Вижте резултатите от анкетата: Коя според вас е причината за това което се случва по пътищата на страната ни ?

Гласували
238. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Много ясно - манталитета ни.

79 33.19%
  • Лошите пътища , недобре направената липсваща понякога маркировка , пътни знаци и въобще организацията на движението изнервящо водачите пр

47 19.75%
  • Недобре направен закон за движение по пътищата и калпав правилник за приложението му.

17 7.14%
  • Липсата на всякаква заитересованост от страна на държавните институции от 89 -та година насам довела до създаването и утвърждаването на дне

38 15.97%
  • Корупцията в МВР и в частност КАТ , водеща до заключението "какво толкова плащам си 20 лв. и си карам пак"

57 23.95%
Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 96

Смъртта и ужаса по пътищата на България. Защо?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Re: Смъртта и ужаса по пътищата на България. Защо?

kris11, не разбрах само поста ти истински ли е (демек, ти ли си реалният "герой") или иронизираш ония шофьори, които си мислят, че са безсмъртни?

Ако е първото:

Цитат Първоначално публикувано от kris11
    Днес на 2 пъти ми се наложи да спирам екстрмално от 200 -защото т.. патки решиха точно преди мен да тръгнат да изпреварват камиони на магистралата и се влачи с 100-120 км .
    Ами сори, баце. Хората си карат с чистата идея, че всеки би трябвало да се съобразява с ограничението на магистрала - 130, а не 200! Плюс това нищо не ме задължава да карам с повече от 50 км/ч на магистралата, нали се сещаш? Освен това в Германия, където по магистралите няма ограничение на скоростта, каращите в най-лявата лента (т.е. изпреварващите!) се съобразяват с всички останали, а не обратното!

Карам бързо, но на магистрала и то при идеални пътни условия / добавката е заради упреците които ще последват/
    Идеални пътни условия няма, приятелю. Прочети си собствения пост малко по-надолу и ще се убедиш, че сам си противоречиш. Магистралите ни не са по-хубави от междуградските пътища.

Нямаме никава инфраструктура на пътищата - тесни почти без маркировка, с дупки дебнещи на невероятни места и никаква култура за движение.
    Лично аз съм карал със 160 км/ч по немска магистрала и няма да ви разправям какво усещам - как 2-тонният (че и повече) Chrysler Grand Voyager почва да губи стабилност и се налага да коригирам посоката с волана непрекъснато заради елементарните неравности по платното, които при тая скорост имат бая значителен ефект върху колата! И това е по немска магистрала, какво да говорим за българските...

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

карал съм на български и на турски магистрали, на западните само са ме возили

на българските нямам проблем да си търкалям лагуната с 180 (повече не искам да я настъпвам, затова не знам дали може или не). не усещам никаква загуба на стабилност, но и да не забравяме, че тя е ниска кола, а не някакъв ван. берлингото примерно над 160 започва леко да се клати заради по-високия център на тежестта.

турските (в азия) не са критерий, защото въпреки, че са в идеално състояние, заради високите температури са с някакво специално покритие (дребен чакъл?!), за да не се топи асфалта, от което се получават някакви микровибрации, ако ще и с 50 да караш. така че пътуването по тях ми е мъка при всякаква скорост. на въпросните магистрали са ме возили с баварец 525, поръчков, спортно окачване, всякакви екстри, 2т.
    на 260км/ч шофьорът чукна спирачките, колата не закриволичи по никакъв начин.

на немска мигистрала за пръв път през живота си задрямах в кола, хем беше пежо 306 (1992 или 93, не помня точно кога беше това). гладко, равно, право.. скука. за берлин-дрезден магистралата говоря.

за какво написах всичкото това?
    защото ситуацията на пътя се определя от толкова мнгоо фактори, че не може да се каже само колите, само шофьорите, само пътищата, само пешеходците. да се дръгнем сега кой с колко кара, къде го кара и дали си чопли в носа когато кара е безмислено.

ситуацията определя какво ще се случи. НАЙ-ВАЖНОТО е човек да има адекватни реакции в каквато и ситуация да го поставиш. който е наред ще се измъкне от ситуация "крава на пътя, а аз карам с 200", а който е с реакциите на градинска зелка ще се нахака в стълб на задна

така виждам аз нещата

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re: Смъртта и ужаса по пътищата на България. З

Момент сега - не оправдавам Крис11 , идеята му е че на магистрала може да има и по-бързи от теб , но това не значи че трябва да изпреварваш , защото този отзада трябва да гледа!
    да не говоря че масово се изпреварва без мигач по магистралите - аз като искам да изпреваря , първо гледам в огледалото , давам мигач , изнасям се в лентата за изпреварване и огава донастъпвам за да мога по-бързо да изпреваря автомобила.

Това масово не се прилага от "кравите и овчарите " на пътя . Изпреварват без мигач, с бавна скорост- едва едва минават изпреварвания , но нали не иска да се "влачи"
    Това е основната предпоставка за катастрофи, не високата скорост. Манталитета ни е проблема. Скоро се прибирах с джипа на шефа от Провадия ( Рексън 2,7 Турбо дизел). Настигам една лада 1500s ,един дядка с две внучета на задната седалка. Докато излезем на магистралата караше малко диво и не ми даваше път -сякашп нарочно ми пречеше ,и си казах - е - още 2-3 км няма за къде да бързам. Когато излязох на магистралата , тоя тъпан сякаш полудя - вдинга 140км/ч и пак не ми даде да го мина - принудих се да го изпреваря от аварийното платно и се молех да няма никой аварирал. Минах го ,пуснах автопилота на 130км/ч и си карам. След повеляново тоя ме настига , изпреварва ме и ми маха нещо подигравателно. Аз му показах знака ( В 5 часа на въртележките ) и го оставих да си гони вятъра. Явно това не му стигна и продължи да е пред мен , като намаляше. Кипна ми и му показах какво може 2,7 Литра турбодизела. ТОва което ме учуди - тоя нормален ли е , с 20г кола и две деца да прави таквиа тъпотии?

за Разлика от нас в Германия пак си карат като луди ,но си имат правила които спазват.
    250км/ч с БМВ - @FearMe това определено е откачена скорост, но никой не прави забелебжка навън за това нали? Ако направиш беля - тогава те гонят.

по този случай ето и един виц.
    Кога жена гледа в огледало по задължение ?
    - Когато кара кола .
    ( ето защо не обичат да гледат )

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Кипна ми и му показах какво може 2,7 Литра турбодизела. ТОва което ме учуди - тоя нормален ли е , с 20г кола и две деца да прави таквиа тъпотии?
    Ето за тия неща става дума - докато има такива, на които да им кипва от това, че някаква си Лада ги е изпреварила, пък те карат било то Rexton, било то друго, ще има и катастрофи, и жертви. Не е проблем, че с 20-годишна кола се развиват скорости, стига колата да е поддържана в изправно състояние (аз моята Жигула редовно си я пържа със 130-140 на "Хемус", и още нагоре може!). Проблемът е точно тогава, когато си с последен модел автомобил и си въобразяваш, че това те прави вселенски господар на пътя.

6. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

До тук....имаме един път 200км/ч и един път 260км/ч - ( High Score ) последното е най-доброто постижение пред компютъра за момента)))))) Довечера като се напия, ще се включа и аз ))) Иначе мен са ме возили с 850км/ч. по отсечката София-Виена - Еърбъс 310 ако се не лъжа....моля се туй да са рибарско-автомобилни изпълнения пред непознати и познати защото ако не е така, определено скоро ще се сбира форума някъде и ще се напият всички ама не от радост...Иначе ми се ще оня герой с спирачките при 200 да си представи за миг не как баба го засича или му пречи на пътя ами просто как пука гума.....нищо и никаква гума...една от четирите...25% от гумите само...ей така...пук....

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

tommorow, саркастично-подигравателната ти забележка по мой адрес би била на място, ако можеш да намериш поне един член на форума (защото общи други познати няма как да имаме), който да потвърди осъзнато и целенасочено изречена от мен лъжа за каквото и да било

мисля, че достатъчно сериозен авторитет съм си изградил и тук, и в реалния живот, за да си позволявам да плещя глупости и лъжи на каквато и да било тема. след като съм казал 260, значи те наистина са били 260, а пък ти ако щеш вярвай

толкова по въпроса за празнословията

нещо ако имаш да кажеш нещо по същество по темата с най-голямо удоволствие ще чуя смисления ти коментар

8.  

9. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Не съм искал да те засегна така, просто понякога разширяваме ръце малко повече от необходимото... доколкото знам.най-мощните модели на 525 ( М50, 192к.с ) са с максимална скорост от 230км/ч, понякога се регистрират 235км/ч при определени условия, но задължително са лимитирни електронно на 250км/ч. Вероятно си вярвал на очите си и това е обяснимо, но често километражите не показват това което е в действителност поради остаряване н мехника и електроника, постоянни вибрации и т.н. ( все пак говорим за 525 ) и колкото по в дясно е стрелката толкова грешката става по-голяма. Моя красавец например при 200 по километраж се движи реално със 180 по GPS.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Ако "Заради манталитета ни" включва употребата на алкохол, липсата на уважение към другите на пътя, самочувствието без покритие на "шофьорчета" с два месеца стаж зад волана и такива, които си мислят че или са над закона или "Мен няма да ме хванат"" и карат без изобщо даимат документ за правоспособност - значи ТОВА Е ВЕРНИЯТ ОТГОВОР!!!

11. Тук е от
    Dec 2004

Забелязвам, че има много упреци към леко туткавите шофьори, та имам един въпрос:
    Младите водачи (току що взелите СУМПС), как да се научат да карат, като са "туткави", "влачещи се" и т.н. (щото са новаци) или са "Шофьорчета с два месеца стаж" (нетуткави). Според мен поне един - два месеца може да им се отпусне да са "влачещи се".

С този въпрос освен, че се заяждам, очаквам да прочета и съдържателни отговори (например - сложи си знак "Млад шофьор"), защото взех книжка на стари години и смятам да се впускам в софийското движението.

П.С.
    @Tommorow
    @FearMe ще дообясни ситуацията точно, но може би си пропуснал: "баварец 525, поръчков, спортно окачване, всякакви екстри, 2т."

12. Member
    Тук е от
    Nov 2003

За онзи дядка с ладата - избивал е комплекси може би. Иначе защо да вдига 140. Би трябвало много да бърза и да поддържа постоянно висока скорост, за да стигне навреме.
    Но от друга страна този Rexton ако върви с 200, нормалната му скорост е 130-140. Нормалната магистрална скорост на една лада, по мое скромно мнение е около 100 км/ч.
    Та за себе си разбрах, след един инцидент, че по-добре спокойно (особено в жегите), отколкото нахално шофиране. Колкото повече псувни по адрес на колегите шофьори, толкова повече ти се отвлича вниманието. През лятото колите без климатици са един вид парници.
    А човек като прегрее реакциите се забавят, вниманието намалява.
    В България поне 80% от колите нямат климатици и останалите 20% примерно трябва да отчитаме този факт, т.е. тебе може да ти е добре, но не знаеш кой прегрял, заслепен от пот колега няма да те види навреме.

13. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Tommorow, може да са го возили на истинска М-ка, не като пернишките - само броня, лепенка и кюнци, знаеш че те са доста над 192-та коня, а някои от собствениците на М-ките си ги отключват електронно иим си се кефят максимално на 400-те кончета под капака (предполагам че FearMe се е возил на E39, но дори и Е34 М5 може да дигне 260)...

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от BerkStock
    Ето за тия неща става дума - докато има такива, на които да им кипва от това, че някаква си Лада ги е изпреварила, пък те карат било то Rexton, било то друго, ще има и катастрофи, и жертви. Не е проблем, че с 20-годишна кола се развиват скорости, стига колата да е поддържана в изправно състояние (аз моята Жигула редовно си я пържа със 130-140 на "Хемус", и още нагоре може!). Проблемът е точно тогава, когато си с последен модел автомобил и си въобразяваш, че това те прави вселенски господар на пътя.
    Моля те прочети пак какво съм написал. Кипна ми че тоя идиот постоянно искаше нещо да се докаже и ми пречеше - нито съм карал бясно нито нищо - държах си скорост от 130км с автопилот и нищо повече - идиота отново ме изпреварва и почва да ми пречи - намалява и не ми дава да го изпреваря .
    Просто съм как да кажа - вече отвратен от изибрателно четене.
    Твърдиш че редовно караш с над 130 , но на мен говориш че карам не по правилника , а остана и да пречиш , това вече ще е връх на сладоледа .
    Казах го - не се заяждам с никого - като може , да ме изпреварва - без значение с какво е .
    но когато ме задминеш и после почваш да правиш на инат и да не даваш да те изпреварят , направо си е просене на бой.

Пак го пиша за да го прочетете - Дядката ме учуди с глупавото каране с ДВЕ ДЕЦА на задната седалка.
    /На всичкото отгоре правеше много глупости -( тръгнеш да го изпревариш - и той веднага настъпва осевата линия и ускорява )

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

( тръгнеш да го изпревариш - и той веднага настъпва осевата линия и ускорява )
    Е, конкретно това в предния ти пост въобще не е написано никъде. Как да чета неизбирателно, като чета буквално?! Казваш само, че ти е пречил. Е да, ама за "Боговете" на пътя "пречене" е дори просто факта, че въобще съм излязъл на пътя с Ладата си... Откъде да знам ти от коя "порода" си?

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

МНастигам една лада 1500s ,един дядка с две внучета на задната седалка. Докато излезем на магистралата караше малко диво и не ми даваше път -сякаш нарочно ми пречеше ,и си казах - е - още 2-3 км няма за къде да бързам. Когато излязох на магистралата , тоя тъпан сякаш полудя - вдинга 140км/ч и пак не ми даде да го мина - принудих се да го изпреваря от аварийното платно и се молех да няма никой аварирал. Минах го ,пуснах автопилота на 130км/ч и си карам. След повеляново тоя ме настига , изпреварва ме и ми маха нещо подигравателно. Аз му показах знака ( В 5 часа на въртележките ) и го оставих да си гони вятъра. Явно това не му стигна и продължи да е пред мен , като намаляше. Кипна ми и му показах какво може 2,7 Литра турбодизела. ТОва което ме учуди - тоя нормален ли е , с 20г кола и две деца да прави таквиа тъпотии?
    мАЙ си го пропуснал това !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 7 ПърваПърва ... 34567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Войната по пътищата
    От roumen68 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 52
    Последно: 27-09-08, 10:44
  2. Годишнина от смъртта на Висоцки
    От tali във форум Коментирай новина
    Отговори: 0
    Последно: 25-07-08, 11:57
  3. Отговори: 12
    Последно: 06-06-06, 00:56
  4. Отговори: 8
    Последно: 01-09-05, 10:11
  5. "SAW" - Игра със смъртта
    От IvO™ във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 13
    Последно: 18-03-05, 17:28

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе