Здравейте. Имам следният проблем. Преди няколко часа се опитах да инсталирам WinXP Pro SP1, на компютър P4 Celeron 2.4 GHz, 256 DDR. Значи, както си му е реда (а и за по-сигурно), затрих първичния (C: - 8 GB) дял, форматирах го на NTFS (както си и беше преди), инсталацията си започна нормално, но в момента, когато достигне до т.4 / 5 - "Installing Devices", системата увисва и
излиза следното съобщение (бели букви на син екран):
<font color="blue">A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.
BAD_POOL_CALLER
If this is the first time you've seen this stop error screen, restart. If this screen appears again, follow these steps:
Check to make sure any new hardware ot software is properly installed. If this is a new installation, ask your hardware and software manifactureer for any windows updates you might need.
If problems continue, disable or remove any newly installed hardware of software. Disable BIOS memory options such as caching or shading. If you need to use Safe Mode... (дрън-дрън).
Technical Information:
STOP: 0x000000C2 (0x00000007, 0x00000CD4, 0x11111111, 0xFFA05C48)
Beginning dump of physical memory.
Physical memory dump complete.</font id="blue">
И спек! След няколко рестарта дори, нищо не се променя! Та значи, правих какво ли не - преформатирах C:-диска на FAT32, пак на NTFS, започвайки инсталацията на чисто, влизах в BIOS-а, дадох му "default"-настройките, обаче не, та не - все същият екран излиза и то точно на същото място по време на инсталацията. Към компютъра си върви оригинален WinXP Home Edition - при опит да се инсталира той на чисто - пак същото!!! Направо нерви ме полазиха... Някой има ли си на идея каква е тази грешка и от къде точно идва тя? За пръв път ми се случва подобно нещо! Компютърът е "марков", Siemens (?), рових във всичките менюта на BIOS-a, но посмъртно не можах да открия откъде се спират "caching" and "shading" memory. Преди за започна да го преинсталирам, на компютъра си вървеше WinXP SP2 2096 (и аз не знам как!), но беше адски бъгав и едвам се траеше... Та така... Някакви идеи? По C:-диска няма никакви грешки - проверен е със ScanDisk и chkdsk. Явно е от паметта, но дали?