Страница 6 от 9 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 124

Искам да си взема AV Reciever

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,180
    #76

    Re: Искам да си взема AV Reciever

    Ooo,мощ на звука имам пре-достатъчно(е не се съмнявам ,че 15ките размазват) .И да,по ревюта съм чел за моите колони,че понякога прекалено точното им възпроизвеждане дори може да дразни.И слишам на "pure direct".Иначе аудиофил не съм-имам 100на диска,като половината са оригинални,имам аудио дискове правени от FLAC и ....70гб мп3(вярно,че повечето са на 320,ама...) като последното ме отдалечава от аудиофилията като цяло.И да седна ,да си пусна каквото ми се слуша и да се размажа.Колоните ми имат един минус(може и да е плюс) -трябва да се разположат по определен начин(имат фазоинвертори отзад) и се чуват в пъти по-добре когато съм седнал на "местото за слушане" пред тях,отколкото ако се мотая в стаята.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #77

    Re: Искам да си взема AV Reciever

    В един аудиофилски форум ме съветваха да слушам със слушалки и без никакви корекции на звука. Със слушалки, защото нямали закъснението на "мудните" тонколони. В това било истината. За мен това пък е умряла работа, по скоро на такъв звук мога да заспя
    Та едно време се мислех за аудиофил, защото си имам точни изисквания как една музика трябва да ми звучи. Но след като разбрах каква е религията на аудиофилите - определено мога да кажа, че не съм аудиофил

  4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,180
    #78

    Re: Искам да си взема AV Reciever

    Нали! и се разкарваш в къщи с 5 метров кабел.Иначе хубави слушалки за 200-300 лв не е лошо да се слушат,ама чак пък да заместят колоните.И като имаш гости ти си слушат,а те си говорят .И за да съм аудиофил трябва да се изръся около 30000 лв(смятам средно по 30 лв на парче,11000мп3ки са около 1000 диска) ,за да сменя мп3ките с дискове,да си купя по голям апартамент,дори къща със стая където да сложа такова количество цд-та и т.н. и т.н.Малко се отклоняваме от темата ,ама SongBird никакъв го няма да каже до къде е стигнал с проучването и да започнем да го пращаме по магазините.

  5. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #79

    Re: Искам да си взема AV Reciever

    Румене, като каза за нашенски аудиофилски форум, се сетих за един виц...

    Двама интелектуалци седят в кафене на главната улица. Единият казва на другият:
    - Какво ли ще стане ако се изсера на улицата?
    - Остави - отговорил другият - няма да те разберат.

  6. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    223
    #80

    Re: Искам да си взема AV Reciever

    Аз се опитах да влезна в английското ложе с едни Quad колони (с черен пиано лак и вървяха с чифт снежнобели ръкавици, префърцунена работа). Иначе кевларен говорител, 6dB филтър за ниските, изобщо се чуваха великолепно, но нямаха нужното налягане за моя хол.
    Та и аз гравитирам около рок звука с домашна лайф сцена, но търся и някакъв финес понякога, а един път усетиш ли предимството на директния звук, връщане назад няма. Сега се терзая основно с кабелите, но вече не съм като едно време - мързи ме даже да сложа по една плоча под колоните и да им завия шпайковете.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #81

    Re: Искам да си взема AV Reciever

    Eddie, това за интелектуалците ми хареса
    Vanquished, слушалките ми не са от 250-300 лв, а само от 150 лв (Sony MDR-CD480), но ги ползвам единствено когато правя корекции на звука на дадена песен със Sony Sound Forge. Което действие пък предизвиква ужас и гняв във всеки уважаващ се аудиофил
    Varieca, дали не можеш да спасиш положението с налягането с допълнителен качествен събуфър? Става малко манджа с грозде, но пък може би ще има ефект, щом тези Quad си дават качествен звук?

    А полезното от аудиофилските съвети бе откритието, че без корекции музиката може да се слуша дълго без да дразни и да се натрапва. Пускаш, слушаш си с часове и си правиш нещо друго, без умора от звука. Докато в украсеният вариант, който ми харесва - повече от половин час трудно се слуша, защото точно "украсата" - изразените баси и шиптящите високи честоти дават емоцията на звука, но и изморяват.
    Мога да го сравня с разглеждането на черно/бели постери и на такива с ярки цветове. Във вторият случай има повече емоция, но и в един момент идва пресищането с информация.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    251
    #82

    Re: Искам да си взема AV Reciever

    Цитат Първоначално публикувано от Vanquished
    SongBird никакъв го няма да каже до къде е стигнал с проучването и да започнем да го пращаме по магазините.
    Ааа, аз съм тука и следя темата много внимателно. Вегите не знам как точно се превърнаха във фаворит, май метълската жилка ме жегна плюс това, че реших, че за моят слух ще са достатъчно "HI-FI". В действителност никакво решение не съм взел. Тези Monitor Audio ми харесаха като идея. Питах даже и представителството им в София дали ще могат да ми ги достаявт в Бургас. Дебна да видя и дали някой няма да спомене нещо за Infiniti-то, което бе предложено преди малко.

    DALI-то пък нещо не ми харесва, че имат само 6.5" + 1" за, съответно, ниски и високи - ми средните къде са. Ако някой има лични впечатления да казва.

    Общо взето сега трупам впечатления и информация. Никакво решение не съм взел - всъщност ставам по-нерешителен даже :D

    Иначе AV Reciever-а ми се изясни общо взето - Onkyo-то ще да е....май :Д

    Много яка тема - благодарско


  10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,828
    #83

    Re: Искам да си взема AV Reciever

    За хард музика /от рок до тежък метъл/ не ти трябват ниски честоти. 50-60 херца да слизат колоните са ти абсолютно достатъчни.
    И пак ти казвам, ела до Сф един ден и ще ти се изяснят много неща. Хем ще се видим наживо да обменим идеи.

  11. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #84

    Re: Искам да си взема AV Reciever

    Цитат Първоначално публикувано от SongBird
    DALI-то пък нещо не ми харесва, че имат само 6.5" + 1" за, съответно, ниски и високи - ми средните къде са. Ако някой има лични впечатления да казва.
    Конкретно тия DALI не съм ги слушал че не съм попаднал на познат с такива, из Техномармаладите няма а и там са такива тулупи, че трябва да продават само боб и картофи, а до София като ходя не остава време за това, но моите тонколони са подобна конфигурация - 2x6" + 1x1" и мога да те уверя че въобще не липсват средите.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Мнения
    85
    #85

    Re: Искам да си взема AV Reciever

    denon 1508 vs. yamaha v559

  13. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    223
    #86

    Re: Искам да си взема AV Reciever

    Румене, аз Quad-a го бях взел само за проба и го върнах. (между другото евала на момчетата от Фактор, че ми изтърпяха всичките прищевки, но тогава бях като болен).
    Сега съм с Infinity Beta 50. SongBird, това което със сигурност мога да кажа за тях е, че са универсални и стават за всякаква музика. Другото e, че имат доста солиден фундамент в ниските и спокойно се минава без субуфер при киното.
    Дарявали са ме с много приятни звуци и е имало моменти, когато не ми се е лягало "от айде и това още да чуя". Но и обратното, особено в началото - не искаха да свирнат доста време докато улегнат и ми идваха прекалено неутрални и студени. Като изработка са на много високо ниво и при тази цена трудно може да им се опре конкурент (всъщност не знам колко са сега, аз ги взех за 1300).

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    105
    #87

    Re: Искам да си взема AV Reciever

    Цитат Първоначално публикувано от SongBird
    ... Дебна да видя и дали някой няма да спомене нещо за Infiniti-то, което бе предложено преди малко.


    Да ти кажа и аз за Infinity Beta 50. Имам ги от две години. За мен са перфектните колони. Неутрален звук, много стегнат (и дълбок) бас - въпреки малките басови говорители. По паспорт мисля че бяха 35 Hz при -3дБ и 30 Hz при -6дБ. Високите ги дават до 40kHz (при -6дБ). Конструкцията им е изключително солидна, а самите говорители са метало-керамични - патент на Infinity (точно това им дава точния и неутрален звук). Препоръчвана мощност на усилвателя между 10 и 250 вата (забележи - не се дава максимална мощност на колоната). Тежат по 30 кг. едната, ако това има някакво значение.

    И наистина стават за всякаква музика - аз слушам най-много класика, но също така рок и хеви. Слушам ги през Denon 2106. Не съм аудиофил, за мен е най-важна музиката. но мога безпогрешно да уловя и най-малките нюанси в качеството на записите, което означава че системата е достатъчно добра. Винаги предпочитам качественото звучене, но 90% от записите на класическа музика, които си заслужават, са от 30-40 и повече години. И някои са фрапиращо лоши, още на студиино ниво, и никакви ремастери в момента не помагат. Всъщност такива гадни записи най-добре звучат на малки компютърни колони. На голямата уредба веднага лъсва крещящата липса на ниски и високи честоти, и премодулираните среди.
    Но пък когато се пусне качествен запис, веднага се усеща какво могат Бетите. Примери - The Dark Side of the Moon, Metallica '91, Blackmore's Night - Shadow of the Moon, Dire Straits..... да не изреждам.


  16. Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    251
    #88

    Re: Искам да си взема AV Reciever

    Aз отдавна вече не слушам предимно метъл и хард рок. Така като слушам ми трябват мониторен тип колони - тъй де, ако съм разбрал правилно терминологията...

    Както и да, един приятел ми изкочи с нова концепция. Та по този повод: ако приемем, че човека е професионалист, маняк по бургаски , може ли да направи колони съизмерими по звук с горепосочените Monitor Audio BR6 (например)? Щото ми казват излизало по-евтино, а било качествено. Тоест възможно ли е дори да се направи приблизително подобно качество? И не само като звук, ами и като филтри, защити и прочее?

    Божидар Стефанов се казва пича - някой може и да го знае даже - като знам колко малък е света...


  17. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #89

    Re: Искам да си взема AV Reciever

    Роднина на мой приятел си беше поръчал тонколони в Бургас, не знам при кой (ще се опитам да разбера как се казва и ще ти пиша на лично), бил някакъв известен майстор. Някой му обяснявал колко велик бил тоя и какви невероятни неща правил.
    Та един ден нямах какво да правя, и отиваме с моя приятел да чуя това чудо на чудесата. Преди това минахме през нас, за да взема 2-3 тестови диска. Въпросният човек беше също с рисивър Ямаха, но по-нисък клас, което в случая едва ли е имало огромно значение. Та пускам на моя приятел при режим direct stereo няколко песни, измежду които Toto - The Other End Of Time, The Alan Parsons Project - V. The Turn Of A Friendly Card (Part Two), Bill Champlin и т.н.т. - достатъчно качествени и балансирани. Отиваме, нагласям корекциите на рисивъра на 0, защото той няма директно стерео, пускам и .... моя приятел, дето никога не се е занимавал с музика под каквато и да е форма веднага усети разликата.

    Високите звучаха ужасно. Фуса и четките от песента на Тото се чуваха като заварка - едно "бжжж", "бжжж" вместо "фсссс", "фсссс". Никаква пространственост на звука, част от инструментите звучаха някак си приглушено и на заден план. Баса, въпреки че драйверите му бяха по-големи от моите, един плитък и при няколко джаз-фънк парчета направо "плякаше". Единственото хубаво нещо в цялата тая неразбория беше цвета на тонколоните - беше го докарал до този на секцията А, и кутиите - при почукване не дрънчаха като при евтините тонколони от типа на Thunder, Elite и прочие произведения на китайската инженерна мисъл.

    Не ме разбирай погрешно, има доста добри майстори, които могат да направят тела с много по-добро звучене и характеристики от доста по-скъпите "маркови" такива. Въпросът е да не попаднеш на "майстор", защото напразно ще си дадеш парите. Имай предвид че има "манЯци", за които е важното да има високи и тонколоната да прави "бум бум", създавайки достатъчно въздушно налягане, което да предизвика неприятно чувство в стомаха ти...

    P.S. пропуснах да отбележа, че цената на самоделното творение беше мъничко по-малка от моя комплект, като в случая трябва да отбележа, че включваше и субуфер, а моят комплект - не.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    105
    #90

    Re: Искам да си взема AV Reciever

    По-добре не се занимавай с правени колони. Не знам дали ще намериш човек, който МОЖЕ да прави колони. За да видиш какъв е подхода и как е правилно да се проектират и изработват колони, прочети тази статия:

    http://www.bgaudio.org/modules.php?n...article&sid=75 (Не мога да повярвам, че те пращам към bgaudio - по принцип стой далеч от този религиозен сайт. Обаче факт е че има хора като Rutcho, на които им свалям шапка).

    99% е сигурно, че няма да намериш човек, който да ти направи колони със такъв подход на работа. Ще ти скове два бързи сандъка по готов модел, ще сложи вътре говорителите и някакви филтри и си готов. Ако все пак намериш добър майстор, ясно е че при него се чака МНОГО. За да може да отдели на всеки клиент нужното внимание. И да, ще бъдат много по-евтини от купени колони със подобно качество, но пак няма да са евтини. Просто няма как с малко пари да стане някакво чудо. Затова помисли добре по варианта с правени колони, и дали ти се рискува.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 9 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Продавам reciever Yamaha
    От Mugala във форум Приключили продажби
    Отговори: 3
    Последно: 13-07-11, 08:44
  2. Проблем с DVD Reciever LG HT 303
    От apeiron във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 0
    Последно: 19-12-10, 01:59
  3. Продавам GPS Reciever
    От Colonelo във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 12-10-09, 12:29
  4. Съвет за AV Reciever
    От get във форум Аудиотехника
    Отговори: 88
    Последно: 25-02-09, 23:02
  5. INFRARED RECIEVER/TRANSMITTER
    От lightmaster във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 09-10-02, 09:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе