Първоначално публикувано от
TrippleSIX Хора моля ви помогнете ми и не ме линчувайте за малоумните въпроси, но изчетох на няколко пъти тази тема и се чувствам като абуриген.

Та ето го проблема разполагам с телевизор 40VL748 и WiFi донгъл за него на Toshiba WLM-10U2. Кънектва съ към интернет всичко е точно, няма проблеми с това, но пробвах да пусна Home Media Server-а и нищо немога да направя

Гледам на другите проблемът им е че неподкарват 1080p, а аз дори 240 неподкарва. Проблемът е в това че изобщо немога да усеществя връзка с телевизора и сървъра. Който проблем мисля, че е продиктуван от това, че си нямам представа как трябва да го настроя и как да го детектна от телевизора (също така за съжаление и понятие си нямам от руски). Та трябва ли да имам някакво допълнително устройство вързано към телевизора, чрез което да си комуникират сървара и ТВ-то, пробвах с WiFi, с LAN и нищо... имам чувството, че съм вкарал отбор по баскетбол и отбор по хокей на лед да играят мач на футболен терен

Ще съм много благодарен, ако някой ми опише от какво се нуждая зада подкарам сървъра и също така стъпка по стъпка как да го направя, понеже с голямо желание си взех WiFi донгъла и исках да се възползвам от това удобство, но уви вече 2 дена се мъча и непостигам нищо. Благодаря