Страница 24 от 32 ПърваПърва ... 142223242526 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 476
Like Tree48Одобрявам

Помощ за избор на AUDIO техника

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    870
    #346

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Ами с избора на ОТ ти започва главоболието мен ако питаш. От това което съм изчел до сега виждам че DALI Zensor ги хвалят и препоръчват, някой по-запознат с тази концепция ще си каже тежката дума. Аз лично съм привърженик на такъв тип SONY , така че каквото и да правя фронталните ми ще са нещо такова за другите нямам претенции. Аз си реших проблема като си направих пълен комплект (фронт, център и сателити) DIY, но ти не тръгвай по този път.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    247
    #347

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    andronoff, сам трябва да прецениш, дали повече те влече слушането на музика или гледането на филми.
    Има, разбира се, вариант тези две неща да се съчетаят, без да се прави компромис с едното или другото, но този вариант изисква компоненти от малко по-висок клас.

    Така или иначе, след като се ориентираш към кино или стерео клонят приоритетите ти, добре е да си оформиш концепция за изграждане на системата. Дали искаш да вземеш всичко на куп с определен (ограничен) бюджет, или си склонен да градиш системата постепенно - в случая с кино система - първо рисивър и две фронт колони, след време център, съраунд, субуфер...
    Така би могъл да вземеш компоненти от по-високо ниво, без да натоварваш бюджета наведнъж. Изисква се обаче търпение и ясна концепция.

    Който и вариант да избереш, хубаво би било да направиш избора на компоненти според нуждите, бюджета и помещението си.
    Ясно е, че повечето хора, особено тези без сериозен опит, опитват да вземат възможно по-големи озвучителни тела, вярвайки, че това им гарантира по-добър звук.
    Уви обикновено нещата не стоят така. Големи колони в нисък ценови клас обикновено е равнозначно на сериозен компромис.
    Обикновено при един и същи бюджет букшелф колоните предлагат по-добро съотношение цена/качество/звук.
    Това, разбира се, в никакъв случай не означава, че стоящите колони са лош избор. Просто добрите стоящи колони не са евтин избор, а евтините стоящи колони обикновено са твърде голям компромис.

    Имай предвид, че за да звучат наистина добре повечето озвучителни тела искат свободно място около себе си. При някои това място е значително - 50-60см, метър и т.н. При други е по-малко, но така или иначе е нещо, с което е добре да се съобразиш. Подходът - да се купят колони, да се залепят до стената и да се надяваме на добър звук - твърде рядко води до добри резултати.

    Като обобщение - прецени какво реално искаш повече - кино или стерео, прецени максималния бюджет, който си готов да отделиш за системата, прецени дали си склонен да дадеш ограничена сума пари накуп - за да имаш цялата система веднага - макар и вероятно с определени компромиси, или си склонен да изграждаш система постепенно - за да можеш да си позволиш по-висок клас система.
    След като се ориентираш в тези решения, прецени къде ще стоят озвучителните ти тела, колко далече можеш да ги поставиш от стените, съответно в тази връзка - трябва ли да избягваш примерно големи колони, или колони със заден порт, които обикновено са още по-взискателни към разположение и т.н.
    В зависимост от това на какви колони ще се спреш - трябва да се избере усилвател или кино рисивър, който да ги захранва адекватно, както и подходящи за тази система кабели.

    Конкретно на въпросът ти за избор за колони - ако се спреш на варианта - изграждане на система около букшелф колони, освен споменатите от теб Dali, добри варианти са и Monitor Audio Bronze 2, както и Klipsch Reference RB-81 II.
    За помещение като твоето, мисля че такива колони са напълно подходящи, сравнително лесни са за разполагане и около тях би могла да се изгради съвсем прилична система за домашно кино - в началния клас.
    Има разбира се и стоящи варианти, но при тях бюджета, както и изискванията към разположение, са по-сериозни.

    Успех!

  4. Member Аватара на vdsvicky
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София/Созопол
    Мнения
    990
    #348

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Цитат Първоначално публикувано от nicklas Виж публикацията
    ...След като директно през усилвателя можете да направите същото? Ами защото имам (ще го кажа за пореден път) хубав транзисторен ресийвър и понякога ми се иска да чуя и някой от неговите аудио екстри - еквалайзери, стерео режими , straight, долби съраунд, диджитал режими и прочие, а имам и хубав усилвате, който мога да си слушам, когато поискам в убийствен директен режим. Някои дискове звучат по-добре с малко "помощ". И пак казвам - всичко е личен избор и предпочитания.
    То и автомобилът комби върши същата работа като лимузината... - превозва ви от точка А до точка Б... Разбира се, че личните предпочитания са пред всички други и нека не звучи като заяждане от моя страна, ама не е редно да се налага мнение въз основа на тях...
    Поздрави: Вики

  5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Мнения
    15
    #349

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    В крайна сметка наистина става дума за превозване от точка А до точка Б . Напълно съм съгласен и подкрепям ! Моята идея беше да се опитам да помогна и ако съм се опитал да наложа мнение, искрено се извинявам!Просто исках да кажа на този задаващ въпроси форумец, че независимо от предпочитанията- Ямаха, Пайнер, Накамичи или някое друго "мичи" е хубаво човек наистина да седне и да помисли.Какво точно иска да направи, как да го направи и с КОЛКО ПАРИ ще го направи? Дали ще надгражда или просто ще събира?
    Поздрави; Николай

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра
    Мнения
    1,040
    #350

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Цитат Първоначално публикувано от andronoff Виж публикацията
    Ще се дават повече пари, няма как. Искам сега, докато ремонтирам, да положа всички кабели. Гледам комплекти 5.1 DALI Zensor, струват ли си парите?
    Зависи колко са парите и кои модели са включени в комплекта. Дай по конкретно за да ти отговорим подобаващо. По принцип DALI са добри моделите им. Погледни както колегите по горе са споменали букшелф вариантите на Klipsch, Monitor Audio, PSB, Wharfedale и след като си ги чул как звучат тогава реши. Всяка марка и модел имат определено звучене. Същото е и с ресийверите/ усилвателите. Към моделите на vencifcl мога да добавя и Yamaha RX-V577, Pioneer VSX-824-K /по нов модел е и на същата цена/, Pioneer VSX-924. Всичко зависи и от бюджета така, че дай по конкретно до колко ще го разпънеш? Трябва да се отделят пари и за едни добри кабели. Направи и едно бегло замерване колко ще са ти нужни за предни/център/съраунд/субуфер/HDMI/оптичен та да те насочим и към техните цени и модели.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    94
    #351

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Иска ми се да вляза в рамките на 3000лв с кабелите. Смятам, че за някой, който досега е слушал на 5.1 Genius за 200лв, това ще е осезаема разлика.
    По 10м за съраунд, по 5м за предни, по 2м за център и бас и хдми.
    Ако ще влизам в другото помещение с още 2 ОТ, за тях ще трябват по 15м кабел.
    Този пост е редактиран от andronoff; 13-11-15 в 12:09.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Мнения
    15
    #352

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Хубав 7.1 ресийвър (нов от магазина) - около 1000 - 1200 лв. (има и по-скъпи, най-вече по отношение на дайрект режимите)
    Хубави предни ( по-нисък, но незалсужено подценяван клас ) класически колони ( на старо, но пазени и не от битаците на Германия) - около 450 - 500 лв. Препоръчително е 8-10 инчова "артилерия"
    Хубав събуфър (също може на старо, Джамо и Пайнер се справят добре. Отново препоръчват 8 или 10 инча. Повярвай, размерът ИМА значение !!!)
    Гледам по търговските форуми се продават прилични центрове и задни съраунди. Може да се вместите в една бюджетна покупка за около 500 - 600 лв общо.
    Необходимо уточнение; Вероятността да попаднете на някой търгаш - боклукчия е право пропорционална на желанието да разглеждате обяви. Тоест, колкото повече разглеждате, толкова повече можете да се объркате (или да Ви объркат). Аз лично бих Ви препоръчал да се обадите на "лични" на някой от разбиращите в този форум и да се консултирате. Не вярвам някой да Ви откаже , а и не става дума за пари.Важното е да не залитате в превзети хайфистки изпълнения и съмнителни "модвания". Важното е да помните , че има неща по 30 000 лева и по 300 лева, всичко е субективно и както един форумец по-горе, правилно бе написал; "В крайна сметка става дума за придвижване от точка А до точка Б ".
    Поздрави

  10. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    312
    #353

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Да напиша и аз по въпроса с озвучаването у дома. Става въпрос за комплект Jamo S-626 5.1 за 899 лева, субуфер Jamo J-10 Sub за 399 лева, ресивър втора употреба Pioneer VSX-AX3-S за 360 и плеър Asus BDS-500 за 250 лева.

  11. Member Аватара на Ulfhedinn
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    167
    #354

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Цитат Първоначално публикувано от nicklas Виж публикацията
    ...има и по-скъпи, най-вече по отношение на дайрект режимите...
    Каквото и да означава това. Скъпите модели са скъпи заради качеството на компоненти вложени в тях, например: DAC, по-добро захранване (оттам по-добър контрол над колоните и по-добър звук като цяло), по-добър софтуер за корекции на ефектите от помещението, DSD и т.н. Класът и звученето на ресивъра трябва да бъдат съобразен с този на тонколоните. Под хубав не знам какво разбираш - за мен един е хубав, за останалите - друг, за теб - трети.

    Цитат Първоначално публикувано от nicklas Виж публикацията
    Препоръчително е 8-10 инчова "артилерия"
    За какво е препоръчително? Аз ползвам букшелфове (HF: 1in., MF: 5in., LF: 6.5in.) и в помещение от 20 м2 не може много да се усилва звука, защото става неприятно за слушателите.

    Цитат Първоначално публикувано от nicklas Виж публикацията
    Хубав събуфър (също може на старо, Джамо и Пайнер се справят добре. Отново препоръчват 8 или 10 инча. Повярвай, размерът ИМА значение !!!)
    SVS, Velodyne, XTZ, BK, Sunfire, HSU, Rythmic, JL Audio и пр. се справят още по-добре, в различни системи и най-вече в различни помещения, използвани с различни предназначения (филми или музика).

    Цитат Първоначално публикувано от nicklas Виж публикацията
    Гледам по търговските форуми се продават прилични центрове и задни съраунди.
    Центърът е задължително да бъде от една серия с фронтовете, за по-добро темброво напасване и консистентна фронт сцена (LCR). За музика някои дори препоръчват 5 еднакви колони и субуфер. Изборът на задните (ако говорим за 7.1) или страничните (ако говорим за 5.1) съраунди е въпрос на много фактори, основен от които отново е помещението и разположението на въпросните колони в него. Други фактори, които трябва да се вземат предвид при избор на съраунди са предназначението им (музика или филми са приоритет), което определя техния тип (monopole, dipole, bi-pole, tri-pole, multidirectional) и личните предпочитания на слушателите на въпросната система. Аудио пуристите, се кълнат в директно излъчващи съраунди (букшелф), а кино маниаците в повечето случаи предпочитат някои от другите варианти, заради разпръснатия (нелокализиран) звук. Въпрос на лични предпочитания и особености на помещението. Трябва да се вземат предвид и особеностите на новите аудио формати.

    Ears - the Final Judge! How to know what sounds right... - Digisound Mastering
    svetlio1 одобрява това.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра
    Мнения
    1,040
    #355

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Цитат Първоначално публикувано от andronoff Виж публикацията
    Иска ми се да вляза в рамките на 3000лв с кабелите. Смятам, че за някой, който досега е слушал на 5.1 Genius за 200лв, това ще е осезаема разлика.
    По 10м за съраунд, по 5м за предни, по 2м за център и бас и хдми.
    Ако ще влизам в другото помещение с още 2 ОТ, за тях ще трябват по 15м кабел.
    Може да направиш така:
    1, DALI Zensor Family 5 Black 5.1 set - 2145лв или аз бих предпочел да заменя предните с Zensor3 цената е същата
    2, Pioneer VSX-824-K - 699лв
    3, Кабел за предни/център - 12м Х DALI Connect SC-F222C = 90лв + DALI Connect SC-F215C/ = 100лв.
    4, HDMI в зависимост от дължината .... що годе добър от 30~70лв. 2бр.

    Все пак зависи как точно ще свържеш и какво.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013
    Мнения
    94
    #356

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Явно току що осъзнах, че нито съм маниак, нито са ми излишни 3000лв. Разглеждах разни сайтове и попаднах на златни кабели, усилватели по 85000лв, cd-player за 15000лв и какво ли още не. Не е за мен тази работа. Видях някаква система 5.1 на Джамо в ибей, с рисийвър Онкио за 1000лв и изглежда предостатъчна за нуждите ми.
    Благодаря на всички за помощта, но ще гледам да мина тънко. Лаик като мен няма да усети разликата.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Мнения
    312
    #357

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Цитат Първоначално публикувано от andronoff Виж публикацията
    Явно току що осъзнах, че нито съм маниак, нито са ми излишни 3000лв. Разглеждах разни сайтове и попаднах на златни кабели, усилватели по 85000лв, cd-player за 15000лв и какво ли още не. Не е за мен тази работа. Видях някаква система 5.1 на Джамо в ибей, с рисийвър Онкио за 1000лв и изглежда предостатъчна за нуждите ми.
    Благодаря на всички за помощта, но ще гледам да мина тънко. Лаик като мен няма да усети разликата.
    "Някаква система" 5.1 на Jamo може да те натовари с последващи разходи. Същото се отнася и за ресивър Onkyo, ако цената е 1000 лева заедно с тонколоните. Никога не знаеш на какво ще попаднеш, когато купуваш употребявана техника. Разгледай моделите тонколони, които посочих по-горе. Ако цената им ти се вижда висока, има и по-евтини модели.

  16. Member Аватара на Ulfhedinn
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    167
    #358

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Цитат Първоначално публикувано от andronoff Виж публикацията
    Явно току що осъзнах, че нито съм маниак, нито са ми излишни 3000лв. Разглеждах разни сайтове и попаднах на златни кабели, усилватели по 85000лв, cd-player за 15000лв и какво ли още не. Не е за мен тази работа. Видях някаква система 5.1 на Джамо в ибей, с рисийвър Онкио за 1000лв и изглежда предостатъчна за нуждите ми.
    Благодаря на всички за помощта, но ще гледам да мина тънко. Лаик като мен няма да усети разликата.
    Е хайде сега, това че има усилватели по 85 хил. лв. и друга скъпа техника не значи, че трябва да ги купуваш точно тях. Има аудио системи във всеки бюджет. Въпросът е на теб какво ще ти хареса и как да се подбере оптимално за нуждите ти и за помещението. Преслушай някакви неща и си изгради мнение. Не е задължително да вземаш всичко на един път. Не ти препоръчвам да купуваш нищо на сляпо, без да си го чул. От ресивъри Onkyo втора ръка бих бягал далече, навремето имаха страшни проблеми с HDMI портовете, грееха ужасно и т.н. Ако обаче наистина не слушаш интензивно музика, не гледаш много филми, нямаш/не възнамеряваш да колекционираш муизка и не отдаваш голямо значение на качеството, моят съвет е да си спестиш парите.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2015
    Мнения
    46
    #359

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    Цитат Първоначално публикувано от andronoff Виж публикацията
    Явно току що осъзнах, че нито съм маниак, нито са ми излишни 3000лв. Разглеждах разни сайтове и попаднах на златни кабели, усилватели по 85000лв, cd-player за 15000лв и какво ли още не. Не е за мен тази работа. Видях някаква система 5.1 на Джамо в ибей, с рисийвър Онкио за 1000лв и изглежда предостатъчна за нуждите ми.
    Благодаря на всички за помощта, но ще гледам да мина тънко. Лаик като мен няма да усети разликата.
    Аз се бях отчаял по едно време така. Недей да се плашиш .

    Аз накрая си взех dali zensor 3 с усилвател и външен DAC. Всичко ми излезе към 1200-1300 лева. Това го ползвам за предимно музика, но и филмите си ги бива . Няколко неща, които ми направиха впечатление и не ми харесаха в целия пазар:

    • На много места пишат как 5.1 e много по - добре от 2.1 или 2.0. Това не винаги е вярно. Примерно аз почти никога не гледам филм като съм се позиционирал в средата дето ТОЧНО трябва да седя. По често съм легнал на дивана, гушнал си някой, сещай са Btw тогавa съраунда е много вероятно да не ти се получи. Тогава четох бая, но виж примерно http://www.cnet.com/news/stereo-vs-s...the-winner-is/ и http://www.dhaudioandhometheater.com...und-or-stereo/
    • Subwoofer е много вероятно да не мога да сложа в апартамента заради проблеми със съседите(това още го обмислям
    • Receiver-ите са с HDMI входове. Аз съм програмист и знам какви контролери трябва да има в тая джаджа, за да могат да четат по HDMI. Това според мен вляе на усилвателя и вкарва брумове. За мен колкото по - просто, толкова по - добре. Оттам и само усилвател според мен е по - доброто решенеие и съответно по - лесно за upgrade. Помисли си ако тая джаджа за 1000 лева и се скапе HDMI платката . Може би е хубаво да има оптичен вход(DAC), за да може да влезе звука все пак от телевизора или друго нещо - аз съм с външен обаче и не ми пречи .
    • Телевизора ти предполагам има HDMI входове. Веднъж си платил за това, но не си мисли, че ще го ползваш(виж горното)
    • Bluetooth, airplay али бали в receiver-a. Тия работи няма да ги ползвам или вече ги имам в телевизора(виж горното)
    • Има едни показатели за това как трябва да ти се захранят колоните(съпротивление или ohms). Ресийвърите не поддържат 4 омови колони. Това хубаво аз ще си купя 8ohm-ови. НО ако погледнеш графиката на озвучителното тяло то пада до по - малко омове на част от честотите и съответно ресийвъра няма да ги захрани като хората. Според мен в голяма част хората затова се оплакват от "плосък" звук спрямо усилвателите.


    Разбира се има места, при които receiver-a печели:

    * Едно дистанционно - в момента имам едно за звук, едно за телевизора. Това "може" да се оправи, но ще страда звука, защото ще се дава на усилвателя променен сигнала(телевизора ще го променя)
    * Ако стаята ти е назъбена. Повечето receiver-и имат настройки, които би трябвало да оправят положението, разбирай да настоят колоните - неща като закъснение, бас, гласове, такива работи. Това колко добре работи също е спорно, но поне го има.


    Мен ако ме питаш отиди и разгледай наляво надясно магазините. Препоръчвам ти Dali Zensor-ите, защото avitel ги дават доста евтино(по - евтино от amazon/ebay). За разлика от други компании дето са си надули цените. Пример, който съм писал и в друга тема Dali Zensor3 тук е с 200 лева по - евтин от Monitor Audio BX2, НО в amazon е по - скъп. Виж ако не вярваш. Дано съм ти помогнал Виж следната карта, която направих, когато обикалях https://www.google.com/maps/d/viewer...k.kd5IQXWa0Rvc Ако си от софия, ще ти помогне.
    Този пост е редактиран от nikolavp; 13-11-15 в 22:45.

  18. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria
    Мнения
    2,081
    #360

    Отговор: Помощ за избор на AUDIO техника

    да не пускам нова тема..............изпратиха ми за продажба тези http://www.amazon.com/KRK-RP5G2-Powe.../B001A6G6CY,а въпроса ми е стават ли за моята YAMAHA RX-V1900 или да ги шиткам и ако може малко разяснение за тез колони.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 32 ПърваПърва ... 142223242526 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 0
    Последно: 25-01-14, 11:55
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-10-13, 17:19
  3. Отговори: 2
    Последно: 08-02-13, 21:28
  4. Малко помощ за SB X-Fi ext.audio
    От MomoSat във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 8
    Последно: 23-08-07, 01:28
  5. Избор на Аудио и Видео техника
    От Lupus във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 22-02-06, 20:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе