Страница 72 от 98 ПърваПърва ... 2262707172737482 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,066 до 1,080 от общо 1459

Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2012

Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 2

Здравейте на всички ,четох много полезни неща във темата ,но така и не можах да настоя моята TOSHIBA RL 838 .Ta нещата стоят така .Когато за първи път включих телевизора ,нямах комп.беше на преинсталация и ремонт ,всичко си тръгна е без Ю-тюб (после прочетох тук за германската версия ,благодаря на Христослав).След като си взех компа го включих и него във Белкина и се почнаха настройки и пълна обърквация >>>Ужас сега нямам връзка с компа на тв то т.е не отваря Тошиба плейсес и др.Абе мъка .Моля ако някой може да ми даде някоя насока за помощ.Аз съм от Варна ,става и някой да дойде в нас да ми го настрой ,че ми писна а искам да имам .Благодаря ,дано не съм го написал много объркано .Връзката ми от рутера до тв то е със кабел .

2.  

3. Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от isich
    Здр,
    ето как направих ъпдейта:
    • копиране на *.bin в главната на флашката, без папки иначе не става.
    • преименуване на файл 40TL838_536177_INIT_CLEAR.bin за инчовете на моя тв, т.е. става 32TL838_536177_INIT_CLEAR.bin във флашката
    • както си работи тв-то изкарваме щепсела или ако имате разклонител с копче изключвате, т.е. без да се бута дистанционното.
      чака се да изгасне светодиода отпред - за около 3 сек гасне
    • флашката се поставя на usb порт 2 - долния, който има там wifi донгъл трябва да го изкара след изключването и да сложи там флашката. На usb порт 1 не става ъпдейт!

• Включване на тв от щепсела или от копче на разклонител.
      Започва ъпдейта. Светят и двата светодиода отпред. Не изкючвай тв в никакъв случай!
      Минава бързо един прогрес екрана става тъмен за малко и почва втори прогрес по бавен виж снимка.
      Когато стигне 100% изчакваме минута и се вади внимателно флашката от порта. Нищо не се променя седи на 100%
      Изключване на тв от щепсела или от копче на разклонител - чака се да изгасне светодиода отпред - за около 3 сек гасне
      Включване на тв от щепсела или от копче на разклонител - светва зелено светодиода отпред
      след 20-30 сек излиза избор на език от една камара езици избираме подходящ даваме ок с дистанционното
      и с дистанционното даваме exit
      после меню крайно дясно настройки после най долу reset tv избираме yes и рестартира тв
      пак излиза избор на език от една камара езици избираме подходящ и настройваме тв канали и квото там искаме

• и ето резултата

Успех на всички
    На флашката трите файла ли качваш или само единия?

4. Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от El_Nino
    На флашката трите файла ли качваш или само единия?
    И трите *.bin файла.

5. Тук е от
    Jul 2011

И трите *.bin файла.
    Ок мерси!

6. Тук е от
    Dec 2011

А този линк отваря toshiba places както на тв-то най добре бачка през Opera браузер, най сетне видях игрите какво представляват, от тв-то не ставаше.

https://cp-portal.toshibaplaces.com/...tv/cindex.html

Игрите:
    http://www-en.toshiba.funspot.tv/

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от bgeorgiev
    Ако се промени настойка на цвят в сервизното меню след RESET оправя ли се?
    Не! Не се оправя с ресетване.

Цитат Първоначално публикувано от pastir
    Някой дали може да ми запише дефоултните стойности на RCUT GCUT BCUT RDRV GDRV BDRV BRTC COLC UVTT CNTX VOLUX на 42SL863, че докато се опитвах да видя колко време е работил май ги промених а дори не осъзнах, че съм го направил.
    Някой може ли да му помогне???

А този линк отваря toshiba places както на тв-то най добре бачка през Opera браузер, най сетне видях игрите какво представляват, от тв-то не ставаше.

https://cp-portal.toshibaplaces.com/...tv/cindex.html

Игрите:
    http://www-en.toshiba.funspot.tv/
    Благодаря за линковете, както и за инструкцията - поставих ги във FAQ.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от consul73
    Здравейте на всички ,четох много полезни неща във темата ,но така и не можах да настоя моята TOSHIBA RL 838 .Ta нещата стоят така .Когато за първи път включих телевизора ,нямах комп.беше на преинсталация и ремонт ,всичко си тръгна е без Ю-тюб (после прочетох тук за германската версия ,благодаря на Христослав).След като си взех компа го включих и него във Белкина и се почнаха настройки и пълна обърквация >>>Ужас сега нямам връзка с компа на тв то т.е не отваря Тошиба плейсес и др.Абе мъка .Моля ако някой може да ми даде някоя насока за помощ.Аз съм от Варна ,става и някой да дойде в нас да ми го настрой ,че ми писна а искам да имам .Благодаря ,дано не съм го написал много объркано .Връзката ми от рутера до тв то е със кабел .
    Извинявам се че пускам поста отново но наистина имам нужда от помощ

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Извинявам се че пускам поста отново но наистина имам нужда от помощ
    Поста ти звучи доста объркано. Обясни по-подробно.
    Какъв е проблема? Имаш ли нет на телевизора и компа? Кое отваря и кое не ? Направил ли си ресетване на телевизора и рутера ? Какви настройки си направил ?

11. Тук е от
    Jan 2012

Найстина е много бъркано .Извинявам се че вдигнах темата.Ще му търся решението (макар че ще е трудно).Благодаря колега за вниманието .

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Найстина е много бъркано .Извинявам се че вдигнах темата.Ще му търся решението (макар че ще е трудно).Благодаря колега за вниманието .
    Няма за какво да се извиняваш, затова е форума-да търсим решение на проблемите. Просто обясни по-подробно и ще ти се помогне.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2009

Я вземи куфара и ела при мен да се зарибяваме, че от вчера и аз си играя с една 863

Да споделя от вчера пуснах 42SL863G и засега се справя добре. На мсат съм и сигнала в нашите програми е кофти,но образа е приличен. На другите които се свалят директно от сат се вижда идеално. Сата не съм подкарал понеже жената беше отрязала кабела на була, а голямата съм я демонтирал/ще се дига пак/ Като недостатък забелязвам подсветката в четерите ъгъла, но това само на черен екран. Снощи го оставих да работи и сутринта беше се изключил сам. Спрял съм самоизключването, но има нещо за енергоспестяване и мисля е от него/ще се тества/ Като заключение струва си парите.

14.  

15. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

vankoto, Честито ! Сложи Resolution+ на 2 С каква матрица е , виж стикера отзад каква буква има .

16. Member
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    vankoto, Честито ! Сложи Resolution+ на 2 С каква матрица е , виж стикера отзад каква буква има .
    Мерси. На 2-е. Кофти матрица е - А, но си го знаех и въпреки това е добре. Дори и от 4м. с гледа идеално.

17. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Не бих казал ,че AUO- MVA са кофти ,просто матриците от типа хVA , Самсунг , Шарп ,CMI страдат от слаб ъгъл на гледане , като при Самсунг е най-добре , а тези на CMI и Sharp са доста зле . AUO е по средата , иначе има добър контраст и черно , както и цветове.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Не бих казал ,че AUO- MVA са кофти ,просто матриците от типа хVA , Самсунг , Шарп ,CMI страдат от слаб ъгъл на гледане , като при Самсунг е най-добре , а тези на CMI и Sharp са доста зле . AUO е по средата , иначе има добър контраст и черно , както и цветове.
    За мен ъгъла и качеството беше приоритет макар,че го взех на шано/гледах само да е запечатан и неползван, имаха сигнал само от генератор и плеар/ Е поиграх си с настройките на мострата и ми хареса. Гледа се от хол и трапезария/геобразно/Да това го забелязах даже мога да кажа,че се вижда идеално от 4м. Медиата не съм ползвал и не мисля. Подкарвам всичко на компа имам си HDMI изход и мисля така да го ползвам.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 72 от 98 ПърваПърва ... 2262707172737482 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 19:47
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе