Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 30 от общо 30

Всичко за българския WinXP

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    256
    #16

    Всичко за българския WinXP

    Използването на Уйндоус или НЕБЪЛГАРСКИ програми с побългарен интерфейс е генерално погрешно. Освен, ако не сте преминали в графата "нема за кога да се уча вече, късно ми е" или сте си природно тъп.



    Научаването да работиш немаймунски, а интелигентно, четейки и разбирайки менютата, с Уйндоус и още една - две програми те прави разбирач.

    Аз така събрах очите на хора, ходили на курс по една CAD система но неможещи да направят нещо. Казах: това, дето го искате се казва на английски така, така или така. Пуснах думите в търсачката на хелпа и обяснението излезе.



    Ами ако имах Аутокад на български и не знаех нито един CAD-CAM лаф на Английски?



    Решението на почти всеки проблем го има в Интернет и може да се намери чрез Гугъла. Ама трябва да пуснеш 3-4 думи на Английски или Руски.



    Който е работил с побългарени програми, направо духа супата.

    ============================================



    ИнжИнера (същия, с Кирилицата)

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #17

    Всичко за българския WinXP

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">haha - извинете ме -

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> Prevoda e mnogo profi izpipan </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    - интересно това къде го видя? Превода е толкова несъвършен че повече няма накъде. А това че не всичко е преведено и на места се получава каша от български и английски думи/термини не показва професионализъм.



    Ако ще си говорим за превод на ОС - имам спомен че още през 1996/97 гледах на едно изложение Apple който беше преведен (е, поне на пръв поглед де доста по-добре от Win-a, а за времевата разлика да не говорим...



    btw това че е на български изобщо не означава че ще е по-лесно, даже обратното - това си е лично мнение разбира се [:D]



    <div align="right">оргинално мнение на mitsy</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Напълно съм съгласен с това мнение. Само да допълня за яснота. Побългаряването на уиндоуса е горе-долу прилично, но с недостатъци. за сметка на това офис пакета е много добре до отлично побългарен. За сравнение може да се побългари един акаунт на български, а друг да си остане на английски. По такъв начин не си пречат и има база за сравнение. Побългаряването на уиндоуса става с един малък фаил от няколко мега байта(LIPsetup.msi). А побългаряването на офиса става с отделна инсталация на съответната езикова версия т.е. всяко за себе си. Интересно, защо офиса е отлично преведен, а уиндоуса не.

    И накрая Г. Атанасов {(ИнжИнера (същия, с Кирилицата)} е силно пристрастен към адаптирания софтуер, за да е обективен.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    125
    #18

    Всичко за българския WinXP

    ru-boy, сигурен ли си, че OfficeXP се българизира само с пълна българска инсталация? В тази инсталация включен ли е и английския интерфейс (ако искам да сменя) или всички менюта са български и само български?

    Относно WinXP - аз така си и мисля да направя - един потребител с български и друг с английски интерфейс. Само че дали ще мога да направя същото с Офиса?



    Г-н Атанасов, уважавам (даже много) уеб сайта (и работата покрай него), който сте направили за кирилизацията и доста хора съм пратил към него, , но откровено казано не разбирам какво целите с този хлапашки остър език??? А и това постоянно споменаване на "Същият Инжинер", "ИнжИнера (същия, с Кирилицата)", името ви на няколко места в инсталацията на кирилизацията,... - добре де, който се интересува вече ви знае! Отново подчертавам, че съм фен на работата Ви, но не и на егото Ви!

    Сега на въпроса (отново) за побългарените програми - погледнете малките преведени програми като BS Player, DC++, Time Adjuster,... - на мен ми изглеждат съвсем добре! И ако на повечето българи им е по-лесно да ползват английския Windows, то това е най-вече защото така отраснахме - друго просто нямаше! Сега има, но ние му казваме баста, защото вече сме много печени и знаем английски думички...



    "Научаването да работиш немаймунски, а интелигентно, четейки и разбирайки менютата, с Уйндоус и още една - две програми те прави разбирач."

    - Е че то не било много, щом това ви е мнението за "разбирач"...



    "Ами ако имах Аутокад на български и не знаех нито един CAD-CAM лаф на Английски?"

    - Брех, к'во щяхме да правим тогаз! Колко ли им е зле на останалите 32 страни, които имат (някои доста отдавна) преведени Win, Office и доста други програми и горките се тормозят ли тормозят на родните си езици... Как да не ги съжалиш! То по същия начин може да спори и за ефективността на писането на кирилица - повечето "юзърчета" казват, че така добре са свикнали с латиницата ("маймуницата") че им е много по-бързо и удобно... Айде открийте приликите и разликите в двете тези.



    "Освен, ако не сте преминали в графата "нема за кога да се уча вече, късно ми е" или сте си природно тъп. .... Който е работил с побългарени програми, направо духа супата. "

    - Е това вече говори за вашето интелектуално ниво, така че ще оставя само цитатът да говори за себе си...



    Поздрави,

    друг инженер

  5. Member
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    256
    #19

    Всичко за българския WinXP

    Драги ми Борисе,



    Вашето изказване е двулично. Знаете да боравите с интерфейс на Английски и вече не сте тук, отървал сте се! А нас ни учите да сме тъпи!

    "Да работи маймунски" - пояснявам се: човека не чете надписите в менютата, помни ги по разположение. Наблюдавал съм го на практика! Този човек не може да опита как се работи с непозната програма, той не знае къде да щрака. От тази гледна точка, който е научил Open, Save, Save as... View, Options, и още 20-тина лафа е разбирач.



    За тези страни, които имат програмите и Уйндоуса преведени: Това са голями и богати страни, там може да намериш платена работа и на родния си език. Те си плащат софтуера, защото имат пари. Софтуера е преведен от производителя и той има база с данни кое как е превел. Ако изкара някое съобщение на чешки например, съпорта си го превежда обратно на съответния (предимно английски) език и тогава търси решението.



    Вие ще се сблъскате челно с този проблем, побългаряването не сте го платил и съпорт нямате. Като ви изкара някое съобщение на български, няма кого да питате за нищо. Ако съобщението е на английски, съпорт ви не трябва, Гугъла е достатъчен.

    ===============================================================



    Всъщност, работещите на комп са професионалисти и любители, също както и шофьорите. Едните си вадят хляба, другите се возят за кеф.





    Писаното от мен е за тези, които си или ще си вадят хляба на комп. Особено ако осъзнават, че работнто им място ще е цяла Европа и даже света. От другите няма какво да искаме, всеки си прави харашото както му е кеф.

    ===============================================================



    На този форум участвувам на общо основание, препратка към сайта съм сложил не в подписа, а само на профила си. Тук се подписах по изключение така, защото вие ми споменахте сайта, а не всеки ще направи връзката. Особено пък, защото е неочаквано някой, помагащ за Кирилизацията да не обича програми с интерфейс на Български. Постинга ми е в съвсем спокоен тон, прочетете го пак. Искам да се замислите! Повдигам принципни въпроси, преминаването към лични квалификации е неуместно!

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> Е това вече говори за вашето интелектуално ниво</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Моето интлектуално ниво е над средното. Около 2 години трябваха, за да премине сайта ми от "я го па тоя" към "това е общоизвестно, как не го знаете". Затова: прочетете моля няколко пъти двата ми постинга и се опитайте да ги разберете.





    Отклонение: Ако възкликнете: мамка им микромека, значи затова Уйндоуса го превеждаха на Български чак в Ирландия! - значи сте разбрали постингите ми.

    Или: Прав е ИнжИнера, аз на компа си правя кефа и за мен българският интерфейс е идеален.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    125
    #20

    Всичко за българския WinXP

    Мога да ви уверя, че в изказването ми няма и капка двуличие - предполагам всички потребители в този форум са се научили не по-зле от мен да боравят със същия английски интерфейс на Джамовете, но явно нямат особено желание да научат българския вариант. Що се отнася до "отърваването" - много дълга тема за да я дискутираме тук, само ще кажа че се надявам след няколко години и аз да се прибера в родината си за постоянно...

    Уважавам гледната точка на всеки и явно нашите просто се различават. Аз лично не мога да приема, че работейки с българския интерфейс ще се изпотиш докато се сетиш как да питаш на английски за "Open, Save, Save as... View, Options"... Да не говорим, че положението с авторските права е подобно в цяла източна и централна Европа (говорил съм с доста чехи и поляци), така че тезата за липсата на поддръжка ми се струва пресилена. Как виждате един французин да си сложи незаконен английски Windows защото се чуди откъде после ще получи поддръжка?

    Според мен основния проблем е невероятния национален нихилизъм, който избуя в последните години! Я си помислете само (хипотетично) ако всички българи в един момент започнат да ползват български Уиндоус - колко ще са проблемите с поддръжката? В повечето случаи нещата се решават от колега, приятел или кварталната фирма, така че ако и те ползваха същия интерфейс май проблема с поддръжката се решава 99%... Да, ама не! Е, каквото един народ (или човек) сам си прави, никой друг не може да му го стори!

    Не съм се и съмнявал, че интелектуалното Ви ниво е над средното, според мен даже доста над него и горното ви съобщение го показва. Именно затова се учудих, че ползвате толкова често просташки език и необосновани твърдения като "Който е работил с побългарени програми, направо духа супата." От друга страна, разбира се, че всеки има право на това (ако го чувствате и разтоварващо) и къде другаде ако не тук...

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,053
    #21

    Всичко за българския WinXP

    Официален линк от Microsoft за Български интерфейсен пакет за Windows XP®...

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000
    Мнения
    4,531
    #22

    Всичко за българския WinXP

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">ru-boy, сигурен ли си, че OfficeXP се българизира само с пълна българска инсталация? В тази инсталация включен ли е и английския интерфейс (ако искам да сменя) или всички менюта са български и само български?

    Относно WinXP - аз така си и мисля да направя - един потребител с български и друг с английски интерфейс. Само че дали ще мога да направя същото с Офиса?

    ....

    <div align="right">оргинално мнение на Борис</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Ще се опитам да бъда каратък и ясен в обясненията. Уиндоус ХР може да се побългарява с файла LIPSetup.msi, както и да се деинсталира без последствия. Това е като прибавка към уиндоуса и заменя подходящи библиотеки с цел езикова адаптация. Не така стои въпроса с M$ Office XP. Там работата е по-друга. Или само англ. версия или само побългарената. Съвместимост между двете не може да има. Уиндоуса може да бъде с един акаунт англ. интерфейс, а с друг побългарен интерфейс, но този номер не минава (според мен) при M$ Office XP. Няма файл като LIPSetup.msi, който да побългарява M$ Office XP. При M$ Office XP настройките се "разпространяват" и върху другите потребители по подразбиране, въпреки, че за всеки потребител е нужна минимална донастройка. Дано да е станало ясно [].

  10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    125
    #23

    Всичко за българския WinXP

    Ей, Докер, ти направо уби рибата с този линк! Аз точно него търсих около час, а уж имам известен опит с диренето из Интернет... Супер! Между другото май МС са правили промени защото има съществена разлика в големините на файловете, които получих от ЗайЗикс и този, който току-що наточих от МС (3505кБ и 5264кБ).



    Ru-boy, благодаря за поясненията, за съжаление така си ги представях и аз нещата. Все пак си мисля, че може би има някакъв начин за динамично превключване (може би с инсталация на две версии), тъй като това именно е идеята на многоезичния УинХП интерфейс...

  11. dP
    dP е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    92
    #24

    Всичко за българския WinXP

    Дръпнах за проба въпросния LIPsetup.msi. Инсталирах го, но промените се разнесоха върху всички акаунти. Всичко съм правил по дефолт. Не съм имал време да се задълбавам по въпроса. Пропускам ли нещо или има някои скрити тънкости.

  12. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    839
    #25

    Всичко за българския WinXP

    Аз също пробвах LIPSetup.msi . На мен доста ми улесни работата , защото не съм много в час с англииския .

    Борис може търсачките да не са го регистрирали линка . Той е от 05.11

  13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001
    Мнения
    1,256
    #26

    Всичко за българския WinXP

    Wow

    каква тема какво чудо!

    Аз лично ползвам няколко програми на български, но за ОС, ми незнам, бих си помислил доста сериозно преди да предприема таказа ступка. Просто съм си свикнал с английската версия, не за друго.

    Иначе нямам нищо против ако намеря да си го актиуализирам.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    125
    #27

    Всичко за българския WinXP

    Какво толкова и има на "ступката", няма да пробваш на китайски? А и няма нужда да търсиш пакета, защото Докера вече даде линка към сайта на Майкрософт...

    И едно уточнение - българизацията е за WinXP Home И WinXP Pro (а не само за WinXP Pro, както някой беше писал).

    Има ли още някой, който да си е българизирал WinXP? Мнения?

  16. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    839
    #28

    Всичко за българския WinXP

    Между другото кирилизацията забелязах размества тук - таме нещо , например подредбата в контрол панела , но това не е болка за умиране . Иначе всичко друго е 6+ , поне за мен .

  17. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2001
    Мнения
    1,256
    #29

    Всичко за българския WinXP

    А откъде се взима тази кирилизираща благинка?

  18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    125
    #30

    Всичко за българския WinXP

    Ники, тази тема се разпростира (все още) на две страници и на първата Докерът даде точен линк към страницата на Майкрософт, откъдето да си наточиш българизиращата (а не кирилизираща) благинка за WinXP:

    http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=bg



    За кирилизиращи благинки виж сайта на "самия инжинер" []

    http://injinera.bgplus.com/na4alo.htm

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Българския език да не е задължителен за изучаване
    От Smurfa във форум Коментирай новина
    Отговори: 31
    Последно: 13-04-08, 02:18
  2. Нов ИТ доставчик на българския пазар
    От DoRa във форум Коментирай новина
    Отговори: 0
    Последно: 12-03-07, 14:29
  3. Mozilla Firefox и българския
    От mikk във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 27-09-05, 19:53
  4. Думи в българския език
    От FunFun във форум Общ - софтуер
    Отговори: 11
    Последно: 26-01-05, 19:26
  5. Българския PHP/MySQL хостинг
    От Yasen6275 във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 2
    Последно: 30-10-03, 12:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе