Страница 75 от 98 ПърваПърва ... 2565737475767785 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,111 до 1,125 от общо 1459

Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2012

Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 2

Здравейте,
    Бихте ли ми помогнали как да настроя програмата Домашний медиа-сервер имам телевизор Toshiba 40TL838. Нямам проблем със свързването между компютъра и телевизора (с рутер съм, телевизора ми е свързан с кабел към рутера, а компютъра ми е с wi-fi към рутера). Проблема който бих искал да споделя е свързан със засичането на филми, главно имам наблюдение към .mkv разширението. Когато стартирам филма ми дава надпис "Декодиране" след което тръгва с перфектно качество, на моменти накъсва (чак става дразнещо). Копютъра ми е 512mb Video, Core 2 Duo (Intel 2Ghz), рутера TP-link най - евтиния вариант. Готов съм да изпозвам и други препоръчани програми, както и просто да ме насочите кои филми да свалям (да не ми насичат, а съответно да задоволяват с качество). Ако пък може да ме насочите как да направя необходимите настройки за да гледам безпроблемно филми с Домашний медиа-сервер ... Ще съм Ви безкрайно благодарен.

2.  

3. pci
    pci е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Обръщам се към всички собственици на телевизори Тошиба модели 2011 година
    Напишете плюсовете и минусите, които сте забелязали във вашите телевизори - това е с цел да опресним втори пост на темата, което ще е от полза за всеки нов член на форума желаещ да си закупи такъв телевизор.

Tochiba 46TL838G плюсове и минуси
    +добра цена
    +К -> SAMSUNG -> S-PVA полуматов панел много подходящ за светли помещения
    +много добра обработка на SD сигнал
    +много добро 3D....не съм имал досега проблеми с нито един филм
    +оптичен аудио изход,направих връзка с ресивър Ямаха без проблеми
    + елегантен дизайн...тънка рамка,тука вече е малко въпрос на вкус,но гледам че се налага тая тенденция в новите модели
    +звук,тук бих дал средна оценка
    + много добре мащабира картината....няма разтегнати и сплескани образи
    минуси
    -неравномерна подсветка в четирите ъгъла,забелязва се на тъмен фон при угасено осветление,иначе няма проблем ако има някакъв източник на светлина
    -бъгав фърмуер,донякъде го оправиха с последния 6.4 но има кво още да се желае
    -цветовете са доста неестествени за моя вкус,иска си голяма играчка по настройките докато се докарат на добро ниво,тук също е въпрос на вкус де........
    -слаба подръжка на сайта на Тochiba,ако от там чака човек да си ъпдейтне телевизора....ще има да почака
    това се сещам за момента,дано съм бил полезен.

Ето и теста който беше постнал преди време уважаемият hristoslav2 само да допълня че пича който го е провел е писал че резултатите са постигнати след калибрация на телевизора......
    http://www.hdtv.com.pl/forum/toshiba...osci-test.html

4. Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от kostadini
    Здравейте,
    Бихте ли ми помогнали как да настроя програмата Домашний медиа-сервер имам телевизор Toshiba 40TL838. Нямам проблем със свързването между компютъра и телевизора (с рутер съм, телевизора ми е свързан с кабел към рутера, а компютъра ми е с wi-fi към рутера). Проблема който бих искал да споделя е свързан със засичането на филми, главно имам наблюдение към .mkv разширението. Когато стартирам филма ми дава надпис "Декодиране" след което тръгва с перфектно качество, на моменти накъсва (чак става дразнещо). Копютъра ми е 512mb Video, Core 2 Duo (Intel 2Ghz), рутера TP-link най - евтиния вариант. Готов съм да изпозвам и други препоръчани програми, както и просто да ме насочите кои филми да свалям (да не ми насичат, а съответно да задоволяват с качество). Ако пък може да ме насочите как да направя необходимите настройки за да гледам безпроблемно филми с Домашний медиа-сервер ... Ще съм Ви безкрайно благодарен.
    Най добре да вържиш и компютъра с кабел към рутера, понеже с wifi може да имаш недостатъчна скорост.
    Пробвай PS3 Media Server

5. Тук е от
    Feb 2012

Цитат Първоначално публикувано от isich
    Най добре да вържиш и компютъра с кабел към рутера, понеже с wifi може да имаш недостатъчна скорост.
    Пробвай PS3 Media Server
    Благодаря, за отговора, опитах връзката която ми препоръча както и директно PC-TV, няма никакво насичане. Определено становището ти, че има недостатъчна скорост е вярно.
    Виждам, че и при PS3 Media Server има опция Transcoding, както при Домашний медиа-сервер ... някакви допълнителни настройки там да правя ли? Задавам този въпрос, защото си мисля, че е възможно при оптимални настройки на Transcoding оптициите, скоростта да няма "голямо" значение (т.е. да не трябва да е толкова висока)...

6. Тук е от
    Feb 2012

Искам да попитам има ли някакъв начин да се пусне regza link между телевизора и компютъра? И още един въпрос: този модел поддържа ли 5:5 pulldown за 24p филми?

7. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от augata
    някой има ли представа какво е това "Direct LED" споменато в 2012 моделите?
    Подсветката е зад LCD панела ,а не по ръба ,както при EdgeLED .

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от augata
    някой има ли представа какво е това "Direct LED" споменато в 2012 моделите?
    Това означава, че светодиодите са разположени зад матрицата, а не по краищата/рамката/. Така се постига по добра равномерност на подсветката и подобрен контраст. Харчат повече електричество от Edge LED.

10. Тук е от
    May 2010

Някой може ли да ми каже дали наистина 42WL863 е толкова по-добър от SONY 40NX720, колкото при сравнение на характеристиките, защото цената им е равностойна, а на хартия Тошибата е доста по-добра? Или нещо се заблуждавам от търговските названия на екстрите?

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012

Имам един въпрос отностно тази система за калибриране на картината на Тошиба и по специално за този модел http://eu.consumer.toshiba.eu/en/products/tv/42VL863. До колкото разбирам това става чрез някакъв USB сензор които се поставя на екрана. това съм и гледал по клипчета в You Tube . Обаче продавача в магазина твърди че такъв сензор към телевизора няма и не е запознат. Възможно ли е това и да не би да се купува отделно този сензор и изобщо някои ако може да ме светне по въпроса. Мерси предварително

12. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от antracit
    Някой може ли да ми каже дали наистина 42WL863 е толкова по-добър от SONY 40NX720, колкото при сравнение на характеристиките, защото цената им е равностойна, а на хартия Тошибата е доста по-добра? Или нещо се заблуждавам от търговските названия на екстрите?
    И двата модела са силно надценени като цена /особено Тошиба-та/ и са почти идентични като картина .Ако Тошиба-та беше със Самсунг панел ,щеш да е супер избор ,но...
    Преди около месец 46WL863 беше 2300лв ...

13. Member
    Тук е от
    Jun 2010
    Живее в
    Varna

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    Подсветката е зад LCD панела ,а не по ръба ,както при EdgeLED .
    това означава ли че е по-добра технология и ако да защо не се използва повече?

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Да, по-добра е ,но доста по скъпа за производителите на ТВ .

16. Тук е от
    Feb 2012

S toshiba 42SL863 moga li da pravq zapisi ot tv na HDD

админ
    Пиши на кирилица!

17. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от antracit
    Трябва сам да си ги сравниш , но аз давам предимство на Тошибата и съм убеден , че ще има по-добра картина. Подсветката е Local Dimming , топ модел на марката.

18. Тук е от
    Jul 2011

Хора това ТВ почва да ми лази по нервите. Вчера смених софта и пак първо ми изкарва немските канали след това българските и все още не мога да се логна в саитовете от Тошиба плейсес. Дайте акъл, че много се дразня вече.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 75 от 98 ПърваПърва ... 2565737475767785 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 19:47
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе