Дайте съвет, за избор Onkyo TX-NR509 5.1 Channel Network A/V Receiver или YAMAHA RX-V471 BL
Pioneer
Onkyo
Denon
Yamaha
Sony
Marantz
Tehnics
Panasonic
Harman Kardon
Thunder
NAD
Anthem
Integra
Kenwood
Дайте съвет, за избор Onkyo TX-NR509 5.1 Channel Network A/V Receiver или YAMAHA RX-V471 BL
Onkyo TX-NR509 ако трябва да се избира между двата, заради повечето му възможности, особено мрежата. Обаче в България цените на Onkyo са значително завишени.
Защо ги сравняваш тези два модела. Единия е 650 лв, а другия 1000.
За 1000 ле. може да си вземеш Denon 1911 или Yamaha V671.
сигурно вече и четките за зъби имат LAN и WiFi. и какво от това?
ако имате PC (каквото поне 99.999% от пишещите и питащи тук имат), дори да е генерация 2000 (напр. IBM NetVista P4 от каквото пиша в момента), ще можете да си сваляте по-бързо и безболезнено торенти на HDD, който ако закачите на медиаплейъри/blu ray направени през последните две години, ще може да подакара поне 90% от свалените филми/музика, които на свой ред можете да пуснете през HDMI на рисийвърите/телевизорите направени през последните две години, и да слушате с различен/о успех/качество, ако имате поне пет колони.
Рисийвър с нет дава възможност за фърмуеър обновяване (които не са толкова чести) и могат да се правят и през USB, евентуални някакво радио и толкоз. Възможно е да греша, но моля някой да ме осветли за магистрални функции аудио/видео недостъпни за рисийвъри без мрежа.
Ако вече има и тонколони с RJ45, нека собствениците да кажат колко напред са с vbox/youtube като за начало.
за smart телевизорите се догаждам, че могат да играят роля на по-голям монитор, макар и да пиша гледайки на ултрадрeвен Samsung SyncMaster 520TFT на който обаче не съм гледал, не гледам и не възнамерявам да гледам филми обаче.
Като за аудио, гледайте да има аудио качества процесора/рисийвъра, и по някой читав вход/ изход - аналогов многоканален изход/вход, стерео балансиран (XLR) изход/вход, коаксиален цифров...мрежата е последното нещо което Ви трябва (ако изобщо) в процесора/рисийвъра.
поне това е моето скромно мнение. Вашите виждания може да са различни.
Не съм съгласен относно мрежовите възможности на ресивърите. Аз съм с Denon 1912 и всеки ден се благославям, че взех мрежов ресивър. Имам и WDTVLive Hub, който също е вързан с кабел към рутера, както и ресивъра.
При мен приложението на тази екстра е следното. Музиката, която пускам, без разлика, дали файлът се намира на плеъра, на закачения за него външен HDD или на мобилния ми телефон, който е с Андроид, я управлявам единствено и само от телефона. Това е много по-удобно, отколкото с дистанционното на ресивъра и да се мъча да видя какво пише на дисплея от другия край на стаята или да се налага да пускам телевизора за onscreen менюто. Ползвам Twonky Mobile, която е великолепна програмка за случая. Отделно има приложение за Андроид - дистанционно за ресивъра, така че всичко става от телефона - включване, спиране, увеличаване, намаляване, а има и възможности за много настройки, ако се налага, което също става много по-лесно, отколкото със самото дистанционно на ресивъра. Това всичкото, разбира се, може да се прави и от таблет с Андроид.
Да не говорим за iPhone/iPad - този ресивър, а и други поддържат Airplay.
Що се отнася до firmware ъпргейда, лично аз имам някакъв проблем да го ъпргейдвам, четох, че при някои Денони и други имат подобен проблем и има някакво решение, но съм нямал време да се занимавам.
Иначе със всичко друго казано от dvdo съм съгласен, разбира се най-важно са аудиокачествата на ресивъра, но при подобни такива трябва да гледаме и другите неща, а всекидневното удобство на ползване според мен е важно.
може ли да ми помогнете с избор на машина, нещо до около 300 долара:
1. http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI...m=280791268297
2. http://www.amazon.com/gp/offer-listi...seller=&colid=
3. http://www.abt.com/product/53824/Den...n=pricegrabber
понеже не съм се ползвал друг ресивър, сега се ориентирам от разни класации в нета като тези:
http://hometheater.about.com/od/avre...etreceiver.htm
ще го ползвам за гледане на 3д филми с 5+1 канала, благодаря.
Относно изброените от теб рисийвъри се надявам да ти помогнат разбиращите на форума, а аз много искам да добавя една информация, която аз, тъй като също отскоро имам първия си рисийвър, не я знаех и много рядко се обсъжда по форумите. Ако не бях попаднал на рисийвър за тестване преди да си купя, нямаше да го знам това и вероятно щях да се начукам на голям проблем.
Възможностите за синхронизация на звука и картината. Ако не се намери решение, има видимо разминаване на картина и звук, което МНОГО дразни.
Някои по-стари модели въобще нямат, а някои предлагат само 0ms или 68ms, което е напълно неудовлетворително. На мен, например ми прави голямо впечатление дали е на 20мс или на 40мс настроен моя (и за съжаление се налага да го променям постоянно, тъй като съм си свързал външния ТВ приемник през HDMI, а медиа плейъра през Coaxial Audio Input и поради някаква причина ми дават различни резултати. Сега се замислих, че причината за това вероятно е, че медиа плейъра е забучен директно в HDMI на телевизора за видеосигнала, докато приемникът за ТВ е забучен в HDMI на рисийвъра и оттам в HDMI на телевизора).
Възможни решения:
1. Телевизорът и рисийвърът поддържат HDMI с Audio Return Channel и съответно поддържат HDMI Audio Auto Lipsync (нещо такова беше името му в моята Ямаха, убеден съм че и при другите производители го има може би под друго име)
2. Ръчна настройка на изоставането на звука в милисекунди
2.1. Ръчна настройка на изоставането на звука в милисекунди, за всеки отделен вход независимо (такава възможност съм виждал в упътвания на DENON).
Това нещо можеш и сам да си го провериш за собствена сигурност чрез внимателно изчитане на упътванията на избраните от теб рисийвъри, съответно и на телевизора ти.
или може би това
http://www.ebay.com/itm/Sony-STR-DN1...93590400249036
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1327072466[/time]_________________________________________________
благодаря за упътването, много си прав за това със синхронизацията, адски много дразни, срещал съм такъв проблем, но не се бях сетил досега да го имам в предвид, мерси за съвета задължително ще го потърся това
За мен пък винаги е било интересно -как от едни 200-300$ нашите търговци получават 1000лв ?!?
http://www.amazon.com/gp/offer-listi...&condition=new
http://electron.bg/onkyo-txnr509bl-p...Path=21_141_39
Дал си щатски цени -от там ли ще купуваш? Аз съм се насочил към този - http://www.technomarket.bg/products/...-rx-v571-black
П.П. Това ,че в някои модели няма настройка на закъснението ми е много странно -дори първият ми ресивър имаше такава -ако изобщо може да се нарече ресивър Pace MSS1000 -аналогов сат. ресивър с вграден позиционер и 5 канален Dolby ProLogic усилвател.
Здравейте, имам нужда от помощ. Намерих си ресивер втора ръка Sony str-de875 (http://esupport.sony.com/US/perl/mod...df10#/howtoTab).Въпросът ми е дали си струва, цената е 200 лв.
Благодаря предварително!
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1327172175[/time]_________________________________________________
Хайде де никой ли няма мнение за този ресивер. Моля ви кажете ми защото поне на мен ми се струва читав, а и цената е добра.Първоначално публикувано от explod
Преди десетина години се бях запалил от Philips Pronto, макроси и т.н. Така и не го докарах докрай, дистанционните са повече от петнадесет сигурно, но едва ли ползвам повече от две накуп и то за няколко бутона. за визуализация на менюта ползвам 7" дисплей като тези дето си ги слагат таксиджиите - 90 лв.Първоначално публикувано от CP
за едно нещо няма спор - половин дузина айфони и половин дузина айпади наляти като стойност в колоните определено карат потребителя да усети, че аудиокачествата могат да мръднат и в положителна посока.
Да повториме питането.
Първоначално публикувано от zorbata
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1328476223[/time]_________________________________________________Първоначално публикувано от digital11
vzemi si Pionner VSX-921 neverojatna mashina e
Здравейте,
току-що се регистрирах тук. Последните дни прочетох доста информация във форума. От няколко месеца чета из необятния нет и достигнах до три модела рисийвъри, от които да избера. Досега не съм купувал такава техника и ще имам нужда от вашата помощ. Моделите и марките, на които съм се спрял са: Harman Kardon AVR-365, Onkyo TX-NR809 и Denon AVR-3312CI. Доста четох за тях, но само теория, на практика не съм ги чувал. Например, за Harman-a казват, че мощността им ако е 100 вата, то това е повече от 100 вата при конкурентите. При AVR-365 не видях S-Video входове (колко бих ги ползвал е друг въпрос); не зная дали дистанционното е обучаемо; няма 2-ри HDMI-изход; има видео-обработка чрез чипа Faroujida; няма PC-IN (като VGA); една допълнителна зона.
Onkyo-то има S-Video, обучаемо дистанционно, 2-ри HDMI-изход; има PC-IN (като VGA), две допълнителни зони, не зная видео-обработката чрез чипа Faroujida ли става или друг?
Denon-a май се явява нещо по средата. При трите мощността е от порядъка на 110W/канал 8ома, 20Hz-20KHz при Harman-a, Onkyo 150W/канал при 8ома, 1KHz, Denon-a 125W/канал при 8ома, 20Hz-20KHz. Доколко са съизмерими може би практиката би показала, дразни ме при Onkyo, че дават мощността при 1KHz.
Ами това е, сигурно пропускам други важни параметри...Интересуват ме тези марки и модели. С Integra, Yamaha, Sony, Pioneer, Marantz също се запознах, но не ме грабнаха най-общо казано.
Благодаря Ви предварително за отделеното време.
Мисля, че не е лошо първо да се ориентираш какви колони ще връзваш към въпросния ресийвър. Това може да се окаже определящо за избора на усилвател. Примерно дали искат повече /реална/ мощност, дали да търсиш определен тембър и звучене на усилвателя, който да се съчетава по-добре с колоните.
Ако ще ползваш проектор например, е много важен втория HDMi изход. Като входове е почти сигурно, че няма да ти липсва нищо от всеки един модел в тоя бюджет.
Ако освен добър кино ресийвър искаш и добро стерео звучене, не е зле да обърнеш внимание на други марки - Integra, NAD, Arcam, Anthem - които принципно са по-скъпи, но мисля че има какво да вземеш в този бюджет.
Пропуснал си Yamaha като марка, чийто модел RX-A2010 се вписва в тези пари и определено заслужава внимание. Серията им AVENTAGE се радва на сериозен успех последната година.
Въпросния модел ползва същия чип за видео обработка на видеото като на Onkyo 809 - HQV Vida VHD1900 - което е може би най-доброто в този сегмент.