Знаеш ли каква му е цената и чувал ли си го на стереоПървоначално публикувано от lazarus18
Аз утре при възможност ще ходя на място, но поне да отида теретично подготвен
Знаеш ли каква му е цената и чувал ли си го на стереоПървоначално публикувано от lazarus18
Аз утре при възможност ще ходя на място, но поне да отида теретично подготвен
1500 леваПървоначално публикувано от Bojidar_Iliev
Би ли казал мнението си за тази машинаПървоначално публикувано от hristobotev
Аз слушах в гореспоменатия магазин 6003, който демонстрираха на друг клиент.
Трудно мога да го сравня с други модели защото нямам аналог със същите колони и помещение. Резултата беше добър въпреки, че самите колони не бяха нищо особено.
Тази марка се слави с добър стерео звук дори и при ресийвърите.
като функционалност няма какво повече да търсиш от един ресийвър. Освен може би още 1 HDMI вход, че 3 вече ми малеят.
Хубаво е, че има и 2 HDMI изхода.
Март месец беше около 2000 лева,а 5003 го взех за 1600,а след това даже вдигнаха цените на всички модели Маранц освен на 5003.
На лични съм ти нахвърлял основните разлики,и другите неща за които попита на лични.
Благодаря ти за информацията, ти единствен имаш машина, която "опира" до моя избор.Първоначално публикувано от veszxr
Една молба за коментар към всички - вижте това: http://www.marantz.com/new/index.cfm...cont=eu&bus=hf
Едва ли не излиза, че 5003 има повече неща от 6003, ако изключим по-малката мощност.
Но veszxr вече ми сподели, че при помещение от 34 кв.м неговто 5003 звучи доста мощно, а аз ще инсталирам в 25 кв.м и то в блокм където ще се чува на първия етаж...т.е заслужавали си 6003 в моя случай
5003 май няма GUI управление и има само по 1 изход, което не е фатално в повечето случаи.
При това положение не си заслужава,докато ги разсвиря мойте,постоянно идваха съседи,а съм на последен етаж с звукоизолация на пода,която уж трябваше да спира вибрациите от ниските и около 75 db от високите,ала бала!Първоначално публикувано от Bojidar_Iliev
Тази изолация по система на ISOVER ли беше или незнаеш точно каква.
Да на Isover ,ето тази беше, http://www.isover.bg/center/center_k..._catalogue.htm това е най-тънката,височината на помещението непозволяваше по-дебела изолация,сложих я просто за собствено успокоение.
В събота бях в магазина на Венелин.
Маранц SR5003 и SR6003 са с еднакво звучене на стерео, а звучението им е просто много добро.
Дори основно вързания 8003 не звучеше кой знае колко по-добре, поне аз не долових съществена разлика.
Комбинацията с колоните на Mordaund Short e повече от добра, за мен - просто чудесна, даже се чудя дали ще имам нужда от суб, понеже в началото ще съм само на стерео.
Мисля...а и почти(за да не обидя феновете на друга марка) съм убеден че, че Маранц - визираните модели "бият" на стерео звучене Денон 2309.
Интересно ми е как ще звучи маранц+MB 390 Quart, които имам и от които n3882 е свръх доволен в комбинация с Денон 3805.
Цените...Христо Ботев ме беше обнадеждил, че 6003 струва 1500лв и аз с трепет се запътих към магазина. За съжаление там ме "попариха" с новината че струва 2400лв, а 5003 е 1600лв. Като се има предвид последните постове по темата за сравнението между 5003 и 6003, май не си заслужават тези 800лв разлика - помещението е сравнително малко, а ще се дадат заради 1 ХДМИ повече и заради GUI контрол, което дори не знам за какво служи...
Опа Колега, извинявай чак сега видях, че говориш за 6003 - мислех си за 5003 през цялото време.
Пак ще повторя мнението си от друга тема:
За 1600 лева .......
1. Вземи Соне 820 за домашно кино за 699 лева.
2. Избери си между NAD C326BEE за 750 лева, ONKYO A-9355 за 680 лева или PIONEER A6 за 650 лева. За стерео са прекрасни усилватели.
3. Вземи си DVD с добър ъпскелинг за пример виж Денон или Пайнер 610.
Не знам кой Ви пълни главата в бръмбари, но съм слушал доста пъти Аваст 9хх серията на Венелин и не свирят така омайно
Като ходиш и ако искаш да купиш от там - по-добре чуй WHARFEDALE Diamond 9.6 (май най-големите така се казваха).
Успех .... трудното предстои.
За парите си и класа си свирят прекрасно!Особено с МаранцПървоначално публикувано от hristobotev
Големите са едни Опери и са вързани с 8003, свирят доста сериозно добре...но цялата комбинация е яка цифра.Първоначално публикувано от hristobotev
Почна се...
Не не не неПървоначално публикувано от Bojidar_Iliev
За WHARFEDALE говоря, Оперите не са въобще от тоя ценови клас (а и са в другата задна част на магазина).