LAMARTIN, не се сърди за това което ще ти кажа, не съм вярващ, несъм кръстен и несъм атеист. Вярата като такава за мен е много полезно и важно нещо в човешкото общество и цивилицация. Самата наука също може да се разглежда като някакъв вид вяра.
Човека ползва до 30% от мозъка за мислене, поне според тези дето са го мерили това. Смисълът от науката е да дава отговори на въпроси които изглеждат мистериозни, като Ванга например. Никой не отрича духовната сила на човека, именно тя е в основата на всичко велико сътворено от нас и е без значение какво ни окрилява, бог или любознателност и любопитство. Но съм категорично против налагането на религиозни предрасъдаци и разбирания с категоричността с която го правиш. Естествено е да виждаш само това което потвърждава твоят мироглед, естествено е да има и необяснени неща. Бибилията е една интересна книга, но в нея виждам неща за кои ти не си помислил. Имеаше една шега по този повод. Ако Адам и Ева са първите двама човеци, не е ли логично че техните деца са направили кръвосмешения за да се размножи човешкия род? Ако си чел библията внимателно ще ми дадеш верния отговор, той е само един. Не се сърди моля те уважама вярата и правото на вяра, уважавай правото ми да не вярвам по същия начин.