Страница 25 от 37 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследноПоследно
Резултати от 361 до 375 от общо 544
Like Tree75Одобрявам

Помощ за избор на AUDIO техника

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2015

Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    да не пускам нова тема..............изпратиха ми за продажба тези http://www.amazon.com/KRK-RP5G2-Powe.../B001A6G6CY,а въпроса ми е стават ли за моята YAMAHA RX-V1900 или да ги шиткам и ако може малко разяснение за тез колони.
    Това са активни колони(имат усилвател вътре в тях). Не стават за външен усилвател(твоя случай). Можеш директно да ги вържеш към компютъра примерно на RCA вход. Аз по едно време мислех да купувам такива за вкъщи(един колега ми ги препоръча), но те са за студио(той има нещо подобно вкъщи). Уж пак са колони, но като ги слушах ми се видяха остри и все едно не са fun. Може това да е "по - реалния" звук, но не е моят звук . Друго нещо е визията, която според мен е далече от нещо, което бих си сложил в хола :D

Според мен по - големите стават за купони по къщи и събирания, а тези(5ците) са добри за компютърни

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

ЗАГЛЕДАХ СЕ В http://www.technopolis.bg/bg/Home-Th...S-6500/p/30297 и http://www.technopolis.bg/bg/Home-Th...S-5000/p/54503 е разлика и кое по-хубаво
    Този пост е редактиран от DUNDURMA; 14-11-15 в 11:41.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    ЗАГЛЕДАХ СЕ В http://www.technopolis.bg/bg/Home-Th...S-6500/p/30297 и http://www.technopolis.bg/bg/Home-Th...S-5000/p/54503 е разлика и кое по-хубаво
    Ако ще даваш 899 лева, по-добре тези тонколони - http://technomarket.bg/products/0913...-hcs-black-ash

Като за начало можеш да минеш и без субуфер, защото имат странично разположени басови високоговорители и "слизат" по спецификация до 42 херца.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Аз не бих взел Jamo-то. Имал съм 506 и за филми речта едва се чуваше. Само бас и звънтящи високи общо взето. Quadral 5000 ги чух бегло само и не бяха лоши на първо слушане, но все пак беше за около 20мин.. А без субуфер за филми е малко половинчата работа.

Колко е голямо помещението ти DUNDURMA?
    Ulfhedinn одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

http://www.technopolis.bg/bg/Home-Th...S-5000/p/54503
    чух ги........взех ги на лизинг............ся ще обявявам моите за продажба.иначе ууфер си имам

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Честито! Не забравяй да споделиш впечатленията си за тях.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

Цитат Първоначално публикувано от pulsedriverbg Виж публикацията
    Честито! Не забравяй да споделиш впечатленията си за тях.
    ако трябва да съм честен ИСТИНСКИТЕ НЕМСКИ КВАДРАЛИ са по-добри,но дам ли повече думан на новите ииииииииии голям кеф.аз съм МЕТАЛУРГ и за парите,които дадох съм повече от доволен......ако имам 5-10 хилки и аз знам,ма нямааам.бе реално като си продам старите,то парите които съм дал за музиката ми е много малко.самия факт,че YMAHA RX-V1900 ми струваше 270 кинта.............

10. Junior Member Аватара на z_harris
    Тук е от
    Dec 2011

Голямо мислене те чака, но майката му е слушане. Въпроса според мен е да видиш с какви пари разполагаш и с какво можеш да направиш компромис или да го оставиш за купуване след време. Мога да помогна като кажа, че Пайнер - 924 е чудесен ресивер за цената си и го ползвам с комплект Дали 7+ вокал + 1 и буфер на Дали. В края на месеца започва хай фи експото и там може да чуеш доста неща. Отстъпки предполагам ще има по време на изложението, но и около нова година предполагам ще е така.

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Аз все пак се навих и ще се хвърлям на Dali Zensor 1 7.1 set.
    Излизат към 2к. Какъв рисийвър ще ми препоръчате?
    Какви кабели също? Blue-ray player?
    Този пост е редактиран от andronoff; 21-11-15 в 05:40.

12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Свързах се с онлайн магазина, в който харесах въпросната аудиосистема и ми казаха, че за помещения до 18-20 м2 този суб е ОК, но ако помещението е по-голямо, трябвало да взема 12". Също ми казаха, че предните колони е по-добре да ги сменя с по-големите DALI 3. За ресийвър препоръчаха Onkyo TX-NR646, а от прочетеното тук, оставам с впечатлението, че на тази марка им греят ХДМИ платките, и е препоръчително да имат свободно пространство над тях, а аз такова няма как да осигуря. А и предпочитам блу рей плейърът и ресийвърът да са от една марка, за да мога да си ги сложа едно върху друго.
    Тъкмо се бях надъхал да похарча над 3к лева и ме секнаха. Снощи разглеждах и кабели. Трябват ми 60м за всичко, а като им видях цените и ми се дорева.
    В началото бях определил бюджет от 2к, после ги направих 3к, а сега излиза, че с тези пари едва ли ще успея да покрия само техниката, камо ли и кабелите.
    Май ще махам двете задни ОТ, по груби сметки това ще ми спести над 500лв.
    На ръба съм да се откажа пак

13. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в

колеги,имали таквоз нещо кат разработка на тонколони,че моите взе да свирят все по-хубаво или се заблуждавам

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Сменяй им маслото, по често, в началото....

16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Разбира се , че има "разработка" на колоните

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

andronoff Има го на промоция Onkyo 646. Иначе всеки ресийвер грее и е добре да има място за охлаждане. В предните модели даже имаше и вентилатор, който се включва при по високи нива на звука и е главно за стъпалата. С този нов модел не се знае как са нещата. Репутацията им е на проблемни в HDMI платките, но все пак ще си имаш и гаранция. А и ме съмнява някой да може да каже дали са ги оправили проблема в тоя модел, тъй като е доста нов. А ако двата уреда са различни марки нищо не ти пречи да са един върху друг.

DUNDURMA Уж има някакво разсвирване, но според мен човек просто започва да се заслушва все повече във възпроизведените звуци. А като разместиш позициите малко и им намериш по добро място в помещението става още по добре.

18. Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Sofia, Bulgaria, Bulgaria

Здравейте, трябва ми усилвател за 40-50m2 помещение и колони, които ще бъдат сложени на тавана. Помещението ще се използва за пускане на звук от лаптоп - от 2 позиции, в зависимост от това къде стои лектора.
    Засега съм се спрял на следният вариант Съмнява ме само това, че може усилвателя е прекалено силен и може да изгори колоните. Колоните ще се връзват на 2 по 2 и ще се пускат със минижак към 2 чинча кабел.
    1. Колонки APART CM608
    2.BEHRINGER PMP550m

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 25 от 37 ПърваПърва ... 15232425262735 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 25-01-14, 12:55
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-10-13, 18:19
  3. Отговори: 2
    Последно: 08-02-13, 22:28
  4. Малко помощ за SB X-Fi ext.audio
    От MomoSat във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 8
    Последно: 23-08-07, 02:28
  5. Избор на Аудио и Видео техника
    От Lupus във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 22-02-06, 21:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе