Страница 76 от 98 ПърваПърва ... 2666747576777886 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,126 до 1,140 от общо 1459

Toshiba LCD TV / Faq - обсъждане и мнения - част 2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Re:Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения / част 2

Ако си на страна Германия сигурно има значение за подредбата /при мен няма значение с XV733/.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2

Обръщам се към всички собственици на телевизори Тошиба модели 2011 година
    Напишете плюсовете и минусите, които сте забелязали във вашите телевизори - това е с цел да опресним втори пост на темата, което ще е от полза за всеки нов член на форума желаещ да си закупи такъв телевизор.
    42SL863G
    При Мсат сканирам директно без приемник и излизат 226 цифрови и 43 аналогови канала. За цифрата е на други. В момента нямам конакс, но утре или понеделник ще взема за да отворя повечето канали.
    Аналога няма да коментирам.
    При СД с добро качество трудно се прави разлика/малка/ с ХД
    На ХД каналите е картинка.
    При намаляне на подсветката/при ХД каналите/ петната в ъглите изчезват.
    При СД има нужда от повдигане на подсветката.
    Менюто поне на мен ми е добре. Опростено с доста опции.
    Все още не съм ползвал медиата понеже нямам време, но на ХДМИ от ПЦ е без забелешки.
    Имам забелешка към звука от самия ТВ, но все пак е слим и няма много място.
    Дистанционното е добро и лесно за навигиране.
    Гледам го от 2.5 до 5м и мога да кажа,че от близко няма как да възприемеш цялата картина и не е добре. При по-голямо отстояние зрението покрива всичко и възприемането е по-добро. От тук заключавам,че старото правило за опъната ръка със свите китка четерите пръста трябва да покриват екрана. Това беше при кинескопите, но и за новите важи /мое мнение според възприемането на картината /.
    Забелязах недостатък. При сканиране на целия обхват/двата/ запаметява само един от двата. Определено тунера държи само един обхват и не разделя вътре. - поднових софта и всичко е наред
    Като тествам сата/нека се стопли малко/ пак ще пиша

4. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Трябва сам да си ги сравниш , но аз давам предимство на Тошибата и съм убеден , че ще има по-добра картина. Подсветката е Local Dimming , топ модел на марката.
    А по-добре вземи YL863 -същия ТВ с малка разлика в дизайна ,но с 300 лв по-малко http://www.technomarket.bg/products/...shiba-42yl863g ,а при 46" става 450лв разликата. Тия от ТМ са изтрещели напълно!

5. Тук е от
    Feb 2012

Нормално ли е в началото тв-то да стартира мноооооого бавно (от момента на натискане на бутона за включване до показване на картината минават около 10 секунди)? Модела е 42SL833G.

6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Всички Тошиба тв стартират така /+-3 сек./.

7. Тук е от
    Feb 2012

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    Всички Тошиба тв стартират така /+-3 сек./.
    Е мойта старата Тошиба стартираше за около 3 секунди, но тази за 10 или повече.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328298674[/time]_________________________________________________

Не знам защо, дали е от това, че търся проблем обаче наистина си мисля, че може да е дефектна вече. Сега на бяло-сивкав фон зададен от компютъра в средата има нещо като по-тъмно петно разположено почти отгоре до почти до долу (вижда се главно с намалена подсветка), а ако подсветката се увеличи на макс не се забелязва чак толкова. Притеснявам се понеже ми прилича на по-тъмна сенчеста линия, а старата ми Тошиба (32LV655P) имаше множество такива по целия дисплей и не и признаха гаранцията, защото сервизния техник се направи, че не ги вижда.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от kristian93
    Нормално ли е в началото тв-то да стартира мноооооого бавно (от момента на натискане на бутона за включване до показване на картината минават около 10 секунди)? Модела е 42SL833G.
    При мен 863 тръгва до 3сек.

10. Тук е от
    Feb 2012

vankoto я ми кажи при твоя SL863 има ли неравномерна подсветка и забелязва ли се нещо като много леки сенки на светла, движеща се картина? Понеже на моя има неравномерна подсветка и при движение на картината се забелязва неравномерната подсветка дори и на светла картина. Вече почвам да се чудя дали да го връщам за смяна ама в този карфур се съмнявам да успея да покажа проблем от това естество, май ще ми се наложи да свиквам

11. Member
    Тук е от
    Jan 2009

vankoto я ми кажи при твоя SL863 има ли неравномерна подсветка и забелязва ли се нещо като много леки сенки на светла, движеща се картина? Понеже на моя има неравномерна подсветка и при движение на картината се забелязва неравномерната подсветка дори и на светла картина. Вече почвам да се чудя дали да го връщам за смяна ама в този карфур се съмнявам да успея да покажа проблем от това естество, май ще ми се наложи да свиквам
    Има лека засветка в ъглите. При светли сцени не си личи. Само на черно и на тъмно. За сенките незнам какво имаш предвид. Както писах по-горе сканирах без приемник и намерих доста канали СД и ХД/дори и тестови/ и е много добре.

12. Тук е от
    Feb 2012

Цитат Първоначално публикувано от vankoto
    Има лека засветка в ъглите. При светли сцени не си личи. Само на черно и на тъмно. За сенките незнам какво имаш предвид. Както писах по-горе сканирах без приемник и намерих доста канали СД и ХД/дори и тестови/ и е много добре.
    Ето такива сенки:
    http://www.google.bg/imgres?q=uneven...0&tx=190&ty=63
    http://www.google.bg/imgres?q=uneven...t:429,r:5,s:19
    И тези линии така да се изразя се виждат на светла картина при бързо движение.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2009

Ето такива сенки:
    http://www.google.bg/imgres?q=uneven...0&tx=190&ty=63
    http://www.google.bg/imgres?q=uneven...t:429,r:5,s:19
    И тези линии така да се изразя се виждат на светла картина при бързо движение.
    Това го няма при мен.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от vankoto
    Пусни си тестовата таблица Меню -> Настройка -> Картина -> Експертни настройки картина -> Текстов шаблон -> Вкл. и виж как е . Пробвай да погледаш на режим "Холивудска нощ",ако си на "Auto view",ТВ си мени яркостта динамично .
    Свързал съм моя 42SL863G към приемник ZHD100 на Булсат с HDMI кабел и при включване на канал ,който няма излъчване (напр. НВО,която не плащам) екрана е абсолютно черен (само червена ивица с надпис "Нямате достъп...",все едно ТВ е изключен .Мисля,че това е достатъчен критерий за оценка на качеството на подсветка.Едва ли съм такъв късметлия да попадна на добра бройка ,но за мен ТВ-то е идеален (с уговорката за сивеене на картината при гледане под ъгъл,за която споменах някъде в темата.

16. Member
    Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от boy123
    Пусни си тестовата таблица Меню -> Настройка -> Картина -> Експертни настройки картина -> Текстов шаблон -> Вкл. и виж как е . Пробвай да погледаш на режим "Холивудска нощ",ако си на "Auto view",ТВ си мени яркостта динамично .
    Свързал съм моя 42SL863G към приемник ZHD100 на Булсат с HDMI кабел и при включване на канал ,който няма излъчване (напр. НВО,която не плащам) екрана е абсолютно черен (само червена ивица с надпис "Нямате достъп...",все едно ТВ е изключен .Мисля,че това е достатъчен критерий за оценка на качеството на подсветка.Едва ли съм такъв късметлия да попадна на добра бройка ,но за мен ТВ-то е идеален (с уговорката за сивеене на картината при гледане под ъгъл,за която споменах някъде в темата.
    Това съм го правил и тествал доста и нямам проблеми. При СД си иска да вдигнеш подсветката. Както казах се наблюдава само на черно и на тъмно.
    kristian93 при 16/9 /свръх жив на бг / забелязвам неправилно растягане на движещи се надписи. При преминаване на широк екран /леко разтяга образа/ надписите се движат правилно и без проблем. Може от там да имаш проблеми. Гледам на стандарт с корекции по таблицата. При много цвят и яркост може да се получи.

17. Тук е от
    Feb 2012

42SL863G

Закупих си този модел в края на миналата година. За цената си от 999 лв си е направо прекрасен ! Разбира се има си и недостатъци ...
    - звука е доста зле и е по добре да се ползва изхода за слушалки и домашната уредба
    - сканирането на програмите в режим "пълно" е доста бавно и е по добре да се ползва ръчно, ако разбира се знаете честотите, които ползва вашия оператор
    - не чете субтитри от флашката / реших си този проблем с HDMI кабел и плейвам от PC-то /
    - при градиенти на цял екран се забелязва макар и рядко и в лека степен "colour banding" /тук спасение няма/
    - бликове по ъглите / намалих подсветката на 60-65 /
    - при гледане в затъмнено помещение в режим autoview се забелязва положителна обратна връзка към датчика за осветеност, което води до постоянно плаване в осветеността на екрана в зависимост от сцените на филма /настройка в кривата на зависимост на датчика донякъде помага, но аз лично съм си направил собствени настройки на база режим стандарт и това ме устройва/

Като цяло съм доволен, гледам го от 4-5 метра в режим standart с намалена подсветка на 60 или 65 , цвят -10 както и намалено ниво на черно бяло в разширени настройки, за да подобря детайлността в тъмните зони на изображението. Толкова от мен...със здраве ....и Наздраве !!!

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012

Имам един въпрос отностно тази система за калибриране на картината на Тошиба и по специално за този модел http://eu.consumer.toshiba.eu/en/products/tv/42VL863. До колкото разбирам това става чрез някакъв USB сензор които се поставя на екрана. това съм и гледал по клипчета в You Tube . Обаче продавача в магазина твърди че такъв сензор към телевизора няма и не е запознат. Възможно ли е това и да не би да се купува отделно този сензор и изобщо някои ако може да ме светне по въпроса. Мерси предварително

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 76 от 98 ПърваПърва ... 2666747576777886 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 19:47
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе