Вижте резултатите от анкетата: Ходили ли сте в казармата и за колко време? Трябва ли да има казарма за мъжа или не?

Гласували
419. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Не съм служил

47 11.22%
  • 6 месеца

25 5.97%
  • 1 година

39 9.31%
  • 1,5 години

78 18.62%
  • 2 години

70 16.71%
  • морски - 3 години

2 0.48%
  • Трябва да има казарма - там момчето става мъж

56 13.37%
  • Добре че вече няма - загуба на време и глупости

77 18.38%
  • 9 месеца

25 5.97%
Страница 7 от 11 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 159
Like Tree1Одобрявам

Ходили ли сте в казармата?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. cvb
    cvb е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2006

Re: Ходили ли сте в казармата?

Цитат Първоначално публикувано от fanta orange
    абе Румене ти направо ме уби с тая анкета
    Ходих да,годинка и половина,и не мисля никак да се връщам там.
    Бях 10 месеца в бацилската школа в Русе,като школник,там направо ми обелиха задните части,после в Плевен във фазанската като бацил.---КООООЛЕЕЕЕГААА..---

Иначе ще ви кажа защо не искам да се връщам,и то без майтап.
    Дълги години след казармата ми се случваше да сънувам редовно един сън,в тоя сън влизах на ново в казармата,и изведнъж си спомнях че вече съм бил,почвам да протестирам аз,абе бил съм един път бе,ама те не и не,и така се събуждах.
    Скоро не съм го сънувал тоя сън,надявам се тая нощ също да не ми се случи.
    Това е
    КОЛЕГАТАААА--...веднага казваи рота и взвод - че аз бех тая година - 89 в 1 рота 3 взвод - наи далечната в сградата с конюшните !? - яко извращения от нашия си набор що старите беха само 2 ! иначе в центъра на русе е кеф ! ама мен ме пратиха там че брат ми почина в казармата като моряк а сега направо не взимат братята в поделение на такива....

2.  

3. Member Аватара на zayo bayo
    Тук е от
    Feb 2004

Кръгло 24 месеца. 80/82г.
    6 месеца в Пловдив Асеновградско шосе,така му викаха тогава на това поделение.После Безмер като радист.
    Никога за нищо на света не бих влязал доброволно отново в казармата.

4. cvb
    cvb е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2006

ей братче честно да ти кажа коя рота бях,май 3та,ама не съм сигурен,спомени от там гледам да нямам.
    Както каза в тия конюшни майката си тракаше.
    Почити всичко съм забравил,пък да не говорим за медицината,ама иначе бяхме в средата на сградата.
    Бе военни простотии,мизерия,и най вече голям студ беше през зимата.
    -- помниш ли зимата на 88-89 къв спеч беше - спално за 50+50 души - строшени прозорци и 2-3 нощи се завивах с дюшек от съседно легло + 5-6 шинела и понеже пружините са лабави от тежестта като мръднех опирах в пода а на плаца имаше снег 1.60-70 и имаше проходи и след нова година 4-5 дни и на края никои не остана по спалните щото калорифера в спалното се строши и зехме да се скатаваме по класните стаи и да спим на пода че имаше кюмбета...и после един образ от моя взвод на караул през ноща напролет беше видел некъв в пижама да минава в охраняваната зона и изпразнил един пълнител в ....фасадата на болницата и имаше поразени прозорци и куршуми по стаите на отделенията...аааа и после в спалните понеже пода беше от паркет на планини и долини и като ходиш то жугрца та се не трае и гледаш да се изнесеш максимално бързо от помещението нощем че по теб яростно почват да летят кубинки от събудени а това са 20- метра и така на прибижки и припълзявания.... -- дясното крило с хикса изгоря преди 3-4г. мисля по телевизията казаха - там беше библиотеката с една фригидна 23г. библиотекарка и колко я навиваха никои не облажи хихи.....

5. cvb
    cvb е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2006

ти си бил следващия набор маи а !?

6. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Fanta нищо чудно и cvb да те е гърчил като старо куче

7. Тук е от
    Apr 2005

1,5 години, град Нова Загора, поделение 28990, 09.1994-03.1996. Ужас! Въобще не искам да си спомням. Столовата беше бивша конюшна, отпуск само по награда-е имаше хора които "лижеха" и и излизаха всяка седмица, града само военни, придвижващи се с велосипеди-наричахме Нова Загора "Китай". Всичко се правеше по устав, извращения не липсваха. Не изгарям от желание да се върна там.

8.  

9. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Пещера. 1987-1989. 2г. 3м. 13д., 278 каралула., 2 армейски и 2 фронтови, никакъв сън. 3м и 13д. бонус за простоти. 45 дни арест.
    "Вървиме ние, сапьори смели и тежки мини опъват ръцете ни и славна смърт и тя ни следва, че тя е нашата съдба"

10. Member
    Тук е от
    May 2002

Изправи се гора от стомана , насочете се бойни дула , насочете се в гневна закана , към врага , който носи война , вооойна ...

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Граничната застава в Ахтопол, 1986-1988 - 2 год и 7 дни!
    Тази застава сега е необитаема, изтърбушена. Иначе се намира на южният край на Ахтополският залив, на хубаво място, на самият бряг. И едно време се е случвало туристи да идват да питат караула дали това не е почивна станция или хотел Нищо чудно другото лято да не видя там повече заставата, а поредният All Inclusive хотел.
    Но да не си мислите, че си изкарвахме там като на хотел. Никога не оставяхме свободни. То ако не са наряди и занятия - ще има копаене на окопи, боядисване на огради. Единственият ми арест, нележан и после отменен беше заради групов отказ да копаем окопи в проливен дъжд. Никакви гарнизонни отпуски, освен през двата лични дни в месеца да те пуснат за 2-3 часа до града за цигари.
    Но не липсваха емоции... Единият от нарядите ни беше такъв - лятно време с автобуса за Бургас в 5,30 сутринта се слиза между Царево и с. Варвара и оттам по самият бряг се връщаме към Ахтопол, оглеждайки всяка извивка на брега за съмнителни типове в спални чували или палатки, в явна подготовка да бягат границата. Най вече ГДР-ейци. Колкото и да е странно - имаше доста опити избягат в Западна Германия от България през Турция. Ако са в къмпинга Делфин - няма проблеми, но всяка палатка или спален чувал извън него беше под подозрение. Този наряд трябваше да свърши в 9.00, но често закъснявахме, защото маршрута ни минаваше през нуди плажа на "Делфин" и германките и чехкините тъкмо по него време вече почваха да се разсъбличат. Сигурно сме представлявали много комична гледка - двама граничари, често с немската овчарка, пълно бойно въоръжение, с пълнители в автоматите, маскировъчни облекла, нож, манерка, сумка за пълнителите, отзад на колана - чантичка с 5 сигнални ракети, радиостанции Тантал или Микрон през рамо (каквито тогава ползваха и милиционерите). И така цъфнали на нуди плажа, придаваме си сериозни изражения и в същото време ще ни изхвръкнат очите да зяпаме напълно голите момичета на метри от нас! И това се случва на войници, за които и гарнизонни отпуски няма. Странно как е нямало инфаркти Но пък като се върнем в заставата трябваше задължително с подробности да разкажем на останалите този път какви, колко са били девойките и т.н. Та този беше от сладките наряди, но останалите бяха мъкаааа...

12. MEVEREETSA
    Guest

Момчета ,като стана въпрос за служба си спомням един образ редника Асен Тасев.
    Служех в софийският полк на УБО,уточнявам защото имаше и друг полк на УБО в Ловеч.Та въпросният Тасев,който в момента е известен режисьор в БТВ беше издънката на 3 батальон.Първо че беше мамино синче,на всяка тактика трябваше да го носим.Когато стреляхме иособенно окогато хвърляхме гранати имаше голям риск.
    Особенно интересно беше когато стреляхме с РПГ заради Тасев на полигона дежуреше пожарна.но нали беше племенники на тогавашният директор на народната милиция генерал Олег Кацамунски мвсичко се разминаваше без проблем.След като натрупахме първоначални впечатления започнахме да пишем писма до близки и приятели.Написа и р-к Тасев,обаче адреса за обратна връзка изуми виделите каво ли не офицери от ВКР на поделението.Та на гърба на писмото бе написано следното :
    под 72900 МВР-софийският полк на УБО
    3 оперативно-охранителен батальон
    2 рота
    1 специален взвод
    4 отделение
    р-к Асен Тасев

13. Member
    Тук е от
    May 2002

под 72900 МВР-софийският полк на УБО
    3 оперативно-охранителен батальон
    2 рота
    1 специален взвод
    4 отделение
    р-к Асен Тасев
    Ако може малко по-точно.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Първите 3 месеца бях в Гранична школа, където беше и щаба на Бургаският граничен отряд, на 15 км от Бургас. След тази школа ни пръскаха по граничните застави. За тези 3 месеца имаше само 2 гарнизонни отпуски, от които едната - на клетвата.
    Та там най-големият мор беше този - сутрин се ставаше в 5.00, от 5.10 до 5.40 - върла физзарядка на която ти взимат силите и здравето за целият ден. Форма - "голи до кръста" без значение дали навън не е снежна виелица. След това закуска, много често със замръзнало кисело мляко, което се разчупваше с лъжицата. Сутрешен развод и след него почват занятията. Не знам как е било в другите родове войски, но нас в ГВ здраво ни моряха. И на тактика и на физическа подготовка - голямо бягане, голям мор. Всеки ден! И ето го най-голямото извращение - вече сили не са ти останали, бягал си, пълзял си с пълно бойно снаряжение, скачал си на 200-метровата пътека, атом отляво/отдясно, капнал си, намръзнал си на студа и вятъра и хоп - занятие по политическа подготовка. В класна стая, на чинове с бумтящо парно! Това си беше живо извращение. Искат се неимоверни и нечовешки усилия да останеш буден на това уютно и топло местенце при цялата умора от ранни зори, докато някой монотонно ти мрънка за ролята на партията! Ама ха посмей да мигнеш даже!

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Аха. Цели 19м и половина. Стрелба с много късички снарядчета има няма само 1087Х мм, на малки дистанции / пардон височини/ 20-30км .
    Опции - платена ексурзия до гр. Астрахан /е на няколко 10ки или 100ци км оттам/.
    Лете райска служба на сянка под максировъчната мрежа , зиме зле много сняг за изриване. Е имаше лека атлетика на по 300м след ТЗМ че, ма се приема. УФ много зле беше зимната ваканция при Белите мечки /над махала Бяла Черква- много сняг пада в тия Родопи и голям студ/. През първата есен имаше командировка за 1м в Корея / пардон корейското поделение край Пищигово/
    Не си казвам поделението защото го няма вече и трябва да се пази тайна.

Какви са тези неистини и лъжи за храната. Най- отговорно заявявам , че храната беше супер - разкладка след тая на летците. Опции - печен фазан, див заек , чат пат някое заблидено прасенце- след работно време . Към деликатесите мога да добавя - паниран смок, жабежки бутчета, пресни ягоди, пъпеши , дини.
    Лоши неща - в близките 3 села продаваха едни бъркочи дето им викаха облак. А и много свадби събота и неделя и всеки иска да те черпи.

Абе няма ли някое огневаче да си похуртуваме малко ??
    Техно къде си с тези Стрелички и Иглички дето и 3км височина не стигат с попътен вятър. Видели чули недочули от Стингъра и ето ни и нас.

За заинтересуваните : http://pvo.guns.ru/s75/s75.htm

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

@roumen68
    това сме го изживели всички
    fanta orange, имаше си и скатани службици, където са я карали на УВО още от началото. Не знам дали други новобранци са обирали от земята недопушените фасове от старите кучета за да ги допушват, но при нас си беше нещо нормално Защото старите не ни пускаха до лафката.
    В ГВ новобранството беше 2 пъти - първо в тази школа. Тъкмо за 3 месеца посвикнеш със службата и вече отдельонният командир не те гони като фашист...И като отидеш на заставата - отново си пълен новобранец за старите там. Които направо не могат да си скрият радостта че вече си им в ръчичките. Защото са копнеели дълго този момент и предварително са ти измислили пълен репертоар от всякакви гадости.

kris11, ПВО?

18. Moderator Аватара на periel
    Тук е от
    Jun 2006

kris11 огневашката служба си я описал правилно Само дето в девизионите около София през 1990/91г. храната ни се състоеше предимно от вода с кисело зеле плуващо в нея.А наи голямата наглост беше на старшината от артелната които ни водеше (като новобранци),да сечем телетата в един голям хамбар до близкото село.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 11 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отменят казармата!
    От The Mask във форум Коментирай новина
    Отговори: 19
    Последно: 05-07-06, 23:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе