Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 78

Скандал с Флекс Тайп 2К на Датекс

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    954
    #16

    Скандал с Флекс Тайп 2К на Датекс

    U, bre ENGINEER, tebe da ne te e iad za 28$(USD + DDS) deto dade onia den za FT v kasata na Dateks?

    Ako e taka, to da te zapoznaia s shterkata na shefa na "D" deto e v USA? Moje pak da kompensira rabotata na firmata na bashta si?




  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2002
    Мнения
    71
    #17

    Скандал с Флекс Тайп 2К на Датекс

    abe biva Flex-a naistina bez deinstall e kofti ama 4ujte kwo mi kaza samiq Flex v edin kanal v IRC (ne go pomnq kak beshe)

    kaza az samiq ne polzvam FlexType

    polzvam drugi programi za kirilizaciq

    hehehe




  4. Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    561
    #18

    Скандал с Флекс Тайп 2К на Датекс

    Инжинере, идеята ти е много добра и съм абсолютно съгласен с теб и това което се опитваш да наравиш. ФлексТайп е ИЗЛИШЕН софтуер независимо дали прецаква уин или не (то се знае, че го прави, ама...). Това че се опитваш да просветиш хората да проумеят излишъка и вредата му е похвално. НО!

    1. Методите ти са много зле подбрани, обясненията са отврат. Дори човек, който от години си кирилизира уин без всякакви софтове за целта трудно схваща принципа.

    2. Сайта е гадничко направе, ужасно объркан и направо ми се взе акъла да чета глупости, повечето от които не мисля, че имат място там. Много по-добре и по-полезно за евентуалните ти читатели би било да е семпъл, кратък и ясен.

    3. Нападките ти към Датекс може да са основателни, но за съжаление безполезни. Кофти, но факт!

    4. Самите "туулс" за слагане/махане на кирилизация или програми опитали се да сторят същото видях, че вършат работа и то добра. Доколко кадърно са направени не мога да коментирам, поради липсата на достатъчно знания и компетентост за целта. Въпроса е там, че отново ме гони това чувство на обърканост и кашата бих казал си е налице.



    Както вече казах радвам се, че си се захванал с това. Моите поощрения, всичко по-горе не са нападки или заяждане, а по-скоро конструктивни критики с цел подобряване на бъдещата ти работа. Просто ако някой искам да го открехна и му дам сайта първо нищо няма да направи и второ съвсем ще се обърка и ще зареже подобни начинания, което пък от своя страна води инсталация на ФлексВирус или подобните нему бъгове. По-добре е да направиш сайта простичък и функционален, с минимум излишни писания, за да може всеки ламер да се справи бързо и лесно. А целта е точно това, нали? Щото неламерите и сами си го могат кирилизирането...

    Поздрави и всичко хубаво в начинанията ти занапред!!!

    Sincerly yourz: Baby Thomas - A Cyrillic FAN!!!

  5. Member
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    256
    #19

    Скандал с Флекс Тайп 2К на Датекс

    <font face='Arial'>

    Благодаря за всички мнения и специално на d-rRoss Надявам се, че всички прочели разбраха:

    1. Флекс Тайп на Датекс няма работещ деинсталатор, което говори за недостатъчен професионализъм. <font size=4>По народно му - некадърници са</font id=size4>

    2. Те са направили имитация на деинсталатор. Въпреки, че лично им писах на техния форум, не вземат някакви мерки да уведомят потребителите за този недостатък и да си пишат деинсталатор. А Флекс Тайпа им е разпространен по дискове на списания, уж за проба. <font size=4>По народно му - мошеници са</font id=size4>

    Който решава да им ползва творението, трябва да е наясно, че взима нещо от некадърници и мошеници. Аз не коментирах работата на Флексовете, но по принцип <font size=4>е ясно мошеник и некадърник какво може да произведе</font id=size4>





    </font id='Arial'>



    Самият Инжинер

  6. Member
    Тук е от
    Jun 2001
    Мнения
    725
    #20

    Скандал с Флекс Тайп 2К на Датекс

    injenera: MAINATA TI. wyrwi razdawai broshuri antiflextype kato si tolkoz nadyhan, pisna mi da cheta edno i syshto izkazwane ot tebe nqkolko pyti. wzemi si izmisli nowi izrecheniq pone che se powtarqsh!




  7. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2002
    Мнения
    994
    #21

    Скандал с Флекс Тайп 2К на Датекс

    Иво80 Аве Иво ,що ме ядосваш????Човека много ясно е написал че повече се отнася за Lamers.Ти си великия програмист и компютърен гений и всичко знаеш.Добре,замълчи тогава.Имаш ли представа че с регистри едитора едва ли работи други освен професионали????? Или смяташ че форума го четат само професионали???Та нали това е идеята на самия форум да си помагаме а не да се плюем????Ти прочете ли повтарящия се колега внимателно или само през ред,както се чете досадна книга??? Или разбрал неразбрал попържаш като някой каруцар.... Въпроса не е толкова в деинсталацията а в това че

    СЛЕД НЕЯ КИРИЛИЗАЦИЯТА НА УИНДОУС СЕ СКАПВА (пиша го с големи букви дано го прочетеш).Всеки lamer ще предпочете да си инсталира флекса пред това да търси начин да си възстанови уиндоуската кирилизация или недай боже да рови из регистрите или пък да преинсталира о.с.(това може да се наложи и в случай че бръкне в регистрите:-))Без да искам да обиждам никого 75 процента от хората които работят на компютър си нямат хал хабер от начина му на работа софтуера хардуера и т.н.(знаят само да щракат с мишката по картинките и повече не им трябва.(те пък знаят и могат други неща които ние не )



    Инжинера: Да бе не са коректни Датекса ама Бил Гей и компания да не са по коректни.......






  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Oct 2001
    Мнения
    801
    #22

    Скандал с Флекс Тайп 2К на Датекс

    Тази работа с Флекстайп взе да става като сапунен сериал: въртим се около нещо без да има никакъв смисъл.Казах ви че след като се инсталира програмата не ми трябва да я махам и не знам защо ще я махам.Единствения проблем при инсталирането е че ми скапва кирилските системни шрифтове, които си връщам по следния начин : control panel\regional and language settings\advanced давам му Bulgarian дори и да е него и то ми иска диска на winXP и си записва шрифтовете на харда. И по нататъка no problems.FlexType ми харесва защото мога да си превключвам с едно копче подредбата(на някои им пречи това ?!)



    P.S.Към всички които не знаят : пише се ИНЖЕНЕР !!!!!




  10. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2002
    Мнения
    71
    #23

    Скандал с Флекс Тайп 2К на Датекс

    Явно не следите внимателно мисълта на човека.

    Цитирам: "...Тези, които знаете това, трябва да светнете леймърите..." край на цитата.

    Що имам чувството, че точно тези които знаят това си мълчат вместо да светнат останалите за бъркотията която се получава след тоз кирилизатор.

    В едно сте прави - не създава никакви проблеми или както повечето ще кажат "Бачка си супер"

    Е ако работата ви се състои в това да ползвате компютъра като пишеща машина с разширени функции...

    Да ама не, защото:

    реших аз преди 2-3 години да тествам демо на NU без да се съобразя, че някои хора любители на файлови имена на кирилица добре са се трудили и резултата не закъсня - над 800 файла получиха такива имена ... свят да ти се завие.

    Та значи ФТ е пълна боза за мързеливите и неграмотните, опаа..., вземам си думите назад, та значи може би за НЕПРОСВЕТЕНИТЕ, които сами не могат да си настроят Wina за работа с кирилицата и предпочитат за по-лесно да си качят ФТ та дори и да е кракнат...




  11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2002
    Мнения
    71
    #24

    Скандал с Флекс Тайп 2К на Датекс

    ...

    injinera, евала ти правя, че ме светна и мен, щото отдавна се канех да си го КУПЯ Флекс Тайпа, но се отказах и в момента и домашният и служебният ми компютри са чисти от бозата наречена ФТ и си пиша на кирилица без проблеми.

    И все пак и аз съм на мнението, че сайта може да се поизглади - не се обиждай де!

    Само с един Win95 не успях да се справя щото се оказа, че е кастриран и то зверски. Има подръжка даже за марсианците, но уви България липсва.

    А дали това не си е заговор срещу нас редовите потребители - вкарват кастриран Windows и после ти продават оная работа за пари ... ) ха познайте де!



    П.П.

    Вярно е, че с ФТ има определи удобства за работа, но на каква цена?

    И още нещо: как работят с Windows в Германия, Италия, Испания ... и те ли ползват някакви подобия на кирилизаторите...

    А за сапунените сериали - аз не ги харесвам и не ги гледам ... така че...




  12. Member
    Тук е от
    Jun 2001
    Мнения
    725
    #25

    Скандал с Флекс Тайп 2К на Датекс

    astromi: проблема с имената на БГ не е във flextype-а ами в NU тези хора така и не се научиха че някой хора използават кирилица и като си пуснеш disk doktor-а и той си мисли че са скапани имената на файловете и ги "ПОПРАВЯ".



    Моя съвет е да не ползвате NU, аз откакто съм с ХР не го ползвам и съм страшно доволен от това.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2002
    Мнения
    71
    #26

    Скандал с Флекс Тайп 2К на Датекс

    Малко е спорен въпроса, защото мисля, че ФТ подменя някои системни шрифтове с меко казано некоректни такива.

    Интересното е, че на Windows без ФТ не признава файловете с имена на кирилица записани под Windows с ФТ, а пък този с инсталиран ФТ не признава кирилишки имена на файлове от Windows без ФТ и направо става затворен кръг.

    Не си спомням как се държи XP-то, но довечера ще проверя.

    Също така не съм сигурен може ли с инсталиран ФТ безпроблемно да се записват имена на кирилица на CD-та

    Без инсталиран ФТ със сигурност твърдя, че може, защото многократно съм опитвал.




  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2002
    Мнения
    71
    #27

    Скандал с Флекс Тайп 2К на Датекс

    Както обещах проверих някои неща относно кирилицата.

    Създадох няколко файла с имена на кирилица:

    - един на Win98SE без инсталиран ФТ;

    - един на Win98 с инсталиран ФТ;

    - един на WinXP без инсталиран ФТ.

    Всичките успях да отворя и прочета на всичките системи - странно, но се получи, а миналата седмица не ставаше <img src=icon_smile_question.gif border=0 align=middle>

    Инсталирах NU2001 и го пуснах да направи една проверка ... и познайте какво се случи <img src=icon_smile_evil.gif border=0 align=middle> ... ами един от файловете пострада много яко <img src=icon_smile_big.gif border=0 align=middle> и както се досещате това е файла сътворен не без помоща на ФТ <img src=icon_smile_tongue.gif border=0 align=middle> та той получи такова име - свят да ти се завие <img src=icon_smile_dead.gif border=0 align=middle>

    Да опитвам запис на CD с инсталиран ФТ явно няма смисъл, защото е ясно какъв ще бъде резултата.



    Извода какъв е? NU явно работи коректно с коректно направена кирилизация.

    или Norton Utilities The BEST, а тези от Датекс ... <img src=icon_smile_blackeye.gif border=0 align=middle> само като се замисля на колко народ са прибрали парите <img src=icon_smile_shock.gif border=0 align=middle> и, че за малко и аз да стана поредният шаран <img src=icon_smile_angry.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_angry.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_angry.gif border=0 align=middle>




  16. Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    561
    #28

    Скандал с Флекс Тайп 2К на Датекс

    За мен пък най-големия бъг е превключването на азбуките с CTRL. Докато аха да направя Copy/Paste и вече пиша на Заирски... Някой няма ли да има прати на Датекс Данъчните...



    _________________

    A Steve Morse Fan!!!

  17. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2002
    Мнения
    994
    #29

    Скандал с Флекс Тайп 2К на Датекс

    SUREN Ако знаеш колко дълго се колебах......и накрая съм го написал грешно:-))




  18. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2002
    Мнения
    994
    #30

    Скандал с Флекс Тайп 2К на Датекс

    Между другото някой знае ли как в 95,98 и хп се подкарва фонетичната клавиатура??? Виждал съм я работеща но никога не съм успявал сам да я подкарам.Някакви идеи????Имам предвид стандартната ,не флекса.




Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 6 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Косово обяви независимост - международен скандал !!!
    От ru-boy във форум Коментирай новина
    Отговори: 52
    Последно: 23-02-08, 12:50
  2. Защо не си коментираме новия мега-скандал?
    От Cko във форум Коментирай новина
    Отговори: 9
    Последно: 01-06-07, 23:10
  3. ОГРОМЕН СКАНДАЛ
    От Ghost във форум Коментирай новина
    Отговори: 26
    Последно: 09-03-07, 02:34
  4. Поправка на флекс
    От dedo pop във форум Домашен майстор
    Отговори: 8
    Последно: 09-10-06, 21:31
  5. Гаден проблем със Флекс Тайп 2000
    От Julian във форум Windows
    Отговори: 15
    Последно: 14-01-03, 16:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе