Здравейте, нов съм във форума и чета тази тема с интерес. Закупих си климатик MS12FU-18HRFN1 (F8). Климатика за парите си мога да кажа че се държи прилично. Е вярно малко е шумничко външното тяло, но е добре все пак е 18-ка. В момента при мен навън е -12 градуса и не замръзва външното тяло. Вчера и днес не е правил дефрости и питата не е в лед до момента. Купих го за да отоплявам 47 кв. м. (при доста по топло време разбира се), като реално в момента отоплявам с него около 30 кв. м., иначе според мен ще му е зор в това време да стопли тези 47 кв. м. Къщата няма изолация, но имам добра PVC дограма. Появи следния проблем. Включвам вентилатора на AUTO и 25 градуса на HEAT, но климатика си достига температурата от 25 градуса само около тавана и изключва. Започва само да върти въздуха или вентилатора е на минимални обороти и духа топло. На най-силен вентилатор пак си достига температурата и изключва. Температурната разлика между пода и тавана сигурно е над 8-9 градуса, което си е доста. Вътрешното тяло съм го насочил максимално да обдухва пода, но ефект никакъв. Пробвах с местене на температурния датчик, но не мога да го изкарам много навън, но пък има известно подобрение макар и минимално. Предполагам че ако по някакъв начин датчика се опира в студената стена ще има значително подобрение. Не искам да го отварям защото е в гаранция. А пък фирмата която го монтира, едва ли ще дойде близките 3-4 седмици. Можете ли да ми дадете някакво решение без да викам фирмата. Благодаря много!