Вижте резултатите от анкетата: Коя според вас е причината за това което се случва по пътищата на страната ни ?

Гласували
238. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Много ясно - манталитета ни.

79 33.19%
  • Лошите пътища , недобре направената липсваща понякога маркировка , пътни знаци и въобще организацията на движението изнервящо водачите пр

47 19.75%
  • Недобре направен закон за движение по пътищата и калпав правилник за приложението му.

17 7.14%
  • Липсата на всякаква заитересованост от страна на държавните институции от 89 -та година насам довела до създаването и утвърждаването на дне

38 15.97%
  • Корупцията в МВР и в частност КАТ , водеща до заключението "какво толкова плащам си 20 лв. и си карам пак"

57 23.95%
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 96

Смъртта и ужаса по пътищата на България. Защо?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re: Смъртта и ужаса по пътищата на България. Защо?

Еех, аман! Що ме караш да правя подробен разбор на всяка твоя дума?

караше малко диво и не ми даваше път -сякаш нарочно ми пречеше
    Какво значи, че е карал "диво"? Не непременно препречване при опит за изпреварване, нали? Аз под "диво" каране разбирам яко настъпване на газта, взимане на завои със свистене на гуми. Ако някой друг тука прави аналогия със засичане, препречване и т.н. - моля да го каже!

Какво значи, че не ти е давал път? Изказването буквално значи да се отмести от дясната лента (още по-вдясно), за да минеш директно направо без да въртиш геврека - изказване типично в стил "баровец с баварец".

Какво значи "пречи"? Пречи != Препречва

тоя тъпан сякаш полудя - вдинга 140км/ч и пак не ми даде да го мина
    Това нарочно го пропуснах, и то в твоя "полза" - реших, че все пак като си искал да го изпревариш, все си гледал да се вместиш в рамките на законосъобразената скорост (и затова пишеш "не ми даде"). Но явно не си.

И в двата случая - четейки това, което е написано, въобще не става ясно, че дядото те е засичал при опит да го изпревариш.

'Айде стига толкоз, че лично аз почвам да се отегчавам вече от безмислени спорове...

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re: Смъртта и ужаса по пътищата на България. З

@berk  явно искаш да се заяждаш. Много добре знаеш какво исках да кажа .
    Ако ти имаш същия тип на каране - то мястото ти не е  на пътя , защото ще го правиш без значение с какво си , само и само да си избиеш комплекс.

Много добре знаеш кога някой като иска да се изхвърли какво почва да прави с ладата или опела си - кара нарочно бързо и полсе намалява ,искаш да го изпревариш ( няма да спирам заради него,) но той ти пречи и пак ускорява , сякаш се чувства виновен че го настигаш - а аз даже не искам да се гоня с него - държа си постоянна скорост и гледам да ми е спокойно а не да се ударя в някой кретен който освен че не може да кара , но и явно го показва.
    Това исках да кажа , а другото е че правеше големи рискове за човек на неговата възраст с две деца в колата.
    Но според теб и твоите познати с Жигулки ( още карам на баща ми ладата 2107! )
    аз съм проблемния на пътя , не ненормалника с големите комплекси.
    Не разбрах какво искаше да ми покаже, но разбрах какво означава луд на пътя. Ето заради такива стават катастрофите, не заради такива като мен които искат да карат на спокойно без да има някой идиот да им създава инцидентни ситуаци.

Просто не мога да повярвам че подкрепяш такова поведение . Помни ми думата -ако си такъв де -някой ден 100% ще отнесеш як тупаник за това.

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

малко ми е странен диалога между вас

1. ако жигулата кара на магистралата с 140 ще я издухам с 180 точно за 30 секунди, а пък той ако ще да пробие с крак ламарината. така че дългото препречване ми е малко непонятно, дори и при натоварено движение (натоварено на магистрала надали е като в задръстване в града . така че възмущението на techno ми се струва малко в повечко

2. възмущението пък на berk също е малко преиграно, защото всяка кола си има оптимален режим на работа. на жигулата не е 140, а на съвременните коли не е 80. напълно нормално е да искам да си карам по-бързо, след като колата ми го позволява, а няма опасност да се разпадна от вибрациите )

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Mr.TECHNO,

1. Не мисля, че някъде съм написал нещо в подкрепа на поведението на дядката. Не знам какво точно си (недо)прочел и защо мислиш, че го подкрепям. Въобще - не виждам някъде да съм коментирал поведението на дядката... Коментирах твоя начин на възприятие и поведение в една такава ситуация, на базата на твоите собствени описания за твоето собствено поведение. Не че съм психолог или се правя на такъв - просто лично мнение. Може да бъркам, а може и да не бъркам - все ми е тая.

2. Всемирно известно е, че масата народ, който кара скъпи коли, се държи агресивно на пътя. В прав текст ще ти кажа, че според моето скромно мнение след тирадите и споровете по темата, у теб също има подобни наченки на поведение на пътя. Може да бъркам, а може и да не бъркам - все ми е тая; просто си казвам мнението.

3. "Комплексите" в шофьорите на по-евтини и непретенциозни возила са резултат именно от агресивното поведение на гъзарите от точка 2. Така че защо аз да отнасям тупаник, когато мен непрекъснато ме засичат, изпреварват на една боя разстояние, пречат да си карам спокойно и какво ли още не всякакви коли - като се почне от Rexton-и, BMW-та и Mercedes-и и се стигне дори до такива западни трошки, които лесно мога да издухам, ако реша да се правя на състезател...

4. Катастрофите стават именно заради тия, които изпреварват рисково (включително и в лентата за аварийно спиране на магистралата!), засичат останалите, правят се на голяма работа със скъпата си и мощна кола и т.н. - в твоята ситуация това сте и дядката, и ти. Кой кого е предизвикал - това си има своята тежест, но само в рамките на една дискусия като настоящата; не и пред закона.

Моето окончателно обобщение:

Бил си предизвикан. Оня е нарушил закона. Ти си се разпалил и си решил да му покажеш "какво може 2.7 литра турбо-дизела". И си нарушил закона. И двамата сте виновни. Това е положението.

FearMe, ако и ти самият не преиграваш с писанията си в предния пост, то тогава жалко, че и ти трябва да бъдеш включен в групата на потенциалните убийци на пътя. Някой добре го беше казал по-нагоре - представям си само, докато ме изпреварваш със 180, случайно да ти гръмне гума, особено предна... Не ти го пожелавам, щото освен убиец, може да станеш и (само)убит.

Хора, писна ми да споря! От една страна имате закон, който ви поставя изискване за максимална скорост! От другата страна имате пътни условия, които могат драстично да свалят (но не и да качат!!!) допустимите граници на скоростта! Какво повече да се обясняваме?

'Ай наздраве! Петък е...

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

berk, абсолютно си прав. хиперболизирах в поста си, за да подчертая безсмислеността на спора! всеки се е нагледал на идиоти и от "двата лагера" и никой не може да каже кой е по-опасен, така че ще се самоцитирам - "всичко зависи от ситуацията и качествата на шофьора"

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

@FearMe - това с изпреварването го казах - не искам да правя глупости, магистралите не са кръстовища , но вече са и доста претоварени.
    Не ми е приятно да карам с 180 - не се чувствам сигурен. Скоро карах доста бързо и си казах - това е , не ми се рискува вече ( Варна - Силистра , при поредната кошмарна командировка се върнах малко по-бързо - 70мин. за 140км разстояние)
    Но от тогава не съм прекалявал със скорост.
    Но последните ми няколко пътувания из страната и до Сърбия ,се срещнах с много ненормални шофьори , и как да кажа единици от тях бяха със хубави и скъпи коли
    Масово инфарктните водачи бяха със стари коли, които чакаха само някой да ги задмине и скачаха на газта .

Това и бе основната ми мисъл - защо хората реагират така остро като някой ги задмине. Това не значи че неможеш да караш.

Както и да е . Качествата на водача го спасяват от катастрофи , но не и от действията и бездействията на другите водачи.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Масово инфарктните водачи бяха със стари коли, които чакаха само някой да ги задмине и скачаха на газта .

Това и бе основната ми мисъл - защо хората реагират така остро като някой ги задмине. Това не значи че неможеш да караш.
    Вече извън всякакви спорове, щото разводнихме темата жестоко...

Трябва да ви кажа, че по подобен начин се чувствам и аз, щото много често си правя тоя експеримент - залепвам на магистралата някаква скорост, задминавам някой с някаква си западна кола, който уж си кара спокойно, около 100-така примерно. 10 секунди по-късно същият ме изпреварва с поне 40-50 км/ч отгоре. И то защо? Не защото му се туткам, а защото се чувства посрамен от това, че Жигула го е изпреварила. Само веднъж един пишлигарец с Лада 1500s (или 1600, 'ба ли я к'ва е била) реши, че ще се прави на състезател - всички, ама ВСИЧКИ останали такива са били с коли около и най-вече след 91-92 година.

Е, как да не ми се промени отношението към такива? Само дето до огромна степен се въздържам да не се направя на идиот и аз...

10. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Mr.TECHNO по моите скромни впечатления, когато мъж седне зад волана той все едно тръгва на война-ръга се, бута се, изпреварва..... При жените случая е малко по друг те карат по същество с идеята да спрат и да слязат колкото се може по бързо от това "нещо"
    Има и изключения разбира се

11. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от tana
    Mr.TECHNO по моите скромни впечатления, когато мъж седне зад волана той все едно тръгва на война-ръга се, бута се, изпреварва..... При жените случая е малко по друг те карат по същество с идеята да спрат и да слязат колкото се може по бързо от това "нещо"
    Изглежда съм попаднал на изключение. През пролетта, отивайки към Пловдив за панаира една дама ми игра същите номера, за които разказа и Mr.TECHNO. Кара някъде със 110км/ч а аз бързах и поддържах към 140. Изпреварих я и продължих. Тая наду Пежото си до 170 за да ме изпревари, застана пред мен и пак намали на 120. И така три пъти. Определено изпивах желанието да я спра и да я попитам какъв и е проблема. И ако нещо много и се иска да се разберем. Спрях обаче на ханчето за кафе и тя ми се махна от главата.

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от tana
    Да бе да , " и мърмота завиваше шоколада в Станиол "
    Тана , кажи мо колко жени дистрибуторки с "баничарки" познаваш.
    Аз мога да ти покажа поне 20 . А жени куриери - също толкова.
    Не ми говори наивни неща моля те - като не си сигурна в нещо , не избързвай с изказванията
    Мъжете сме Водили война!- Аз само ще те питам :
    -Къде я водим тази война ?
    Жените бързали да слязат от "това нещо"! - Пак бих те питал
    - Къде да слязат.

Мнението ми е че жените като цяло са опасни за пътя именно с уставното си каране и невъзможността да вземат решение , но има много изключения. ( макар че мога да ти опиша една камара познати които забравят редовно да си пуснат фаровете , да дадат мигач , да погледнат в огледалото , да ГЛЕДАТ ЗНАЦИТЕ - те затова са сложени).
    Мъжете пък обратно - не са опасни като каране а като манталитет. Гледат знаците , но знаят че могат да ги заобиколят. Имат бързи рефлекси , но това не винаги помага.
    Могат да избегнат ситуация , но същевременно да създадат нова . Надценяват собствените и на колата си възможности.

13. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Абе все повече жени почват да карат агресивно и то не визирам тия с най-скъпите возила, а предимно тия със служебните, 307ци, версота, авенсиси и т.н. Една такава ми кара на ръка разстояние зад мен с едно 307 със 140 по магистралата. Пуснах я и след това като ме видя как се приближавам зад нея се чудеше накъде да завие. И какъв беше извода, аз си намалих, а тя си продължи с над 150. Същите са и тия с чисто новите Ауди А4 1.9 тди 96та година, газ, пушеци, ама караме със 160 и се лепим зад всеки.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2006

Едееее.По принцип казах.Разбира се че има изключения, аз съм по цял ден по пътищата съм виждала едни изключения.....да не изпадаме в подробности
    -Страх- много е вярна тая работа за служебните коли

16. Member
    Тук е от
    Oct 2006

шшшшшшшт,тихо де

17. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

@ -CTPAX- че ти фарове за мъгла нямаш ли си? Знаеш ли колко хубаво се сещат за дистанцията като им светнеш
    По въпроса за спора между Берк и Техното. Вчера се прибирах от Мизия към София. По целия път нямаше една шиб@на жигула или лада със светнати фарове. Условията бяха дъжд, мъгла, леко хлъзгав път и силно занижена видимост. Та кои в този случай създават повече предпоставки за ПТП? Идиота с мигалките отпред и буркана отгоре, който ни изпревари със 110 или местните селяни, които карат на електромер и ги виждаш в последният момент? Берк, не знам каква е тази омраза в теб към всеки който не кара автомобил соц производство, ама звучиш несериозно. П.С. а ако знаете колко весело става когато на булевар България на Московец 408 му се откачи задно колело и изпревари въпросното "ведро с гайками" по посока към шела? А знаете ли колко е яко, в момента в който изпреварваш някой дедо оседлал поредното чудо на социалистическото машиностроене, в момента в който дедото с 12-те си диоптера съзре тира насреща и даде газ? Онея с гъзарските джипове по магистралите са ми през дедовия, ще ме настигне, ще ми светне, ще ме изчака да си довърша започнатото изпреварване на някой камион примерно, ако ще с 250 км/ч да се движи ми е все тая.
    Проблем са ми
    - пенсионерите които изобщо не са в час с условията за движение по пътищата в момента и си мислят че още е татово време
    - гореспоменатите, които се движат с 30 годишни неподдържани бараки и си мислят че след като преди 30 години, така и сега верните им железни коне са 100% сигурни
    - льольовците и от 2та пола, които си мислят че при потегляне пускането на мигач и оглеждането назад е пожелателно
    - льольовците, които са си купили книжка и не са чували за това кой, кой е на нерегулирано кръстовище
    - онези които изобщо не им пука и зарязват колите си така че можеш да минеш по улицата само с мотор или колело (в петък за много малко се размина на едно волво да му правя оптичен тунинг с козия крак, че леко беше спряло на входа на частен паркинг)
    Тези хора са много ама много по-опасни. Баварец хикс петица със запалени ксеони или криптони го виждаш от километри, ама гореописаните са толкова добре замаскирани... А да, забравих да добавя тарикатчетата които като видят задръстване и изпреварват цялата колона с мръсна газ. Е такива като ги видим никога не им правим път.
    Айде и със здраве и по-малко нерви при шофирането.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

@Fori
    спестих това на аудиторията, но явно трябваше да го спомена

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Войната по пътищата
    От roumen68 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 52
    Последно: 27-09-08, 10:44
  2. Годишнина от смъртта на Висоцки
    От tali във форум Коментирай новина
    Отговори: 0
    Последно: 25-07-08, 11:57
  3. Отговори: 12
    Последно: 06-06-06, 00:56
  4. Отговори: 8
    Последно: 01-09-05, 10:11
  5. "SAW" - Игра със смъртта
    От IvO™ във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 13
    Последно: 18-03-05, 17:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе