Страница 61 от 81 ПърваПърва ... 1151596061626371 ... ПоследноПоследно
Резултати от 901 до 915 от общо 1207
Like Tree285Одобрявам

Новите инверторни модели на Midea

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Новите инверторни модели на Midea

kossis цялото ти мнение е за бисерите .. първо питаш - казват ти ,после почваш да ръсиш мозък и да си хвалиш машините .. имам конвенционална мидея 12ка в офиса и то от старите коравите ,знам какво може под нулата - това е машина с малки топлообменници и слаб компресор за това я и дават до -5 .. иди си на вилата както е -15 навън и около нулата най много в стаите пусни ги и чакай да стоплят .. ще почакаш доста ,ако тръгнат и то
    PP- пропусна да споменеш ,че инверторите ти са СУПЕР ДИГИТАЛНИ ,добави го моля
    mirandi одобрява това.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Моя грешка -25 вата !!! Поправих го !

Алекси, като цяло Аз питам за мнение от хора които разбират, а не от ползватели на други "маркови" марки- като тебе.
    Аз твоето мнение ама много добре го знам - да си паля камината и да ги върна на вторични и тем подобни глупости !

Е сега се сетих каде срещнах пак твое мнение и немога да не го спомена
    - в темата за ремонт на захранване на ЛСД телевизор Самсунг ! Повтаряш след автора на темата че електролитните кондензаторите били проблем на Самсунг мониторите. Всъщност те са проблем на всички стари телевизионни захранвания -дори на кинескопните. Междувременно Аз благодарение на тази тема оправих студените спойки на Греца на Лелеями на Самсунга- там кондензаторите не били проблема, щото е на 5 години все още. Ето и въпросната тема https://forum.setcombg.com/%D1%80%D0...tml#post716089
    Та да ти кажа като видях че и Ти си дал мнение там и си викам - е нема начин значи ще стане работата - и стана ...........

Определено когато срещна твое мнение, нищо полезно не научавам от него а само общи приказки !

Определено мнението на Велев, Додо или на инженера в Магнум има някаква стойност, за разлика от твоето с камините и вторичните !
    Незнам защо изобщо се мешаш в темата с Мидеите като не ти харесват и не те интересуват.

Нищо не хваля, просто споменах как работят в реални условия. А когато отида на Вилата при -15 след 24 часа ще стоплят и МСВ-тата, но няма да е до зададената температура вероятно. Въпроса е първо да тръгнат !!!

Ти що пък не си стоиш в Шумен и да не бучиш толкова много. Климатика ти може и да е супер марков и да е супер тих, ама ти много бучиш брато !
    Дали са ми дигитални или аналогови климатиците в София незнам ама се оправят добре !!!

Абе тема за Фуджицо няма ли ? Или да взема да направя една да има къде да се хвали Алексииииииииии.
    ===============
    АЦ ФРОМ ХЕЛ -Точно това каза спеца от Магнум- че MSR-HNR някой от тях били с допълнителни реотани и работели добре.

И вярно че в тоя форум ако климатика не е Фушисуту на Алекс от Шумен не е климатик и не топли ! Даже и такава марка щели да пуснат скоро Японците- ползван леко/изхвърлен Фуджицо на Алекс от Шумен.

=============

Сега ходих до Електра - Израелските клими тук на Искър в центъра имат магазин. Та имат реотани но са за подгрев на дъното на климатика за размразяване на леда отдолу. Според тях не ставали за около компресора и трябвало други по специални - като ластик били. Някой слагал ли е такива -30 вата на 1м и 50 също имаха.
    Може ли подобен да се върже директно на 220в. И аз да го пускам и спирам преди студен старт ?
    Този от 50 вата беше с термореле.

Ето нещо по темата с подгрева и намотките http://v-clima.com/faq.php?id=podgre...-pri-otoplenie
    Този пост е редактиран от kossis; 10-02-15 в 16:53.

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Тези нагреватели точно така са като гума са и се слагат на дъното на компресора. Виждал съм на някой модели още при втората употреба когато слагахме, при новите конвенционали мидея MSF6-9/12/18HR имаха такова подгряване. При тях външния нагревател се управлява от терморегулатор подобен на тези на гладилниците като сондата беше при оделението на външния вентилатор(според мен глупост) като имаха и вътрешен нагревател който се вкл. и изкл. от дистанционното. Външния винаги беше вкл. при температура под 5градуса. Тъй като и аз имам мидея MSV1-12HRN и ми припадна една счупена мидея с подгрев взех нейния като сложих сондата обаче под кичето до компресора така когато е топъл компресора подгрева не работи. При мидея всичките им модели инвертори пускат 36в на намотките за подгрев обаче от това което съм виждал май не е ефективен. При дженерал също има подгрев и е 15вата но и при него съм имал два случая при ниски температури и изгасен климатик да не тръва. След подгрев с горещ въздух заработват без последствия.
    Този пост е редактиран от VeleV.Klima; 10-02-15 в 16:46.

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

kossis, ще те помоля да поуспокоиш тона.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Хубаво Велев, Аз мога ли да купя от този нагревател дето е за тавичка и да го намотам около компресора. Бил 30 вата на метър. Другият им бил с реле и датчик и е 50 вата на метър -той топял ПВЦ тръбите.
    Според техен техник и двата не били удачни за тази цел. Не можели да стоят на компресора постоянно-много се нагрявал самият той.
    Ако не става от къде може да се вземе точният кабел -за улуци, за подово- Деви, Екофлор и тнт ?

И като последен вариант- пистолета за топъл въздух - моя на първа степен е 300 градуса. Не е ли доста това ? И може ли ако се свали пластмасовата капачка на тръбите отстрани, които влизат в компресора от там да се обдухва и той с писотлета. Незнам сешуар дали не е по добро решение ?

7. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Проблемът е, че саморъчно инсталиран нагревател не може да се следи и спира от температурния сензор до компресора. Компресорът е в изолационен кожух и не е много ясно до колко градуса би се загрял, ако по някаква причина нагревателят включи в по-топло и безветрено време. Ще трябва да се свърже последователно на нагревателя и кликсон от кафеавтомат за 72 градуса, за всеки случай. На трето място идва и инициализацията на терморегулатора, който ще командва нагревателя: работи ли коректно или не? Става сложно, ако няма свободни жила в кабела между двете тела. Гадна работа!

8.  

9. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Взимаш 30вата на метър навиваш го на компресора най отдолу вадиш изводите на един мързелив кюч и го пускаш подгрева час преди да пуснеш климатика. Друг варянт е с термо реле има по магазините голям избор.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Ясно, а тоя от 30 вата ще издържи ли на топлината на компресора- около 70-80 градуса майче си напича ? То моята идея е не да правя автоматизирана система, а ми просто като помощна печка да е. Отивам и е -20. Докато разтоварвам колата- съм пуснал за 1 час да се грее компресора и после го гася и забравям че го има изобщо.

Моя човек от Магнум обеща да провери до края на седмицата за специален подгрев за компресор-кит. Щото и според него много не е удачен кабела дъно/размразяването.

А с топъл въздух от къде е най удачно да се обдуха-отгоре или може и през тръбетата отстрани ? И с каква температура на въздуха ?

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Ако ти е толкова мерак, помоли AC-то да ти намери един нагревател от компресор на Панасоник. Както казва Велев, сложи му едно ключе и пали час преди да пуснеш машината.
    SPSt одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Абе тия инвертори са супер безшумни на охлаждане когато не работи компресора- вентилатора се върти много бавно и не се чува, и също не харчат ток ич. За Юли месец не съм ги спирал и двата и поддържам 25 градуса рахат. 33 лева ток ?!!!TEST
    Този пост е редактиран от kossis; 06-08-15 в 16:46.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2013

Някой да има наблюдения над новите модели "mission"?

14.  

15. Member Аватара на brave
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    London UK

Някой да има наблюдения над новите модели "BLANC" от 2016г. ???
    "Mission" са от 2015г.
    "Fairwind" са от 2014г.
    Харесал съм една 18-ка за апартамента Midea MSMACU-18HRFN1-QRD0GW BLANC, ама още се чудя.
    Този пост е редактиран от avenger; 06-09-16 в 18:29.

16. Novice
    Тук е от
    Jul 2016

Здравейте!
    Обмислям да закупя 2 броя Midea MSMBAU-09HRFN1 Mission, но никъде не откривам отзиви, въпреки че моделът вече е презимувал. Ще се радвам, ако някой сподели някакви впечатления.
    Поздрави!

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Презимувал е, но едва ли е ползван за основно отопление и ако има отзиви ще са инцидентни.

18. Тук е от
    Sep 2016
    Живее в
    Варна

Здравейте,
    закупих си "MIDEA MSMABU-12HRDN1 / MOBA03-12HFN1 BLANC 2016", добре охлажда - има функция "eco", която е само за охлаждане. Ще го видим и зимата.

Ако някой има впечатления от този модел, нека да сподели.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 61 от 81 ПърваПърва ... 1151596061626371 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Какво се случва с СОР при новите модели на Панасоник?
    От nako-bako във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 54
    Последно: 03-02-14, 17:50
  2. Новите модели на мидея!
    От TIMBERLAKE във форум Климатици Midea
    Отговори: 7
    Последно: 25-04-12, 17:26
  3. Новите конвенционални модели на МЕ
    От edi1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 8
    Последно: 16-01-11, 20:58
  4. Нови по-евтини инверторни модели на Sharp
    От bigmouth във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 19
    Последно: 03-06-10, 19:45
  5. С какви матрици са новите модели
    От sbalbb във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 11-06-09, 13:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе