Ами като има,отговори на човека.......
Pioneer
Onkyo
Denon
Yamaha
Sony
Marantz
Tehnics
Panasonic
Harman Kardon
Thunder
NAD
Anthem
Integra
Kenwood
Ами като има,отговори на човека.......
Здравейте, бях се ориентирал към Yamaha RX-V775, но тъй като наличностите в магазините в момента са нулеви, се колебая дали да не се изръся още малко и да взема нещо по-добро. Моля за мнение, кой от двата ресивера да е по-добър, като характеристики според вас Yamaha RX-A830 или Marantz SR-5007.Ще се ползва предимно за гледане на филми.
Благодаря предварително
Ако е само за това - излишно се натоварваш , но аз съм за Ямахата !
С какви колони ще се ползва?
Иначе на цените, на които се продават у нас, Ямахата е по-добрия избор.
Честно казано ми идват малко множко, но трябва да го взема до Нова Година. За съжаление единствиния вариант в момента за Yamaha RX-V775 е в emag, но цената е надута с около 90лв. Отказвам да им пълня гушите на тия.
Колоните ще са на втори етап, първоначално ще свържа едни стари от Samsung домашно кино, а когато имам възможност ще купувам подходящи за ресивера
Грешен подход ! Избора н колони е по-важен по-труден . Ресивъра е лесен за избиране и ти се набутваш с скъпа техника .Има прилични втора ръка за добри пари , но избора си е твой .
Аз като собственик на Маранц , разбира се бих го препоръчал , като плюсове изтъквам по балансираното и вярно звучене . В режим филми надали ще има разлика , обаче музика определено ще звучи по добре на Маранца , те имат славата на най-музикални измежду кино ресивърите .
При липса на качествени озвучителни тела и .. Маранц да е - няма ефект !
Честит празник на всички от форума,но да си дойдем на думата.Каква е разликата,и огромна ли е от тези два модела Harman Kardon avr-161 и Yamaha 475 цената е почти еднаква,HK има ли микрофон като на yamaha кави са предимствата на единият и другият?Искам да включа и този DENON AVR-1513
Този пост е редактиран от salky; 26-12-13 в 21:46.
Кой ще ми препоръчате?
Onkyo TX-NR 828
PIONEER SC-1223
Yamaha RX-V775
DENON AVR-X3000
Не са един и същи клас, а и цената е доста различна(особено тук) така че споделете мнение.
С изключение на модела на Onkyo другите са един клас. Въпрос на лични предпочитания е кой ще избереш.
Все пак сподели какви колони ще връзваш към ресийвъра.
Здравейте Колеги,
Имам един въпрос, ще се опитам да обясня по-разбираемо...В нас гледам кабелната като коаксиалния кабел влиза директно в телевизора, и ползвам PCMCIA слота на телевизора където съм мушнал картата за декодиране на каналите, за да не ползвам отделно устройство, съответно и друго дистанционно...Ще си купувам ресивър, та питането ми е ако си купя такъв който има вход за коаксиал, мога ли да прекарам сигнала през него, като PCMCIA картата в телевизора ще успее ли отново да си декодира сигнала като тогава ще влиза през HDMI, или сигнала трябва да влиза през коаксиалката в телевизора? Питам за да знам има ли изобщо смисъл да гледам тази екстра на ресивърите?
Мерси
Не съм чувал за подобна екстра в ресийвър. Не съм и убеден защо я наричаме "екстра". Какво ще помогне?
Свързваш си телевизора с оптичен кабел за да вкараш звука от телевизията или ако телевизора поддържа HDMI CEC и HDMI ARC ползваш HDMI кабел. Това гоима всеки един ресийвър от новите модели.