Страница 20 от 37 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 544
Like Tree75Одобрявам

Помощ за избор на AUDIO техника

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2010

Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

Сега се загледах в Marantz 1403.По ми е удобен,понеже не разполагам с място за разполагане.Притежавам AV шкаф от 90те години на м.в. Тревненски.Мястото е около 100-50-20 см.Телевизор LG LD 750.За колони Дали Цензор 5/7 за сега само фронт.Не съм ги чул, но съм пълен лаик и съм убеден,че и да ги чуя толкова и ще разбера разликата.Предпочитам флорстендинг.Идеята е да направя система 2.1.По-късно суба на Дали E-12F.Източник HMedia 600A.Помещението е 20 м.кв. с повече мебели.Избирам евтини неща първоначално докато навлеза в материята.Благодаря предварително за помоща.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2011

Според мен ....забрави за Marantz...а шкаф се сменя...погледни този avitel-bg.com | Avitel бих взел avitel-bg.com | Avitel все пак парите са си твои....УСПЕХ.....

4. Member
    Тук е от
    Dec 2010

chuklev,нещо не се отварят адресите???

5. Тук е от
    Dec 2011

6. Тук е от
    Dec 2013

Моля да ми помогнете за избор на ресивер. За момента имам телевизор филипс 6008, чакам да ми дойде мултимедийния плеар egreat R6S. На ред е ресивера. Смятам да отделя 500-600лв максимум, за да заложа на по-качествени колони (дали, фокал ... ). Ако има малко по-скъпо предложение, на което ще разбера разликата в парите съм склонен да помисля.
    От ресивери нищо не разбирам, знам само че ми не ми трябва повече от 5.1, както и не държа на голяма мощност ... няма да озвучавам дискотека. Ще го ползвам за филми 5.1 и за стерео музика.
    В този ценови диапазон има няколко ямахи, пионери както и 1-2 сони, херман кардон, маранц ... но май като гледам са стари модели.

Кой е най-добрия вариант в тази ценова категория, като екстри (използваеми за аматьор като мен), звук, надежност ... Не искам да взимам втора употреба.

Колоните към които съм се насочил са Дали концепт/зенсор/лектор 1 - 4 броя + център и буфер ... за повече няма да има финанси. Предпочитам да избягам от ширпотребата по техномагазините, но съм склонен и на такова предложение ... ако резултата ще е по-добър от Дали.

Благодаря за мненията Ви.
    Този пост е редактиран от Петър Младенов; 12-01-14 в 13:22.

7. Тук е от
    Dec 2013

Ресивера е взет - Ямаха 4065 (за добро или лошо). Моля препоръки за тонколони. Насочил съм се към Дали концепт/зенсор/лектор 1 като размер и цена. Най-вероятно ще са на стена, затова ми трябват с преден бас рефлектор. За момента ще взема само 2 предни с тенденция след това да станат задни и да взема по-големи предни (или същите), център и субуфер.
    Ако може мнения за колони от този клас и размер които ще си паснат най-добре с ресивера. За музика и кино.
    Благодаря

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Здравейте и лека вечер на всички! Както по-горе писах имам ресивър YAMAHA RX-V475 BL, за който имах намерение да купя и колони Pioneer S-ES3TB. Когато отидох обаче да ги чуя с ресивера си, останах разочарован (не, че съм имал кой-знае какви очаквания но...). Консултанта беше достатъчно любезен, за да ми пусне да чуя и едни Tannoy Mercuri V1, които звучаха значително по-добре.Почти съм се навил да ги взема, заедно с център TANNOY Mercury MXC-M и съраунд колони от същата марка, но притесненията ми са, че съгласно спецификациите им ги дават за мощност 50 вата /100 вата пикова/ и за усилвател 10-70 вата. Дали това ще е проблем? И ако има някой подобни колони, нека сподели мнение, моля! Предварително благодаря!
    п.с. Забравих да добавя, че нямам намерение да усилвам на мах - даже съвсем не /живея в блок и съседите не са най-големите музикални фенове
    :rolleyes:/.
    Този пост е редактиран от Georgo; 16-01-14 в 22:50.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Няма да имаш проблем в това отношение. Ямахата я дават 80 вата на канал и то при 2 канала захранени.

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Здравейте! Първо - да благодаря на всички от страхотния форум за помощта при избора ми на озвучителна техника! Второ - да споделя /някому може и да е полезно/ - взех тонколони Tannoy Mercuri V1 фронтални и център /съраундите ще взема по-късно - до 2,3 седмици - дано не свършат/. За субуфер ще почакам, че финансите отъняха.... Първите впечатления веднага след скачането на колоните /снощи след 21.00 ч./ не бяха най-възторжени - липсваше ми бас /ама много ми липсваше/. Не, че имам някаква база за сравнение, освен старото ми домашно кино Panasonic, пък и късно вечерта /до към 3.00 ч./ няма как да поусиля звука на повече от (-25) /съседите.../. Затова пък днес от ранни зори "разцъквам" и като че ли нещата вече изглеждат по-добре. Чудесна звукова картина /за моите все пак лаишки критерии/, баса - не толкова лош, дори на нива до -5, -10 /засега не смея да усиля повече, докато се поразработят колоните/, макар че няма да се мине без събуфер, много балансирани средни и високи, достатъчна сила на звука /за помещение около 24 кв.м./. Накратко - доволен съм от покупката, въпреки първоначалния ми скептицизъм. Дано написаното е полезно на някого /някой като мен, с по-скромен бюджет и желание за добър - може би не перфектен, но наистина добър звук/.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

Здравей Georgo,
    преди време и аз имах същата дилема за говорители в ценовия диапазон 300 лв за чифт. Тогава слушах таной-ките и дали зенсор 1. В крайна сметка не ми допадна липсата на бас при меркури в1, а за сметка на това Дали зенсор 1 звучаха доста по балансирано при парчета с повече бас, та си взех Дали-тата. Въпреки всичко, тонколоните ми без субуфер не са достатъчни за филми. За музика са добре, но за филми не. Така че не е фатално, но просто на първо време вземи субуфер, а не съраунд говорители.
    Ако на старото ти домашно кино говорителите са 6 ом-а или повече, може да ползваш тях за съраунд на първо време, а след време да сложиш таной-ките за съраунд, а за фронт да вземеш по-висок клас ОТ на таной.

13. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Oт известно време ме гложди все по-осезаемо идеята за смяна на ресивъра.Настоящият такъв е Pioneer VSX-920.Колоните са Focal Chorus716S,Focal705s,Focal CC700s,Focal SW700s.Ще ми се да взема по-висок клас ресивър -бюджет около 1500-1700лв.Не е лош ресивър Pioneer vsx 920,но нещо ми се губи в стерео режим .То е и нормално де-за този бюджет .Този път искам да е с pre out ресивъра,за да му вържа и стерео усилвател в скоро време.Гледам основно ХД филми ,обаче слушам и много музика(от предкласика до heavy metal-t.e. да се разбира огромен спектър от стилове ,без чалга Източник е компютър ,video -ATI RADEON HD 5770 през HDMI и Foobar 2000,popcorn hour A300. Не си падам по звука на Yamaha и Denon.Звучат ми остро за моя вкус.Търся по-топъл звук! Спрял съм се pioneer-sc-1223-k,marantz-sr5007-8,евентуално и onkyotx-nr727-3d-av-receiver.Разбира се не се свежда само до тези 3 модела избора ми,отворен и за други предложения Хайде помагайте
    Този пост е редактиран от martosblack; 09-03-14 в 13:15.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2010

От трите изброени от теб , Маранц са с категорично по добро стерео .

16. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Благодаря digital11 Marantz ми допада и като звучене

17. Member Аватара на alphabeta
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от martosblack Виж публикацията
    Източник е компютър ,video -ATI RADEON HD 5770 през HDMI и Foobar 2000,popcorn hour A300.
    с изброените източници е все едно за стерео...

18. Banned
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Кестрич

Така ли alphabeta?!Аз пък съм чувал и друго! Благодаря за помощта все пак

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 37 ПърваПърва ... 10181920212230 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 25-01-14, 12:55
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-10-13, 18:19
  3. Отговори: 2
    Последно: 08-02-13, 22:28
  4. Малко помощ за SB X-Fi ext.audio
    От MomoSat във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 8
    Последно: 23-08-07, 02:28
  5. Избор на Аудио и Видео техника
    От Lupus във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 22-02-06, 21:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе