Сравнителна таблица /не съм попълнил две позиции - входове и изходи - тях ще ги видите на оф. сайта
https://forum.setcombg.com/%D0%B0%D1...tml#post337435
Сравнителна таблица /не съм попълнил две позиции - входове и изходи - тях ще ги видите на оф. сайта
https://forum.setcombg.com/%D0%B0%D1...tml#post337435
Здравейте и за много години колеги от форума !!!! Пиша ви заради един проблем с моята Yamaha RX-V373. Отскоро имам проблем със синхрона между тв-то и нея. Тв-то е LG47LM660, а преди това беше LG32 ...3000 (не помня точно модела) , та се случи следното: първоначално функцията за управление на ресивера от дистанционното на тв-то работеше безотказно. Включително усилване и намаляване ( simplink при телевизори LG). Изведнъж това отказа и телевизора извеждаше съобщение за не налична мрежа , след това изведнъж се появяваше връзка,но не искаше нито да усилва нито да изкл. ресивера.Реших ,че проблема е в тв-то защото често не искаше да покаже картина(менюто му се вижда и се управлява , но картина няма докато не дръпна щепсела), та за това го смених с 47-цата. И какво факта си е факт всичко необходимо е активно в менюто на новото тв., а ресивера продължава да не реагира. Смених и кабела (HDMI) между тях и пак няма промяна,ресетнах ресивера - не нищо по различно, изключих всички други устройства- не пак нищо и вече съм в шах. Ямахата е купувана от магазина , двете тв-та също .Всички устройства са вързани първо в ресивера с HDMI и от там един HDMI към тв-то и до сега нямаше проблем. Всичко стана от раз????? Тези гадинки имат ли опция за актуализиране на софтуера? и какво да правя,че то е ясно - става дума за сервиз ама никак не ми се мисли за това. Дайте някакъв съвет какво да правя не че е болка за умиране ама не ми допада без тази екстра някак. Благодаря предврително колеги
![]()
В ресивъра също трябва да е вкл. управлението от тв + в аудио менюто на тв да е вкл. ARC функцията (за подаване на звук към HDMI) - сега не съм пред тв и ресивъра , но по памет - това беше .![]()
Всичко това което си описал колега е включено. Бях настроил HDMI на ON, после на AUTO,OFF и все тая . ARC доколкото знам е нужно когато гледаш 3D за да има синхрон с картината звука, но и то е вкл. Иначе си работи перфектно гадината само дето заради липсата на тази екстра много се дразня. Благодаря за отговора колега svetlio1
Този пост е редактиран от frizera; 02-01-13 в 23:40.
Здравейте колеги,
Не съм много на "ТИ" с техниката,но обичам силната и качествена музика,поради тази причина на скоро си взех ресивър ЯМАХА RX-V473 с колони Jamo S420,след 2 часа игра ги свързах и музиката тръгна
Проблема който не мога да отстраня е следният:Как,с какви кабели е най-удачно да вържа ресивъра към телевизора,като на телевизора ми е Панасоник Виера модел ТН-42PV80PA, на него има 2 извода за SCARD,3 HDMI,но няма за оптичен кабел.
На единия SCARD ми е включен Булсаткома.Моля,за съвет и съдействие![]()
Свържи ресийвъра и телевизора с HDMI кабел. Ако телевизора ти поддържа HDMI Audio Return Channel (ARC), го свържи с ARC на Ямахата. Ако няма - на всеки един HDMI слот. Надявам се знаеш, че HDMI трябва да свързваш при изключени устройства, за да не ти изгорят портовете.
Ако съм разбрал правилно,искаш да вържа 3 HDMI слота от телевизора със съответно HDMI слотовете от ресийвъра,тъй като не видях телевизора да поддържа ARC.
Трябва да вържеш HDMI-Out изхода на ресийвъра с кой и да е HDMI на TV-то. Ако има ARC то обикновено на ТВ-то изхода е с надпис HDMI ARC. Сигурен ли си, че кабела ти поддържа HDMI 1.4? Имаш ли оптичен изход на ТВ-то?
ТВ-то няма ARC,и няма оптичен изход,какво значи HDMI 1.4?
Само HDMI 1.4 кабелите поддържат ARC. Аз не знам как очакваш да командваш ресийвъра след като нямаш ARC и оптика или допълнителен изход за звук от ТВ-то. Ако ТВ-то ти поддържа някакъв вид HDMI Control, то трябва да си вързал HDMI Out на ресийвъра с HDMI In на ТВ-то и допълнително някакъв друг кабел за звука.
Виж тука на стр. 17: http://download.yamaha.com/api/asset...asset_id=54045 http://download.yamaha.com/api/asset...asset_id=54045
Много ми е странно тв да няма оптика (модела не е ли с DVB-T тунер ?)- дори и най-стария ми Самсунг от 2007 има ...Старите модели си имаха и обикновен аудио изход (чинчове) , ако и това няма ще трябва от някой скарт или изхода за слушалки да вадиш звука (аналогов).
HDMI -> HDMI — Уикипедия не знам дали четеш инглиш, затова на български. Ако се оправяш с английския -> HDMI - Wikipedia, the free encyclopedia малко по-пълна статия.
Иначе по твоя въпрос - не е необходимо да свързваш 3 HDMI кабела към ресийвъра, а само 1.
dwrbudr ти го е обяснил пределно ясно.
ARC прави обратна връзка между ресийвъра и телевизора. Например, като си пуснеш телевизора, а Ямахата ти е на друг източник автоматично ти превключва на ТВ (при Yamaha RX-A820 е така). Щом нямаш ARC, всеки HDMI слот ще ти свърши работа. Единствено не забравяй да си изключваш устройствата, когато ги свързваш.
Този пост е редактиран от Ulfhedinn; 04-01-13 в 16:51. Причина: правописни грешки
Изкарай си звука от приемника на Булсат с оптика или чинчове.
Благодаря за изчерпателната информация и за оказаното съдействие,заемам се със задачата още сега.Дано стане![]()
Здравейте! Наскоро си купихме ресивър Yamaha RX-V373 и мултимедиен плеър Asus О!Play. Връзката между ТV (Panasonic-a от подписа ми) и ресивъра е през HDMI (АRC), но имаме следните проблеми:
- като загася TV спира и ресивъра (до тук ОК), но като пусна пак TV ресивъра не тръгва, трябва да го пусна отделно и пак да му задавам от къде да приема звука.... Има ли начин това да се избегне (досадно е)....
- Не мога да подкарам мултимедията през ресивъра (смисъл ТВ и мултимедия да са вързани към ресивъра).... за сега карам като връзвам мултимедията към ТВ и ТВ към ресивъра... Някои да подскаже къде бъркам?