Страница 48 от 98 ПърваПърва ... 38464748495058 ... ПоследноПоследно
Резултати от 706 до 720 от общо 1459

Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. ccc
    ccc е офлайн
    Member
    Тук е от
    May 2006

Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 2

Мисля че софта се търси през интернет а не през каналите. Поне другият тв сони го откри там и се ъпдейтна сам преди няколко дни. Имах чувството, че съм в научнофантастичен филм, който съм гледал като малък - пускаш телевизора и ти пише че има нов софт и т.н.
    А за тошибата сега прочетох, че не било хубаво да се слага последният софт, а някакъв по-стар обаче линковете към него в първа страница са невалидни. От къде може да го изтегля
    "Firmware V 10.1.41.6
    http://www.непозволен адрес!/file/p0trvn"

2.  

3. Тук е от
    Dec 2011

Здравейте,
    от няколко месеца имам 40TL838G и имам следните впечатления, както и някой въпроси:
    Плюсове:
    - картината и цветовете са прилични;
    - опресняването е на ниво, не се забелязва гоустинг;
    - YouTube се оказа добре направен, а качеството е по-добро от това на лаптопа, което не мога да си обясня
    Минуси:
    -Качеството на изработката не е добро, пластмасата е тънка и се огъва дори когато вкарвам скарта...
    -Менюто е отвратително и неинтуитивно....функции почти няма...
    -Реакцията на команди е със сериозно забавяне, вкл. на телевизора отнема десетина секунди!
    -Звука е зле, а еквалайзер липсва, при това звук от скарта към домашно кино не можах да подкарам, от оптиката засега същата работа...освен, ако има някаква настройка за да се вкл оптиката..DTS не върви..в замунда AC3 филмите(мкв) се броят на пръсти, а прекодирането ми е тъмна индия.
    -Свалих си медия сървър и тръгна на ХД, но често насича и ме изхвърля от филма(дори и при кабел)..освен това субтитри през медия сървъра не излизат...някой ако може да препоръча програма и метод който работи ще съм благодарен
    Въпросите ми са:
    Как аджеба да гледам мкв файлове със звук без да трябва да съм ИТ специалист(нямам ХДМИ на лапатопа)
    Как да подкарам оптиката от ТВ към домашно кино самсунг 5.1, към момента звук нет.
    Кой медия сървър да използвам, позволяващ четене на субове...ако си купя очила, сървъра ще плейне ли 3Д?
    Предполагам не съм единствения с подобни въпроси по модела, ще съм благодарен на всеки който помогне!
    Весели празници и не се ядосвайте по задръстванията

4. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от ccc
    Мисля че софта се търси през интернет а не през каналите. Поне другият тв сони го откри там и се ъпдейтна сам преди няколко дни. Имах чувството, че съм в научнофантастичен филм, който съм гледал като малък - пускаш телевизора и ти пише че има нов софт и т.н.
    А за тошибата сега прочетох, че не било хубаво да се слага последният софт, а някакъв по-стар обаче линковете към него в първа страница са невалидни. От къде може да го изтегля
    "Firmware V 10.1.41.6
    http://www.непозволен адрес!/file/p0trvn"
    Поне на моя 40XV733 търсенето на софт е от цифровите канали /функцията е подобна на тая при сат. ресийвърите за ъпдейтване ОА/ ,а иначе от тук http://www.dl.toshiba.com/DLY/index....ion=GB&lang=EN

5. Тук е от
    Dec 2011

След редица опити да подкарам субтитри на TL838G накрая успях.
    Направете ги в едно име двата файла и този за субтитрите го направете на UTF-8(на предната страница има снимка какво се иска, погледнете я)
    на някои филми не тръгват субтитрите, не се разочаровайте, сменете филма

поздрави и Весели празници

6. Тук е от
    Dec 2011

Здравейте,
    Чудесен форум!
    Бих искал да попитам на какво мислите, че се дълви следния проблем: От преди една седмица купих на детето за стаята 22EL833G. Отлични първи впечатления, и най-важното за което го взех - да гледа малкия свалени филмчета през USB плеъра. За една седмица предимно DivX и .mkv, чете без проблем. Субтитри още не съм пробваал. Дотук добре, но от 2-3 му вързах и цифрова телевизия (Нет1 ако има значение) и проблемите с плеъра започнаха. Пускам филмчето както досега и първоначално накъсва, след което образ и звук замръзват и никой бутон от дистанционно или телевизора са в състояние да променят нещо, след което вадя директно захранващич кабел от контакта.
    Ще бъда много благодарен да получа Вашите предположения и съвети!

7. Тук е от
    Sep 2008

Значи аз в момента конвертирам едно филмче, което е в HD формат с обем на видео файла от 8 GB в XviD.
    Първоначално като го пуснах филма в оригинал не изкарваше звука и в момента го обработвам с програмата FormatFactory.
    от 8GB го сви на 6, НО утре ще го пробвам...мисля, че няма да имам проблем със просвирването на звука.
    Та пробвайте я тази програма...може би ще ви помогне.
    Много лесно се работи с нея.
    За обработка на субтитрите ползвайте Subtitle Edit, която обръща субтитрите в UTF-8.

А току-що програмата свърши с конвертирането на 8GB-товото HD и погледнах, че е успяла звука да го обърне в МР3, което означава, че няма да има проблем с възпроизвеждането на звука

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от makinski
    Кой медия сървър да използвам, позволяващ четене на субове...ако си купя очила, сървъра ще плейне ли 3Д?
    Аз съм с Тошиба 863 и ползвам " Home media server" или както се намира по торентите "Домашний медиа сервер",тъй като автора е руснак.Работи много добре ,плейва DivX филми и субтитри без проблем,даже в настройките може да се задава шрифт,цвят и размер.Минусите са меню на руски (Wild media server е същата програма с меню на български,но е платена и триал версията след няколкодневно ползване блокира) и силното насичане на HD клипове и филми (поне при мен се получава така).

10. Member
    Тук е от
    Mar 2002

Цитат Първоначално публикувано от makinski
    Здравейте,
    от няколко месеца имам 40TL838G и имам следните впечатления, както и някой въпроси:
    Плюсове:
    - картината и цветовете са прилични;
    - опресняването е на ниво, не се забелязва гоустинг;
    - YouTube се оказа добре направен, а качеството е по-добро от това на лаптопа, което не мога да си обясня
    Минуси:
    -Качеството на изработката не е добро, пластмасата е тънка и се огъва дори когато вкарвам скарта...
    -Реакцията на команди е със сериозно забавяне, вкл. на телевизора отнема десетина секунди!
    -Звука е зле, а еквалайзер липсва, при това звук от скарта към домашно кино не можах да подкарам, от оптиката засега същата работа...освен, ако има някаква настройка за да се вкл оптиката..DTS не върви..в замунда AC3 филмите(мкв) се броят на пръсти, а прекодирането ми е тъмна индия.
    -Свалих си медия сървър и тръгна на ХД, но често насича и ме изхвърля от филма(дори и при кабел)..освен това субтитри през медия сървъра не излизат...някой ако може да препоръча програма и метод който работи ще съм благодарен
    Въпросите ми са:
    Как аджеба да гледам мкв файлове със звук без да трябва да съм ИТ специалист(нямам ХДМИ на лапатопа)
    Как да подкарам оптиката от ТВ към домашно кино самсунг 5.1, към момента звук нет.
    Предполагам не съм единствения с подобни въпроси по модела, ще съм благодарен на всеки който помогне!
    Весели празници и не се ядосвайте по задръстванията
    Понеже съм му мераклия на 40TL838G, най-много ме притеснява:
    Код:
    Дали има вероятност Тошиба да оправят менюто и времето за реакция със следващи ъпдейти?
    Колега makinski, сподели повече впечатления.

11. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от fantoms
    Понеже съм му мераклия на 40TL838G, най-много ме притеснява:
    Код:
    Дали има вероятност Тошиба да оправят менюто и времето за реакция със следващи ъпдейти?
    Колега makinski, сподели повече впечатления.
    1.това са рисковете от тънкия дизайн
    2.Явно модела 838 ползва различно меню, нормално Тошиба имат лесно и в същото време доста подробно меню.
    3.Всички Тошиби при пускане тръгват със закъснение, време необходимо за чек на телевизора

Няма вероятност времето при пускане да се намали със следващ ъпдейт , според мен и времето за смяна на цифровите канали също , но за тях по би могло.

ПП Времето за смяна на цифровите канали при всички марки е по голямо от това на аналоговите и на Сет Топ Боксовете на операторите !

12. Тук е от
    Dec 2011

@boy123 - колега, мерси за инфото, инсталнах програмата, сега ще я настроя и ще пробвам
    @fantoms - относно тънкия дизайн и качеството на пластмасата колегата "nkd" е частично прав, но е имам и самсунг UE40D5800, който е може би дори по-тънък и при него всичко стои солидно и здраво, няма кривене на букси и тн..(приблизително в същия ценови клас, без 3д и 100хз)
    -Друго нещо което мога да споделя е, че след като минах на Куулбокс от аналогова се налага да си нагласям формата на картината при всяко включване..не помни настройките!
    -От едно известно време при задаване на режим "естествен" отгоре и отдолу на екрана се появяват две едноцветни тънки рамки които закриват краищата на картината.
    Иначе за телевизия мога да кажа, че Тошибата бие Самсуняка по всички показатели..при ХД филми нещата се обръщат..за функционалност няма да говоря
    Така че е много важно да си направите сметката за какво точно ще го ползвате...

13. Тук е от
    Dec 2011

Първо вклучвах USB - 4Гб и не тругваше.Сега вклучвам 1 Гб и тръгна.Има ли значение от размера на паметта на флашката и какво е тоако има.

14.  

15. ccc
    ccc е офлайн
    Member
    Тук е от
    May 2006

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    Поне на моя 40XV733 търсенето на софт е от цифровите канали /функцията е подобна на тая при сат. ресийвърите за ъпдейтване ОА/ ,а иначе от тук http://www.dl.toshiba.com/DLY/index....ion=GB&lang=EN
    За съжаление в този сайт има само последния firmware, който бил проблемен според описанието на първа страница. А по-старият, който е качен някъде не мога да открия. Надявам се hristoslav2 да даде нова връзка за сваляне на по-стария софт.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ccc
    За съжаление в този сайт има само последния firmware, който бил проблемен според описанието на първа страница. А по-старият, който е качен някъде не мога да открия. Надявам се hristoslav2 да даде нова връзка за сваляне на по-стария софт.
    Качвай го. Не мога да ти дам друг линк, защото отдавна тези във FAQ не са активни. Добре че ми обърна внимание и поразчистих поста.
    Ако ти се рови - взети са от този немски форум
    http://www.hifi-forum.de/index.php?a...e&forum_id=148

Клипове за тв Тошиба
    https://www.youtube.com/user/MyToshibaTV/videos

17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от Stoqn Petkov
    Първо вклучвах USB - 4Гб и не тругваше.Сега вклучвам 1 Гб и тръгна.Има ли значение от размера на паметта на флашката и какво е тоако има.
    Размера няма значение ,но ако е бавна ,ХД може да не тръгне ,а може и да не се "разбира" с тв /някой модели флаш памети не тръгват навсякъде/ .

18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2005

Здравейте сътелевизорници
    Много четох и много научих от този форум, благодарности на всички пишещи и знаещи
    Коледно се сдобих с един 46" TL 838, не исках 3Д и едва ли скоро ще го пробвам ама такъв е модела
    Бях си харесал 1-2 Филипса ноооо USB медиа плеъра им се изложи тотално, но както и да е, тук е раздел за Тошиба.
    Сега заради този огромен ТВ си пуснах и цифрова ТВ, а до скоро дори нямах и телевизор в къщи, нищо че се занимавам с телевизия
    Ще споделя някой първи впечатления от телевизора без да съм се задълбочавал много в разцъкването:
    Плюсове:
    + голям екран разбира се идеален за домашно кино, особено за фулл HD
    + приличен саунд, има си виоски, средни и ниски настройки и разни други корекции и екстри
    + черен цвят доста плътен и хубав
    + не маже при бързи движения
    + USB медия плеъра засега не е отказал да плейне видео файл, БГ субтитри вървят без проблем
    + менюто и дистанционото също не са трудни за свикване
    + много бързо сканира честотите след включване на DTV
    Минуси
    - може би не съм свикнал с големият екран, но SD TVто все ми се струва мазня :rolleyes: разбира се то си зависи и от самият канал, защото някой са си с много добра картина
    - зрителният ъгъл е изключително малък
    - неравномерна подсветка в ъглите, личи си най вече на тъмно при сцени с преобладаващи тъмни цветове/това май най-много ме дразни/
    - проблема с DTS звука е ясен на всички/освен на притежателите на SAMSUNG/
    - имам чувство че на ТВ сигнал телесният цвят леееекинко жълтее, но пак казвам не съм си играл много с настройките на ТВ програмите
    За това се сещам сега, другата седмица като се прибера ще поразцъкам още малко. Някой ако иска да пробвам или да тествам нещо на този модел нека каже. DLNA и Internet все още не съм пробвал.
    Поздрави

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 48 от 98 ПърваПърва ... 38464748495058 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 19:47
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе