Страница 52 от 81 ПърваПърва ... 242505152535462 ... ПоследноПоследно
Резултати от 766 до 780 от общо 1207
Like Tree285Одобрявам

Новите инверторни модели на Midea

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2014

Отговор: Новите инверторни модели на Midea

Коссис, тампоните имат форма на макара с прекъснат болт М8 и височина на гумата 30 или 35 мм , не помня вече. 8 лв. комплект 4 броя. Сложих си ги превантивно и определено климатика работи по меко. Сега външното тяло в този момент работи много леко в този студ.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Същите като моите на тук на Вилата и тези които ще сложа в София. Самоче Аз ги намерих на 5 кинта. Айде лека !

4. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Равносметката е по 40 лева на климатик за цял месец ! Добре или зле, това е.

Поддържане на 24 градуса в стайте.

5. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от kossis Виж публикацията
    Равносметката е по 40 лева на климатик за цял месец !
    Мидеята ли имаш предвид?

6. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Супер ДЦ Инверторите в София.

7. Тук е от
    Dec 2014

Коссис, евала на тези конвенционални климатици, че са се справили при тези минусови температури. Моя съм го оставил сега три дена без надзор, като се върна дано сичко да е ОК. 40 лв. за климатик месечно е много добре според мен.
    Освен че имам четири външни стени, в хола има 5 кв.м. PVC дограма и стените са от тухли единички. Ще пиша колко е тока и при мен.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Пиши колега ще е в интерес на истината, а и на Потребителите.

Значи да подчертая че тия Х 40 лв. са за Инверторите като твоят, а ония на Село са се справили, но и сметката сигурно ще е нагоре.

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

човек ти си за бисерите как така имаш 4 външни стени .. може би се телепортираш в хола си няма коридор няма междустълбищно ..
    Shmi, mirandi и radobenoto харесват това.

11. Тук е от
    Dec 2014

Alexi, от входната врата директно влизам в помещението, което е в едно хол, кухня, и баня (само за нея има отделна врата). Първи цялостен етаж от къща. Само между хола и кухнята има тънък портал, които от време на време отварям защото стената в кухнята замръзва и си представи на цялото това помещение по средата е камината. Да броя стената откъм кухнята и банята за външна, но по принцип не е да прав си (сега обаче портала в хола е затворен), но това не и пречи да замръзва стената, там понякога си е минус градуси, но ако отворя портала в хола при много студено време става страшно. Драснах набързо едно проектче.
    Village_2_zpscba22ca1.jpg
    ъпдейт проект

- - - - - - - - - -

Коссис, да ще пиша колко е сметката за ток. Със сигурност няма да съм твоите 40 лв. на климатик, но поне се надявам да съм под 100 лв. Не живея там ходя по няколко дена в седмицата.
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 06-01-15 в 07:41.

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    човек ти си за бисерите как така имаш 4 външни стени .. може би се телепортираш в хола си няма коридор няма междустълбищно ..
    Е аз като имам 6 (шест), някой заяжда ли се...
    Mega и mirandi харесват това.

13. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

ако 40 лв. на климатик те радва.....ми добре.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

е малко по добре е от духалка тя харчи 50 лв

16. Тук е от
    Dec 2014

Опитвал съм да стопля с вентилаторна печка 2000W и Конвектор 2000W и при такива минусови температури не става работата. И сметката ми повярвай не е 50 лв. С климатика определено засега става. Имам и камина на дърва (хамалогия но става сауна) и прекарана газ, или е по-добре да дам N хиляди супер мега климите при положение, че ходя по за два дена и искам някаква приемлива температура. Кога ще го избия този климатик след 15 години ли? Мисля че темата е да изкажем мнение и да помогнем на потребителите, а не да спамим. Иначе в нас съм с централно парно.

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    ако 40 лв. на климатик те радва.....ми добре.
    И мен ме радва да си кажа честно. 43лв. навъртяло едното хайванче за декември, а за януари прогнозната му спадна от 116 на 74лв.
    Верно, че стрига на макс едно денонощие и погълна 32kWh. Ей, пак се отплеснах...

18. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Единственото което ме радва е това че вие -големите разбирачи НЕ спирате да давате Експертни оценки на базата на врели не кипели !

Та вашето мнение слабо ме интересува общо взето. Аз споделям фактите и оставям всеки да прецени коя марка е удачна за него според основните критерии -цена/качество.

С малка 2КВ духалка никога няма да можеш да отоплиш обем от 40 и нагоре куба, ама ще платиш не 50 ами 150 лева, щото сметката, няма да е на базата на 500 вата ток в динамичен режим, ами 2 киловата перманентна консумация. Просто консумацията е ТРИ (3) пъти повече и цифром и словом и то ПОСТОЯННО !!!

Та вашите сметки показват пълна ел теническата ви Неграмотност или просто си чешете езиците и ако мине.

А това че -Местно парно на твърдо или течно гориво + водна риза е незаменими и несравнимо с едни климатик е факт.

Просто местното парно от този тип е инерционна система - подгряваща -радиатори, бойлер и тнт. А радиаторите от своя страна подгряват стените и тнт. Има генериране на запасна топлина.
    Та дори и ел радиатор -3000 вата успява да напича стената отзад на половината си мощност.
    Така че климатика спре ли да работи, какъвто и тип да е и марка -въздуха бързо се охлажда и приключва.
    Няма какво да се заблуждаваме. Охлаждането му е майката при климите, за сносно отопление и най голямата марка климатик пак не е решението ..........

Та това мога да заключа Аз !

И в допълнение само мога да добавя че и най марковият климатик при ниски температури харчи поне по 30 лева. Това съм разбрал от консултации с инженери и монтажници на всякакви марки клими !

Та приятелски съвет към Алекси и Дундурма - а малко да се поспрете а !!!

Ако имате да кажете нещо съществен -
    Измервания , наблюдения по работата на конкретна марка клима и тнт, споделете. Но само да се подигравате и да дразните не мисля че нещо на някого помага еле пък най малкото да ви издига като специалисти в областта.

Разбрахме колко разбирате и от клими и от ел-техника вече.
    Този пост е редактиран от kossis; 06-01-15 в 13:35.
    espace и BG681 харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 52 от 81 ПърваПърва ... 242505152535462 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Какво се случва с СОР при новите модели на Панасоник?
    От nako-bako във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 54
    Последно: 03-02-14, 17:50
  2. Новите модели на мидея!
    От TIMBERLAKE във форум Климатици Midea
    Отговори: 7
    Последно: 25-04-12, 17:26
  3. Новите конвенционални модели на МЕ
    От edi1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 8
    Последно: 16-01-11, 20:58
  4. Нови по-евтини инверторни модели на Sharp
    От bigmouth във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 19
    Последно: 03-06-10, 19:45
  5. С какви матрици са новите модели
    От sbalbb във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 11-06-09, 13:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе