Страница 82 от 98 ПърваПърва ... 3272808182838492 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,216 до 1,230 от общо 1459

Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2011

Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 2

Цитат Първоначално публикувано от kristian93
    pastir Да те питам на твойта тошиба забелязваш ли на светла картина при хоризонтално движение нещо като сенчести линии? Бях питал vankoto, но при него ги няма. Изглежда нещо като това http://www.google.bg/imgres?q=uneven...t:429,r:5,s:19
    Другия вариант, където можеш да провериш е да свържеш телевизора към компютъра и за фон да сложиш много тъмно сиво (ако си с уин7 в personalization на desktop background избираш solid colors и там най-тъмното сиво). Вече не знам от какво може да е този проблем. Не знам дали е от неравномерната подсветка или не. Аз затова питам постоянно дали може в сервиза да ми оправят подсветката. На предния модел 833 също го имаше това нещо, на старата ми тошиба, която не е лед също го има.
    Не съм забелязал. но утре мога да го тествам да видим. Иначе из нета имаше как да намалиш петната като си настроиш, контрасти, беклайт и т.н ама вече съм забравил. Аз след последния фул ресет, не съм си играл да го настройвам щото го гледам вечер на тъмно за час-два, по точно гледам някой и друг гилм по длна и толкова

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от pastir
    дайе булсата го бях подкарал с модул. Свързвай и не се страхувай. После потърси по форумите за някаква защита, но като цяло не би трябжало да имаш проблеми. Отделно астрата ти е май програмирана да я търсиш в менюто.
    Колега,как точно си подкарал Булкрипта на Булсата? Защото досега никой не е успял...та затова питам. И какво общо има Астра с Виваком? Той е на 45гр. на Интелсат.
    И другия ми въпрос е мога ли спокойно да включа сателитната чиния на вивакома към сателитния вход на телевизора, понеже се притеснявам малко, защото така бях изгорил един тунер за компютър?
    От входа за сателитна антена на ТВ-то излиза напрежение за захранване на конвертора (14V или 18V) и не трябва да окъсяваш централното жило към маса,защото може да изгориш сателитния тунер на ТВ-то ( той има защита от късо,но много не и се доверявай).Затова си провери кабела към чинията да не е окъсен (с мултицет,омметър).

4. Тук е от
    Nov 2011

Цитат Първоначално публикувано от boy123
    Колега,как точно си подкарал Булкрипта на Булсата? Защото досега никой не е успял...та затова питам. И какво общо има Астра с Виваком? Той е на 45гр. на Интелсат.От входа за сателитна антена на ТВ-то излиза напрежение за захранване на конвертора (14V или 18V) и не трябва да окъсяваш централното жило към маса,защото може да изгориш сателитния тунер на ТВ-то ( той има защита от късо,но много не и се доверявай).Затова си провери кабела към чинията да не е окъсен (с мултицет,омметър).
    Колега да вярно,че Вива не са на Астра нещо ги обърках със сателит.бг Иначе каде пише, че съм подкарал булкрипта? Все още съществуват канали на ирдето :Д

5. Тук е от
    Feb 2012

Има ли начин да се слагат допълнителни приложения на тв-то понеже чета в нета, че има някакво app place обаче аз на мойто тв го нямам, а няма никаква информация за него?

Разбрах какъв е проблема с вертикалните сенчести линии - така наречения banding:
    http://ladydeals.com/wp-content/uplo...09/banding.jpg
    http://www.john-michaeldelvalle.com/...ld-know-about/
    Чудя се дали има начин да се оправи или пак да си пробвам късмета да сменя телевизора? Вече не знам до къде ми дойде с тези телевизори.

6. Тук е от
    Nov 2011

Има ли начин да се слагат допълнителни приложения на тв-то понеже чета в нета, че има някакво app place обаче аз на мойто тв го нямам, а няма никаква информация за него?

Разбрах какъв е проблема с вертикалните сенчести линии - така наречения banding:
    http://ladydeals.com/wp-content/uplo...09/banding.jpg
    http://www.john-michaeldelvalle.com/...ld-know-about/
    Чудя се дали има начин да се оправи или пак да си пробвам късмета да сменя телевизора? Вече не знам до къде ми дойде с тези телевизори.
    Току що го пробвах та и при мен го има, но не ми прави впечатление при нормална работа. А и колега за тези пари не очаквай най-доброто на пазара Ако беше фул лед да те е яд ама с тази ъглова подсветка на този размер, няма как да е идеално

7. Banned
    Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

При TOSHIBA TL838 как се влиза в сервизното меню , на панела няма бутон "MENU" ?

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2011

Иначе каде пише, че съм подкарал булкрипта? Все още съществуват канали на ирдето :Д
    Канали да,но карти на Ирдето вече не.С Тошиба освен свободните канали нищо друго не може да се гледа от Булсата.С друг приемник става - с Дримбокс и емулатор се гледат 10-12 програми,които са останали на Ирдето. Впрочем,SD каналите през Дримбокса и скарт изхода са доста по-зле от същите канали през скарта на булсатския приемник ZHD100.

10. Тук е от
    Feb 2012

Току що го пробвах та и при мен го има, но не ми прави впечатление при нормална работа. А и колега за тези пари не очаквай най-доброто на пазара Ако беше фул лед да те е яд ама с тази ъглова подсветка на този размер, няма как да е идеално
    Абе да ти кажа аз от миналата си тошиба ги имам и съм свикнал само тези линии да гледам и толкова много ме дразни, че направо подлудявам понякога. Иначе се чудя сега дали да го сменям, предния 833 имаше, този има, при тебе го има, като гледам шанса да улуча на добра бройка е минимален.

11. Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от bgeorgiev
    При TOSHIBA TL838 как се влиза в сервизното меню , на панела няма бутон "MENU" ?
    Ползвай 4-я бутон от горе на долу.

12. Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от isich
    Ползвай 4-я бутон от горе на долу.
    Не става

13. Тук е от
    Nov 2011

Абе да ти кажа аз от миналата си тошиба ги имам и съм свикнал само тези линии да гледам и толкова много ме дразни, че направо подлудявам понякога. Иначе се чудя сега дали да го сменям, предния 833 имаше, този има, при тебе го има, като гледам шанса да улуча на добра бройка е минимален.
    Ама ти като гледаш тв или като си пуснеш компа на тв'то? ако е второто просто си сложи много цветна картина и нищо няма да забележеш, а ако е докато гледаш тв не знам как ги забелязваш? Иначе не вярвам да има лед тв 40+ инча на което да ги няма (макар и едвам забележими).

14.  

15. Тук е от
    Feb 2012

Цитат Първоначално публикувано от pci
    Отвори Catalyst-а, отиди на скалирането и го върни на 0% underscan. По някаква идиотска причина всеки нов драйвер държи да включи underscan-а наново, което скапва всякакво 3D. В това е цялата работа.Също така за 5-та серия на AMD препоръчват по стари драйвери за 3D........
    Благодаря ти.С тази настройка нещата се подобриха чувствително.По отношение на драйвера би ли споделил коя версия се смята за най-удачна.

16. Тук е от
    Feb 2012

Ама ти като гледаш тв или като си пуснеш компа на тв'то? ако е второто просто си сложи много цветна картина и нищо няма да забележеш, а ако е докато гледаш тв не знам как ги забелязваш? Иначе не вярвам да има лед тв 40+ инча на което да ги няма (макар и едвам забележими).
    Ами на тв се вижда, същото като това е https://www.youtube.com/watch?v=Zoq1mKopF5c#ws . Аз преди малко ходих до карфур и беше останала само мострата от този модел, заредих на нея сива снимка от флашка и проблема го нямаше. Човека каза ако ще го сменям да побързам, защото после ще имат само 833. Проблема обаче, е че познати ми викат, че по закона на Мърфи ако го сменя следващия може да няма такъв проблем, а друг и ако наистина има друг вече няма да има с какво да сменя тв-то и ще трябва в сервиза да го нося. По принцип не съм суеверен, но наистина се притеснявам от този закон :D

17. Member
    Тук е от
    Sep 2008

кажете ми какъв формат да са ми субтитрите за да гледам филм от флашката.суб и срт фаиловете са ми квадратчета.как да ги оправя и въобще може ли.40рл838г.

18. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

@kristian93 този ефект (banding) не се коригира - само със смяна с друга бройка ама вероятността да има същия проблем е голяма!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 82 от 98 ПърваПърва ... 3272808182838492 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 19:47
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе