Еди, не се прави на жокер![]()
... това че системата ти е слаба не значи че всички са така![]()
Еди, не се прави на жокер![]()
... това че системата ти е слаба не значи че всички са така![]()
Лично аз смятам, че за човек без опит с хубава техника, е по-добре да има хубаво кино /5.1/, на което да слуша и музика, отколкото хубаво стерео, на която да гледа филми.
Обикновено хора, държащи на много качествен звук при слушане на музика, предпочитат да направят компромис със съраунд звука. Факт е, че от 2 колони трудно се постига хубаво поле на звука ЗА ФИЛМИ.
Истината е, че от една система трудно се изкарва и хубава музика и хубав звук за кино.
Аз също съм убеден, че огромна част от хората няма да направят разлика между звука, излизащ от двд плеър за 100 лв и от CD плеър за 500-600 лв. При равни други компоненти.
То огромна част от хората не правят разлика между мр3 128 кб и cd audio и то на хубава система....
lazarus: аз не се сравнявам с "огромна част от хората" за теб не знам![]()
Да, но ние не говорим за теб, а за човека пуснал темата, който сам се определя като такъв.
Не виждам защо трябва да се тръгва от лампи и хорни. Нека да узрее леко полеко.
Т.е. защо да си купи нещо ХУБАВО за 3.3 бона като може да си купи буклуци "и да узрее" ?Първоначално публикувано от lazarus18
Темата е "какво да купя с парите си". Имайки предвид, че сме форум, трябва да предложим най-доброто за цената, а не най-лошото, с идеята "нека дой да повтори грешките ни та да се научи" ...
П.С. лампите и хорните не са никак зле
CrossBlade, "най-доброто за цената" за конкретният човек в конкретният случай не е лампово стерео 2x5W без никакви корекции на звука. Откъде си сигурен, че това, което на теб ти харесва, ще му хареса и на него? Той иска 5.1 декодер, мощен дискотечен звук и какви да е "пищялки" за сателитни колонки. Как ще стане това с маломощен, но за сметка на това - скъп аудиофилски стерео усилвател и колонки - монитори? Не знам каква ти е техниката, но можеш ли с нея да си спретнеш едно прилично денс-парти за 30 човека, ако се наложи? Или си е за самостоятелно слушане в захлас в звукоизолирана стая?Първоначално публикувано от CrossBlade
Ако човек си харесва точно това, ти не можеш да му наложиш онова, което ти смяташ за най - правилното, защото на него няма да му допадне.
Хайде, дай твоето предложение за усилвател и колони - с точните модели и с цените им. Да видим все пак ти какво конкретно ще предложиш до 3 бона. Но без "направи си сам" техника, без поялници и отверки, а всичко в готов вид, от магазина. Или така нареченото "plug and play"![]()
Не се карайте. Музиката ми е важна, но и филмите са ми важни. Нямам достатъчно изтънчено ухо за да оправдая чист стерео усилвател за сметка на съраунд за филмите.
Toзи "стерео режим" отделно ли е като възможност на ресийвъра, защото от разговора с един приятел останах с впечатление, че не е задължително всеки ресийвър да има стерео режим?Първоначално публикувано от D.H.V.
В края на краищата искам резултата да е, че ще разкарам най-после тези Luxeon Т5.1 свързани към компа ми, ще вържа ресийвъра и колоните, ще си пусна "The Blues Brothers"(филма или OST-to) и ще се сцепя от кеф. А, като заснобея след няколко годинки ще пусна нова тема
Мерси на всички
На моето SONY има избор на поне 30-тина звукови режима. Като всеки от тях можеш да настроиш по звучене както ти харесва. Това значи усилването и баланса на всичките тонколони, настройка на високи, средни и ниски честоти. Ако тези режими са със специални ефекти - примерно концертна зала, клуб, диско, опера, църква, стадион, арена и т.н. - може да се избира и силата на специалният ефект.
Ако му подадеш стерео сигнал - можеш да го избереш или с "2 CH" - тоест 2 канала, или с "A.F.D" - Auto Format Decoding, тоест ресивъра автоматично разпознава типа на сигнала и ако е стерео - го пуска на 2 канала. Като в случая и 2 CH и A.F.D. можеш да ги настроиш с различно звучене, така че има значение кое се избира.
Така е при моят ресивър, не съм запознат с менютата на други марки и модели. Но ми се струва невероятно на ресивър да не можеш да избереш да ти пусне само 2 канала при стерео.
P.S. SongBird, кога ще ги взимаш нещата? Скоро ли да очакваме да се похвалиш?![]()
O, не, сигурно още към 2 месеца ще се пинкам. Този път искам да ми улегне хубаво в главата всичко.Първоначално публикувано от roumen68
Някои има ли впечатления от Denon 1508 или 1706?
Повечето ресийвъри от среден клас и нагоре, имат опция "direct stereo" (или както и да е кръстена по друг начин), което означава, че звука преминава директно, с възможно най-малко (или никакви) корекции. Тоест, използваш само усилвателя, без корекции и обработки.Първоначално публикувано от SongBird
Румене, това което аз ще предложа не става за денс парти за 30 човека, нито за циганска сватба![]()
Но ако искаш лесно мога да издиктувам няколко ПРО компонента които да направят многократно по-голямо налягане с по-добър звук от твоите ВегиЗа същите пари
Определено не очаквам човек търсещ ресийвър и пищялки да хареса това, което аз. Разликата е нивата е огромна. Виж, нещата които ти предлагаш са наистина за масата. Ама поне избери подобно (не)свирещи колони, че като се местят героите да не звучат като различни хора. Освен това отбелязах по-горе: кино без "съб" ... абсурдно.
П.П. а ти защо очакваш задължително да хареса това което ти предлагаш?![]()
Интересно ми е под какво "налягане" гледате 3 часов филм като Властелина примерно... и после дали не ви трябва посещение при УНГ с диагноза "прогресираща глухота"
Вече започвам да съжалявам човека, че пусна тая тема...![]()
CrossBlade, пак успя да избягаш от конкретен отговор и говориш общи неща. Това не е сериозно.
Дай конкретни модели и цени за да разберем какво имаш в предвид.
Относно събуфера. Конкретно на ниските честоти човек не може да определи посоката им. Затова е изобретен събуфера. Пъхваш го някъде си на удобно място и дава бас за цялата звукова сцена, за всичките колони.
Така е и ако си без събуфер, но с колони с достатъчен бас. Не можеш да локализираш източника на басите, те са "навсякъде", не чувстваш че идват само от предните лява и дясна колони. Е, в такъв случай, защо ми е събуфер, щом имам предостатъчно бас от 15" басови говорители в стая 18 квадрата? Къде е логиката да слагам и събуфер? Да не говорим, че и един "съб" ще вади по-плитък и неубедителен бас от моите веги
Ще ти мине мерака до тогава, а каква Коледа и Нова Година ще посрещаш без нова придобивка? Сега му е времето, че покрай почивните дни по празниците да имаш времето да разгледаш в детайли нещатаПървоначално публикувано от SongBird
![]()
Ще драсна и аз два реда !
Първо ще се опитам да обясня на roumen68 , защо му е субуфер
- При активните субуфери, трябва да обърнем внимание, че в повечето случаи те превишават 2-3 пъти "стандартната" мощност на най-разпространените ресивъри ( усилватели ) за "домашно" ползване. т.е. Рисивър 100 Ват , субуфер 250 Ват например...
Та, при една такава ситуация, рисивъра работи на мощност 15 Вата например, а субуфера си работи на 130 Ват ( пик-250 Ват) т.е. при ниски нива на сигнала във фронталните колони и липса на качествен бас ( даже и при колоните на roumen68) , субуфера работи при 10 пъти по голяма мощност и просвирва например 30 херц-70 херц. Така се допълва честотната лента, която тонколоните не могат да просвирят при 15 Вата мощност !
Съгласен съм с roumen68, че при високи нива няма да има нужда от субуфер, но нека не забравяме, че често филмите се налага да се гледат при нива, много по ниски от средните ! Така според мен, не седи по никакъв начин въпроса, да има ли системата суб или не ? Според мен - той е задължителен. Освен всичко друго нека не забравяме, че при многоканален звук и липса на субуфер се натоварват допълнително фронталните колони и при "наситени" звукови картини се получава леко разминаване с истинското звуково поле.
SongBird - Всеки ресивър над 700-800лв в момента, разполага с повече от добро стерео. Обърни внимание на това какви декодери има, да разполага със съвременен интерфейс и не на последно място да е транзисторно изпълнение.
Като марки бих препоръчал да чуеш - Yamaha, Denon, Pioneer, Sony, звученето при тези марки наистина е различно и би трябвалод да избереш, кое на теб ти допада. Според мен Yamaha разполагат, освен с много добро стерео и с изключителен DSP процесор за киното.
Желая успех в избора !