Защо не пробваш да си ъпдейтнеш софтуера на ТВ-то ? Аз съм с Тошиба, по-нисък модел 32HL833F, и нямам тези проблеми, които описваш. Даже съм доста доволен за парите, които дадох за него.
http://www.toshiba-om.net/firmware.php
26" и по-малко
32"
37"
40"
42"
46"
47"
55"
84''
Защо не пробваш да си ъпдейтнеш софтуера на ТВ-то ? Аз съм с Тошиба, по-нисък модел 32HL833F, и нямам тези проблеми, които описваш. Даже съм доста доволен за парите, които дадох за него.
http://www.toshiba-om.net/firmware.php
Същия модел го купихме за един роднина и проблемите за които говориш при нас ги няма. Перфектен телевизор от всякъде. Има доста нагласи по картината и нещо ти е за донастройка. Цена/Качество при тази оферта е без конкуренция!
Оффф незнам, 2 дена вече се рова в настройките, през всичко минах. Влезнах и за първи път и в сервизното меню, ама като видях какво е вътре и се изнесох бързо бързо . До сега ъпдейт на софт не съм правил никога, ще чета тия дни и ще видs и това. В момента ми показва, че софт-а ми е от 11. 2011г...
Пробвай да си включиш MPEG NR и DNR на по-висока степен. Това определено намалява ефекта на "вълничките", за който говориш. В сервизното меню няма какво да правиш.Първоначално публикувано от fenato
А най-лесния, сигурен и безопасен начин да си ъпдейтнеш софтуера е през самия ТВ. Пусни му Интернет (мисля, че има мрежов вход) и търси нова версия през самото ТВ. Всичко става автоматично и доста кадърно.
Пробвах ги, няма ефект...това ще е нещо от тв-ра, тия 8ms дето ги дават време реакция? Другия ми тв, дето е на 4 години е с 5ms, а тоя охлюв
Ще гледам тия дни да пробвам и ъпдейта, пък да видим, ако не се оправи -отварям аукциона и някой, който не гледа мачове ще му се израдва :D
А дали не е от Булсатком? Те не се славят с високо качество на каналите си. Пробвал ли си примерно ефирна цифрова или някаква кабелна? Прави ли го през HDMI входа?
Здравейте как мога да си сменя браузъра на Toshiba 40VL748 ?
Тия проблеми са от кабеларката /90%/. Колко инча е Тошиба-та и колко са другите тв ?
Мога да се похваля че от вчера съм и аз в клуба с 40TL933 за приличната цена от 1099лв.
Първоначално публикувано от Bobo_mС hdmi съм вързан към hd приемник. Тв-ра е 40', другия на който гледах до този момент е 32'. Незнам, вече...ще пробвам другата седмица като отворят магазините да купя кабел, букси, да го вържа към нета и да видя дали ще успея да направя ъпдейт на тоя софт, въпреки, че нямам представа как се прави и ми е малко несигурно, ама...Първоначално публикувано от svetlio1
Първо направи ъпдейт на фирмуера.Първоначално публикувано от fenato
Ако пак не си доволен имаш 3 дни след покупката да го върнеш и замениш с друг модел.
Не можеш. Зарежда се заводски при производството на главната платка.Първоначално публикувано от Stoqn Petkov
Браузъра е Opera http://www.opera.com/download/ специално адаптиран за телевизори.
Ами нормално е на 32" да не виждаш толкова проблеми -повечето СД канали при Булсат са отврат от 40" нагоре /то на ХД им си се вижда пикселизация .../ Тия 5-8 мс не ги гледай /даже от Тошиба послъгват по-малко в случая/, нямат отношение към твоя проблем ,а и едва ли би усетил разлика от 2-10 мс ,когато не надвишава общо 16 мс.Първоначално публикувано от fenato
Е така вече щом нещата опират до качеството на БСК, тогава проблема придобива съвсем друга насока Аз така или иначе не съм на срочен договор и ако се махна от БСК, алтернативата ми е iptv-то на ментел, вива или кабел на близу и нет 1. Обаче нямам поглед върху тяхното качество. Преди години бях на близу и след като минах на БСК се родих. Е сега ме хвърлихте в размисли Тогава към кой оператор да се насоча? Има ли така наречената "златна среда"?
Картината на ХД каналите на Булсат е прфектна.И Формула 1 и испанските мачове на моя 42" Тошиба 863 нямат нито пикселизация,нито насичане,така че не е в тях проблема. Някои от мачовете от английското по Диема са с лошо качество ,но не всички.Първоначално публикувано от fenato
Как ти е картината при мач на Филм+ ХД ? Виж настройките (ако има такива) на Active vision .
Ама няма от какво да се притесняваш наистина. Само си намери в менюто къде е "Обновяване на софтуера" . После ТВ-то си върши всичко сам. Ти нищо не трябва да правиш. Само го изчакваш. Продължава около 2 минути процеса.Първоначално публикувано от fenato