Така както го описваш изглежда се опитваш да сложиш картата директно в слота без САМодулПървоначално публикувано от GMIR
https://www.youtube.com/watch?v=7H8co9LfBt4#
Така както го описваш изглежда се опитваш да сложиш картата директно в слота без САМодулПървоначално публикувано от GMIR
https://www.youtube.com/watch?v=7H8co9LfBt4#
Здравейте!
Става дума за телевизора на едни приятели, Toshiba 26AV500P. Телевизора се включва, звука е наред, но няма образ. Купуван е от Техномаркет, но гаранцията вече е изтекла. Други техни познати са им препоръчали майстор, който го е отворил, констатирал че захранващата част е наред и проблема е най-вероятно в подсветката (което си мисля и аз), но е казал, че "Частите са много дребни и няма да се справи с ремонта, трябва голям сервиз ". И така, търсим "голям" и надежден сервиз варненски, който да се справи с проблема
Ако някой смята, че е нещо просто за ремонт да сподели. Поправял съм си монитора, но там беше лесно, защото транзисторите "клатещи" импулсните трафчета за захранване на лампите бяха пробили и окъсили, съответно бяха и поопушени, което доста улесни диагностикатаАко имаше нещо такова сигурно и майстора щеше да го види...
-мислиш че е от кабелната.... мм.. незнам може да има връзка но.. след смяна с нов тв направо от техномаркет и този 2 рия новия и той така прави ..или е цялата партида дефектна нещо процесор или софтуер или.. наистина може да е от кабелната ... но... ще го карам така а пък ако зачести тогава ще го нося на сервиз или ще му мисля дано да не зачести тва блокиранеПървоначално публикувано от nkd
GMIRПървоначално публикувано от GMIR
Прочети първо тази тема - за да видиш какво си пропуснал
https://forum.setcombg.com/index.php/topic,42823.0.html
по-рано да бях попитал, наистина ка модула го няма, мерси за съвета утре ще видя какво предлагат доставчиците![]()
Значи от Булсат ми дават модул и карта,слагам ги в ТВ с DVB-S/S2 и гледам сат.телевизия./46 toshiba
Вчера ходих до офиса на Булсат и питах за модул. Казаха, че модула Irdeto (който използват) бил имал проблеми със субтитрите, не излизали на някои канали, като НВО, ТV1000 и други. Затова повече не предлагали такива модули. А питах консултант в Техномаркет за такъв модул и той ми разправя, че от Булсатком се предлагат и то само с предплатени за няколко месеца напред(6 или 12 месеца). Добави, че ако си закупя такъв модул, картата от HD приемника ми като я поставя в него, нямало да може да я разпознае.Първоначално публикувано от radokoy
Знам, че карта от един приемник на друг приемник не става, по същия начин може би и за модула да става така.
Някой ако знае дали наистина е така, нека каже
За Irdeto модул ти трябва и Irdeto карта.
Това за субтитрите не звучи серионо. Доста хора ползват такива карти и не съм чувал оплаквания.
Това за субтитрите се отнасяше за абонати с Homecast ресивър , а картата че няма да можеш да използваш с модул Ирдето важи само за нормалните им карти ,които са Булкрипт и е ясно ,че не стават с модул Ирдето.
Добре от къде да си взема карта с която да ми вървят всичките програми на Булсатком, щом тая от приемника няма да станеПървоначално публикувано от svetlio1
![]()
За субтитрите при активиране на ирдето карта- не вървят, трябва индивидуално да се укажат за всяка програмал Най-напред на сръбски и след малко отново да се превключи на български. Незнам защо се получава така ,но направо ако се сложат на български не тръгват. Визирам за сателитния ми приемник а не за телевизора.
Ти инсталира ли го?Първоначално публикувано от shemesh
Явно е според приемника ,на моя не се налагат такива фокуси- задал съм в менюто "български" и това е.Първоначално публикувано от GMIR
и моя е на български а това нещо го направи защото имаше прекъсване с платените програми по-рано не го правеше
Да и засега съм много доволен!Написаното е точно.Първоначално публикувано от amigo7674