Според мен няма кой знае кво значение дали ще се задава 25 градуса, или ще се смени shift value +2 примерно и да се задава 23 градуса - същата работа. При нормалната default стойност забелязах, че при зададени 24 примерно си ги поддържа на 2 метра от климатика, после на всеки около 1-2 метра температурата пада с по 1 градус (но при мен не е разположен мн удобно, на др човек при друго позициониране може да варира), сега при зададени 24 при мен в др край на стаята е 21 (външна темп +7).
Все пак при задаване на по-висока температура 24+ да речем, в режим Auto, духа по-шумно и на по-високата 3-та степен по-често, това сиг е нормално...
Ето скрийн от упътването:
Забелязах друга настройка, която май променя духането, за което писах че ме дразни малко. Примерно при зададена температура 22 градуса, след като спре да духа топъл въздух с 30+ градуса, климатика продължава известно време да върти турбината вътре като вентилатор (зададена 22 градуса, върти "хладен" въздух с темп 22 градуса - вентилатор все едно). Някой по-запознат може да каже дали това помага по някакъв начин на климатика, и дали е противопоказно да се спира тва въртене на въздуха (така един вид си охлажда топлообменника на вътрешното)...
Ето кво пише в упътването: