Ако наистина вече си избрал колоните то е абсолютно все едно какъв ресийвър ще вземеш.
Те са на такова ниво, че няма смисъл да инвестираш в скъп ресийвър.
Няма да имаш проблеми с 5.1 Dolby Digital звука от приемника.
Pioneer
Onkyo
Denon
Yamaha
Sony
Marantz
Tehnics
Panasonic
Harman Kardon
Thunder
NAD
Anthem
Integra
Kenwood
Ако наистина вече си избрал колоните то е абсолютно все едно какъв ресийвър ще вземеш.
Те са на такова ниво, че няма смисъл да инвестираш в скъп ресийвър.
Няма да имаш проблеми с 5.1 Dolby Digital звука от приемника.
Да, действително за тези филми, които преди началото излиза логото на Dolby Digital 5.1 са с такъв звук. Аз съм абонат на Близу и Dolby Digital върви на отделен аудио поток. Мой приятел, обаче, който е абонат на Булсатком преди време се беше оплакал, че не може да избира въпросното второ аудио. От оператора му обяснили, че каналите се предлагат с един аудио поток.
Значи, задължително трябва да проуча дали филмите, които се пускат по HBO HD канала на Булсатком са с необходимото качество на звука, за да има смисъл да се гледат чрез AV ресивъра.
А по отношение на настройката на системата: ще бъде ли достатъчно сам да я настройвам съобразно размерите и обема на помещението (както четох из форума някъде), следвайки user manual-а на устройството и колоните? Или ще се наложи да търся човек, който е работил вече с подобна техника и знае как точно се правят нещата?
Ако целта ти е само за звук от Булсатком - не си харчи парите напразно. Аз съм с HD пакета на Булсат и аудиото е отвратително. Ако си решил да гледаш филми от друг източник - например БлуРей дискове/iso или .mkv контейнери, тогава си струва да си направиш аудиосистема в зависимост от бюджета ти. Тези пластмаси на НК, които си избрал не си струват парите, според мен. По-добре е да чуеш Focal Sib&Cub 5.1 като готов комплект и в сходен ценови клас: Озвучителни тела :: Комплекти за домашно кино :: Focal Sib&Cub 5.1 - AV Store - онлайн магазинът на AV Guide
Като добавиш и подходящ ресийвър ще се получи сносна аудиосистема от начален клас.
Фокалчето също е пласмасонка и се съмнявам да звучи много по добре , а лично съм слушан Хармана само , че по малкия модел вдига гирлотия в 20 кв стая и на стопанина му много му харесва .
Така е, прав си, въпрос на вкус е. Но питащият ще има още една алтернатива и по-голям избор.
Разликата между въпросния HK и Sib&Cub е огромна. Нищо, че и двете са
HK свири точно като всяко домашно кино за 300-400 лв. Само събуфера му е малко по-добър, но сателитите са все едно биеш ламарина. Все пак са с 3" говорителчета, а Focal-a е с 5".
Разликата в цената обаче също не е малка.
На мен не ми звучаха на ламарина , но както и да е . Има ги в технополис Младост и могат да се чуят при интерес от питащият.
Ако много са ти харесали може да ги разменим срещу твоите.
Иначе, да, най-добре е да се чуят и двата /или повече варианта/.
На мен не ми харесват , ама за толкова пари толкова. На приятел му взехме слим маранца и тия тупалки и стана страшна дандания у тях . Абе най добре да се ходи и слуша , общо взето не са много вариантите , но е добре да се знаят и вече купувача си отсява . Фокала не съм слушал това трябва да се знае .
На обмислящия за H/K -HKTS бих препоръчал да помисли за варианта с 2 комплекта dali zensor 1 и фронт колоната от серията ... като цена ще излезе колкото HKTS-а, само след време ще добави суб, а може и нещо бюджетно до към 300-400 лева. Спрямо Focal cub/sib не мога да кажа, но смятам, че зенсор-ите звучат доста прилично за парите си.
Just my 2 cents
Здравейте! Бих искал да закупя следните компоненти за подмяна на сегашната ми озвучителна техника: PIONEER VSX-922-K (VSX922, VSX 922) и PIONEER CS-7070 (CS7070, CS 7070) . Моля за мнение дали е добра комбинация или предложения за други компоненти като макс. бюджет = 1500 лв. Стаята е малка, около 20 кв/м ,разстояние от ОТ около 4м. Ще се свърже с тв Самсунг,лаптоп Тошиба и двд плеър нисък клас Очаквам отговори до понеделник когато ще направя поръчката.Предварително Благодаря на отзовалите се.
Привет,carpenter разгледай това Avitel | Home Hi-Fi, Car Audio and Security има какво да се види.
Може би поради новия модел на ресивъра още няма достатъчно отзиви и коментари.Ще заложа на това като оценка-
European HT Receiver 2012-2013 - Pioneer VSX-922.
Музика ли ще се слуша, или ще се надгражда до 5.1 за гледане на филми и концерти. Ако няма да се случва второто, мисля че по-добре да се насочиш към стерео усилвател/ ресийвър. от там нататък може да помислиш и за други говорители - в сайта на авител има доста говорители които ще свирят по-добре от тези пайнерки. Примерно Pioneer A-30K/S, който е 500 лв за усилвател и тонколони за остатъка, което ти дава доста възможности. Ако ще градиш многоканална система, да 922 не е лош ресийвър, но говорителите по-добре ги смени.