Страница 23 от 32 ПърваПърва ... 132122232425 ... ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 476
Like Tree48Одобрявам

Помощ за избор на AUDIO техника

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    870
    #331

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Цитат Първоначално публикувано от nicklas Виж публикацията
    ... Това , което мога да Ви препоръчам като съвет на лаик е да внимавате много за входно/изходно съпротивление на ресийвъра и съответно усилвателя. Хубаво е да са с еднакви параметри, предполагам ,че е някаква сходимост . В моя случай това е ; 1V/ 47kohm .
    Можеш ли малко по-подробно да обясниш. Това са някакви параметри които ги има като данни в документите на техниката или се измерват допълнително. Как точно оказват влияние и на какво (качеството или силата на звука). Аз съм с ресивър+усилвател и според мен си паснаха идеално, ама изобщо не съм ги мислел тези неща.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Мнения
    15
    #332

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Щом като са се напаснали идеално, вероятно просто съвпадат. Параметрите на всички ресийвъри / усилватели ги пише на края на книжката, където са т.нар. "технически характеристики" . Ватове , омове, токове, потребление и подобни. КОгато реийвърът има пре-аут пише ; PRE-OUT (47 kohm \например) . Така е при моя. Съответно на усилвател, който има тази функция , освен съпротивленията на отделните входове (CD, AUX, TUNER etc.) има и MAIN IN съпротивление, което съм виждал да е от 33 до 47 kohm и обикновено е 1V . Няколко пъти дебело подчертах , че не съм експерт, просто обичам да чета и да се информирам. Това , което казвам е на базата на т.нар. "емпиричен опит" - опитах първо с Ямаха АХ 730, въпреки , че е по-висока серия просто няма тази функция. След това дойде ред на Sansui - B1000 ( 33 кohm ) , Yamaha AX 592 , който е изключително модерен усилвател , но просто няма такава функция.Много важно е да се подчертае , че наличието на main in/ pre out отзад на усилвателя не гарантират тази функция. Повечето са за еквалайзер, който предполагам, че по същност въпреки ,че е някакъв вид предусилвател просто не е в тези "параметри". В крайна сметка , аз се обадих на един човек, който разбира, помолих го да погледне схемата на AX - 570 и той ми каза; "Този може да работи като крайно стъпало" И това е.....Сега като го чета, звучи малко объркано, но идеята ми е ,че след като Вашите машинки се държат нормално и звукът Ви кефи, явно сте "налучкали ваксата", ако ми позволите спортната терминология. И тук ,въпреки ,че мога да си навлека много негативни и поучителни коментари ще кажа, че пак от личен опит мога да кажа, че големите модели ресийвъри на Ямаха, Пайнер и др. с функции, като pure direct , транзисторни стъпала и прочие, просто "мачкат" среден клас усилватели. Затова цялото упражнение при класен ресийвър има смисъл само, когато става дума за наистина добро (и скъпо !) стъпало или усилвател. И пак ще кажа,че това си е строго индивидуална преценка. В моя случай аз имам допълнителен усилвател, който освен за чиста гъзария мога да използвам за зонови ( ZONE 2, ZONE B) комбинации, но това е защото ресийвъра има такива възможности. Тоест , пак опираме до модели. Аз съм с 4 предни и когато слушам и ресийвър и усилвател в комбинация , звукът е с невероятна тяга, особено при 10 инчовата батарея, която съм заредил. Но същата тази комбинация не е много удачна за кино, защото 4 х 100 предни "тушират" средната колона . Тогава просто изключвам две от предните. В моят случай , просто не пускам усилвателя или оставам ресийвъра отпред на само на пре аут, но той си е подвързан и винаги готов за акция. Всичко е въпрос на предпочитания и харесване, а в крайна сметка и на лично мнение. Ето Ви един примерен лист със спецификации. Обърнете внимание на графата Input Sensitivity http://usa.yamaha.com/products/audio...-570_black__u/
    Този пост е редактиран от nicklas; 04-11-15 в 20:25.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    94
    #333

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Пуснах тема в подфорума за домашно кино, а май трябваше да я пусна тук.

    Πpи мeн тeчe ocнoвeн peмoнт и ecтecтвeнo cъм peшил дa влoжa няĸaĸвa cyмa в oзвyчeниe, дa peчeм 2ĸ лeвa. Иcĸa ми ce дa ce чyвa и в тpaпeзapиятa и в днeвнaтa, щe ce пoлзвa зa TB и видeo, oт вpeмe нa вpeмe и paдиo/мyзиĸa (имaм нyждa и oт плeъp). Hямaм aбcoлютнo ниĸaĸвa пpeдcтaвa oт oзвyчeниe и мyлтимeдия, зaтoвa пpиeмaм вcяĸaĸви цeнни cъвeти. Bcичĸи cтeни ca oт ГK, aĸo тoвa e oт знaчeниe... Eтo ĸaĸ изглeждa пoмeщeниeтo, paзмepитe ca 7,5м x 3,7м, a пyнĸтиpaнaтa линия e тpeгep:
    https://forum.setcombg.com/attachmen...6844778717.jpg

  5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    94
    #334

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Никой нищо

  6. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    870
    #335

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Оставам с впечатление че искаш да може да се слуша и в двете стаи, 7 каналните ресивъри на Пайнер (предполагам и другите марки също) имат опция SB 2ND Z което ще рече че задните съраунд ОТ могат да се сложат в друга стая и да свирят пълноценно стерео при(радио, музика, ТВ и т.н.). Значи трябва ти 7 канален ресивър, за филмите задължително ти трябва субуфер(ако държиш на максимален ефект). За ОТ трябва да кажеш точно какво очакваш, там избора е най-труден и от търсеното качество зависи и цената най-вече. За възпроизвеждане на филми ти трябва един Блу-рей а за музика едно CD(възможно е да ти трябва и грамофон) но всичко това ново за 2к лева малко трудно може да се събере но не е невъзможно де. Реши първо какво качество търсиш и можеш ли някъде да направиш компромиси, разгледай и цените на това което ти е необходимо набележи си някои марки и модели и сподели все някой ще ти помогне. Така както си задал въпроса е много общо и трудно ще получиш конкретни предложения, от така зададеният въпрос аз оставам с вечетление че ти трябват: 7 канален ресивър, субуфер, централно ОТ, фронтални ОТ, 4 бр. сателити, Блу-рей плеър и едно CD.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    94
    #336

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Ами нямам представа какво ми трябва, затова питам
    Изобщо тази материя е много далеч от мен...
    Иначе правилно си разбрал - искам да озвучавам и двете помещения, не знам колко добра идея е това, но все пак...
    Като марки за рисийвър и ОТ какво се препоръчва? Какви кабели съответно?

  8.  
     
  9. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    870
    #337

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Никак не е лоша идеята да озвучиш две стаи но е по-скъпа. Ресивъри аз лично бих избирал м/у тези марки DENON BG | AV ресийвъри , Ресийвъри Pioneer - Pioneer България и Marantz, разгледай 7 каналните ако държиш за две стаи и 5 канален ще ти свърши работа ако е за една стая. За ОТ ме е страх да ти предлагам нещо, там нещата са страшни от супер евтино до безбожно скъпо.

    Ако имаш приятели, роднини с изградени подобни системи отиди им на гости гледай послушай че и разпитай какво имат и ще си направиш изводи какво на тебе ще ти хареса и от какво се нуждаеш. Ако държиш да имаш прилична до хубава система няма да стане бързо, на мен лично ми отне почти 3 години да си изградя моята.

  10. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,592
    #338

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    То ако не се търси точно "кино" варианта (макар и там също да има опция), за озвучаване на няколко помещения (то те са си точно за това де) може да се ползват решения от рода на Sonos - Sonos.bg

  11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра
    Мнения
    1,040
    #339

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Това "TB и видeo, oт вpeмe нa вpeмe и paдиo/мyзиĸa" включва ли и 5/7 канални филми? Ако е така според мен ще е по добре да си вземеш добър ресийвер/нов модел/ с поддръжка на новите формати/ и 3Д евентуално ако ще се гледа/ с всичките 5/7 колони и задължително субуфер. Радио и музиката кой ще е източника /интернет радио, радио, компютър,CD и т.н./? За другото помещение .....стерео усилвател с колони, които вече може и втора употреба на доста по ниска цена. Това с двете зони поне на началния клас ресийвъри не ми харесва. На по високия не съм ги гледал как стоят нещата.

  12. Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол
    Мнения
    990
    #340

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Цитат Първоначално публикувано от nicklas Виж публикацията
    То си е крайно стъпало, което усилва сигнал , без съпътсващи функции, които има и най-простият усилвател.
    Ей това изречение обезмисля всичко казано от вас до тук!
    Най-добрият звук идва винаги по най-краткия път..., т.е. източника да е свързан директно с усилвателя (по-точно намалителя). Може и да съществува някакво удобство на притежателя, но звука който достига в края на краищата до вас е вече съсипан.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    94
    #341

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Четейки тук ми става ясно, че няма особен смисъл да озвучавам трапезарията, при положение, че от нея само ще гледаме ей така, между другото. По-добре е да похарча парите за 5.1 система в хола.
    А дали да не зарежа това 5.1 за смерка на стерео? Ще става за гледане на филми предполагам, а с музиката ще се справя по-добре, нали? Ако озбера този вариант, къде трябва да са разположени ОТ?
    Този пост е редактиран от andronoff; 12-11-15 в 12:48.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Мнения
    15
    #342

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Мисля ,че трябва още веднъж да прочетете това , което съм написал. Аз самият уточних,че не е експертно мнение, но това не означава, че го нямам. Не визирам качество а варианти, които съм си създал, но това не означава, че нямам качество !!. Просто съм инвестирал малко повечко за да имам тези възможности. Имам три убийствени СД плеъра, които мога да слушам на; 1во -слушалки (хубави, класически , по-директно от това, здраве му кажи) 2ро - от аналоговите изходи на плеърите , директно в усилвателя и режим pure direct и задължително хубави колони, които имам. И не на последно място - през цифровите изходи на плеърите, през ресийвъра , който подава сигнал (също pure direct, щото е хубав) към усилвателя, който има функция да работи само като крайно стъпало ( не работят корекции, лауднеси и други подобни). Освен това ресийвърът може да си работи и "сам" с други две хубави тонколони без дори да пускам усилвателя, а мога да работя и с 4 предни с два усилвателя..... Ще кажете; Е, защо ? След като директно през усилвателя можете да направите същото? Ами защото имам (ще го кажа за пореден път) хубав транзисторен ресийвър и понякога ми се иска да чуя и някой от неговите аудио екстри - еквалайзери, стерео режими , straight, долби съраунд, диджитал режими и прочие, а имам и хубав усилвате, който мога да си слушам, когато поискам в убийствен директен режим. Някои дискове звучат по-добре с малко "помощ". И пак казвам - всичко е личен избор и предпочитания. На мен така ми харесва - именно комбинацията на новите технологии (HDMI за ТВ напр.) с възможностите на класическото стерео. А колкото до т.нар. "обезсмисляне' и "съсипване" на звука - ще си позволя да не се съглася.....Всичко има смисъл, когато е ясно, какво точно искаш да постигнеш.

  16. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    870
    #343

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Цитат Първоначално публикувано от andronoff Виж публикацията
    Четейки тук ми става ясно, че няма особен смисъл да озвучавам трапезарията, при положение, че от нея само ще гледаме ей така, между другото. По-добре е да похарча парите за 5.1 система в хола.
    А дали да не зарежа това 5.1 за смерка на стерео? Ще става за гледане на филми предполагам, а с музиката ще се справя по-добре, нали? Ако озбера този вариант, къде трябва да са разположени ОТ?
    На този етап забрави за стерео усилвател, ще се вкараш в голям филм. Определено стереото не е добър вариант за филми. Щом си се спрял на една стая взимай Pioneer VSX-830-K/S - Ресийвъри - Pioneer България или DENON BG | AVR-X1200W и останалите пари от бюджета ги изхарчи всичките за две хубави фронтални ОТ (и втора употреба да са ако са запазени още по добре хем ще са по-висок клас). Ако не ти харесат филмите в стерео режим ще си вземеш център, сателити и субуфер и си готов.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    94
    #344

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Ще се дават повече пари, няма как. Искам сега, докато ремонтирам, да положа всички кабели. Гледам комплекти 5.1 DALI Zensor, струват ли си парите?

  18. Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Варна
    Мнения
    167
    #345

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Аз съм с Zensor 7+ Dali Center. Съвсем скоро ще взема и Zensor 1 за задни. Без да имам претенции, че разбирам, за мен качеството на звука е на много добро ниво. Захранвам ги с Yamaha RX-V677. Посредством Serviio гледам филми и слушам музика директно през мрежата от лаптопа. Поради тази причина, за мен Wi-fi наличността на ресийвъра бе задължително условие.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 32 ПърваПърва ... 132122232425 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 0
    Последно: 25-01-14, 11:55
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-10-13, 17:19
  3. Отговори: 2
    Последно: 08-02-13, 21:28
  4. Малко помощ за SB X-Fi ext.audio
    От MomoSat във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 8
    Последно: 23-08-07, 01:28
  5. Избор на Аудио и Видео техника
    От Lupus във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 22-02-06, 20:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе