Страница 21 от 63 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 937
Like Tree57Одобрявам

AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2013

Отговор: AV ресивъри Yamaha / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Свьржи мултимедииния плеьр с HDMI кабел, кьм един от HDMI Input(hdmi входовете) на ресивьра и си готов....
    Няма нужда да свьрзваш мултимедията отделно кьм тв-то и ресивьра отделно пак кьм тв-то, нали точно това е идеята на многоброинте аудио и видео входове на ресивьра! От всички источници(dvd,Blu-ray player, цифров приемник, игрова конзола и т.н) ресивьра, образно казано си взима за него аудио сигнала, а видео сигнала отива кьм ТВ-то...
    Поздрави и Успех!

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от Phoenix Виж публикацията
    Свьржи мултимедииния плеьр с HDMI кабел, кьм един от HDMI Input(hdmi входовете) на ресивьра и си готов....
    Точно това правя, но не се получава... не мога да изкарам образ на ТВ-то от мултимедията когато последната е вързана към ресивъра.

4. Тук е от
    Jan 2013

Хьмм, а пробвал ли с друго устроиство.? Не вярвам проблема да е нито в ресивьра нито в мултимедията.. Явно някьде грешиш, в настроиките на ресивьра... Всьшност я кажи след като свьржеш плеьра кьм ресивьра а ресивьра кьм телевизора какво правиш с ресивьра, смисьл какви настроики му задаваш.....?Би трябвало да видиш в кои HDMI вход поставяш кабела от плеьра и да настроиш ресивьра да работи с точно с този вход, иначе няма как да стане..?!

5. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Yamaha V373 не поддържа HDMI standby passthrough, т.е. за да предава образ към ТВ-то ресийвъра трябва да е включен. На ТВ-то нали си избрал входящия сигнал да е от ресийвъра?

6. Тук е от
    Jan 2013

Цитат Първоначално публикувано от dwrbudr Виж публикацията
    Yamaha V373 не поддържа HDMI standby passthrough, т.е. за да предава образ към ТВ-то ресийвъра трябва да е включен. На ТВ-то нали си избрал входящия сигнал да е от ресийвъра?
    Точно ето за тези малки подробности говоря, без които няма как да станат нещата....Някьде в настроикте бьркаш, сигурно.

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Ресивъра беше включен, на ТВ то задавам входящия сигнал да е от HDMI порта в които е включен кабела от ресивъра....
    Понеже ТВто го имаме от доста време, сигурен съм че нещо не мога да намеря подходящите настройки на ресивъра.... Иначе като включа ресивъра в някои от не-АRC HDMI портове на ТВ, а ресивъра и ТВ са вързани през ARC - системата си работи....

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Сигурен ли си, че кабела с който връзваш ресийвъра и ТВ-то поддържа HDMI 1.4 стандарта?

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Сигурен ли си, че кабела с който връзваш ресийвъра и ТВ-то поддържа HDMI 1.4 стандарта?
    Как да проверя?

11. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Преди време бях писал за проблем моята Ямаха . Сега мога да се похваля че си реших проблема,като открих причината. А тя беше един плеър който бе вкл. на един от портовете на ресивера. Той смущава HDMI служебните сигнали и става мазало. Само него явно съм пропуснал когато си правих пробите или просто съм объркал реда на изкл. на кабелите. Ресивера автоматично преминава между аудио/видео входовете когато гледам ефирна тв, кабел или ползвам интернет приложенията на самото тв. Изключва се , усилване +;- всичко си е О.К. Почти не ползвам дистанционното освен за да го включа
    Този пост е редактиран от frizera; 15-01-13 в 02:04.

12. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Здравейте, закупих Yamaha RX-V473 и имам няколко въпроса към знаещите.
    1.Започвам първо с малък проблем при връзка PC-ресивер-TV(чрез HDMI кабел и DVI-HDMI преходник от страна на PC-то, TV-то от подписа).При директна връзка PC-TV(extended desktop) проблеми няма.След връзка и с ресивера,ако се опитам да превключа TV-то от HDMI-входа към тунера(т.е. да си гледам телевизия и да си работя с PC-то вързано към монитор) десктопа с иконите(т.е. зададения като "основен") се прехвърля към ресивера, а на монитора се появява "разширения" десктоп.Положението е същото и при изключен ресивер.Ако отново върна сигнала на TV-то към HDMI-входа от ресивера десктопите си идват на мястото.
    2.Препоръчайте ми някакви "бюджетни" колони - макс 500лв комплекта.Ще се слушат в помещение около 15кв.м., панелка.Главно за дом. кино от PC-то и blu-ray, ДВД-филми и игрички от PS3.
    Докато купувах ресивера разгледах промоционалните в момента Jamo S-426H, обаче предните колони ми се струват доста големи като размер, т.е. проблем с мястото, пък и нямам мерак да подлудявам комшиите, не съм любител на много силния звук.
    Попрегледах малко един руски форум и гледам, че там залагат на комбинация от Yamaha NS-555+NS-444+NS-333.Yamaha NS-555 ми идват доста скъпи(и големи по размер) - дали ще е удачно и за предни да се ползват Yamaha NS-333?
    Междувременно дали ще е безопасно да ползвам поне за предни колони едни 4 Ohm-a от домашно кино - или важи само за американските модели:
    Caution
    • (U.S.A. and Canada models only)
    Under its default settings, the unit is configured for 8-ohm speakers. When connecting 6-ohm speakers, set the unit's speaker impedance to "6 Ω MIN". In this case, you can also use 4-ohm speakers as the front speakers.
    For details, see "Setting the speaker impedance" (p.14).
    • (Except for U.S.A. and Canada models)
    Use speakers with an impedance of at least 6 Ω
    Или поне суббуфер-а от същата система:

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не рискувай да връзваш колонки от домашно кино с толкова нисък номинален импеданс. Дори и да пише 4 ома на тях не е гаранция, че не падат до под 2 ома на определени честоти, което е доста рисковано за ресийвъра. Да не говорим за звука им с общия случай.
    Подозирам, че събуфера им дори е пасивен, което е технически невъзможно да се свърже към този ресийвър.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2002

ОК, няма да рискувам.Насочил съм се към един от двата варианта:
    1. Yamaha ns-333(4бр.х139лв.)+Yamaha ns-c444( 189лв.)=745лв.
    2.Jamo S-406 HCS - 359лв.
    По-скоро съм склонен да избера Вариант 1, обаче се чудя дали си струва двойната разлика в цената - в този нисък клас техника дали ще има и двойна разлика в качеството на звука?Също така ако избера Вариант 2, ще имам веднага пълен комплект колони(без съб-а), докато Вариант 1 ще го събирам няколко месеца...

16. Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

Абе пичове, на rx-v573-то ми спря да излиза OSD (активното меню на екрана на телевизора). Не мога да разбера аз ли направих нещо, или какво, но никъде не мога да намеря опция да се изключва и включва...

EDIT: Незнам какво беше причинило този проблем, но хард ресета реши проблема. Ако някой има идея кое е довело до това да сподели моля!
    Този пост е редактиран от regned; 18-01-13 в 20:22.

17. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас

Ако си решил да даваш над 700лв изобщо забрави за тези Ямаха ами взимай Jamo 606 HCS - 800лв 5 колони, няма съб, но предните колони имат достатъчно бас отстрани на колоните... освен ако не искаш да събаряш блока де.

Цитат Първоначално публикувано от neznaiko Виж публикацията
    ОК, няма да рискувам.Насочил съм се към един от двата варианта:
    1. Yamaha ns-333(4бр.х139лв.)+Yamaha ns-c444( 189лв.)=745лв.
    2.Jamo S-406 HCS - 359лв.
    По-скоро съм склонен да избера Вариант 1, обаче се чудя дали си струва двойната разлика в цената - в този нисък клас техника дали ще има и двойна разлика в качеството на звука?Също така ако избера Вариант 2, ще имам веднага пълен комплект колони(без съб-а), докато Вариант 1 ще го събирам няколко месеца...

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2002

800лв. не мога да ги извадя наведнъж - макс 400лв.И все пак става въпрос за 15кв. стая - това чудо първо трудно ще му намеря място, второ - горките съседи

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 63 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 286
    Последно: 08-02-25, 01:01
  2. Отговори: 144
    Последно: 12-01-25, 08:34
  3. Отговори: 43
    Последно: 01-02-24, 18:27
  4. Отговори: 93
    Последно: 16-05-22, 21:22
  5. Отговори: 3
    Последно: 04-04-15, 19:22

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе