Ако нямаш някаква аудиофилска карта на компа или външен DAC, разликата ще е минимална и няма да извлечеш максимума на колоните, които имаш.За аудио през HDMI...забрави за качество...
Ако нямаш някаква аудиофилска карта на компа или външен DAC, разликата ще е минимална и няма да извлечеш максимума на колоните, които имаш.За аудио през HDMI...забрави за качество...
Аз от аудио карти не разбирам , но каквото и да пусне през hdmi то се декодира в ресивъра , на практика ползваш Дака на ресивъра . И по hdmi съм си пускал DSD и качеството си е ок.
НЕ знам за каква толкова аудиофилска карта иде реч-аз имам audigy 2zx ,но смея да твърдя,че звука през настоящата с HDMI (ATI RADEON HD 5770)е по-добър.Колегата alphabeta може би иска да каже,че и с ресивър за 4000лв.и сегашните ми компоненти звука пак ще е същия!?Именно Digital11 записвам флакове 24/96 ,24/192 и през HDMI ресивъра си ги декодира и изписва , и звука никак не е лош,но търся по-добър без да трябва да купувам CD player za 2000lv примерно. п.с. Освен това идеята е да надградя със стерео усилвател в един не толкова далечен момент.
Този пост е редактиран от martosblack; 10-03-14 в 11:01.
audigy 2zx макар и за мен една от най-добрите и иновативни карти на Creative, е много далеч от аудиофилската карта. Не случайно има една камара модове (с по-добри кондензатори и dac-ове)в нетя.
О сигурно,Stenly Не твърдя ,че е върха на сладоледа тази карта(изпадна ми преди известно време,но си остана само с тестовете)Просто темата е за друго -нов и по-висок клас ресивър Освен това за транспорт мога да използвам и NOTE 3,който екипиран с POWERAMP се справя отлично с флакове 24/192 п.с.даже сега като се замисля новия ми ресивър трябва да притежава и MHL(HDMI)ЗА андроид,че да си пускам и през телефоня хубавата музика ))
Този пост е редактиран от martosblack; 10-03-14 в 11:53.
Здравейте,
Да споделя, че си поръчах комплект тонколони Fokal 726V Focal Chorus 726 и чакам доставката.
В момента търся стерео усилвател, който би им паснал. Предпочитам да е с DAC, за да изкарам звука от телевизора през оптиката. Към телевизора имам закачен медия плеър, от който основно се пускат flac-ове и филми от време на време.
Засега ми предложиха NAD C356BEE+DAC NAD C356 BEE + DAC
Другото предложение е на Naim, но при него трябва да вадя звука от телевизора с чинчове, което не ми се иска, и е малко по-скъп - Naim Nait 5si
Някой има ли впечетление от тези модели, или да предложи друг усилвател?
Има ли осезаема разлика между чинчове и оптика, да търся ли комбинация с DAC за по-добро качество?
Благодаря
Добре де ти тези колони с какъв усилвател ги прослуша преди да си ги поръчаш ?
Ако трябва да бъда честен, с никакъв. Мой приятел си купи преди време Focal Chorus 714 и ги слуша с ресивър Onkyo NR636.
Тъй като ми харесват как звучат, обмислях да си взема същите, но намерих в един английски магазин в ebay 726-иците на цена по-ниска от 714-ките тук, и реших направо да си ги поръчам.
И тъй като не мисля да изграждам 5.1, клоня към усилвател. Та в момента това е дилемата...евентуално NAD-a...
Здрасти, имам идея но не знам струва ли си. Притежавам VSX-915-S (Archived) - Pioneer Europe обаче когато си пускам музика ми се ще да през стерео усилвател, нали всички се кълнат че звукът е по-добър. Харесах си Arcam Alpha 3 https://www.google.bg/search?q=Arcam+Alpha+3+integrated+amplifier&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=y5KaVICPEImqUfjLg5gL&ved=0CCoQsAQ&biw=1280&bih=885 и веднага изникнаха 2-3 въпроса.
Първо с Arcam Alpha 3 бих ли постигнал по-добър звук спрямо ресивъра ми? Ако да то има ли чалъм така да го подвържа че да не местя постоянно кабелите на ОТ когато слушам музика или пък зяпам някой филм. Няма да се разсърдя на някой който е притежавал или все още притежава Arcam Alpha 3 да сподели впечатление. Що се отнася до подвързването който може да помага.
Приемам и други предложения за усилвател, не съм се оженил за Arcam Alpha 3 така че.....само ми се ще нещо запазено втора ръка(вече ненужно на някой) и на справедлива цена. Принципно бих се радвал ако мога малко да повиша качеството на стереото в къщи но не на всяка цена де, не казвам че не съм доволен и от ресивъра ама ако може малко да се над гради що да не.
Като им гледам спецификациите би трябвало да стане упражнението -ресивъра има изходи от предусилвателя - крайният резултат обаче ... няма как да знам какъв ще е .
За да няма смяна на кабели всеки път ти трябва усилвател с HT Bypass.
Освен това ресивъра ти няма pre out ,за да стане това упражнение, което си замислил(има, но само на субуфъра) имаш и друг вариянт иначе,ако не искаш да сменяш кабели.Някой да ти направи един галетен превключвател ,чрез който ще можеш да превключваш от ресивъра към стерео усилвателя като ползваш един чифт колони без да се налага да сменяш всеки път колонни кабели Весела Коледа
Марто , ресивъра си има -
Output Connections 1 x optical, 1 x A/V, 2 x S-Video, 1 x component, pre-amp output (all 7.1 ch)
174_6_vsx915silgrog.jpg
Да и аз разбрах вече че ресивъра ми я има тази опция, по скоро самият усилвател я няма(не че няма чалъм да стане де)ама то май няма ниско бюджетни усилватели да я имат.
Основната ми чуденка е дали един нисък клас стерео усилвател какъвто е Arcam Alpha 3 може да изкара по-добър звук от нисък клас ресивър какъвто е моят. Май единственият вариант да разбера е пробата, ще помисля още малко и може да си го купя да изпробвам. Ако го взема ще докладвам за личните ми впечатления по казуса.