, не е гладко преместването (и при ATV и при DTV). А аз мисля да гледам и други неща, освен да речем шоуто на Слави.
    Сега заключението ми за Toshiba 40XV733 (G). Все пак от 3 дни го гледаме.

1. Картина - Гледаме изключително SD програми. Нашите много се кефят на турските сериали.
    В началото ми се струваше че тук там на някоя програма има насичане при движение на обект настрани, но сега не забелязвам такова - или ТВ се е разработило или съм пипнал тук там нещо. При сигнала от DVD-то не се забелязва подобно нещо.
    2. Звук - Преди да купя LCD TV си мислех че ще има нужда и от външно озвучение - тонколонки 2+1 примерно. Но сега разбирам че няма нужда.
    3. Тунер - случва се на някои определени (2-3) програми (DTV) да не се зареждат понякога - тъмен екран за неопределено време след като ги избера, но както каза потребителят 'nkd' това е най-вероятно заради неуредици при кабелния оператор.
    4. Големина - Като го внесохме с баща ми в стаята, майка ми рече: "тс тс тс... Луди хора!" Но след 2-3 дни свикнахме с големината. Директно излъчване от bTV може да се гледа от 2,5м и е ОК. Други програми (SD) пък изсискват човек да се отдалечи на поне 3м.
    5. Дистанционното управление - не е ОК. Изисква донякъде насочване, свиква се иначе. Взех друго дистанционно от едно магазинче за проба, не универсално, а пак такова на Toshiba, но и то се държеше точно като оригиналното. Имам един DVD плеър Philips DVP5960, който има проблем с дистанционното, и вчера видях че гар. срок е вече изтекъл и му казах "ела тук!". Нищо нередно не открих вътре, нищо повече не можах да направя освен един отвор (1 см диаметър) с бормашината точно пред IR фототранзистора. Само това подобри ситуацията поне два пъти и се га лови от 5-6 метра. Ама към телеизора засега няма а се отнасям така...
    6. Формати на картината - Super Live е най-добре, но ми се иска някак си да можеше картината да се разпъне още малко по вертикали (да се скрият по 5 см отгоре и отдолу.)
    7. Медиа плеър - от разните неща качени на флашката можа да прочете са JPG файловете.
    8. Светло чуствителния сензор - много позно нещо, има си и възможност за настройка по избор.
    9. Означения - има отзад на капака някакъв номер и след него буква К, значи матрицата е S-PVA.

6. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от dymby
    я уто4ни за субтитрит . Значи доколкото разбрах името на файла и utf-8 ( *.utf-8).
    ТАКА ЛИ Е ИЛИ НЕ ТЕ РАЗБИРАМ ДОБРЕ
    Предполагам има се предвид да отвориш файла със субтитрите примерно в notepad и да му дадеш Save As... и да избереш UTF-8 от енкодинг опциите, има шанс вече да си е в UTF-8 преди да го отвориш. Ако са вградени субтитрите не знам как се действа.

7. Тук е от
    Dec 2002

Преди час се върнах от ТМ. Ходих да гледам и да се чудя какво да си купя. Моделите които гледах основно са Toshiba 40SL733G и 42SL738G както и Samsung LE40C650 а най-накрая се заблях в доста обсъждания тук 40WL768G.
    Не мога да реша кой да взема. Принципно се бях навил да ходя и да вземам или 40SL733 или 42SL738 обаче СМОТАНИЯ рекламен клип на Тошиба предизвика силно разочарование от това което видях. Освен това се пробвах да базикам настройките за образа през копчетата на телевизара и установих, че тези на 42SL които са тъч изобщо не работят както трябва. Или хващат няколко натискания или посмъртно не искат да отчетат присъствието на пръст. Както и да е бях чел добри отзиви за 40SL733 обаче същия рекламен клип пуснат на 40XV733 ми изглеждаше доста по-добре и се разочаровах.
    До колкото прочетох в предните страници SL и WL серията използват един и същ видео процесор - в такъв случай защо имаше такава разлика в това което виждах и защо XV ми се стори по-добър от SL?

Малко извън темата:
    Ходих да погледна как изглежда Самсунг LE40C650 и от рекламния клип, който беше някакъв блу-рей трейлър останах доста доволен от качеството. След това загледах и съседния C630 и не установих някакви особени разлики в това което виждам (отдадох минималните разлики на различни настройки) а пък е с едни 200лв. по-евтин. Тоя самсунг C630 дали е със S-PVA матрица на самсунг или е от по-евтиния производител?

Най-накрая минавайки отново покрай тошибите загледах 40WL768 на който бяха пуснали съвсем различен рекламен клип и наистина ми направи добро впечатление. Аз ли съм останал в заблуда за качеството на SL-ите или наистина WL-а е на друго ниво?
    Принципно екстри като WiFi, USB видео, Internet TV не смятам да използвам - имам си цифрова телевизия от MNET + CI modul за да не ползвам техните приемници и компютър с хубава видеокарта ще ползвам телевизора като телевизор и като монитор за компютъра с цел игри и филми.

Не знам дали е удачно в тази тема да попитам за съвет какъв телевизор да си взема (все пак има 330стр. тема за избор на телевизори 2010)? Не държа да е определена марка, изискванията са хубави цветове и ъгли на видимост, възможно най-бърз заради игрите и филмите и добро възпроизвеждане на SD и HD телевизия. Периферните екстри са ми от нулево значение. Цена максимум е 2000лв.

8.  

9. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Ами процесорите за обработка и подобряване на картината от XV серията нагоре са еднакви и са на Toshiba . Разликите идват от подсветката , дизайна , сат. тунер, някои екстри или 200хц. във WL .Всички модели на Тошиба с LED подсветка са с гланцови панели , а в WL768 има "стъкло" отпред .

10. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от rsync
    Предполагам има се предвид да отвориш файла със субтитрите примерно в notepad и да му дадеш Save As... и да избереш UTF-8 от енкодинг опциите, има шанс вече да си е в UTF-8 преди да го отвориш. Ако са вградени субтитрите не знам как се действа.
    точно така Като са вградени субтитрите не съм пробвал, но повечето филми са със отделни субтитри.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Toshiba Regza 40WL768DG Teardown
    http://translate.google.com/translat...-teardown.html

Чакам на CES 2011 да се появи европейски вариант на Toshiba Z1S
    http://www.toshiba.co.jp/regza/lineup/z1/index_j.htm

12. Тук е от
    Dec 2010

Някой успял ли е да подкара безжично плейването на филми от лаптоп чрез DLNA сървър на TOSHIBA WL768. Ако ДА, да пише как става. При мен не се получава. Виждам всички файлове които са ми на лаптопа през ТВ-то, но само снимки успявам да разглеждам. Филмите ми излизат са времетраене 00:00:00 и при опит да се пусне даден филм дава грешка.

13. Тук е от
    Dec 2010

нЕЗНАМ ЗА ЛАПТОПА АМА НА ДРУГИЯ ДЕН СЛЕД КАТО СИ ВЗЕХ ТЕЛЕВИЗОРА, МИ ДОЙДЕ ДЪЛГООЧАКВАНОТО HTC - DESIRE HD, TA С НЕГО БЕЗ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ СЕ СВЪРЗАХА ДВЕТЕ. ПУСКАМ СНИМКИ, МУЗИКА И КЛИП4ЕТА, С ДВЕ ДУМИ ВСИЧКО, ( ГОЛЯМА ЛУДНИЦА СА И ДВЕТЕ ДЖАДЖИ)

14.  

15. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Flash
    защо XV ми се стори по-добър от SL?
    ...
    Тоя самсунг C630 дали е със S-PVA матрица на самсунг или е от по-евтиния производител?
    ...
    ще ползвам телевизора като телевизор и като монитор за компютъра с цел игри и филми.
    LED е по контрастен, но се губят детайли в тъмни части, а на някои модели и настройки (в техномаркет) има и някакви отсенки черното поне на Тошиба SL. Лошото е, че аз съм от феновете на по гланцовите дисплеи иначе отдавна да съм си взел XV733. Дано WL768 който ще мерна съвсем набързо днес е толкова добър колкото всички казват.
    За игри WL768 казват че въпреки PVA панела бил доста добре особено в гейм моуд и то хора които са наясно какво е инпут лаг, но няма още конкретни измервания.
    За c630 погледни етикета, мисля че повечето са на AUO, но изглежда добре. Не знам какви са разликите между него и C650 пък и е за друга тема

Цитат Първоначално публикувано от ivanart
    Някой успял ли е да подкара безжично плейването на филми от лаптоп чрез DLNA сървър на TOSHIBA WL768. Ако ДА, да пише как става. При мен не се получава. Виждам всички файлове които са ми на лаптопа през ТВ-то, но само снимки успявам да разглеждам. Филмите ми излизат са времетраене 00:00:00 и при опит да се пусне даден филм дава грешка.
    С какъв win си? Едва ли са някакви странни кодеци, но опитай първо xvid в avi контейнер, нещо настройки за споделяне може да е, но нямам много опит с пускане на ДЛНА сървъри а за момента не мога да намеря нещо определено, иначе надявам се да не е безсмислен отговора ми, поне да те насочи да дадеш малко повече информация, иначе трябва да се чака някой на който му се е случило абсолютно същото, за да знае как го е оправил.

dymby честито

16. Тук е от
    Nov 2009

Да се похваля и аз , че вече съм горд собственик на Toshiba 40 WL 768 . Телевизорът е много добър. Цената му в момента е уникална-с около 25 % под най-ниската в Европа
    Потвърждавам , че проблема с българските субтитри се решава успешно по начина описан от колегата CarAudio - "Изкарва субтитри, просто трябва да се смени кодировката на субтитрите на UTF-8" .
    Ако искате да промените малко и размера им може да използвате начина описан от колегата martinbvbvbv в темата за Samsung . Действа и тук! - " Искам да дам идея на всички които се нуждаят по-голям размер на субтитрите от вградения плеър на C серията (в моя случай C650). Използвам WORD за да направя всички букви главни във файла със субтитрите. Размяна на малките букви с главни става чрез функцията "CHANGE CASE". За Office 2003 и по-стар поставяме субтитрите в празен уърдовски файл и ги маркираме (CTRL+A) отиваме на падащото меню FORMAT и избираме CHANGE CASE и UPPERCASE. След преобразуването поставяме новите субтитри в текстовия файл с името на филма и сме готови. Вместо 3 вече имаме 6 размера за субтитрите. За Office 2007 имаме бутон за CHANGE CASE при бутоните за FONT.
    За тези които не са на ясно файла със субтитрите се отваря с NOTEPAD. Натискаме десен бутон в/у файла със субтитрите, избираме OPEN WITH и от списъка с програми избираме NOTEPAD. Отварят се като текстов файл. С големи букви субтитрите се четат перфектно. Преобразуването става за по-малко от 1 минута." .
    Като обобщение-мисля че превъзхожда стария ми Samsung B650.

17. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

ЧЕСТИТО !!!
    Направи ми впечетление по магазините,че "стъкления" панел на този модел не създава много отражения , дали е така и в домашни условия ?

18. Тук е от
    Dec 2010

NKD, и аз мислех същото но ми се струва че отражението не е чак толквоа голямо. Докато правех избора си се загледах и в LG 42" INFINIA FULL LED - Там нещата ми се строиха по-зле откъм отражение на стъклото. Като сложих в нас 40WL678G в стаята и то с/у прозорците, дори не ми прави впечетление отражението и дори мн. се радвам че взех TV с такъв дислпей.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 64 от 91 ПърваПърва ... 1454626364656674 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 19:47
  2. Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 1458
    Последно: 14-03-12, 19:58
  3. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  4. Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 2606
    Последно: 07-12-10, 15:29
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе