В тоя случай най-голяма опасност създава идиота, който не се съобразява с пътните условия и кара с висока скорост въпреки дъжда, хлъзгавия път и мъглата. Ако ще 800 фара да е пуснал. Не че защитавам каращите без фарове (щото аз пък, разбираш ли, пътувах вчера от Кнежа към Черкаски и не съм броил несоц.-возилата, които караха без фарове в почти проливния дъжд!), ама аз с Жигулата в такива случаи карам със 60-70 максимум на дългите прави участъци! fori, а ти с колко кара вчера в дъжда на фарове? :PПървоначално публикувано от fori
Не тая омраза към некаращите соц.-возила. Тая омраза към всеки, който се е качил на каквото и да е возило и е забравил на кой свят се намира. Е, като в над 3/4 от случаите това са хора, каращи несоц.-возила, аз какво да направя? Друг е въпросът, че в момента по шосетата западните возила сигурно са над 50 пъти повече от соц.-такивата. Съвсем откровено ви казвам, че 99.9% от рисковите ситуации, в които съм изпадал, са били причинени от лумпени с несоц.-возила, които като видят насреща си соц.-возило и автоматично те отписват като пълноправен участник в движението. И сигурно 99.9% от катастрофите са резултат именно от такова поведение и мислене.
Преди 2 дни на междуградски път (Червен бряг - Кнежа) със завои и недобра видимост (храсталаци до пътя) за малко да стане ПТП, в което щях и аз да участвам! Идиотът отсреща караше сигурно с около 100 някакво Пежо или Рено, не помня точно, и тръгна да изпрева бавнодвижещ се трактор, въпреки че преди да предприеме маневрата със 1000% сигурност ни видя, а се движехме с около 70-80 км/ч. Пред мене имаше друга кола - с оня се разминаха буквално на 1 боя разстояние! А аз вече бях скочил на спирачките...
И де да беше само тая ситуация, в която са ми се изправяли косите...