Страница 51 от 81 ПърваПърва ... 41495051525361 ... ПоследноПоследно
Резултати от 751 до 765 от общо 1204
Like Tree285Одобрявам

Новите инверторни модели на Midea

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014
    Мнения
    40
    #751

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    Здравейте, нов съм във форума и чета тази тема с интерес. Закупих си климатик MS12FU-18HRFN1 (F8). Климатика за парите си мога да кажа че се държи прилично. Е вярно малко е шумничко външното тяло, но е добре все пак е 18-ка. В момента при мен навън е -12 градуса и не замръзва външното тяло. Вчера и днес не е правил дефрости и питата не е в лед до момента. Купих го за да отоплявам 47 кв. м. (при доста по топло време разбира се), като реално в момента отоплявам с него около 30 кв. м., иначе според мен ще му е зор в това време да стопли тези 47 кв. м. Къщата няма изолация, но имам добра PVC дограма. Появи следния проблем. Включвам вентилатора на AUTO и 25 градуса на HEAT, но климатика си достига температурата от 25 градуса само около тавана и изключва. Започва само да върти въздуха или вентилатора е на минимални обороти и духа топло. На най-силен вентилатор пак си достига температурата и изключва. Температурната разлика между пода и тавана сигурно е над 8-9 градуса, което си е доста. Вътрешното тяло съм го насочил максимално да обдухва пода, но ефект никакъв. Пробвах с местене на температурния датчик, но не мога да го изкарам много навън, но пък има известно подобрение макар и минимално. Предполагам че ако по някакъв начин датчика се опира в студената стена ще има значително подобрение. Не искам да го отварям защото е в гаранция. А пък фирмата която го монтира, едва ли ще дойде близките 3-4 седмици. Можете ли да ми дадете някакво решение без да викам фирмата. Благодаря много!

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    209
    #752

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    Ти си насочил жалюзите надолу, и тоя датчик дето е на питата сигурно го местиш, но действително е необходимо да го сложиш някъде извън климатика за да е по ефективен. Може да се удължи -чрез рязане и удължаване. Той е забоден на платката с букса. Така че и да го разкачиш от платката пак трябва да се удължава с рязане и поене. А дали ще помогне това не е ясно.

    Значи 18-ка биследвало да топли успешно и 47 куба.

    В момента моите конвенционални МСВ-та са сухи и не правят много дефрости-през деня изобщо. Само сутринта правиха. Просто мерят компресорният ток и знаят кога е необходим дефроста. Тук е -5 и влагата е замръзнала. Та и климите не се обледеняват.

    А инверторите имат още повече датчици и електроника.

    Значи при тебе най вероятно проблема с студеният въздух в ниските части на къщата идва от това че няма изолация, стаята е с висок таван и стените са външни.

    Точно за това МСВ и МСАЙ-ките имат режим Фолоу ми-дистанционното праща инфо за температурата при него. И при МСВ и МСАЙ има инверторен вариант.

    Явно тоя режим е отличен за самостоятелни къщи.

    За вътрешните апартаменти не е толкова важен.

    Поне при мене се справят много добре тия МСВ-та.

    - - - - - - - - - -

    Значи снощи и тук температурата навън удари -16. Климатиците отвън бяха абсолютно сухи. Отидох в братовчедката да посрещам новата година.
    Кучето остана долу в къщата. Поради което отворих и банята за да може кучето да я ползва. Обема стан около 50 куба.

    Към 7 излезнах и термометъра на бордкомпютъра на колата показа -9, а после към 2 през нощта вече показваше -16.
    Установих че спиртният термометър закачен отвън на вратата на лятната кухня лъже с 4-5 градуса в +. Явно е на завет и това оказва влияние.

    Като се върнах в къщата в 2 през нощта в помещенията температурата и горе и долу беше 20 градуса. Климите работеха малко по шумно и бяха сухи.

    Долу обема беше много голям с отворената баня, а горе си е по студено защото е по високо и земята не помага. Отдолу има мазе само.
    Та при тези ниски температури и стара къща без изолация + стари двойни дограми за конвенционални клими мисля че добре се справят.
    Разликата в температурата вънка/вътре бе повече от 35 градуса все пак. А и климите са 12-ки, а обема е по голям.

    Та пуснахме духалката долу, а горе примъкнах кафявият радиатор от другата стая. Той помогна и климатика почна да не включва много. Сутринта температурата и горе и долу беше 25. Спрях радиатора горе и сега климатика поддържа 23 градуса нормално. Та под -10 тия конвенционални МСВ-та си искат нощно време помощ ако се търси повече от 20 градуса топло.
    Този пост е редактиран от kossis; 01-01-15 в 15:01.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014
    Мнения
    40
    #753

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    ЧНГ на всички! Пробвах да насочвам жалузите в различни посоки (на SWING и с Air Direction пробвах) , ефекта беше нулев пак си въртеше въздуха около климатика. Обаче направих следното успях да извадя температурния датчик отдяснo на предния капак на климатика. Включих вентилатора на HIGH (на AUTO това не става) и сега при зададени минимални 17 градуса прави в помещението температура около 20-21 градуса. Измервам температурата на в помещението на повече от 6 м от климатика и 80 см от пода. Направих и следния експеримент, ако хвана температурния датчик с ръка климатика спира да духа топло, а когато сложа чаша с лед до него започва да духа супер топло. Но незнам защо при зададени 17 ми вдига до 20 градуса. Това нормално ли е и може ли да държа вентилатора постоянно на HIGH. В 6 сутринта като се прибрах беше -17, може да е била паднала температурата и повече през нощта. Климатика си подържаше в 30 кв. м. помещение 20 градуса. При мен са четири външни стени. Долу са гараж и механа, втория етаж не се отоплява и няма никъде изолазия. Взех климатика за да отоплявам общата площ от 120 куб.м., незнам как ще се справи с този обем, но за момента не ми и трябва. Външното тяло работеше малко по-шумно при -17 градуса и нямаше грам скреж, при положение имаше виелица , която набиваше директно сняг във вентилатора на външното тяло. Климатика го взех за да експериментирам иначе отоплявам с камина (камината не съм я палил все още). Мислих да купя серията Oasis, но избрах Fairwind поради по тихата работа на вътрешното тяло с 5-7 Db. И двата модела би трябвало да имат функция Follow me, но явно тук внасят по орязани модели.

  5. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    209
    #754

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    Орязани са колега, защото иначе цената за инверторна машина на Мидея ще се доближи до тази на марковите -супер дупер клими.

    Общо взето тези климатици успяват да достигна до 20 градуса и да ги поддържат в подобен студ, еле пък когато става въпрос за неизолирана къща.
    Та ти колега като задаваш 17 градуса, климатика успява да ги подмине за да е сигурно че поне 17 ще поддържа. А когато му задаваш 25 примерно, той по трудно ги достига. Та явно при тебе ще трябва да удължиш датчика с кабел.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014
    Мнения
    40
    #755

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    Коссис, да така и предполагах че са орязани. Градусите мога да ги дигна с 1-2, не ми е нужно повече. Не мога да искам и повече от климатик 18 с монтажа, който ми стъпи под 1000 кинта. За сега се държи повече от добре при положение, че дори си мислих че под -10 ще паля каминката . Особено като слушам съседските маркови климатици за по n хиляди, как стържат и бучат в студа. А като се удължи кабела на датчика няма ли да се промени съпротивлението или нещо друго? Питам, защото не съм наясно с тези неща. Датчика няма да го пипам за сега, като дойдат на профилактика живот и здраве ще говоря с фирмата.

  7. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    209
    #756

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    Не, нищо няма да се промени. За толкова малко разстояние до 1-2 метра, няма как да измениш съпротивлението.

    Аз на МСВ-то при майками в Апарамента още като монтирахме климатика и имаше проблем с един контакт в съседната стая- нагорели връзки -мостова панелна схема. Та климатика откачаше. Вадихме с оня майстор датчика от платката- рязахме го и на неговата букса слагахме друг, щото буксата му беше друга. е тогава съвсем прецакахме работата на климатика.
    Върнахме старият датчик и климатика отиде в изходно положение както си беше- от време на време откачаше при дефрост. Не изключваше при спиране и тнт.
    Оня майстор грам не разбираше от електроника. Брато ми запои датчика и го изолира с термошлаух.

    Накрая Аз открих миризмата на нагар от въпросният контакт в другата стая и след реставриране на връзките в него машината заработи нормално. Не и стигаше ток и за това се мъчеше.

    За марковите клими-ма недей така, Те струват хиляди левове и даже на моят съсед при майка ми го чувам постоянно в хола как вие на умрело компресора -инверторно така. А и той нали харчел по 100 вата, ама съседа накрая пък плаща по 100 пари и нагоре, щото явно електромера не е разбрал че това е фуджицо климатик и е марка.TEST

    Определео Мидейте работят тихо, ако са съобразени с обема който ще топлят.

    Горе в стаята тук на вилата към 17 часа беше достигнал 24 градуса. Спиртният също показа тия градуси. А и дистанционното е близо до външната стена и дограмата и показва по ниската температура първо. Та пуснах и радиатора на ток-3000 вата да помага Все пак студа пак отива на -15

    А е сега преди малко долният климатик направи един дефрост за цял ден. И почти нямаше влага-малко пара. Тия МСВ-а работят много добре за конвенционални клими.

    Не забравяй колега че твоя и моите клими в София са Супер ДЦ инвертори с 12 степенен външен вентилатор и нема ка да не топлят при по ниски външни температури. Па нека да арчат по 3 ампера ток. Поне и ние и елктормера го знаеме това че е Мидея и накрая си плащаме същото. А и твоя е 18-ка и незнам защо смяташ че с едно 50 куба не може да се оправи.

    Значи на моите 12-ки захранващият кабел е доста тъничък-1.5., явно не харчи много ток. А и ако не им стигаше ток, щяха да се ошашавят. А при тебе трябва да е по дебел.

    Значи на МСВто -конвенционално при майка ми е 2.5 квадрата кабел и понахарчва ..............

    Та смело можеш да удължиш датчика. Той и дисплея е с дълъг каел и буксата му под кутията може да се дръпне и да се разкачи за да се премахне целият декоративен преден капак барабар с дисплея.

    Можеш да си го направиш с кабелни обувки даже и да го разкачаш- да става по дълъг и по къс. Нещо като удължителен кабел да му направиш.
    Този пост е редактиран от kossis; 01-01-15 в 20:18.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    298
    #757

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    Цитат Първоначално публикувано от kossis Виж публикацията
    12 степенен външен вентилатор
    12 е вътрешния

    12 степенен мотор на вътрешното тяло
    5 степенен мотор на външното тяло
    MS12FU-12HRFN1 (F8) | Климатици Инвертор | Продукти | Midea Онлайн Магазин

  10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,125
    #758

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    интересно що ползват само 3
    Speed(Hi/Mi/Lo) r/min 1200 / 1050 / 800

  11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #759

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    Ми щото сa 3.

  12. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    209
    #760

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    Не виждам как на вътрешният мотор ще контролираш 12 степени, още по малко за какво ти е това ??? Реално те са 3 поне тези които ние задаваме от дистанционното.

    А на външният ги дават точно 12 !

    И реално там има някакъв смисъл от толкова степени .Обърка ли са го. Пишат в тия упътвания всички екстри за модела, а реално той не ги притежава. И като направят и някоя грешка и става манджа с грозде.

    Те са писали и самопочистване, но реално това го няма. МСВ-то ми го има и знам как работи точно.

    Във Вимакс пък в спецификациите бяха правилно дадени, но пак пишеше и неща който реално ги няма.

    Чети между редовете колега и ще разбереш къде е истината.
    Този пост е редактиран от kossis; 01-01-15 в 22:00.

  13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,125
    #761

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    надявам се поне компресора от 60$ да е правилно упоменат да не е сложен някой по евтин

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #762

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    То си пише по надолу спецификяцията и там ясно се виждат и двата фана че имат 3 степени. Ама балъците четат само най отгоре.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2014
    Мнения
    40
    #763

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    Благодаря за съвета. Най-вероятно ще изчакам чак при профилактиката на климатика да удължат датчика, освен ако не възникне нещо непредвидимо. Захранващият кабел е 3x1.5 предполагам 16А. Не съм мерил колко ток цоцка, а и незнам как имам само мултицет , ако може по някакъв начин да се измери. Мислих да купувам уред за измерване на консумирана мощност. Но пък съм сложил предпазител от токови удари. Сега съм задал на дистанционното 18 градуса и държи около 21 в помещението без проблем. Вентилатора е на хай и се спи екстра. Навън сега при мен е -15 и външното не се тормози, няма скреж или висулки. Само като ми го монтираха, след един ден имаше зверски мъгли няколко дена и температури минус 2-3 градуса и се беше заскрежил, но пък дефростваше добре и отдолу ставаше Ниагара. Тогава малко шумеше все пак тялото е около 37 килца. Качих се на стълбата и видях че два болта превъртат и не са захванати добре и резонираха стойките, малко пооправих положението, но не съвсем . Сложих за всеки случай едни тампони за 8 лв и вече само на пълни обороти се чува едно жужене. Коссис, сигурно твоите 12ки шумят по-малко. Съмнявам се да са вакуумирали и тръбите, защото почти не присъствах на монтажа и забравих да ги питам. Надявам се това да не е някакъв проблем. Помещението което отоплявам в момента е 70 куб.м. За спецификациите на климатика е пълен буламач, но пък най-важното е че бачка.

  17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    4,991
    #764

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    Абе не знам как се справят сега ,може да са ги оправили но щом и зора спряха да продават мидеи е ясно.

  18. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    209
    #765

    Отговор: Новите инверторни модели на Midea

    Зора и тнт са еталона. Ясно ! А това че Техмарт започнаха да продават Мидея ??? Какво иска да каже ?
    Айде да не даваме за пример търговците какво продават, щото точно те са си ...............

    Днеска едно продават, утре друго, квото намерят и ако може да направят максимална печалба.

    Ами ако от Мидеята не могат да спечелят пари както преди, щото е поскъпнала и не е рентабилна за продажба ?

    Както се вижда точно в тая реклама в сайта са се поосрали яко. Пислаи едно, друго и накрая ..............

    Компресорите на Мидея бяха добри-Тошиба и тнт, но сега не ги знам какво слагат, и дано да не разбирам.

    Та това за търговците. аз като тръгнах да купувам инверторите, първо питах в Вмакс - питам го - има ли МСВ или МСАй-ки, а търгаша вика свършили са. Отивам в Техмарт и колкото искаш и от двата модела !!!

    Обаче се подлъгах по тоя новия Фаиъруинд и сега ще го видя колко е по нов. Поне от Магнум инженера ми го похвали него че е с 12 степенен външен фън, а пък реално колко са му степените и за чии са само китайците знаят най добре.

    - - - - - - - - - -

    BG681 значи Аз забравих да сложа тампони, и сега ще ми се наложи да сложа. Понеже единият балкон е присъединен и е отвътре с гипсокартон, вата и отвън е панена тънкостеннна плоча на балкон. Майстора сложи едни шпилки до гипсокартона за да се захванат по добре външните, но се получи буене от кухият обем и ватата вътре. та когато балкона е затворен не се чува нищо в стаята, но лятото ако реша да го охлаждам тоя балкон ще се чува.

    А в другата стая се чува по интензивно на висока скорост компресора. Та и там ще сложа тампони сигурно.

    Лошото е че антенаа на Булсат се изпраска отзад и сега ще трябва и нея да местиме.

    Хубаво си минал след майсторите да им оправиш поразията. Аз бях като след филма "топло" в нас след монтажа. Добре че владея шпакловката.

    Ти какви тмапони купи ? 8 лева единият или ??? Аз вземам от тия макарите от 5 лева за 4 броя-по две шпилки стърчат отгоре и отдоли и имат гайки. Има и едни като конуси - от долу са с метална планка и два отвора, а отгоре с един -те са от 4 лева за брой.

    Хубаво е да се вакуумират, но не всички го правят. аз го накарах Майстора да го направи.

    Ток можеш да мериш и с обикновен мултицет със сондите му. Но ти трябва поне обхват 20 амера да има. Разкъсваш или нлата или фазата и слагаш сондите да затворят веригата в тази точка. Разбирасе с Амперклещи е по лесно.
    Този пост е редактиран от kossis; 01-01-15 в 22:58.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 51 от 81 ПърваПърва ... 41495051525361 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Какво се случва с СОР при новите модели на Панасоник?
    От nako-bako във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 54
    Последно: 03-02-14, 16:50
  2. Новите модели на мидея!
    От TIMBERLAKE във форум Климатици Midea
    Отговори: 7
    Последно: 25-04-12, 16:26
  3. Новите конвенционални модели на МЕ
    От edi1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 8
    Последно: 16-01-11, 19:58
  4. Нови по-евтини инверторни модели на Sharp
    От bigmouth във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 19
    Последно: 03-06-10, 18:45
  5. С какви матрици са новите модели
    От sbalbb във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 11-06-09, 12:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе