Страница 53 от 81 ПърваПърва ... 343515253545563 ... ПоследноПоследно
Резултати от 781 до 795 от общо 1207
Like Tree285Одобрявам

Новите инверторни модели на Midea

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Попово

Отговор: Новите инверторни модели на Midea

Колега,всеки си има мнение,но никой не се заяжда тук.Просто който разбира се опитва да помага,друг е въпроса кой колко държи на майтап .
    Много хора се отопляват с климатици,включително и аз,и то от 15 години....е не мога да се съглася че не вършат работа.Две деца съм отгледал с тях и слава богу на постоянната им температура не съм имал болести,настинки и т.н.
    Идеята ми е че всичко е субективно,и всеки по различен начин възприема комфорта....надявам се на разбиране
    mirandi и radobenoto харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от kossis Виж публикацията
    Та приятелски съвет към Алекси и Дундурма - а малко да се поспрете а !!!

Ако имате да кажете нещо съществен -
    Измервания , наблюдения по работата на конкретна марка клима и тнт, споделете. Но само да се подигравате и да дразните не мисля че нещо на някого помага еле пък най малкото да ви издига като специалисти в областта.

Разбрахме колко разбирате и от клими и от ел-техника вече.
    Ама кой ти е казал че те са специалисти по климите. И те са ползватели като тебе. А пък това че си харесваш Мидеиките нищо лошо няма всеки с възможностите си.
    spas.slavchev и mirandi харесват това.

4. Тук е от
    Dec 2014

Никой не спори кои климатици са по-добри, просто изказваме мнение за работата на конкретен модел. Ясно е че марковия за 3 бинки ще е по-добър от моя, но за мен не си струва вложението. Брат ми има две тошиби, зверски машини наистина. Даже ми предлагаше едната безплатно да ми я даде за да не купувам аз, защото зимата и той предпочита да е на централно. Но пък на вилата има един дайкин и митсубиши (инвертори) на съседи, които при изминалите минусови температури така бучеха, че все едно в двора си имаха големия адронен колайдер - ускорителя на частици. Така че всичко много зависи. Малко не по темата. От къде мога да взема измервател на мощност, някъде в центъра на София.

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Не ти трябва ватмер , за какво ще ти е ... Консумацията на една машина при по ниски температури от 7 градуса е пряко сварзана с топлозагубите ... Щом те топли и ти е комфортно вси4ко е ок. Няма да избиеш парите от икономията на ток за по скъпата японска 100 волтова машина ... Ли4но мнение.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Цитат Първоначално публикувано от BG681 Виж публикацията
    От къде мога да взема измервател на мощност, някъде в центъра на София.
    Значи в центъра има по пресечната на Цар Симеон (близо до пазара-Електронинвест- от там си купих Амперклещите. На Христо Ботев пак до Цар Симеон е - Елимекс, а също на 5-те кюшета има още един голям магазин за електроника- Конрад.
    На Поп Богомил нещата са скъпички.

Ти искаш да мериш директно мощност ?
    А защо не си купиш Амперклещи- променливотокови понеже са по евтини от АЦ/ДЦ и просто смяташ тока по напрежението и това е.

Я кажи за Адронният ускорител дали откриха съседите ти Божествената частица, че Дондурма се интересува от Дяволи и Ангели ?
    Този пост е редактиран от kossis; 06-01-15 в 15:48.

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Тази тема направо ме утрепа напоследък.Щом един ползвател е доволен от машината си - топло му е, сметката му харесва и не се оплаква, значи си е взел точно това, което му трябва.Е, обичаме да се дърлим понякога, ама няма лошо, с добри чувства е всичко.Косис, ДУНДИ така си пише откак се топли на стари японки, не му се ядосвай.Все се чудя, дали покрай климатиците не са му доставили и някоя дребна японка като бонус, яростно защитата японското.
    VeleV.Klima, bobbyap, mirandi и 1 други харесват това.

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Ще помоля да се въздържате от изказвания към потрбителите участващи в темата. В противен случай ще бъде заключена.
    Kasap и mirandi харесват това.

10. Тук е от
    Dec 2014

Ходих до Конрад (надявам се че може да се цитира) че ми е близо, но имаха измерватели само до 2KW. На мен ми трябва да сложа и на един бойлер. Коссис, признавам си че съм голям лаик на тема електричество. Можеш ли да ми кажеш, как да измеря с амперклещи или мултицет напрежението. Сега като гледам прогнозите се задават няколко дена в София под -10 градуса температури, значи на вилата ще е поне с още -3-4 по студено. Та може и съседите да докажат съществуването на Хигс бозона (това в кръга на шегата рабира се).

11. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Значи Аз съм мерил и с обикновен мултицет и с АЦ клещи и с АЦ/ДЦ. Просто си купих и от трите вида. И при брато има още 2 мултицета- един стрелкови и един електронен.

Та за да получиш моментната консумирана мощност на консуматор ти трябват -2 те величини -ток и напрежение.
    Най сложно е да мериш с мултицет. Понеже трябва да разкъсваш веригата на консуматора и да върже последователно във веригата уреда или на фазата или на нулата. Уреда трябва да има по голям диапазон на измерваният ток от този който ще мериш- тия моите са по 20 ампера. И да е поставен на променлив ток !!!

Напрежението е ясно- 220 в. Но то може и да варира в допуск от -190 до 250 волта по норми. На село едната фаза ми падаше до 160 волта даже и прехвърлих климите на другата -тя беше 245 и с товара слезе до 230. А слабата фаза се качи до 215 волта.
    Та напрежението се мери по лесно- паралелно в контакта- все едно включваш уред- но скалата пак трябва да ти е по висока от 220 волта- 500 и тнт.

Може и да не го мериш, а да го сложиш константа, защото двете величини -ток и напрежение са в права пропорционалност и когато напрежението пада, консуматора си търси необходимата мощност и тока през него започва да расте. Ефекта е че след тия 190 волта надолу - уреда може да замине на кино. Особено хладилните компресори. Просто тока става прекалено висок и ....намотката е довиждане.
    Та тия конвенционалки как топлехаи на 160 волта ??? И не думнаха ???? Евала. само да вметна че тостера при това напрежение само затопляше филиите.

Най евтиният и лесен вариант е с АС амперклещи. -От 15-30 лева, Просто мериш с тях през един от двата захранващи проводника -0 или Фаза- тока.
    Е, ще ти се наложи или на таблото да намериш само фазата или нулата или някъде при контакта или захр. кабел на климатика. после мериш. за напрежението пак се мери със сондите отново. Клещите са си един токов траф просто.
    После умножаваш тока по 220 и това е.
    ако ти е зор да мериш токове по колата си и тнт, вече може да си купиш и за 100 кинта АЦ/ДЦ клещи. Ама според мене ще ти е излишно това.

И внимавай естествено че ако тока те удари не можеш да у го върнеш ! И по 0-та тече ток когато е под товар -за това е работна и тресе екстра !
    Този пост е редактиран от kossis; 06-01-15 в 18:10.

12. Тук е от
    Dec 2014

Коссис, благодаря ти много за труда и за разяснението, дано да се справя. Ако ли не ще викам на помощ братока той има такива клещи. Иначе ще търся измервател на мощност около или над 3КВ, имаше един хубав ама беше 63 кинта и не си заслужава според мен.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Амперклещите ще ти вършат повече работа според мене. Имат и температураили капацитет и проводимост и тнт.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Само да ви кажа, че в България стандарта за мрежово захранване на битови абонати от 10 години е 230V, а не 220V.
    Mega, mirandi и radobenoto харесват това.

16. Тук е от
    Dec 2014

Значи ако ми показва 3А, трябва да умножа по 230 и после да разделя 1000 и така да получа колко КВч консумира. Или съм в грешка?

17. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Така е , но ще трябва да ги умножиш и по 24 часа и тнт, за да получиш консумация по време !!! Щото това е моментната !!! Демек киловат часа !!! Тоест 0,5 киловата за момент !

===============
    Биро ,

Ами не е точно така този стандарт. Ти цитираш толеранса на ел уредите които е написан върху тях обикновено. Обаче реално по БДС стандарт е допустимо точно напрежението да варира от 190 до 250 волта.
    А примерно за една минута би могло да бъде малко по ниско или по високо от посоченото. Та и съвременните уреди го доказват това -те не искат стабилизатори и работят добре при подобни аномалии и колебания. Аз го засякох на Вилата -при 160 волта климите топлеха, само като чели работеха по тихо и бавно фъновете и компресора.
    Та това го научих от една фирма за производство на защити от пренапрежение и ниско такова - СОНО. Говорих с техен инженер за тяхно устройство което следи ниското напрежерние и аномалии. Та то беше настроено точно в този диапазон да изключва от мрежата, но на Вилата ми правеше беля -постоянно изключваше климите и го върнах.

Та всъщност мрежовото напрежение е 220 волта- ефективна стойност, но максималната му стойност от връх до връх е 310 волта !!! Така че майни ги тия 220-230 волта -просто ги забраяви. В София е 223-245 в повечето ми измервания ! А на вилата - избери си фаза- дефазирана на 120 градуса и мери - една с една няма еданква и са от 190 до 250 волта Нормално. Айде да не подхващам и междуфазието че става още по ...........
    Този пост е редактиран от kossis; 07-01-15 в 11:57.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

да ,но така ще получиш моментна консумация .. за точни измервания си трябва ватметър

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 53 от 81 ПърваПърва ... 343515253545563 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Какво се случва с СОР при новите модели на Панасоник?
    От nako-bako във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 54
    Последно: 03-02-14, 17:50
  2. Новите модели на мидея!
    От TIMBERLAKE във форум Климатици Midea
    Отговори: 7
    Последно: 25-04-12, 17:26
  3. Новите конвенционални модели на МЕ
    От edi1 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 8
    Последно: 16-01-11, 20:58
  4. Нови по-евтини инверторни модели на Sharp
    От bigmouth във форум Климатици Sharp, Sanyo
    Отговори: 19
    Последно: 03-06-10, 19:45
  5. С какви матрици са новите модели
    От sbalbb във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 11-06-09, 13:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе