Вижте резултатите от анкетата: Коя според вас е причината за това което се случва по пътищата на страната ни ?

Гласували
238. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Много ясно - манталитета ни.

79 33.19%
  • Лошите пътища , недобре направената липсваща понякога маркировка , пътни знаци и въобще организацията на движението изнервящо водачите пр

47 19.75%
  • Недобре направен закон за движение по пътищата и калпав правилник за приложението му.

17 7.14%
  • Липсата на всякаква заитересованост от страна на държавните институции от 89 -та година насам довела до създаването и утвърждаването на дне

38 15.97%
  • Корупцията в МВР и в частност КАТ , водеща до заключението "какво толкова плащам си 20 лв. и си карам пак"

57 23.95%
Страница 7 от 7 ПърваПърва ... 567
Резултати от 91 до 96 от общо 96

Смъртта и ужаса по пътищата на България. Защо?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re: Смъртта и ужаса по пътищата на България. Защо?

Цитат Първоначално публикувано от fori
    Вчера се прибирах от Мизия към София. По целия път нямаше една шиб@на жигула или лада със светнати фарове. Условията бяха дъжд, мъгла, леко хлъзгав път и силно занижена видимост. Та кои в този случай създават повече предпоставки за ПТП? Идиота с мигалките отпред и буркана отгоре, който ни изпревари със 110 или местните селяни, които карат на електромер и ги виждаш в последният момент? Берк, не знам каква е тази омраза в теб към всеки който не кара автомобил соц производство, ама звучиш несериозно.
    В тоя случай най-голяма опасност създава идиота, който не се съобразява с пътните условия и кара с висока скорост въпреки дъжда, хлъзгавия път и мъглата. Ако ще 800 фара да е пуснал. Не че защитавам каращите без фарове (щото аз пък, разбираш ли, пътувах вчера от Кнежа към Черкаски и не съм броил несоц.-возилата, които караха без фарове в почти проливния дъжд!), ама аз с Жигулата в такива случаи карам със 60-70 максимум на дългите прави участъци! fori, а ти с колко кара вчера в дъжда на фарове? :P

Не тая омраза към некаращите соц.-возила. Тая омраза към всеки, който се е качил на каквото и да е возило и е забравил на кой свят се намира. Е, като в над 3/4 от случаите това са хора, каращи несоц.-возила, аз какво да направя? Друг е въпросът, че в момента по шосетата западните возила сигурно са над 50 пъти повече от соц.-такивата. Съвсем откровено ви казвам, че 99.9% от рисковите ситуации, в които съм изпадал, са били причинени от лумпени с несоц.-возила, които като видят насреща си соц.-возило и автоматично те отписват като пълноправен участник в движението. И сигурно 99.9% от катастрофите са резултат именно от такова поведение и мислене.

Преди 2 дни на междуградски път (Червен бряг - Кнежа) със завои и недобра видимост (храсталаци до пътя) за малко да стане ПТП, в което щях и аз да участвам! Идиотът отсреща караше сигурно с около 100 някакво Пежо или Рено, не помня точно, и тръгна да изпрева бавнодвижещ се трактор, въпреки че преди да предприеме маневрата със 1000% сигурност ни видя, а се движехме с около 70-80 км/ч. Пред мене имаше друга кола - с оня се разминаха буквално на 1 боя разстояние! А аз вече бях скочил на спирачките...

И де да беше само тая ситуация, в която са ми се изправяли косите...

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re: Смъртта и ужаса по пътищата на България. З

Цитат Първоначално публикувано от BerkStock
    Преди 2 дни на междуградски път (Червен бряг - Кнежа) със завои и недобра видимост (храсталаци до пътя) за малко да стане ПТП,
    Ти на това лош път ли му викаш с лоша видимост!
    Лош път с лоша видимост е Дряново- Трявна , или Бачково - Кръстова Гора.
    Кнежа - Червен бряг не го ли оправиха? - Знам че към Монтана асвалтираха вече.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Mr.TECHNO, пътят Червен бряг - Кнежа няма нищо общо с Монтана. Не разбирам и какво пречи да имаш наличие на лоша видимост поради завой+храсталаци на който и да е път (а тук си говорим за второкласно шосе)... А пък Дряново - Трявна не е нещо по-особено от прохода Петрохан например.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от fanta orange
    Берк има право,в тая област пътищата са в много ужасно състояние.
    Точно този маршрут за двете седмици прекарани на гости съм го пребягал поне 15 пъти,и освен кратерите и неорязаните храсти,другото което ми направи впечатление е липсата на предупредителните пътни знаци за опасност
    Скоро минавал ли си от там - аз да !

6. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Забелязва се следното: както тук в Пловдив така и навсякъде:
    Нощ, "елитно" заведение, чалга, "са,са,са"...спират 4 коли, два голфа и две аудита, или 3 голфа и 1 ауди, или друга комбинация, слиза тумба от 15-на души и се "отрязват" в следващите 2-3 часа. Колите са спряни на по три реда от бордюра с пуснати аварийни... после дружно се качват обратно по колите и "гумите пак свистят, пак свистят, пак свистят". Като по неписано правило задължително най-пилите са и самите шофьори...100-150 метра от тях, патрулка скрила се в храстите с радар чака на празния булевард поредния "жесток" нарушител, който подмамен от празните улици се спуска със скорост малко над разрешената бързайки да се прибере у дома. Отнети талони, фишове, точки...Гореспоменатите голфове и аудита с водачи със сигурност над 1.5+ промила никой не спира нито определя като опасни за движението субекти. Факт известен на всички. Толкова по въпроса за реалните опасности на пътя.

Дали полицията има воля и възможност да се справи с реално опасните на пътя субекти? Мисля, че да. Цивилни полицаи пред най-големите нощни заведения. Излиза "страхотния пич", влиза в колата, пали двигателя...стоп...духай...книжка, талон, кола в полза на държавата, съд по бърза процедура. С парите от продажбата - най-съвременни средства за контрол...Нямало пари....хайде де...стоят на улицата и казват: "-Вземи ме"

7. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

За всичко сме си виновни ние.Друг е въпросът , че винаги търсиме някой друг виновен за случилото се.Един шофьор трябва да се съобразява с пътните условия.Не е никакво оправдание , че заради лошите пътища и липсата на маркировка стават катастрофи .Еми като има дупки , ще намалим скорастта , а какво се прави у нас "Газ до дупка".Като има знаци спазва ли ги някой ? НЕ разбира се!Просто голяма част от шофиорите са комплексари и избиват комплекси на пътя и от това страдат много невини хора.Те намират поле за изява на пътя там те си показват простотията , идиотщината и малоумието си .
    Като карам какво ми прави впечетление:
    -изпреварвания без никаква видимос.
    -При 90км в ч. карат с по 190км. ч. - БРАВО ГОЛЯМИ ГЕРОИ !!!
    -Никаква толерантност на пътя,ти решиш да изпревариш колата пред теб,а идиота(комплексара) натиска ли натиска.

8.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 7 ПърваПърва ... 567

Подобни теми

1. Войната по пътищата
    От roumen68 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 52
    Последно: 27-09-08, 10:44
  2. Годишнина от смъртта на Висоцки
    От tali във форум Коментирай новина
    Отговори: 0
    Последно: 25-07-08, 11:57
  3. Отговори: 12
    Последно: 06-06-06, 00:56
  4. Отговори: 8
    Последно: 01-09-05, 10:11
  5. "SAW" - Игра със смъртта
    От IvO™ във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 13
    Последно: 18-03-05, 17:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе