Страница 19 от 63 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 937
Like Tree57Одобрявам

AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на maxim7
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    някъде по млечния път

Отговор: AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

доколкото виждам ,тук,все още не е пуснат в продажба, RX-A820 ,остава да се поразпита из външните форуми,
    най вече тези които го притежават,могат да кажат със сигурност,но въпреки това си е доста сериозна машина,
    имайки в предвид възможностите които притежава,си остава като избор с приоритет за мен .даже бях чел,че
    AVENTAGE серията я сравняват с маранц относно топлия звук.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не съм слушал новите х20 серия, но от чутото при A-810 и A-3010 и ревютата по-скоро звука е неутрален отколкото мек като при Маранц.
    Иначе модела е пуснат в продажба вече, включително и у нас.

4. Member Аватара на Ulfhedinn
    Тук е от
    Nov 2011

Да се описва какъв е звука без да го чуеш е като да се търсят следи от риби в изсъхнало речно корито. Винаги са ме учудвали определения от сорта на "мек", "топъл", "студен" и т.н. просто не ги разбирам, така че не мога да ти опиша звука на въпросната Ямаха, въпреки, че притежавам RX-A820. Относно това дали е добър ресивър или не е, според мен е страхотен с оглед на възможностите и свързването на машината и не на последно място цената, на която се предлага у нас. Изборът на подобна техника обаче е изцяло въпрос на лични предпочитания. Колкото до другия ти въпрос прати ми линк към файла и кажи какво искаш да ти тествам и го имаш. Поздрави.

5. Member Аватара на maxim7
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    някъде по млечния път

Ulfhedinn,можеш да помогнеш ,като посочиш източника на твоята покупка,а за теста ти трябва sacd player.......

6. Member Аватара на Ulfhedinn
    Тук е от
    Nov 2011

За съжаление нямам такъв плеър. Ресийвърът го купих от AV Store - онлайн магазинът на AV Guide

7. Member Аватара на maxim7
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    някъде по млечния път

здр,Ulfhedinn
    с какви колони го слушаш,RX-A820,като фронт за музика и dts,,,

8.  

9. Member Аватара на Ulfhedinn
    Тук е от
    Nov 2011

Re: AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Максиме, имаш лично съобщение.

10. Тук е от
    Jun 2008

Насочил съм се към комбинацията JAMO S-608 + 2бр S-602 + Yamaha YAMAHA RX-V573 с кабели QED Original за център и 608-ците и Proel HPC610s за четирите S-602-ки.. Какво Ви е мнението за комбинацията.. На подобна цена мога ли да взема нещо по-добро.. И ако може, ми кажете мнение за кабелите, защото за 602-ките ми трябват около 40-50 метра.. Благодаря!

11. Тук е от
    Feb 2012

Здравей lazarus18, навремето ми помогнахте да си избера TV и съм много доволен от избора си Panasonik plasma.
    Сега моля отново за помощ имам плеърче на ASUS Oplay с външен диск, то има оптичен изход 7.1, досега не го ползвах защото домашното ми кино няма оптичен вход. Харесах си две оферти и ще съм много благодарен да чуя вашето мнение:
    1. YAMAHA HTR-3065 BLACK :: Ресивъри :: Ресивъри :: Аудио системи :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    2. http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NEER-VSX-421-K + http://www.technopolis.bg/b2c/detail...ONEER-S-ESR2TB
    Искам да уточня, че никога досега не съм имал или ползвал такава техника (само 5+1 луксеон за ПС) ще ги ползвам 90% за филми. Напарви ми впечатление че пайнера е с 1,5кг. по-тежък (дали има повече материал в него?) Пожелавам на всички от този страхотен форум успешен ден.
    п.с. не съм претенциозен, знам че и двете оферти биха ми звучали добре, но ме интересува, коя според вас е по-добрата и надеждна?

12. Тук е от
    Dec 2012

Здравейте,
    Имам един въпрос. Имам RX-V671. Свързал съм Сеттоп бокса в един от HDMI входовете(BD/DVD - HDMI1) и от изхода към телевизора. Забелязах, че за да работи pass-through-то при изключен ресивър трябва да съм го изключил точно при избран този HDMI вход, иначе не минава. До сега това не беше проблем, но напоследък започвам да използвам USB входа. Качил съм си разни flac-ове на една флашка и си ги слушам директно от нея. Проблема е обаче, че не мога да включа телевизора и да слушам музика от USB-то в същото време. Някой знае ли как и дали може да се излъже ресивъра да пуска директно сигнал от HDMI1 към HDMI-out (pass-through), докато в същото време ресивъра е на USB и си свири?
    Благодаря

13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Не съм пробвал ,но първото което ми идва наум е да свържеш директно СТБ с ТВ през HDMI ,а СТБ с ресивъра с оптика/коаксиален . В упътването няма ли описано .

14.  

15. Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от kalintri Виж публикацията
    Здравейте,
    Имам един въпрос. Имам RX-V671. Свързал съм Сеттоп бокса в един от HDMI входовете(BD/DVD - HDMI1) и от изхода към телевизора. Забелязах, че за да работи pass-through-то при изключен ресивър трябва да съм го изключил точно при избран този HDMI вход, иначе не минава. До сега това не беше проблем, но напоследък започвам да използвам USB входа. Качил съм си разни flac-ове на една флашка и си ги слушам директно от нея. Проблема е обаче, че не мога да включа телевизора и да слушам музика от USB-то в същото време. Някой знае ли как и дали може да се излъже ресивъра да пуска директно сигнал от HDMI1 към HDMI-out (pass-through), докато в същото време ресивъра е на USB и си свири?
    Благодаря
    Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Не съм пробвал ,но първото което ми идва наум е да свържеш директно СТБ с ТВ през HDMI ,а СТБ с ресивъра с оптика/коаксиален . В упътването няма ли описано .
    Привет,
    Блгодаря за отговора.
    Грешката е моя, че пропуснах да уточня, че телевизора ми е Сони Бравия първо поколение и има само аналогови изходи за слушалка, чинчове и единия от скартовете май е двупосочен. В упътването на ресивъра пише да се сложи той първи и после да се свърже телевизора като звука се връща или с оптика или ако телевизора поддържа audio return по HDMI кабела.
    Твоето предложение ми дава идея да пробвам същото (STB->TV->receiver), но от телевизора да пратя аналогов звук до ресивъра. Единственото (почти), което ме притеснява е синхронизацията с картината. Ще пробвам следващия уикенд и ще пиша.

Междувременно, някой може ли да препоръча кой от изходитена телевизора е по-добре да използвам за връзката към ресивъра - чинчовете или двупосочния СКАРТ?

Мерси

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Чинчовете ще ти свършат работа. Със Скарта е по-сложно.
    По този начин губиш 5.1 звука на някои канали. Не че е голяма загуба и че има много такива де.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

18. Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от kalintri Виж публикацията
    Привет,
    Блгодаря за отговора.
    Грешката е моя, че пропуснах да уточня, че телевизора ми е Сони Бравия първо поколение и има само аналогови изходи за слушалка, чинчове и единия от скартовете май е двупосочен. В упътването на ресивъра пише да се сложи той първи и после да се свърже телевизора като звука се връща или с оптика или ако телевизора поддържа audio return по HDMI кабела.
    Твоето предложение ми дава идея да пробвам същото (STB->TV->receiver), но от телевизора да пратя аналогов звук до ресивъра. Единственото (почти), което ме притеснява е синхронизацията с картината. Ще пробвам следващия уикенд и ще пиша.

Междувременно, някой може ли да препоръча кой от изходитена телевизора е по-добре да използвам за връзката към ресивъра - чинчовете или двупосочния СКАРТ?

Мерси
    Цитат Първоначално публикувано от lazarus18 Виж публикацията
    Чинчовете ще ти свършат работа. Със Скарта е по-сложно.
    По този начин губиш 5.1 звука на някои канали. Не че е голяма загуба и че има много такива де.

Привет отново,
    Успях да свържа СТБ->ТВ->Ресивър като от СТБ към ТВ е с HDMI, а от ТВ към ресивъра е с чинчове. Малко е тихо и трябва да увеличавам телевизора, но това може и от колоните ми да е....
    Както и да е, по тази схема срещнах още един проблем. Телевизора ми има само един HDMI вход и ако включа СТБ губя менюто на ресивъра. Реших проблема с HDMI превключвател 3 входа към един изход. Около 45-50лв струва този, който си купих. На този етап тази схема е единствената възможна и работеща при мен.
    Дано описанието на тази изчанчена схема на свързване свърши работа и на някой друг.

Поздрави.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 63 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 285
    Последно: 09-06-24, 20:41
  2. Отговори: 142
    Последно: 02-02-24, 23:51
  3. Отговори: 43
    Последно: 01-02-24, 18:27
  4. Отговори: 93
    Последно: 16-05-22, 21:22
  5. Отговори: 3
    Последно: 04-04-15, 19:22

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе