Страница 11 от 98 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 1459

Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Jul 2011

Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 2

колега аз съм с TOSHIBA REGZA VL748G и имам същия проблем цял месец се мъча и чета форуми но никакъв резултат за сега ако някои може да помогне и аз ще съм благодарен

2.  

3. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007

Доста малко отзиви срещнах за TOSHIBA 42RL833G -> http://technomarket.bg/products/0910...shiba-42rl833g
    Има ли някакво реално преимущество, освен мрежовите възможности, спрямо TOSHIBA 42SL738G? -> http://technomarket.bg/products/0909...shiba-42sl738g Интересува ме най-вече качеството на възпроизвеждане на филми от компютър/медиа плеър.
    Днес мисля да отида да го видя и на живо. Цената уж е тази само до следващата седмица - после не се знае дали ще се вдигне наистина.

4. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Двата модела имат основни разлики като единствено еднакви са типа матрици ,които ползват S-IPS на LG.
    42RL833G няма 100хц , но иначе има Resolution+ , Auto View(автоматично настройване на картината според осветеността на помещението ) все функции ,които липсват в 42SL738G , който пък има 100хц-Activ Vision M100 .

5. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007

Така или иначе 100 Hz не са ми нужни за гледане на филми. Всичко останало е в плюс на 42RL833G, още повече щом и матриците им са еднакви.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Защо ми се струва, че цената на 42RL833 беше 850 лв. в Карфур? Или го бъркам с друг модел?

7. Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Нещо в настройките на Homemediaserver не си направил както трябва. Спомням си че за тошиба, в настройките на сървъра трябва да е зададен телевизор Филипс
    http://www.homemediaserver.ru/forum/...php?f=10&t=989
    http://www.homemediaserver.ru/forum/...hp?f=10&t=1093
    Проблема може и да е в файъруола - пробвай с изключен.
    Благодаря за отзива, аз понеже винаги деактивирам Windows Firewall-a и не мислех, че е от него, но след като спомена и след многото мъки да детектна телевизора се сетих, че съм със смарт секюрити на нод32 и е възможно той да ми блокира кънекшънъ към сървъра - естествено така се и оказа :S
    След като отворих и конфигурирах нод32 вече безпроблемно ми се появи WiFi то на телевизора и го детектнах, за настройки пробвах с телевизор на Philips 1080, но неможе да се разпъне на 100% по площта на екрана - винаги остават около 3 см отгоре, отдоло, отляво и отдясно, затова се спрях на настройките за Samsun 1080, те каточе ли засега ми допадат най-добре, малкото HD върви безупречно кристален образ и няма както във форумът по-горе се оплакват зелена черта, ноо тя се появява като пусна някой филм в .avi контейнер. Явно при транс кодирането се презасича малка част от долната картина и от там се явява зелената черта в горната част, не съм сигурен може би това да е в зависимост от резолюцията дали ще е p или i нз честно казано, ще си поиграя и ако намеря решение ще публикувам за който го интересува (макар, че засега лично мен не ме дразни мн тази зелена ивица) още веднъж благодаря и успех на всички

Цитат Първоначално публикувано от панов
    колега аз съм с TOSHIBA REGZA VL748G и имам същия проблем цял месец се мъча и чета форуми но никакъв резултат за сега ако някои може да помогне и аз ще съм благодарен
    Значи след като инсталираш медиа сървъра отиди в настойки от там -> в ляво от бутоните избери "сървър" (или както е на руски "сервер"). в прозореца ти отваря менюто за настройка на сървъра, в него има два списъка. Единият е списъкът със сървърът от който като дадеш на бутона "поискай" (Руски: "Поиск") ти отваря прозорец в който трябва да бъде детектната лан картата на компютърът ти - от който ще стартираш сървърът (показвт ти се IP-адресът и МАС-адресът на ЛАН картата ти) избираш съответната лан карта и даваш ОК. Вече в списъкът със сървъру трябва да фигурира твояата лан карта и пред името и трябва да има една зелена точица с което се индицира че се използва тя. Вторият лист е клиентският лист, от него като дадеп пак на бутона "Поискай" ("Поиск") ти отваря нов прозорец на който пак натискаш върху бутона "Поискай" ("Поиск"), чакаш съответното време да сканира и след като завърши ти показва на листа със детектнатите устройства IP-адресите и MAC-адресите им също както и наименованието, но то не е от такава важност. Намираш IP то и МАС адреса съответстващ на това на Телевизора ти (т.е. това е телевизорът ти) и цъкаш на иконката която прилича на знака Б.1 забранено е влизането :D и след като натиснеш там тя се променя на зелена иконка с тикче, следоватено осъзнаваш че това е било тире на червен фон :D хаха както и да е шегите ми може би са досадни затова да продължим напред. След като си избрал телевизорът даваш на Ок и вече и във вторият списък се появава името Ип адреса и мак адреса на устройството (телевизоръ) което ще комуникира със сървърът. Това е даваш Ок рестартираш сървърът и вече от телевизорът с бутона от дистанционното "Media Player" (намиращ се под цветните бутони) стартираш плейъра и избираш филми след което трябва да ти се покаже името на сървърът и ако имаш и забодена флашка ще ти се покаже и тя. избираш сървърът и от там натам вече действаш.
    Ако при детектването на клиенти от вторият списък не ти открие нищо, а през телевизора пускаш YouTube, то значи проблемат е в компютърът ти и най-вероятно е идентиче като моят - я пуснат файър уол, я някоя антивирусна която пречи за комуникацията между 2те устройства. Успех

@hristoslav2 още веднъж благодатя, че ме накара да си отворя очите

8.  

9. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    Защо ми се струва, че цената на 42RL833 беше 850 лв. в Карфур? Или го бъркам с друг модел?
    Да не се бъркаш с LG 42LK430?
    Иначе, архив с брошурите на Карфур има тук - http://promooferti.com/?s=%D0%9A%D0%...84%D1%83%D1%80
    Довечера ще ги прегледам за всеки случай, сега нямам възможност.

10. Novice
    Тук е от
    Jul 2011

Много благодаря изключих всичко и телевизора и компа се видяха сега ми изпива грешка възпр.носител но ще го разцъкам довечера
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1310157480[/time]_________________________________________________

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1310154318[/time]_________________________________________________

КАРТИНАТА Я ДОКАРАХ И Е ПРИЛИЧНА но със субтитрите имам проблем още веднъж благодаря вече си мислех че има проблем с телевизора

11. Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от панов
    КАРТИНАТА Я ДОКАРАХ И Е ПРИЛИЧНА но със субтитрите имам проблем
    Аки си направл стъпките както в началото на тази тема пише за субтитрите, а именно:
    - да си направиш папка в която да сложих субтитрите и те да бъдат със същото име както филма
    - от програмата -> настройки -> транскодер -> от табът субтитри даваш тикче на субтъитри ако няма и посочваш папката където се намират.
    и вече си намерил подходящите настройки, за да не ти дава грешка от рода: "гръшка възпроизвеждане носител"
    то значи всичко е ок.
    В зависимост от избраните настройки за телевизор сигурно си забелязал, че менюто на сървъра изглежда различно
    (става въпрос за менюто през телевизора - чрез което си пускаш филмите, музиката, снимките), та идеята е, че независимо от изгледа след като избереш филми и си избереш съответно филмът който искаш да гледаш, то той се появава в папка в която има други папки и най-отдолу ти излиза филма.
    Е някаде из всичките тези папки трябва да има папка с име "настройки", като влезеш в нея трябва да има "субтитри" и от там като влезеш си избираш да са пуснати.
    След като го маркираш и то се опитва да ти възпроизведе филма, ама пак казва "грешка възпроизв. носител" не му обръщай внимание, просто дай назад да излезеш от папката за субтитри и настройки и си пускаш вече филма, като той съответно трябва да бъде вече със субтитри.

Успех

12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Привет на всички пишещи и четящи този полезен форум.
    Имам едно въпросче и ще помоля за малко помощ. Как да си настроя Тошибата, че нещо смених приемника на HD от Булсат и настройките отидоха по дяволите. Сега картината е малко нерелна от към цветове и т.н.
    А и всеки път ли трябва да променям резолюцията на картината: Wide, Super Live, Native и т.н. , когато сменям каналите? Някои канали са широки, други тесни... странна работа.

Благодаря.

13. Тук е от
    Jul 2011

Като зададеш базовите настройки за картината не ти ли харесва как излиза изображението?
    Иначе да, всеки път трябва да си променяш резолюцията в зависимост от това как най-добре ти допада даденият канал - между wide, super live...
    това е така понеже самите канали имат различна резолюция в случаите когато тя е съответстваща на разделителната способност на ТВ-то, то е добре да си седеш в режим "естествена", в другите случаи аз ти препоръчвам "супер жив" защото разтяга картината така че съотношението да се запази и да има максимално разтягане и минимално рязане.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не, базовите не ме кефят, но мисля, че успях да достигна някакъв добър варинат като си поиграх. Доста неща ръчках. Сега съм на Стандарт със собствени настройки.
    Колкото до това... за каналите, кофти. Е то ясно, че съм на Супер лайв, защото иначе другото е с ужасни черни черти в ляво и дясно. Само на ХД каналите е малко разтегнато, но си го намествам. Надявам се скоро да поработят над това и да оправят резолюциите, за да не си играем всеки път с дистанционното на телевизора.
    Благодаря за отговора.

16. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в
    Plovdiv, Bulgaria, Bulgaria

Не си казал какъв модел е. На 40vl748 има автоматичен режим, който сменя режимите между super live и wide screen в зависимост от съотношението на канала.

П.с. сега видях, че става въпрос за допълнителен приемник. няма ли начин да се ползва сателитния приемник на телевизора(ако има такъв)?

17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Оправи си настройките в "дръвчето" на Булсатя -за ХД канали "без корекция" ,за СД канали "с корекция" и задай на настройки ТВ "16:9".

18. geriko
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от Gurk0
    Ахам значи то навсякъде пише, че чете HD Video , Има опцията в менюто - Филм, но просто неможе ?Аха .. засекох в сайтовете пише - HD Video Photos and Audio USB Player ... Снощи свалих програма за конвентиране направих 1 файл , тръгна филма но бози може да си е и от конвертора . За това чете си видео просто ми трябваше информация как
    Приятел кажи с каква програма и в каккъв формат си конвертирал филма за да ти тръгне на 42RL833G защото и аз купих вчера такъв телевизор заради промоцията. Снощи си играх и свалях от арената филми във формат HDTV и H264 но нищо не става не тръгват вижда папката но неразпознава файловете. Дай съвет какво да правя. Или да взимам един медия плеар и ще става най-лесно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 98 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 19:47
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе