Първоначално публикувано от
makinski Здравейте,
от няколко месеца имам 40TL838G и имам следните впечатления, както и някой въпроси:
Плюсове:
- картината и цветовете са прилични;
- опресняването е на ниво, не се забелязва гоустинг;
- YouTube се оказа добре направен, а качеството е по-добро от това на лаптопа, което не мога да си обясня
Минуси:
-Качеството на изработката не е добро, пластмасата е тънка и се огъва дори когато вкарвам скарта...
-Менюто е отвратително и неинтуитивно....функции почти няма...
-Реакцията на команди е със сериозно забавяне, вкл. на телевизора отнема десетина секунди!
-Звука е зле, а еквалайзер липсва, при това звук от скарта към домашно кино не можах да подкарам, от оптиката засега същата работа...освен, ако има някаква настройка за да се вкл оптиката..DTS не върви..в замунда AC3 филмите(мкв) се броят на пръсти, а прекодирането ми е тъмна индия.
-Свалих си медия сървър и тръгна на ХД, но често насича и ме изхвърля от филма(дори и при кабел)..освен това субтитри през медия сървъра не излизат...някой ако може да препоръча програма и метод който работи ще съм благодарен
Въпросите ми са:
Как аджеба да гледам мкв файлове със звук без да трябва да съм ИТ специалист(нямам ХДМИ на лапатопа)
Как да подкарам оптиката от ТВ към домашно кино самсунг 5.1, към момента звук нет.
Кой медия сървър да използвам, позволяващ четене на субове...ако си купя очила, сървъра ще плейне ли 3Д?
Предполагам не съм единствения с подобни въпроси по модела, ще съм благодарен на всеки който помогне!
Весели празници и не се ядосвайте по задръстванията