Страница 4 от 8 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 116

Избор на рисийвър за стерео и кино

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,180
    #46

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    Как реши да съчетаеш Денон + МА и Ямаха + Ямо ? Защо не е Денон + Ямо ,да речем?

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    247
    #47

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    Първо защото в магазина на Денон предлагат МА и второ защото да се купува Джамо е безумие!

  4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    1,180
    #48

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    Казах го само като пример.

  5. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    172
    #49

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    Цитат Първоначално публикувано от Evlampio
    Първо защото в магазина на Денон предлагат МА и второ защото да се купува Джамо е безумие!
    А защо? Сигурно имат и силни модели?

  6. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    223
    #50

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    Понеже ще ходя на Cebit в Хановер, се замислих дали да не си взема нещо оттам за душата. Ето какво предлага немският голям магазин за електроника Saturn:

    http://www2.saturn.de/webapp/wcs/sto...RODUCTS&uk=uwg

    Тук веднага ми се набива в очи ONKYO TX-SR 607 - 350 euro. Прочетох, че има проблем с ъпскейлинга (до 1080i е), но го хвалят като звук. Моят телевизор е 1366x768, справя се добре с Булсатком и си мисля, че този недостатък няма да ми пречи. Предполагам при HD филми от компютъра няма да имам проблем?
    Какво ще кажете да го взимам ли?

  7. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    172
    #51

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    Вчера научих за едно свързване на ОТ към рисийвър Bi-Amp. Обясниха ми, че този начин на свързване повишавал двойно мощноста подавана от рисийвъра към ОТ. Разбира се, че и ОТ трябва да го поддържа и рисийвъра да е 7.1 канален. Дали съм разбрал правилно: рисийвър с мощност примерно 100W на канал ще е достатъчен да захрани 200W ОТ, т.е. те да свирят с целия си или почти целия потенциал? Това не обезсмисля ли разговорите за свързване на стерео усилвател след рисийвъра за по-качествено стерео? Или тук има нещо недоизказано?

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    247
    #52

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    свързването на стерео усилвател няма нищо общо с мощността ...по-скоро с качеството на възпроизведения звук.
    Като прост пример мога да ти дам стерео усилвател, който е 80 вата на канал при 8 ома ... и "надсвирва" който се сетиш кино рисивър ако ще и 300 вата на канал да е

    Другото, което трябва да имаш предвид е реалната стойност на ватовете ... 120 вата са много нещо ...200 да не говорим ... та не се уливайте по количества!

  10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #53

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    ermenkov, мисля че се изхвърляш много с тия ватове. Ако някога чуеш истински 100 вата ще разбереш какво имам предвид. Отделно тези стойности, които споменаваш с много общи и почти нищо не значат. Мога да ти покажа хора, които захранват колоните си с 5W усилвател и свирят хем по-добре, хем достатъчно силно.
    Досри и най-слабия ресийвър на пазара да си купиш ще ти е предостатъчен за домашни условия.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Мнения
    16
    #54

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    Рисийвъра и на три-амп да го свържеш все тая.Не се заблуждавай,че като пише 7Х100 да кажем имаш 700 В отдавана мощност,няма откъде да дойде просто при захранване 300-400 В ,независимо какво пишат в брошурите,че на имало седем изравнени стъпала за всеки канал по 100 В.Всъщоност за домашно кино не са и нужни толкова и производителите си дават сметка ,че на съраунд колоните едва ли ще дойде ред да се подават подобни мощности.Друго което забелязах в книжката на моя рисийвър Денон AVR689/подобен на 1909/ е,че минималната честота на сигнала,която пуска към всеки канал е 40 Хц и всичко надолу е орязано към говорителите на колоните и е оставено към субуфъра.На това плюс по-слабото захранване и отдавам до голяма степен неубедителното представяне на рисийвърите в истински стерео режим ,без суб.В повечето случаи рисийвърите от ценовия клас до около 2000 лв. по мое мнение свирят на нивото на в най-добрия случай на добра стерео минисистема,само дето вдигат повече гюрултия.Примерно старият ми стереоусилвател е от началото на 80-те години -Денон 750 2Х80 на 8 ома ,с 410 В захранване , свири в пъти по-качествено /открих,че колоните ми имали и приличен бас /,а и силно от моя рисийвър ,който със звука си в стереорежим си заслужи място в гардероба ,в очакване да почна да гледам филми и да слушам т.нар.простотия многоканално стерео .При стереоусилвателя ми не забелязвам никакво задъхване нахвърля се на колоните ми като звяр и имам чувството ,че ще ги разсъндъчи и няма нужда от увеличаване,повече от 3-то деление общо взето не се трае като сила ,докато рисийвъра си се задъхва някак си заради по-слабото вероятно захранване и като цяло рисийвъра свири някак как да го кажа по-вяло и с нежелание и някак си се губи красотата на музиката ,да не говорим и за шумовете,които се появяват ако се увеличи нивото на сигнала подавано към тонколоните.Така ,че истината до която стигнах аз след някой лев изхарчен почти напразно е,че рисийвъра си е за филми , а слушането на музика трябва да е по изключение с него и е подходящ за хора,които гледат предимно филми и слушат много много рядко музика ,а във всички останали случаи ако музиката е приоритет си трябва и стереоусилвател.Вероятно топ моделите интегрирани рисийвъри на масовите производители като денон,пайниър,ямаха,маранц,онкио и т.н. ще го докарват и в стереорежим,но аз лично не разполагам с едни излишни 10-15 хил.лв. за да проверя дали това е така.Така,че няма смисъл да се дават повече от 1000 лв. за рисийвър според мен само за едното кино.По-добре е ,който разполага с по-голяма сума да я инвестира в озвучителни тела и стереоусилвател,ако иска да слуша музиката не по изключение.

  12. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    172
    #55

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    Слушах вчера Denon AVR-1910 и AVR-2310 с Monitor Audio BR6 и RX6 със стерео усилвател. Много ми харесаха различните комбинации! Днес слушах Pioneer VSX-1019 с Dali Icon6 и 7, Lektor8. Icon7 ме поразиха! Още ми трепери якето! Страшна динамика и бас! Песента, която слушах беше на Metallica - Enter Sedman. Мисля, че везните вече се накланят към Pioneer & Dali. Но още не съм чул Yamaha & Jamo/Yamaha и Harman Kardon & JBL. Така, че решението още не е взето! Пак казвам, че избора ми се определя от актуалните цени на такъв вид техника в България съпоставени със същите модели в Германия и Англия.

  13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #56

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    Ето така се взима решение. Само моя съвет е да си вземеш няколко твои диска с музика, която познаваш за да си сигурен, че слушаш едно и също.

  14.  
     
  15. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    4,748
    #57

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    Ето това е предимството да си от София !Ходиш , слушаш и накрая избираш и плащаш , разбира се !Аз ако дойда до София трябва ден-два да релаксирам от приятния път и тогава да избирам , но икономически ми става неизгодно , дано някой от тези магазини отвори врати и в Варна , и тука има хора за такава техника !

  16. Member
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    247
    #58

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    ermenkov, хубаво е че обикаляш и слушаш, това е най-добрия подход при пазаруването на такъв тип техника. Искам обаче да ти подчертая една две идеи.
    Първо както каза Лазар, вземи си няколко твои качествени диска, за да си сигурен, че на всички колони си слушал едно и също. Второ - тествай с разнообразна музика. Често няякои колони са впечатлителни с един аспект от звука ... за сметка на друг. Но когато човек ги чуе за първи път, особено ако няма опит е като зашеметен. Ако и консулнтантите са му наблегнали конкретния преекспониран детайл ... и човека вече е омагьосан. Както в твоя случай с Дали и баса. Нищо не казвам конкретно за това Дали, защото не съм го слушал и няма как да се изкажа. Просто слушай аналитично, на различни типове музика и преценявай до колко е балансирана колоната и до колко представя нещата реалистично .
    И накрая, за да избираш трезво, не купувай веднага след слушане ... остави нещата да поотлежат някой друг ден.


    Ето ти едно кратко ревю за колоните

    http://www.whathifi.com/Review/DALI-Ikon-7/


    civica, магазин във Варна не очаквай, не че имам нещо против града - много си е хубав. Просто познавам търговците и те уверявам,че особено пък сега такъв план е изключен. Преди 2 години се поде един безумен проект тип - аудио магазин АЛА МЕТРО в Пловдив ... и фалира за отрицателно време.
    Та ... хващай рейса и заповядай


  17. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    172
    #59

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    Благодаря за съветите! Диска беше мой. Продължавам напред и пак ще напиша впечатления. Между другото нека да пишат и други ползватели на форума, които имат въпроси или съвети. Нека темата да се развие по-вече от това да обслужи моя проблем и да бъде затворена.

  18. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България
    Мнения
    7,161
    #60

    Re:Избор на рисийвър за стерео и кино

    Това с слушането и дисковете е така, но...много по-правилно ще е да се слуша и пуска не нещо познато, а точно обратното - напълно непознато, наблягащо на целия спектър. Слуховата памет е коварно и подвеждащо нещо. За тази цел има създадени специални селекции известни като AUDIOPHILE TEST CD's, които е добре да се ползват при избор на който и да е хай-фи компонент
    Например:
    http://torrents.ru/forum/viewtopic.php?t=2562939
    http://torrents.ru/forum/viewtopic.php?t=1156476
    http://torrents.ru/forum/viewtopic.php?t=1670484
    http://torrents.ru/forum/viewtopic.php?t=1983761
    и т.н.
    http://torrents.ru/forum/tracker.php?f=465&nm=test+cd

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 8 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 0
    Последно: 06-01-14, 19:56
  2. Отговори: 19
    Последно: 26-09-13, 10:28
  3. Помощ при избор на рисийвър за домашно кино ? - Sony или Onkyo
    От diskos във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 10
    Последно: 02-09-13, 23:29
  4. Как да извадя стерео звук от 6.1 канален рисийвър
    От coojoe_213 във форум Аудиотехника
    Отговори: 1
    Последно: 17-12-11, 15:18
  5. ДОМАШНО КИНО И СТЕРЕО
    От ceco7 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 7
    Последно: 19-09-07, 00:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе