Страница 22 от 37 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 544
Like Tree75Одобрявам

Помощ за избор на AUDIO техника

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

Абе не ти е чак токова нисък клас ресивъра -все пак започва с"9 Верно е малко стар,но си е ок.Усилвателя,който визираш може и да ти хареса повече от ресивъра,но може и обратното да се случи.На сляпо не купувай Повечето сме я правили тази грешка.

- - - - - - - - - -

Верно има пре аут и аз сега го видях.Аз също от съвети на разни, ,корифеи" смятах,че ресивъра вади по-лош звук от стеро усилвател,но това не винаги е така!Първо чуй и после слушай т.нар.експерти -най важно е на теб да ти хареса.Щото повечето от тези експерти са и тъгровци и не винаги ще изходят от чисти и свети подбуди към теб!
    Този пост е редактиран от martosblack; 25-12-14 в 16:17.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Някой имал ли е проблеми със закупени елементи втора употреба?Дава ли се някаква гаранция?
    Този пост е редактиран от ssamm22; 21-01-15 в 09:32.

4. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от ssamm22 Виж публикацията
    Някой имал ли е проблеми със закупени елементи втора употреба?Дава ли се някаква гаранция?
    За гаранцията предполагам е на лична уговорка, може да има или да няма. Аз лично съм нямал проблеми с закупените от мен неща втора употреба, за близо 2г. доста пари спестих.
    Определено трябва да знаеш как да си избереш нещата които търсиш + задължителната доза късмет да попаднеш на коректен търговец(има ги, не всички са мошеници).

5. Тук е от
    Dec 2014

Здравейте, бихте ли ми препоръчали CD player за около 350-400 лв., може и втора употреба. Ориентирал съм се към марки като Arcam, NAD и Rotel може и други, важното е да свири приятно и балансирано. Ще го вържа към ресивър NAD T748. Ако си струва самото CD като качество и изпълнение мога да добавя още някой лев.

6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Някой сеща ли се за приложение за смартфон/таблет/РС (подобно на пуснатите от тв производителите) , в което да си снимаш стаята и после да "сложиш" колоните да видиш как пасват на интериора ?
    Този пост е редактиран от svetlio1; 08-02-15 в 18:42.

7. Senior Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол

Цитат Първоначално публикувано от volverine Виж публикацията
    Здравейте, бихте ли ми препоръчали CD player за около 350-400 лв., може и втора употреба. Ориентирал съм се към марки като Arcam, NAD и Rotel може и други, важното е да свири приятно и балансирано. Ще го вържа към ресивър NAD T748. Ако си струва самото CD като качество и изпълнение мога да добавя още някой лев.
    Доста пари си заделил за втора употреба CD и малко за ново. На мен особено ми харесва като звук тези CD-та с дак 1541 и Burrbrown. Иначе като марки, всяка такава има и добри изпълнения, има и не дотам сполучливи, затова на марки не залагам.

8.  

9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

stenly, martosblack и Ulfhedinn харесват това.

10. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010

Имам възможност да си взема уж перфектен Denon PMA-1055R, в момента филмите и музиката ги слушам на Pioneer VSX-915. Проблем ми е че ресивъра в момента доста загрява поради факта че фронталните ми ОТса 4 ома а ресивъра е от 6 ома на горе.

Целта ми е музиката изцяла да я слушам на усилвателя а за филмите да използвам Pre- Out на ресивъра и Денона да го използвам като крайно стъпало. Ще ми се получи ли замисъла и реално мага ли да се надявам на по-качествен звук от този усилвател спрямо ресивъра.

11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Ако наистина имаш преаут за предните няма причина да не се получи. Но виж в книжката за всеки случай как е положението или пробвай с друг усилвател ако имаш под ръка. При моя пише, че мога да използвам ZONE2 за преаут, но до колкото разбрах е само за аналоговите източници.

12. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010

В крайна сметка вече съм собственик на Denon PMA-1055R усилвателя наистина се указа като току що излязъл от завода. Разликата в звука в сравнение с Pioneer VSX-915 се оказа огромна, това нещо има брутална мощност и страшни ниски. Понеже ОТ са ми DIY и са настройвани по възможностите на Пайнера се наложи да да увелича с 2db L-pad на НЧ високоговорители, след тази интервенция получих страхотен звук.

С Денона + Пайнера смятам че вече имам завършено домашно кино еднакво добро както за филми така и за слушане на музика, с леки корекции при фронталните ОТ двата усилвателя си паснаха идеално.

И понеже Денона си го взех втора ръка ми е любопитно каква му е била цената като нов, аз не успях да я открия ако някой знае да сподели. А иначе да живее

13. Member Аватара на Ulfhedinn
    Тук е от
    Nov 2011

Цитат Първоначално публикувано от vencifcl Виж публикацията
    ...ми е любопитно каква му е била цената като нов, аз не успях да я открия...
    Около 500 евро, според германците:

technische Daten Firma: DENON
    Bezeichnung: PMA-1055R
    Preis: rund 500,-€
    Garantiezeit: 2 Jahre
    Maße(bxhxt): 43,4x14,4x34,7(cm)
    Gewicht: 9,9Kg

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от vencifcl Виж публикацията
    Имам възможност да си взема уж перфектен Denon PMA-1055R, в момента филмите и музиката ги слушам на Pioneer VSX-915. Проблем ми е че ресивъра в момента доста загрява поради факта че фронталните ми ОТса 4 ома а ресивъра е от 6 ома на горе.

Целта ми е музиката изцяла да я слушам на усилвателя а за филмите да използвам Pre- Out на ресивъра и Денона да го използвам като крайно стъпало. Ще ми се получи ли замисъла и реално мага ли да се надявам на по-качествен звук от този усилвател спрямо ресивъра.
    Да имаш пре-аут на ресийвъра не е достатъчно. Трява и стерео усивателя да може да работи като крайно стъпало. Провери в книжката си.

16. Тук е от
    Sep 2012

Бих искал да споделя мнението си относно варианта 'РЕСИЙВЪР+УСИЛВАТЕЛ" , който се използва като крайно стъпало. Доста се бях запалил по идеята преди 2-3 години и от тогава не мирясвам с комбинациите. Това при положение , че имам доста стабилен ресийвър и доколкото знам, един от най-сполучливите модели (RX-V863 ) на Ямаха въобще.Въпреки наличието на всички "хайфистки" екстри в този ресийвър (Pure Direct, Bi-Amping, транзисторни крайни стъпала) аз бях изключително любопитен, как точно ще "свирне" с крайно стъпало. пробвах няколко варианта, вкл. една тупалка на Сансуи, стъпало Кенууд и други такива, достигнах до два много важни извода. 1 . Има значение , дали е само крайно стъпало или усилвател, който работи като такова. 2. Сега съм с усилвател , който има тази функция (разделя пред и крайно) YAMAHA AX 570 и на практика имам няколко комбинации, особено при моя вариант с 4 предни. 2 в В изходите на ресийвъра и 2 в усилвателя, който е в режим "крайно стъпало" и получава сигнал от преда на А говорители. Когато искам да гледам филм , просто си пускам ресийвъра, ако искам лудница, включвам и усилвателя, който на практика удвоява мощността на предните.Ако искам хай-фи, пускам режим дайрект от преда на ресийвъра и пак използвам усилвателя като крайното стъпало. Имам и вариант, който при плеъри с два изхода (цифров и аналогов) съм ги подвързал и в ресийвъра и усилвателя и мога да си слушам усилвателя , като усилвател (но на 2 предни), без дори да пускам ресийвъра. Никакъв проблем. Това , което мога да Ви препоръчам като съвет на лаик е да внимавате много за входно/изходно съпротивление на ресийвъра и съответно усилвателя. Хубаво е да са с еднакви параметри, предполагам ,че е някаква сходимост . В моя случай това е ; 1V/ 47kohm . Дебело подчертавам ,че не съм експерт, а просто Ви пиша неща , които съм се убедил , че работят. И нещо много важно; Не е достатъчно усилвателят да е от висока серия , за да има тази функция за разделяне. Трябва изрично да е упоменато в схемата на този конкретен модел или серия. Казвам го от горчив личен опит.

17. Тук е от
    Oct 2015

Каква е разликата дали ще се ползва интегриран усилвател, който има функция да му се разкара преда срещу само крайно стъпало. Не разбирам от къде идва разликата и на какво може да се дължи. Доста странно ми звучи? Даже бих очаквал само крайното стъпало да се държи по - добре?

18. Тук е от
    Sep 2012

Разликата е (аз опитах да го обясня по-горе) не толкова по отношение на качеството, колкото за функционалност. Когато използвате интегриран усилвател с "режим крайно стъпало" , с едно натискане на бутон pure direct (на усилвателя) Вие изолирате ресийвъра и си слушате в перфектен стерео режим, без да се налага постоянно да закачвате и разкачвате кабели. Това е особено голямо предимство, когато усилвателят е много по-висок клас от ресийвъра. Тоест , искате да гледате филм с многоканални ефекти, пускате ресийвъра и усилвателя с байпас на крайно стъпало. после си слушкате музика на готино стерео, при изключен ресийвър и само през усилвател от какъвто си искате аналогов източник, тунер СД или дек или каквото там слушате. Ако имате два изхода на СД плеъра (обикновено при по-новите и високи модели е така) връзвате цифровия през ресийвъра , а аналоговия директно във съответния вход на усилвателя. Не съм експерт - хайфист и не намирам кой знае каква разлика , особено при високите модели, но такава конфигурация Ви дава правото на избор - Модериран цифров звук със екстри и (събуфър ) през ресийвър и крайно стъпало или директен аналогов звук от усилвател. Не подценявайте и възможността на използване на едно дистанционно.При крайно стъпало просто нямате такива опции. То си е крайно стъпало, което усилва сигнал , без съпътсващи функции, които има и най-простият усилвател.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 37 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 25-01-14, 12:55
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-10-13, 18:19
  3. Отговори: 2
    Последно: 08-02-13, 22:28
  4. Малко помощ за SB X-Fi ext.audio
    От MomoSat във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 8
    Последно: 23-08-07, 02:28
  5. Избор на Аудио и Видео техника
    От Lupus във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 22-02-06, 21:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе