Страница 16 от 63 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 937
Like Tree57Одобрявам

AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2009

Re:AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Здравейте!Борбата с ARC не стигна до никъде.При този режим на плеъра fast wakeup той не прави проверка на usb входа дали е включено устройство и трябва да го изключиш и включиш отново , а и понякога дава HDCP ERROR.Взех оптичен кабел и свързах телевизора и ресивера.Същата работа - всичко работи нормално когато са включени и трите устройства - примирих се.Имам друг въпрос - когато пускам 3Д от плеъра без значение оригинален блу рей или SBS и т.н ,когато спра възпроизвеждането на файла телевизора остава в 3д режим и трябва ръчно да мине в 2д.Когато имаше връзка само телевизор плеър ,това ставаше автоматично.Явно причината е в ресивера и това passtrough не е баш passtrough.Забелязали ли сте такъв проблем и има ли решение?Настройката на плеъра за HDMI e AUTO.При сигнал 1080р излиза от ресивера 1080р/24, при 720р - 1080р/60 , при DVD - 1080/50 и когато се спре файла менюто на плеъра остава в съответната резолюция.Когато беше само телевизор - плеър при спиране на файла менюто винаги се връщаше в 1080р/50.Мисълта ми е ,че ресивера по някакъв начин влияе на сигнала ,а не е passtrough!

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    May 2009

Здравейте, имам проблем с RX-V363 не изкарва звук от оптичнят вход. Имам го от 3год. но за коледа купих нов TV42ST30 и го
    свързах с ресивъра с опт. кабел и никакъв звук не излезе. Пробвах и от плейстейшана нищо, и от тунера на близу също.
    Рових из настройките на всички уреди, занесох кабела в ТП свързаха го и излезе звук. Като свържа старото DVD с коаксиален кабел няма проблем изкарва звука приоритетно от другите входове. Моля за помощ защото ТВто няма друг цифров изход и немога да пусна качествен звук
    Благодаря предварително на всички отзовали се.

4. Тук е от
    Mar 2012

a
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1330966440[/time]_________________________________________________

Ура имам кирилица!!! Здравейте на всички!!! Искам да споделя един проблем който ми се появи отскоро с моята yamaha rx-v 1065. Проблема е в това,че работи в режим "stand by" но когато реша да го пусна... Вместо цък, 3сек, цък цък и да тръгне ... се чува цък, 3сек цък и гасне. Не знам дали се изразих ясно. Не ще да запали въобще. Моля ви се ако на някой му се е случвал подобен проблем нека сподели!!!
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1330966978[/time]_________________________________________________

И най вече от какво може да е породен, и как да се оправи?

5. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2006

Цитат Първоначално публикувано от PROTEL
    Здравейте,
    имам RX-V467 към който наскоро закачих плазма Панасоник с ARC / audio return channel / , чрез HDMI 1.4 кабел. След минаване през сетъп и включване на ARC в ресивъра имам звук от телевизора. Проблема е , че когато спра телевизора и го включа отново - нямам звук. Изключвам и включвам отново ARC от ресивъра и звука тръгва. Има ли начин това да става автоматично а не да го правя при всяко включване на телевизора?
    Проблема си го реших като си прочетох упътването на телевизора! Чрез бутона VieraLink сменям звука да не ми излиза от говорителите на телевизора а от "домашно кино" - и чудо , ресивъра сам се включва , преминава на звук от телевизора и мога да си усилвам и намалявам звука от дистанционното на телевизора. Когато изключа телевизора , ресивъра сам минава на стенбай. Това при условие , че предварително съм включил ARC в ресивъра. Много ми харесва така.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от streethunter
    a
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1330966440[/time]_________________________________________________

Ура имам кирилица!!! Здравейте на всички!!! Искам да споделя един проблем който ми се появи отскоро с моята yamaha rx-v 1065. Проблема е в това,че работи в режим "stand by" но когато реша да го пусна... Вместо цък, 3сек, цък цък и да тръгне ... се чува цък, 3сек цък и гасне. Не знам дали се изразих ясно. Не ще да запали въобще. Моля ви се ако на някой му се е случвал подобен проблем нека сподели!!!
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1330966920[/time]_________________________________________________

И най вече от какво може да е породен, и как да се оправи?
    Задейства се някаква защита. Виж дали някой от кабелите отзад не окъсява нещо...

7. Тук е от
    Apr 2012

Здравейте на всички.От днес съм собственик на YAMAHA RX-V765.Към него съм свързал две Cerwin Vega e-712 и две INFINITY PRIMUS 250.Проблемът ми е,че още с пускането на ресийвъра започва един шум който е като че ли радиото не е намерило станция(дано е нормално обяснението).Чува се постоянно без значение на какво го пускам-hdmi ,аудио,видео,като го намаля на 0 намалява,но пак го има.При изключване всички колони пукат.Някакъв съвет какво може да е.Благодаря предварително на всички.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Не е нормално,имам същия и го няма този шум,чува се съвсем слабо но когато е усилем на максимум.Като за начало провери дали е заземен правилно контакта в които е включен ресивъра и телевизора.Пробвай на друг контакт да го включиш и виж дали ще е пак така.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Провери връзките на колоните към ресийвъра.
    С какъв кабел и по какъв начин са свързани тези 4 колони към ресийвъра?

11. Тук е от
    Apr 2012

Благодаря и на двамата,пробвах го с други контакти,пак е същото,кабелите са ок,даже пак ги връзвах наново,разлика няма.Днес го занесох в сервиза,18 лева е диагностиката и ще се види какво е.Още веднъж благодаря и на двамата

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Понеже модела е вече леко стар, ти нов ли си го купил или от Техномаркет мостра?

13. Тук е от
    Apr 2012

Не,купих го от приятел на който му трябваха пари.Но при него си свиреше,пускаше си всичко без проблем.Иначе няма даже и драскотина никъде,пазен е.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2012

Купи си ю пи ес,може да помогне. Yamaha са капризна техника. Аз имам RX-V 1065 . В началото и аз имах проблеми с брум. Дойде един авер ди джей, и ..... шунтира заземяването на контакта . брум-а изчезна. Друг вариант е да завъртиш щепсела в контакта.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не мисля, че човека описва брум.

17. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Брум, шум, въпрос на критерии. Пусни га само с колоните, без никакви входящи кабели. Ако издава звуци, проблем. Ако не, виж с кой кабел идва проблема.

18. Тук е от
    Apr 2012

Още след първия съвет на iliqborisov проверих контактите,смених разклонители,всичко беше същото.Без никакви входящи кабели пак прави същият шум,вадих и пробвах кабелите на колоните един по един,нямаше промяна.Кабелите са многожилни high definition 2X3mm2.Понеже си мислех,че сервиза им е в Динакорд,където си бях носил някакви неща за проверка отидох там.Оказа се че не са там,но човека беше много услужлив и го върза при тях-още с една колона при пускането веднага говорителя мръдна напред и издаде същия звук-значи не са нито колоните,контактите,кабелите.Занесох го в КиК сервиз-те били оторизираният сервиз на Ямаха.Благодаря на всички за мненията и съветите,когато имам резултат ще пиша,а дотогава със старото Sony.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 63 ПърваПърва ... 6141516171826 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 286
    Последно: 08-02-25, 01:01
  2. Отговори: 144
    Последно: 12-01-25, 08:34
  3. Отговори: 43
    Последно: 01-02-24, 18:27
  4. Отговори: 93
    Последно: 16-05-22, 21:22
  5. Отговори: 3
    Последно: 04-04-15, 19:22

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе