Страница 9 от 98 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 1459

Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 2

Общо взето при минаване от кинескоп на голям LCD винаги в началото е дразнещо - за някои повече, за други по-малко.

Ако това ще те успокои, пробвай да се отдалечиш на 1.5 пъти разстоянието, от което си гледал преди. Тоест ако кинескопа си го гледал от 2 м, сега погледай новия от 3 метра и кажи пак ли толкова брутално те дразни. Също за успокоение можеш да си пуснеш някой HD филм от компютъра/плейъра.

На кинескопа си гледал телевизия от същия оператор, така ли да разбирам?

Възможно е и с настройките да имаш проблем, но имайки предвид, че си бил на кинескоп преди това, горенаписаното ми се струва по-вероятно.
    Възможните проблеми с настройките са ако са ти включени режимите на ТВ, които са за премахване на "шумове" (за целта си виж упътването").
    Пробвай с Picture Mode -> Standard или Movie.
    Също задай следното: ADVANCED VIDEO -> MPEG NR -> OFF, CTI -> OFF,

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009

OK, настроих според калибрациите на adtomov за 40RV733G...с някои малки корекци според моето око.
    Резултата се подобри малко, сложих новият firmware, пак настройки и определено е по зле!
    Сякаш другият модел в/у който мислех-LG 42LD750 се справя по-добре!
    Toshiba-та много маже, да не говорим за хоризонтално движение на надписи или футбол-някакви мазни петна се движат.
    Колегите с опит в/у LG 42LD750 да кажат мнение....да се сменя ли ?!!!

4. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Повярвай ми упражнението със смяната с друг модел ТВ няма да ти даде желания резултат. Течнокристалният телевизор си е течнокристален телевизор.
    Или сигнала от доставчика ти е зле, или просто не си свикнал още с прехода от кинескопа. Абсолютно съм убеден.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009

Просто очавах по-добра картина... 100hz и Resolution+ да сработят!
    Явно изживявам културен шок :-)
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1309005352[/time]_________________________________________________

Колеги, внесете повече яснота относно MediaPlayera-
    качвам субтитри в sub и srt, на бг и англ....нищо не чете, UTF-8 е кокдировката на всички.
    Къде бъркам?

6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Има нещо омазано при теб, Тошиба прави една от най-добрите СД картини, колкото и да не си свикнал ,ако не го гледаш от 50см и сигнала не е омазан ,няма как да е толкова зле.Я го свържи през някой друг вход /например през СКАРТ и да не забравиш ако вадиш HDMI кабела да изключваш устр./и задай стандартни настройки .В СТБ имаш ли някакви настройки ,ако има ресетни ги и тях.

7. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в
    Plovdiv, Bulgaria, Bulgaria

Има ли начин да се превключват по-бързо каналите на Toshiba? Струва ми се по-бавно отколкото преди с цифровия приемник на оператора(N3). Toshiba 40VL748G е модела, като купих адаптор за картата от оператора. Не винаги еднакво бързо ги превключва - едни и същи канали понякога се превключват по-бързо или по-бавно. Доколко това зависи от оператора, от картата или от самия телевизор? Става въпрос за забавяне от 2-3 секунди понякога, независимо дали от Р+/Р- или директно от цифрите.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009

Пуснах 40vl733 с HDMI/DVI през PC-то, тест с филм 720p.....няма такава картина и такива цветове, и такова черно, и таъв звук, и.....
    Жалко за кофти сигнала по SD.
    Телевизора е перфектен!
    Качих homemediaserver на pc-то, тествах с dvdrip и насичаше, идеи?!

10. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Бързо свикна
    Относно насичането, първо сложи рутера до телевизора и виж пак ли насича, или тествай директно с UTP кабел от ТВ забоден в рутера. Ако така проблема отпадне, значи явно донгъла и рутера не се обичат, много са отдалечени, или други стандартни такива неща.

11. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от victorio404
    Има ли начин да се превключват по-бързо каналите на Toshiba? Струва ми се по-бавно отколкото преди с цифровия приемник на оператора(N3). Toshiba 40VL748G е модела, като купих адаптор за картата от оператора. Не винаги еднакво бързо ги превключва - едни и същи канали понякога се превключват по-бързо или по-бавно. Доколко това зависи от оператора, от картата или от самия телевизор? Става въпрос за забавяне от 2-3 секунди понякога, независимо дали от Р+/Р- или директно от цифрите.
    В твоя случай -как се разбира модула с ТВ и/или колко е качествен самия модул /а най-вероятно има и омазани настройки от самата кабелна /.

12. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    Бързо свикна
    Относно насичането, първо сложи рутера до телевизора и виж пак ли насича, или тествай директно с UTP кабел от ТВ забоден в рутера. Ако така проблема отпадне, значи явно донгъла и рутера не се обичат, много са отдалечени, или други стандартни такива неща.
    Да, хареса ми! Проблема със SD си остава-мазане, но какво да се прави...сигнал.
    Макар, че Мегалан са една от фирмите с най-добри параметри.

Относно homemediaserver-a: теста е с UTP кабел 3-метров, през LAN-а на TV към рутера!?
    С wireless-a още не съм си играл.....за сега се фокусирам в/у гледането на филмчета ))))

Сега пуснах вграденият в Win7 stream...ще споделя впечатления.

13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Виж в темата за калибриране бях постнал моите настройки за СД /за друг модел са ,но са близки като картина-даже май са с еднакви панели/-може да имаш подобрение.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в

Цитат Първоначално публикувано от silver1
    Качих homemediaserver на pc-то, тествах с dvdrip и насичаше, идеи?!
    при мен HMS насичаше при 1080 .mkv файлове(720 са перфектни), след много експерименти махнах отметката на "ограничение минимального...":

(настройка устройство:"Телевизор Philips 2008 (DLNA, 16:9, 1920x1080)") и спря да насича - само малко потрепване на картината се появява от време на време, но не е фатално. Ползвам CoreAVC pro плъгин за обработка, което прехвърля част от работата на видеокартата ако си с Nvidia със CUDA. Доста зависи и какъв е процесора и машината като цяло, защото прекодира филмите в реално време.

Също е добре да си включиш индикатора за скорост на транскодирането - примерно да се показва ако падне под 30к/с - тогава ще знаеш, че забавянето идва от PC-то, което не се справя с транскодирането:

16. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009

С Intel DualCore 3.0GHz, 3GB ram, ATI4850 1G..би трябвало да става
    сега ще пробвам с твоите настройки
    ...какви плъгини използвате-интересна тема е, прави впечатление, че резултата често зависи доста и от тях.

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1309189260[/time]_________________________________________________

По описаният начин филмите си тръгнаха гладко, субтитрите обаче също
    ....няма ги
    и не виждам връзката

17. Тук е от
    Jun 2011

Здравейте,
    имам следния въпрос към знаещите,а не към свободно гадаещите.Та,след като пусна Blue ray-я да се транскодира предварително и след около 30-тина минути пусна да гледам вече транскодираното количество файлове,без да ми насичат, ми се появява число в десния долен ъгъл на екрана(средно голямо,добре видимо) ,почити в края,но не съвсем в дъното.Числото според мен, съответства на скоростта на транскодиране(Скорость к/с),най много с по една единица по-малко.Един знаещ предположи,че ми е малко мястото на самия диск,където се намира филма,дори каза ,че е възмоно и удивителни знаци да се покажат понякога,което е наистина е така,под 1ГБ съм дал отметка на HMS(меньше).Дали е така.Преди като свалях филмите на друг диск на компа с мн.повече място нямах такова число в страни.Е?

18. Junior Member
    Тук е от
    May 2011
    Живее в

Цитат Първоначално публикувано от silver1
    По описаният начин филмите си тръгнаха гладко, субтитрите обаче също
    ....няма ги
    и не виждам връзката
    субтитрите наистина нямат отношение към плъгините - провери да не си сменил някоя друга настройка - при мен си работят независимо какъв кодек е активен (субтитрите трябва да са ANSI кодирани за да вървят през HMS, а UTF-8 не тръгват, докато ако се гледа през USB флашка филма е обратното).

CoreAVC кодека за да се ползват всички екстри трябва да се инсталира платената версия - в моя случай съм инсталирал CoreAVC Professional 2.5.1. За Енвидия карти от настройките(на CoreAVC) се включва CUDA Acceleration, а за АТИ би трябвало да работи DXVA, но не съм 100% сигурен. За момента това е кодека с най-качествена картина и най-много поддържани формати при мен(в повечето случаи гледам .mkv филми). Даже на нормалните Divx или Xvid .AVI файлове не се появява зелената лента в горния край на телевизора(има я с настройки по подразбиране на HMS).
    Когато е инсталиран и активиран CoreAVC Professional, в таскбара(до часовника) се появява допълнителна зелена икона по време на транскодиране(гледане на филм), чрез която може да се влезе в настройките на кодека.
    Единствено, което се сещам за субтитрите, че съм задал в настройките на HMS да са bg по подразбиране, но не съм сигурен, че това може да е проблема:

Освен това субтитрите ми са в съответната папка на филма, а не както се препоръчва в темата за DLNA да са в отделна папка. Понякога проблем може да е дължината на името на файла - пробвай да съкратиш името на субтитритрите и на видеофайла.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 98 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 19:47
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе